Marsa 23. november 2004 Prijavi Deli 23. november 2004 Ja, vceraj sem pomislila, pismu kaksne fajn teme imamo... pa vse taksno...pa asociacije takoj na vse podtalnosti, ki se dogajajo, vrenja in podobno...In zakljucila: kolk mim. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 23. november 2004 Avtor Prijavi Deli 23. november 2004 Tukaj pa so tri vrste piškotov, ki jih naredim vsako leto(so tudi meni med ljubšimi) poleg drugih-lansko leto je bilo 14 različnih vrst! Florentinski piškoti( za približno 25 kosov) 1 žlica masla12,5 dag narezanih mandeljnov6 dag kandirane pomarančne lupine6 dag kandirane limonine lupine10 dag sladkorja12,5 dag sladke smetane2 žlici moke20 dag grenke čokolade 1. V loncu zmešamo narezane mandeljne, kandirano pomarančno in limonino lupino, sladkor, maslo in sladko smetano. Na majhnem ognju mešamo približno 3 minute. Dodamo moko, premešamo in odstavimo s štedilnika.2. V pekač položimo papir za peko. Z žličko naredimo iz mase majhne kupčke in jih položimo v pekač. Pazimo, da je med piškoti dovolj velika razlika in jih malo sploščimo. Pečemo jih približno 5 minut v ogreti pečici pri 225 stopinj.3.Ko so piškoti pečeni, jih takoj oblikujemo z obročkom premera 6 cm ali pa jih z žlico stisnemo skupaj.Skupaj s papirjem za peko jih vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladijo. Ohlajene piškote odstranimo s papirja.4.Čokolado narežemo in jo nad paro raztopimo. Spodnjo stran piškotov namažemo s čokoladnim prelivom in jih pustimo, da se ohladijo. Lace Cookies(sestavine za približno 45 kosov) 20 dag masla17,5 dag ovsenih kosmičev20 dag rjavega sladkorja1 zavitek vanili sladkorja1 žlica medu2 žlici moke2 jajci 1. Ovsene kosmiče damo v posodo. Maslo raztopimo v ponvi in dodamo sladkor. Zmešamo in prelijemo po ovsenih kosmičih. Dobro premešamo in pustimo čez noč, da se kosmiči prepijejo.2. Dodamo vanili sladkor, med, moko in jajci. Vse skupaj zgnetemo v testo.3. Z čajno žličko naredimo kupčke iz testa in jih položimo na pekač na papir za peko. Pečemo jih 6-8 minut v ogreti pečici pri 200-225 stopinj, da se scedijo in robovi rahlo zapečejo. Medeno pecivo iz pekača(sestavine za en pekač velikost 27x35 cm) 10 dag masla25 dag medu2 jajci12,5 dag sladkorja1 žlička jelenove soli(soda bikarbona)37,5 dag moke2 žlici začimb za medenjake1 žlička nastrgane limonine lupine2 žlici ruma1 žlica kakava10 dag kandirane limonine lupine5 dag kandirane pomarančne lupine8 dag narezanih mandeljnovmaslo za namastitev pekača Za preliv:7,5 dag mandeljnov6 dag rdečih okrasnih višenj1 beljak 1. Med in maslo segrejemo, premešamo in ohladimo. Penasto umešamo jajca in sladkor. Dodamo med in maslo ter vse skupaj dobro premešamo. Pomešamo moko in jelenovo sol, začimbe za medenjake, nastrgano limonino lupino, rum, kakav, mandlje, kandirano limonino in pomarančno lupino in premešamo. Vse sestavine zgnetemo v testo.2. Pekač namažemo z maslom in medeno testo razporedimo po pekaču. Okrasne višnje razpolovimo.3. Na testu z ravnilom ali nožem označimo velikost kosov, (približno 7x9 cm) Kose peciva okrasimo z mandlji in višnjami. Z umešanim beljakom in žlico vode premažemo medeno pecivo. Pečemo ga približno 20 minut v ogreti pečici pri 175 stopinj. Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 23. november 2004 Avtor Prijavi Deli 23. november 2004 Rdeče- zlata kombinacija! Smrečje posprejamo z zlatim sprejem, ga damo v posodo z dobro prepojeno gobo, okrasimo z rdečimi tankimi svečkami in bunkicami v ikebani, na mizo pa lahko damo večje sveče v zlati barvi! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 24. november 2004 Prijavi Deli 24. november 2004 mnjam... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 24. november 2004 Prijavi Deli 24. november 2004 Včeraj smo imeli v šoli delavnico okraševanje učilnice in ker sem bila ena od organizatork smo v mojem "kotičku" izvajali naslednjo zadevo: Bunke za na smrečico ali za pod strop Potrebuješ: Stiropor bunke (dobiš jih praktično povsod, jaz sem jih kupila v City parku - una art trgovina k vedno pozabim ime) Pšenični zdrob (oz koruzni zdrob - sam pol predlagam zlate bleščice) Srebrne bleščice Lepilo (Mekol ) Rinke za bunke (po domač povedan) Nek nožek ali paličico za mazanje lepila (čopiča je škoda) Izdelava: Zdrob in bleščice zmešaš v posodi (zdravo mešanico, ne pretiravat z bleščicami k je to drag špas) V bunke zatakneš rinkce, z lepilom (tanek sloj) premažeš bunke, ni treba cele, odvisno kak vzorec želiš, potem vzameš mešanico in jo posuješ po bunkah oz po delih kjer je lepilo...pustiš da se posuši in obesiš kamor ti srce poželi. Zadeva je simpl glede na to da so jo osemletniki obvladali v parih minutah. Uživajte, A. Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 24. november 2004 Avtor Prijavi Deli 24. november 2004 Apolonija, tole je pa dobra ideja! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 24. november 2004 Prijavi Deli 24. november 2004 Hej, Apolončica, a je lepilo Mekol - lepilo za servietno tehniko?To bomo sigurno skupaj spravli, že v soboto, ker so naše smrečice vsako leto bolj zgodaj narejene. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. november 2004 Prijavi Deli 24. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Hej, Apolončica, a je lepilo Mekol - lepilo za servietno tehniko?To bomo sigurno skupaj spravli, že v soboto, ker so naše smrečice vsako leto bolj zgodaj narejene. Od Miklavža do Treh kraljev Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 24. november 2004 Prijavi Deli 24. november 2004 Ja, pa res.... A si bil že pri nas doma? Včasih je taka frka, da res pozabim, kdo pride in koga sem že kje srečala.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. november 2004 Prijavi Deli 24. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Ja, pa res.... A si bil že pri nas doma? Včasih je taka frka, da res pozabim, kdo pride in koga sem že kje srečala.... Če imaš hotel, že mogoče Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 24. november 2004 Prijavi Deli 24. november 2004 Se hecam sstane Nimam hotela Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 24. november 2004 Prijavi Deli 24. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Hej, Apolončica, a je lepilo Mekol - lepilo za servietno tehniko?To bomo sigurno skupaj spravli, že v soboto, ker so naše smrečice vsako leto bolj zgodaj narejene. Mi smo uporabljali MEKOL 1001Disperzijsko lepilo za les. Za površinska (laminat, furnir, iverka) in montažna lepljenja lesa (čepi, mozniki). Lepilni film je prosojen, spoj je trden in elastičen. Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 28. november 2004 Prijavi Deli 28. november 2004 Ker je 1. dan adventa... da dam še svoj piskerček zraven... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 28. november 2004 Avtor Prijavi Deli 28. november 2004 Kako lep aranžma Majica! Na mojem so pa pomarančni krhlji,drugače pa bo letos zlato-rdeča kombinacija. Prve svečke pa še nisi prižgala! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 28. november 2004 Prijavi Deli 28. november 2004 Ok, jaz sem obljubljala kokosove raffaelote in sem preiskala cel predal, pa nism nasla :xx!: Mami pravi, da je najbrz vzela stara mama, tako, da bom se pr njej prestikala prvic ko jo vidim Vseeno pa sem nasla 2 recepta, ki se sicer malce razlikujeta od mojega ( vsaj ce po spominu gledam), ampak glede na sestavine ze mora biti fino Rafaello kroglice x!x SESTAVINE 5 dkg masla 5 dkg sladkorja v prahu 1 vanilin sladkor 15 dkg bele čokolade 2 žlici ruma 2 žlici limoninega soka 6 dkg kokosove moke5 dkg kokosove moke olupljeni mandlji Penasto vmešaš maslo in sladkor v prahu, dodaš vanilin, nastrgano čokolado, rum, limonin sok in kokosovo moko. Iz dobljene mase oblikuj manjše kroglice. V vsako vtisni olupljen mandelj in jo povaljaj v kokosovi moki. Kroglice postavi na hladno. x!x SESTAVINE10 dag kokos moke1/8 l sladke smetane5 dag medu (akacijev da največ arome)1 vrečka vanilina8 dag mletega sladkorja1 malo žličko ruma oz. po okusu Smetano zavremo z medom in vanilijem. Dodamo 8 dag kokos moke (ostala moka je za kroglice povaljati) ter kuhamo s stalnim mešanjem 5 min.Odstavimo, dodamo rum in ohladimo. Najbolje, da postavimo za 0,5 ure v zamrzovalnik. Ko začnemo oblikovati kroglice pogledamo, če je masa dovolj gosta. Če ni, dodamo še malo kokos moke.Oblikujemo poljubne kroglice, ki jih povaljamo v preostali kokos moki, ter jih zlagamo v papirnate kapsule oz. na pladenj. Ponudimo ohlajene!Dober tek. Slednji recept je za manjse stevilko kroglic...(okoli 15), tako da je za vecje stevilo pac treba kolicine podvojit ( potrojit ali karkoli). BAJE so dobre, je bilo zraven polno pohval. Sama pa ne vem, ker sem delala po malce drugacnem receptu. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 28. november 2004 Prijavi Deli 28. november 2004 Tu med te recepte mislim da pase tudi moja najljubsa sladica, ki je se noben ni skritiziral Res je CREME BRULEE (recept Joel-a Robuchon-a, enega najbolj slavnih francoskih kuharskih mojstrov) Sestavine za 8 oseb:7 rumenjakov3 stroke vanilije150 g sladkorja2 dl mleka7 dl smetane (sladke, tekoce)posip (cassonade - droben rjavi sladkor, zelo dobro sega nadomesti z vanilij sladkorjem) Vanilij stroke po dolgem prerezemo, izpraskamo semena in jih damo v skledo. Dodamo rumenjake, zmesamo z metlico (rocno), dodamo sladkor in mesamo tako dolgo, da mesanica postane svetlejsa, vendar ne penasta. Dodamo mleko, dobro premesamo. Dodamo se smetano. Mesanico precedimo skozi zelo fino cedilo, da izlocimo vecje delce vanilije. Pustimo stati 1 uro. Porazdelimo v 8 posodic za creme brulee - pomembno je, da kreme ni vec kot 1.5 cm v visino. Posodice damo v pecico, ogreto na 70°C za 25-30 min. Krema mora postati cvrsta, vendar se tresoca. Ohladimo v hladilniku. Povrsino na tanko posipamo s posipom in karameliziramo v pecici na grill-u (prej segrejte grill, vendar pustite vratca pecice odprta, da se pecica ne segreje - tudi med karameliziranjem) cca 20 sekund. Ko se posip pricne topiti, vzamite posodice iz pecice. Servirajte v posodicah, v katerih ste kremo pripravli. Servirate lahko takoj, ko vzamete iz pecice ali pa predhodno se ohladite v hladilniku. (Za moj okus je creme brulee najboljsa, kadar je spodaj hladna in zgoraj topla - njami! ) Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 28. november 2004 Avtor Prijavi Deli 28. november 2004 Creme Brulee poznam in je za prste polizat Rafaello kroglice pa bom tudi preizkusila! Lepo, da nisi pozabila Michelle! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 Za novoletne praznike vedno naredim dva tipa domačih čokolatinov, ki imajo vedno uspeh, pa še zelo enostavna in hitra sta za pripravo ; BAJADERE (od moje neomajne prijateljice Nevene) Potrebujete:400 g sladkorja8 žlic vode250 g masla (en paket)150 g mletih orehov150 g mletih piškotov (tipa petite beurre,v glavnem trdih piškotov)200 g žlahtne temne čokolade 70% čokoladnih delov (jedilna čokolada)1 dl sladke tekoče smetane Postopek: Sladkor vkuhate v vodo , dokler se ne začne mehurčiti. Odstavite in mešate dalje, da se precej ohladi, nato dobro vmešate maslo. Dodate mlete orehe in mlete piškote. Maso razdelite na dva dela.V prvi del zamešate 50 g stopljene žlahtne čokolade poravnate na deski, obloženi s peki papirjem tako, da je masa visoka približno dober centimeter. Nanjo poravnate drugi del mase. Počakate, da se povsem ohladi. Medtem naredite čokoladno glazuro Preostalo žlahtno čokolado nalomite v posodo, katero postavite v drugo posodo z vročo vodo in med stalnim mešanjem stopite nakar počasi dodajate smetano. Odstavite in mešate, dokler ne dobite gladke homogene mase. Z njo prelijete bajadero. Ohladite in nato z dobrim in dolgim nožem, ki ga pomakate v mrzlo vodo narežete bajadere rombaste oblike. In še RAJSKI DATELJNI Potrebujete: *paket dateljnov*125 maskarponeja*kakšno žlico sladkorne sipe z vaniljininim sladkorjem (poljubno zasladite)*žlico ruma ali kakšnega drugega likerja (Contreau..., Mandarinetto)* polovičke orehovih jederc, mandeljnove lističe, nasekljane pistacije..... Procedura:Z nožkom zarežete po dolgem vsak datelj, in mu vzamete ven peško. Datelj nato primete z dvema prstoma na obeh straneh tako, da zadobi obliko ladjice.Maskarpone, rumček in sladkor pretlačite v maso, s katero napolnite brizgalno vrečko in napolnite dateljnove 'trebuhe'. Na koncu na vrh vtisnete polovico oreha, ali posujete z mandeljnovimi lističi , sesekljanimi pistacijami.... Z obema receptoma urco in pol dela in vedno horunsko odobravanje gostov Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 Pih! Same maherce! Ruby, dateljni, pa se rajski! (no dateljne tud maram.. ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Pih! Same maherce! Ruby, dateljni, pa se rajski! (no dateljne tud maram.. ) Hvala Marsa! Ja posušeni oz medeni dateljni so božanski sadeži (sveži pa tako zanič :xx!: )Suho sadje nekako mora biti prisotno na mizi za novo leto. Pa razni oreščki za grizljanje.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 29. november 2004 Avtor Prijavi Deli 29. november 2004 O, Ruby, super recepta! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 Pa orescki, to je pa MOJE. TO pa shizim, evo... nit ne slanarije, ker ne maram vec teh arasidov (pre)slanih pa tak, pac pa takle - mandeljne )njami), lesniki orehi pa tak... od suhega sadja pa me vcasih zaskeli v zlezah (kot pri svezem).mnjami... Ste res taprave - skorpijonke, bikice, rakice (ja vem Michelle je oven, grem stavit kar ces da ima kaj v biku al pa raku, mroda se celo megleno spomnim).jaz pa vse tole (razen raka), pa nic kaj blazno...No ne recem, da ne kuham dobr, sam mi dol visi za razne dekoracije pa tak... Mi je pa vsec da je veliko majhnih skodelick pa taksnega, da sam pikas. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 Hvala Contesa,tvoj kompliment pa ni kar tako, ko tako dobro obvladaš te zadeve in same dobrote nizaš semle na naš forum ---------------------------------------------------------------------- Darila .....in kako smo se pri nas doma organizirali okoli tega. December je mesec praznovanj in daril, nekako je to tisti zaključni del leta, ko potegnemo črto in se zamislimo, kaj vse smo doživeli v iztekajočem se letu. Ponavadi se dobimo z osebami in sem spada tudi obdarovanje. V izogib banalnim darilcem, ki frlijo v smeti ob prvem globinskem čiščenju stanovanja in posledično slabo porabljenemu denarju, ker 'nekaj pa moraš dat iz rok', smo se pri nas doma organizirali drugače. Sorodnikom (še dobro, da jih je malo ), prijateljem, našemu osebnemu zdravniku, veterinarjem, trenerju in ekipi-športne zadeve, poštarci, pa Možiclju, ki nam kdaj popazi na Velikanko...in tudi tisim, s katerimi smo imeli v iztekajočem letu kakšne posebne stike, sodelovanja... podarimo našo družinsko kulinarično košarico Recimo da se priprava začne že konec novembra, ker je izdelava omejena samo na vikende. Kupim košarice in koške, ogromno celofana, trakov , doma imamo čuda flomastrov in drugih 'krancljalnih' pripomočkov Celo leto hranim majhne vazice od marmelad, katere potem napolnim z mariniranimi suhimi paradižniki v olivnem olju, ki si jih vsako jesen naredimo sami. Potem iste vazice napolnim z domačim ajvarjem, pa vloženimi melancanami... Kupim male delikatesne divjačinske klobasice in jih vložim v olje. Prav tako koščke feta sira, kateremu v olje dodam kup zelišč. Potem naredimo iz celofana podolgovate vrečke, v katere damo doma narejene in posušene rezance, pa kakšnen drugi format paste. Na vrečko nalepimo veliko etiketo, z našim smešnim logotom , navodili za pripravo...dosti heca in smešnic, risbic, dvoumnosti...... In še marsikaj lepo zavijemo in okrasimo z napisi, tudi mini steklenice iz izbranim olivnim oljem, pa domačim jabolčnim kisom...dobra flaška vina .....Potem se košare z različnimi dobrotami zavijejo v celofan, mašna, naslov in to je to Rada se pohvalim, ker folk kar čaka našo košarico, ki je res z ljubeznijo narejena. In še nekaj: sodelovanje pri izdelavi in polnjenju košar prinese še dodatno krasne trenutke in poglablja občutke pripadnosti in naklonjenosti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> podarimo našo družinsko kulinarično košarico Hudo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 29. november 2004 Avtor Prijavi Deli 29. november 2004 Tole obdarovanje z domače pripravljeno vloženo hrano je super ideja! Pa še dva sladka recepta za sladkosnede! Marcipanovi poljubčki s krokantom(za približno 45 koščkov) 100 g sesekljanih arancinov4 žlice rjavega ruma400 g surovega marcipana175 g sladkorja v prahu100 g lešnikovega krokanta200 g rahlo grenkega čokoladnega obliva 1. V mešalniku še dodatno sesekljajte arancine. Zmešajte jih z rumom in pustite počivati približno 60 minut.2.Pečico segrejte na 225 stopinj. Marcipan na drobno zrežite in ga skupaj z arancini in sladkorjem v prahu pregnetite v gladko maso. Vanjo vgnetite tudi polovico krokanta. Iz mase s pomokanimi rokami oblikujte kroglice in jih porazdelite po s papirjem obloženem pekaču. Pecite jih v pečici od 6-8 minut, nato pa kroglice ohladite na kuhinjski rešetki.3.Čokoladni obliv stopite in z njim prevlecite kroglice. Postavite jih na papir za peko ali kuhinjsko rešetko, posujte s preostalim krokantom in počakajte, da se posušijo! Sočne jabolčne kocke(za 30 koščkov) 8 jabolk125 ml jabolčnega soka1 skorjico cimeta3 klinčke1 janeževo zvezdo150 g karamelnega sirupa ali medu125 g mandljevih lističovsok 1 limone1 žličko cimeta16 listov želatine75 g sladkorja v prahu20 g škroba 1. Jabolka olupite, odstranite pečke in na drobno zrežite. S sokom in začimbami jih dušite do mehkega. Nato jih pretlačite in dajte nazaj v kozico.2 Želatino namočite. Čežano skupaj s sirupom, mandlji, limoninim sokom,cimetom in škrobom zavrite in v njej raztopite želatino. Zmes nalijte 2 do 3 cm visoko v štiroglat pekač ter postavite na hladno.3. Strjeno zmes narežite na kvadratke, potresite s sladkorno zmesjo in okrasite z mandeljni! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.