Skoči na vsebino

Novoletna okrasitev in dekoracija doma


Recommended Posts

Guest ODRI
...iz gipsa delam takšne svečnike in jih nato posprejam z zlatim ali srebrnim sprejem..tale luna ima srebrne lunice, pa se tukaj na tej slikci malo slabše vidijo..krasili bodo božično mizo.. x:)x :xmas:
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 140
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ODRI, lepa :palec:

No midve z mami greva jutri kupvat se kake okraske pa to....bomo vidli, kaj se bo odlocila x:o)x x:Dx

Porocam pa, da sem naredila 2 dni nazaj kokosove kroglice ( prvi recept, ki sem ga navedla), tako da, zdaj je preizkusen in je :palec: :palec: :palec: Moji so jih takoj pojedli, pa sta kar zbircna x;)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pri meni je ravno tolk caramonij, da je otorkom v veselje.... Drevesce okrasita moj Tilen (6 let) in Eva (5 let) je šarasta kot mora bit novoletna jelka x:Dx x:Dx x:Dx Se tolk zamotata v tiste svetleče "štrike" da se skoraj privežeta zraven na drevešček x:Dx x:Dx x:Dx .

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes sem prižgala drugo svečko na ikebani! x:)x

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za vse tiste, ki radi podarite nekaj doma pripravljenega, je tukaj ideja!

 

 

KUTIN LIKER

 

Za 1 liter potrebujete

 

1,5 kg kutin

150 g kandis sladkorja

500 ml konjaka

1 žlico semen koriandra

 

1.Kutine operite in obrišite.Z lupino jih grobo naribajte v skledo, jih s krpo pokrijte in čez noč postavite na hladno.

2.Naribane kutine stisnite in precedite skozi krpo ter prestrezite sok. Soku dodajte kandis sladkor ter ga na zmernem ognju kuhajte, dokler se ta ne raztopi.Tekočino ohladite in ji primešajte konjak in koriander.

3.Liker napolnite v z vročo vodo umite steklenice in pustite nekaj dni stati, da se sestavine dobro prepojijo. Dobro zaprt kutin liker lahko hranite 3 mesece v hladnem in temnem prostoru.

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moram pridt pogledat, preden boš ta zadnjo! x;)x

Natrix

 

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

 

 

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

 

2 de octubre de 1912

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jst sm pa ta vikend sprobavala Contesin recept za Lace Cookies.

 

Prvi protvan je bil prava grozota, ker sm z veliko žlico devala maso na pladenj - in valda so se piškoti razlezli in zlepli po celem protvanu. :O:

Sm mislila že vse preč zagnat, pa mi polovica gorenjske krvi tega ni pustila x:)x

Sm šla pol brat še enkat recept in vidla, da tm piše žliČka x:Dx ne pa žliCa :o|o: .

Ta drug in tret protvan sta SUPER ratala (tako okus kot izgled) in so bili pr fantu doma takoj razgrabljeni. Pa še za recept so me spraševali x8Dx . Kar se mi zdi še posebej fino, ker je fantova mama prava prekmurka in ne glede kaj jaz naredim ni nikoli tako dobro kot tisto kar ona pripravi. :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie se je tudi meni prvič ko sem pekla zgodilo, da se se razlezli, ker sem si rekla,večji bodo še boljši x:Dx zdaj pa raje delam točno po receptu! x;)x

Me veseli, da so bili tebi in tvojim všeč! :palec:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

če mate radi vonj po klinčkih...v deci vode dajte par klinčkov in vodo zavrite..pol jo dajte(ne vso) v uno posodico, k ma svečko spodi, in objel vas bo prijeten vonj..zraven pa lahko kuhano vino pijete x:Dx
DON'T PANIC
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

surya, super ideja x;)x
Če hočeš najti zaklad, bodi pozoren na znamenja. Bog je v svet zapisal pot, ki ji vsak od nas mora slediti. Vse, kar moraš storiti, je to, da prebereš, kaj je zapisal tebi. P. COELHO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ta pa je letos narejen iz zelišč...

 

 

Na krog je prilepljena gobica, ki jo občasno zalijem, da zelišča ostajajo sveža...

 

uporabili smo različne žalblje, timijan, rožmarin, sivko, meto, lovor...

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[Celo leto hranim majhne vazice od marmelad, katere potem napolnim z mariniranimi suhimi paradižniki v olivnem olju, ki si jih vsako jesen naredimo sami. Potem iste vazice napolnim z domačim ajvarjem, pa vloženimi melancanami... Kupim male delikatesne divjačinske klobasice in jih vložim v olje. Prav tako koščke feta sira, kateremu v olje dodam kup zelišč.QUOTE]

 

Mene pa zanima, ZELO zanima, kako narediš vse te dobrote. Lahko zaupaš kakšen recept? Prosim... x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mene pa zanima, ZELO zanima, kako narediš vse te dobrote. Lahko zaupaš kakšen recept? Prosim... x:)x

 

 

Seveda, zadeve so precej enostavne, morda malo zamudne. :palec:

 

Vsako leto si z juga Italije naročim 5 litrsko kantico z olivnim oljem. Tovrstno olje je izrazito močno in ga uporabljam samo za konserviranje živil (drugače pa uporabljam za zabelo toskansko olivno olje, ki je najbolj delikatnega okusa, za kuho pa umbrijsko. Za dodatek k ribam, za marinade pri morskih zadevah pa si vsako leto izprosim 3/4 litrčka našega istrskega olivnega olja x:Ix )

 

Feta sir v olju:*nabaviš po možnosti originalni feta sir (grški), ga z ostrim nožem narežeš na koščke, ki morajo biti celi

*pripraviš olje: četrtina olivno, četrtina arašidovo, četrtina sezamovo in četrtina sončično olje (samo olivno olje bi bilo premočno x8Dx )

* pripraviš dodatke: črn, zeleni in rdeči poper v ZRNJU, kakšen lovorjev list, potem pa še po želji kapre....origano (jaz dam samo razne popre in lovorjev listič in še to samo košček. Ko pa tak sir serviraš, pa obvezno posuješ s kvalitetno mleto rdečo papriko x:px, zraven popečen kruh )

* v stekleno vazo naliješ malo mešanice olj in naložiš koščke sira, dodaš zrna popra in lovor, zaliješ z oljem in tako do vrha.

 

Melancane v olju:

*poleti nabavim podolgovate melancane, jih narežem na dober centimeter debele rezine, razgrenim z grobo soljo in na rebrasti plošči lepo opečem.

* marinada: olivno olje, kakšen strok česna in drobno ročno sesekljan peteršilj+ mešanica finih zelišč

* v vazo izmenično polagam rezine melancan, jih posujem s peteršiljem in dam kakšen košček česna (nekateri nasekljajo tudi česen, jaz ne maram preveč česnovega okusa, zato dodajam celega, da ga je lažje odstraniti :vio: ), zalijem z oljem

 

Isto narediš tudi s cuketami (bučkami), pazi, da soliš bučke! x:px

 

Marinirani suhi paradižniki:

*kupim vrečko z posušenimi paradižniki

*marinada:olivno olje, kapre, mešanica začimb- fina zelišča

* spet polniš vazo, ne pretiravati s kaprami x;)x

 

Ideje:

-taki paradižniki so res odlični, lahko jih ponudimo samostojno, z opečenim kruhom in fino dobro zorjeno in prekajeno čajno salamo ali klobas'co x:px , prekomastnim zorjenim sirom (grojer, parmezan, zbrinc, fontina)

-za mineštre: pocvrete porček ali šalotko in na koščke narezan mariniran suhi paradižnik, nato dodate zelenjavo..... x:px

- za na pašto: na koščke narezan taisti paradižnik segrejete v neprijemljivi ponvi in dodate odcejene špagete...lahko dodate kakšno črno olivo, kakšno slano ribico... ma koliko je lahko enih izpeljank... x^x x^x x^x

 

Toliko za zdaj, jutri še kaj napišem, me pogrešajo... :vio: x8Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Takoj dons grem v štacuno po suhe paradajze in jih bom marinirala xrolleyesx

 

Kolk cajta se morjo pacat da so gut? mislm zato, ker jih bom za nov let (poleg domače marmelade, žajbljevga likerja in lace cookiejev) talala okrog?

 

A za melancane je že prepozno (mislm, ker ni sezona zanje) Kok časa pa tuki traja da se spacajo?

 

:eek: :eek: :eek:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Mene pa zanima, ZELO zanima, kako narediš vse te dobrote. Lahko zaupaš kakšen recept? Prosim... x:)x

Seveda, zadeve so precej enostavne, morda malo zamudne. :palec:

 

Vsako leto si z juga Italije naročim 5 litrsko kantico z olivnim oljem. Tovrstno olje je izrazito močno in ga uporabljam samo za konserviranje živil (drugače pa uporabljam za zabelo toskansko olivno olje, ki je najbolj delikatnega okusa, za kuho pa umbrijsko. Za dodatek k ribam, za marinade pri morskih zadevah pa si vsako leto izprosim 3/4 litrčka našega istrskega olivnega olja x:Ix )

 

Feta sir v olju:*nabaviš po možnosti originalni feta sir (grški), ga z ostrim nožem narežeš na koščke, ki morajo biti celi

*pripraviš olje: četrtina olivno, četrtina arašidovo, četrtina sezamovo in četrtina sončično olje (samo olivno olje bi bilo premočno x8Dx )

* pripraviš dodatke: črn, zeleni in rdeči poper v ZRNJU, kakšen lovorjev list, potem pa še po želji kapre....origano (jaz dam samo razne popre in lovorjev listič in še to samo košček. Ko pa tak sir serviraš, pa obvezno posuješ s kvalitetno mleto rdečo papriko x:px, zraven popečen kruh )

* v stekleno vazo naliješ malo mešanice olj in naložiš koščke sira, dodaš zrna popra in lovor, zaliješ z oljem in tako do vrha.

 

Melancane v olju:

*poleti nabavim podolgovate melancane, jih narežem na dober centimeter debele rezine, razgrenim z grobo soljo in na rebrasti plošči lepo opečem.

* marinada: olivno olje, kakšen strok česna in drobno ročno sesekljan peteršilj+ mešanica finih zelišč

* v vazo izmenično polagam rezine melancan, jih posujem s peteršiljem in dam kakšen košček česna (nekateri nasekljajo tudi česen, jaz ne maram preveč česnovega okusa, zato dodajam celega, da ga je lažje odstraniti :vio: ), zalijem z oljem

 

Isto narediš tudi s cuketami (bučkami), pazi, da soliš bučke! x:px

 

Marinirani suhi paradižniki:

*kupim vrečko z posušenimi paradižniki

*marinada:olivno olje, kapre, mešanica začimb- fina zelišča

* spet polniš vazo, ne pretiravati s kaprami x;)x

 

Ideje:

-taki paradižniki so res odlični, lahko jih ponudimo samostojno, z opečenim kruhom in fino dobro zorjeno in prekajeno čajno salamo ali klobas'co x:px , prekomastnim zorjenim sirom (grojer, parmezan, zbrinc, fontina)

-za mineštre: pocvrete porček ali šalotko in na koščke narezan mariniran suhi paradižnik, nato dodate zelenjavo..... x:px

- za na pašto: na koščke narezan taisti paradižnik segrejete v neprijemljivi ponvi in dodate odcejene špagete...lahko dodate kakšno črno olivo, kakšno slano ribico... ma koliko je lahko enih izpeljank... x^x x^x x^x

 

Toliko za zdaj, jutri še kaj napišem, me pogrešajo... :vio: x8Dx

 

 

OK. RUBY72...mogoče bo neumno vprašanje samo vseeno...sm še začetnik v kuhinji x;)x

to ko pišeš - damo v vazo...a s tem misliš v steklene kozarce...al kako...saj to ko pripraviš, daš v hladilnik in ko ti zapaše pač ješ...kot vložene kemarice ali kaj podobnega...a je tako..upam da nisem narobe razumela...

 

hvala za odgovor in LP, Sončk x:)x

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie,[/color]15. Dec 2004 ob 10:26]

<{POST_SNAPBACK}>Takoj dons grem v štacuno po suhe paradajze in jih bom marinirala xrolleyesx

 

Kolk cajta se morjo pacat da so gut? mislm zato, ker jih bom za nov let (poleg domače marmelade, žajbljevga likerja in lace cookiejev) talala okrog?

 

A za melancane je že prepozno (mislm, ker ni sezona zanje) Kok časa pa tuki traja da se spacajo?

 

:eek:  :eek:  :eek:

 

 

Ciao ekipca! :palec:

 

Z melancanami je tako: narediš jih v sezoni-poleti, konzumirati pa jih začneš, ko jih ni več v prodaji (torej pozno jeseni, sicer pa ne trajajo ravno dolgo x;)x x:px :vragec: )

 

Pomidori (paradižniki x:px ) pa bodo odlični že čez kakšen dan!

 

Sončk tu naprej pa zate :palec:

 

Kar se tiče konserviranja, se držim res enostavnih in neprekosljivih pravil;

* uporabljam majhne vazice, ker so velike 'tegle' bolj nagljene h kvarjenju, tudi zato, ker se jih dostikrat odpira....

 

* v glavnem, uporabljam steklene vaze, ki imajo svoj kovinski pokrov, katerega se da dobro zatisniti.Potem jih naložim v lonec, v katerega dno namestim zmečkano kuhinjsko krpo (proti trenju med vazami). Nalijem čez vodo, recimo dva prsta nad vazami in zavrem. Namen tega je, da se izloči iz vaz zrak, ki je razlog za pokvarljivost. Recimo da pustim, da vre kakšno minuto (pokrovček na vazi se mora usločiti navzdol x;)x !!)

 

* ko je enkrat vazica odprta, se jo hrani v hladilniku. VAŽNO! :palec: x:)x

* vsako leto dobim iz Bg kakšen prav poseben ajvar x:px , recimo v kakšni dvokilski vazi xrolleyesx . Sa mi paše količina, vendar KDO ima tak hladilnik, da bi reč stala notri???! :vragec:

Pa še na vrhu je plastičen pokrov in neki celofan :eek:

Zato ga prelozim v manjše vaze in jih toplotno obdelam, kot sem opisala zgoraj :palec: x^x . Nakar dam vaze pod ključ x^x :vragec: :wOOt:

 

* morda sem prestroga do teh zadev, vendar me nihče ne bo prepričal, da je olje ali pa sol, ali sladkor pri marmeladah dovolj močen naravni konzervans, da se vsa reč ne bi shranjevala v hladilniku, ko je enkrat vakuumsko zaprta vaza odprta! x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ko se vrnemo s sprehoda po okrašenem mestu in nas kar malo zebe,prijajo razni napitki, ki nas pogrejejo od znotraj! x:Dx Ker niso likerji, jih bom napisala tukaj! x;)x Pripomorejo tudi k prazničnemu razpoloženju! :palec:

 

 

 

 

KUHANO VINO

(za 5 kozarcev po 200 ml potrebujete)

 

1 l polsuhega belega vina

2 žlici kandis sladkorja

1 skorjico cimeta

2 janeževi zvezdi

5 nageljnovih žbic(klinčkov)

1 žličko kardamoma

ščepec muškata

40 ml arraka ali ruma

 

Vse sestavine razen arraka dajte v lonec in rahlo segrevajte 20 minut.Ne sme vreti. Prilijte arrak in postrezite v ognjevarnih kozarcih.

 

 

 

 

JAJČNI PUNČ

(za 5 kozarcev po 200 ml potrebujete)

 

800 ml mleka

sredico vanilijevega stroka

5 rumenjakov

3 žlice sladkorja

150 ml jajčnega likerja

 

Zavrite mleko in vanilijo, ter odstavite. Penasto zmešajte rumenjake in sladkor, dodajte malce mleka in med mešanjem vlijte v preostalo mleko.Med mešanjem segrevajte, dokler se jajčno mleko ne zgosti. Prilijte liker in punč stepite.Postrežete lahko z vročimi vaflji.

 

 

 

KARAMELNA KAVA

(za 4 kozarce po 200 ml potrebujete)

 

100 g mehkih karamelnih bonbonov

250 ml mleka

500 ml vroče kave

200 ml smetane

1 žličko vanilin sladkorja

 

 

Karamele kuhajte v mleku, dokler se ne raztopijo. Odstavite in vmešajte vročo kavo, ter napitek porazdelite v kozarce. Čvrsto stepite smetano z vanili sladkorjem in okrasite kavo.

 

 

 

MALINOV PUNČ

(za 5 kozarcev po 200 ml potrebujete)

 

200 g zmrznjenih malin

3 vrečke šipkovega čaja

400 ml soka marakuje

100 ml rjavega ruma

 

 

Maline odtalite, nekaj jih prihranite za okras. Preostale maline in čaj prelijte s 400 ml vrele vode in pustite stati 10 minut. Pretlačite skozi cedilo, prilijte sok, segrejte in dolijte rum. Punč ponudite v ognjevarnih steklenih kozarcih in okrasite z malinami.

 

 

CITRUS PUNČ

(za 5 kozarcev po 200 ml potrebujete)

 

600 ml pomarančnega soka

250 g karamelnega ali javorovega sirupa

2 janeževi zvezdi

1 žličko kardamoma

po 2 pomaranči,2 limeti,2 roza grenivki,1 limono

 

 

Zavrite sok, sirup, janež in kardamom, pustite stati 10 minut in precedite. Citruse ožmite, dodajte v punč in ga znova segrejte. Ponudite v kozarcih in okrasite po želji.

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

MEN SE TOK SLINE CEDIJO!!!!!!!!!!! x:px x:px x:px x:px

 

Dons morm obvezno sprobat jajčni punč, k mam glih vse na broju xDDx

 

Ej, kva pa nardiš s strokom vanilije, če uporabiš sam sredico?

A je od vanilijevega stroka vse uporabno? Torej ostrgan strok in sredica? Kaj delaš z ostrganim strokom in kaj s sredico? :eek: :eek: :eek:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz uporabim samo sredico, ostalo zavržem! Odprem strok izpraskam sredico in to je to. Lahko pa uporabiš strok za kakšne pijače, samo v gazo ga moraš zaviti, drugače ti koščki plavajo vsepovsod, to pa ni preveč prijetno! x;)x

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala Contesa x:Xx

 

Jst sm do zdej uporablala sam ostrgan strok, sredico sm pa zavrgla (k je pisal v receptih naj npr.ostrgan strok dam kuhat v mleko ...za okus valda (k je pol bil al pa tut ne xDDx , k sm zravn itak vsipala še vanilin sladkor :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...