nataly 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 hehe free - zgrešil si za celo leto..zato se režimo kot norci..sory... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 10. december 2005 Prijavi Deli 10. december 2005 Ves vesel, k je enkat lansk let bla na sporedu... Ni kej, polepšu dan... Letos sem prvič kupila sintetičen adventni venček...sram me je... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
češpljica 11. december 2005 Prijavi Deli 11. december 2005 venček prisegam na naravne materiale......največ uporabnega se dobi v gozdu....od storžkov,vejic,itd....raznih zanimivih plodov,šipek,suhe veje,korenine..... če ni nič od obiska v gozdu.....ma se lahko rešite na način ala razne prazne embalaže oreščkov,orehov,pistacij,mogoče je ostalo kaj kostanja še....jep lahko tudi fižol,kavna zrna ali celo semenke ( sončnice,bučke-peške,soja,leča........ma veliko je tega.......klinčki,cimetove palčke...Dodaš malo spreja...srebrn ali čisto navaden sneg...mogoče malo bleščič v prahu..in to je to......vse skupaj nato enostavno premažeš s sijajnim premazom...in izdelek je tu........vmes seveda v stilu stanovanja (barvna pentlica,ki jo izdelaš iz okrasnega traku......)pri meni kraljuje rdeča barva.... izredno uporabno je tudi različno suho klasje...pšenice,raznih trav a za to je potrebno poskrbeti ,posušiti že prej....če vam ostane posušen šopek vrtnic....jep tudi to lahko uporabite..... Skratka ni prepozno še.......še zmeraj si lahko izdelate preprosto najlepši venček,šopek ki bo krasil vaš dom.... aja sem se spomnila še na suhe veje,posrebrene,pobeljene....suhe korenine.....ma miljon je teh variant.... pri vsem tem pa ne pozabite na tiste dobre stare indijske palčke za aromo seveda.........cimet,klinčki......mmmmmmmm vse to paše v komplet dekoracijo.....naj se vidi naj se vonja.....) razvajajte se,zdaj je pravi čas za to.-....)))) Citiraj Vse kar dobro je izgubi se v večnosti..vse najboljše v času obledi....še vedno si želim sanjaritisaj ženska sem ki več in bolj želi....... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 20. december 2005 Prijavi Deli 20. december 2005 No, mi smo prav lepo okrasili. Vecinoma sem jaz, drugi so pa gledali. Vedno padem na izgovor, da imam jaz najvec smisla za to Tako da... Letos sem kupila malce vecjo jelko, tam 2,20 (umetno), ful lepa Jo okrasila, prevladujejo srebrni okraski in lucke Vse ostalo...ja, povsod je kaj "bozicnega", ampak ne zgleda okrancljano. Se posebaj je fajn predel pri kaminu Vencka letos nisem delala sama (ni bilo cajta), smo pa kupili enega, ki pase k ostalim stvarem. Iz naravnih materialov, to je tudi meni najbolj vsec. Danes nas cakajo se lucke zunaj, da bomo fajn okrancljani Drugace se pa za Bozic vedno pricakuje kaksen moj "kuharski izdelek". Letos sem popolnoma brez idej.Tort ne bom, piskoti so mi v vecini zanic in tako dalje. Edino sacherco...mogoce... Ni idej no... Lepe praznike !! http://www.cosgan.de/images/midi/xmas/f045.gif Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 NOVOLETNI KOLAČ SESTAVINE ZA 8-10 KOSOV150ml veselja250g polnozrnatega zdravja4 čajne žličke ljubezni150g svetlo rjavega zadovoljstva60g grobo sesekljanih izpolnjenih želja2 zmečkani celi sreči125g nastrganega uspeha250g nemastne dobre voljeNastrganaa lupina veselih trenutkov PRIPRAVAVse sestavine stresemo v skledo in mešamo, da dobimo gladko zmes. Testo damo v pripravljen model in pečemo v ogreti pečici približno 365 dni!!! Dober tek! Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 njami!to bi pa z veseljem pojedu Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Več kot kakšne smrekce ne maram, kdo bo pa pol pospravljal, pa samo smeti se delajo iz tistega kiča. Pa še namesto smrekce bi raje samo par vejic, a ni škoda drevesa podret brezveze? Sem za preprosto, "rustic" varianto. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 30. december 2005 Prijavi Deli 30. december 2005 Naša jelka - je pač naša...kup čokoladnih bonbonov zavitih v sveleč rdeče in moder papir, čokoladne bunke, ki bodo dvignile sladkor..ter krogle take in ovake, zvončki taki in ovaki, lučke rdeče in bele - ki so stare35 let Jaslice - stare35 let..ful ponosna nanje. Da so kup otrok preživele in še vedno v dokaj neokrnjeni obliki. No - jezuščka smo zgubili nekje med selitvijo..je pač nek mini dojenček nadomestil original.Meni je jelka všeč. ker odseva različna obdobja - viš..te vijoličaste je ta starejša v glavnem razbila, ko je z mize prevrgla smrekico...te rdeče...no to je ta mala prevrgla..te srebrne...ja to sem pa jaz enkrat...in tako je naša smrekica sestavljena iz vseh mogočih OSTANKOV. In o vsakem se da kaj povedati. Sem pač sentimentalna kaj češ..Venček domače izdelave - mlajša in Š. ga delala - rdeča prevladuje..in tudi bolj domači okraski.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 20. december 2007 Prijavi Deli 20. december 2007 Ekipa , vlečem iz naftalina eno super temo glede na predprazniči čas! Temo je odprla Contesa, ki žal že lep čas ne sodeluje več na forumu, je pa meddrugim objavila celo serijo odličnih receptov Ker se je forumovska ekipa precej spremenila v dveh letih predlagam, da pobrskate za nazaj, ker smo zaupali recepte domače peke in pisali o jelkah, okraskih šegah in skrivnostih.Spodaj lepim svoj tri leta star post , že lani so mi košare propadle zaradi kroničnega pomanjkanja časa, da o letošnjem letu ne govorim :xx!: [quote name='Ruby72' date='29. Nov 2004, 14:09' post='332465'December je mesec praznovanj in daril, nekako je to tisti zaključni del leta, ko potegnemo črto in se zamislimo, kaj vse smo doživeli v iztekajočem se letu. Ponavadi se dobimo z osebami in sem spada tudi obdarovanje. V izogib banalnim darilcem, ki frlijo v smeti ob prvem globinskem čiščenju stanovanja in posledično slabo porabljenemu denarju, ker 'nekaj pa moraš dat iz rok', smo se pri nas doma organizirali drugače. Sorodnikom (še dobro, da jih je malo ), prijateljem, našemu osebnemu zdravniku, veterinarjem, trenerju in ekipi-športne zadeve, poštarci, pa Možiclju, ki nam kdaj popazi na Velikanko...in tudi tisim, s katerimi smo imeli v iztekajočem letu kakšne posebne stike, sodelovanja... podarimo našo družinsko kulinarično košarico Recimo da se priprava začne že konec novembra, ker je izdelava omejena samo na vikende. Kupim košarice in koške, ogromno celofana, trakov , doma imamo čuda flomastrov in drugih 'krancljalnih' pripomočkov Celo leto hranim majhne vazice od marmelad, katere potem napolnim z mariniranimi suhimi paradižniki v olivnem olju, ki si jih vsako jesen naredimo sami. Potem iste vazice napolnim z domačim ajvarjem, pa vloženimi melancanami... Kupim male delikatesne divjačinske klobasice in jih vložim v olje. Prav tako koščke feta sira, kateremu v olje dodam kup zelišč. Potem naredimo iz celofana podolgovate vrečke, v katere damo doma narejene in posušene rezance, pa kakšnen drugi format paste. Na vrečko nalepimo veliko etiketo, z našim smešnim logotom , navodili za pripravo...dosti heca in smešnic, risbic, dvoumnosti...... In še marsikaj lepo zavijemo in okrasimo z napisi, tudi mini steklenice iz izbranim olivnim oljem, pa domačim jabolčnim kisom...dobra flaška vina .....Potem se košare z različnimi dobrotami zavijejo v celofan, mašna, naslov in to je to Rada se pohvalim, ker folk kar čaka našo košarico, ki je res z ljubeznijo narejena. Bilo nekad... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 20. december 2007 Prijavi Deli 20. december 2007 ugotavljam,da je bila smečica tudi minula leta bolj pozno... Letos jo tudi še nimamo, ker imamo razne sezonske zadeve a la smrečica, pancerje, gumenjak, parazole, ležalnike... spravljene v drugi državi v nonotovi garaži... pa še ni zneslo it iskat...Vprašanje?Kakšno jelko imate letos? Ste naredili adventne venčke?Kdaj se 'po predpisih' pravzaprav krasi jelka?Kdaj se podira? Danes smo naredili končno jelko, pred tem pa zaprli našo mačko v spalnico . Letos smo se dotaknilI podna:imamo najgršo jelko v Evropi (vsaj tako slišimo vsako leto od naših prijateljev ), nema veze, nam je všeč ...Aja. Jelka je umetna. Srce bi mi počilo, da bi zaradi nekih okraševalnih štosov moralo umreti drevo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 23. december 2007 Prijavi Deli 23. december 2007 Ruby,lani sva sva se tudi midve z mati spravile delati košare! Dali smo jih pa bližnjim sorodnikom.Glede na to, da nimamo več vrta, so naše košare zgledale malce drugačne. Čeprav vem, da bi lahko tudi sama kaj vložila. Tista ideja z feto in želišči se mi zdi fantastična! Veliko sem pekla in to je vzelo ogromno časa, pa vse sem zadnji (oz. predzadnji) dan, da je bilo sveže. Naredila sem muffine, cimetove kocke (te so božanske, recept sem našla na kulinariki.net), potem slane piškotke (različnih oblik - božični in novoletni motivi), pa še nekaj je bilo, kar se ne spomnim No, potem sva pa dali v košare še domači med in domačo medico (dela en mamin prijatelj). Aja, pa domače olivno olje in vino (ki ga hodimo iskat na Kras). Babici sem naredila koledar in ga okrasila z našimi slikami, kar jo je popolnoma razveselilo (prodajajo pač "prazne koledarje", kjer so sami datumi, slike pa prilepiš sam). V bistvu so bili vsi veseli, pa še določenim članom družine človek ne ve več, kaj bi sploh kupil, ker "vse imajo" Pri nas je jelka postavljena kakih 10 dni pred Božičem. Smo precej zgodnji (no, ne toliko kot prodajalci :xx!: ).Poznam veliko ljudi, ki jo postavlja na božični večer...Tole sem našla: x!x "Traditionally, Christmas trees were not brought in and decorated until Christmas Eve (24 December), and then removed the day after twelfth night (6 January); to have a tree up before or after these dates was even considered bad luck. Modern commercialisation of Christmas has resulted in trees being put up much earlier." Potem pa piše, da je odvisno od države do države. Tukaj je link, če te bolj zanima: http://en.wikipedia.org/wiki/Christmas_tree Sicer pa pri nas ni nič drugače kot prejšna leta. Sem se uprla nakupovanju bunk in drugih okraskov, ker jih imamo doma za 3, 4 jelke. Jelka je, kot vedno, umetna (in vedno bo). Letos je precej "nakrancljana". Včasih sem gledala, sta sta 2 (največ 3)barvi, letos je pa veliko različnih, pa izpade okusno in bolj domače. Vseeno pa prevladuje srebrna. Drugače je pa veliko svečk (ene sem dobila, ki dišijo po cimetu in so fantastične) pa raznih okraskov, ampak ni pretiravanja. Jutri imamo božično večerjo, ki bo tradicionalna. Nimam časa pečt, ker imam še milijon stvari za narest, bom pa vseeno poskušala narediti rafaelote (mislim, da je recept celo v tej temi), pa potem kuhano vino Drugače imamo pa čokoladno potico by babi. Danes sem CELO zavila darila. To je meni totalna muka, ker nimam tega smisla. Se tolažim, da nihče od naših ne gleda, kako je zavito Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 23. december 2007 Prijavi Deli 23. december 2007 Tnx Michelle , za vse informacije.Uh, smo skoraj po predpisih naredili letos , namreč Velikan je postavil smrečico danes. Ker se ne morem losat groznega prehlada in vnetega grla že skoraj dva tedna, sem bolj pasivna letos. Včeraj sem obiskala nonote v domovini in jima nesla panettone in poklonila za darilo razne gurmanske priboljške. Kako sta bila vesela! In noni sem podarila en dober zeliščni gel za noge. Kako malo je treba, da prižgeš tisti ogenj v očeh in srečo! Vsako leto za Božič postanem tako cmeravo preveč čustvena , se čisto preselim v preteklost, v druge kraje in druge običaje. Ko sem iz nonotove garaže izbrskala jelko in okraske, sem se še zadnjič odpeljala do hiše, kjer so živeli drugi, sedaj že pokojni nonoti. Hišo je mati nedavno prodala, jaz pa sem iz avta opazovala hišo in vrt, kjer sem v bistvu zrasla, kjer sem se naigrala in naskakla naokoli . Pred hišo na ulici sem se naučila vozit kolo, kjer sem kotalkala. Vsako poletje so sem mi zacelila kolena šele ko se je začela šola! ... Pa sem ugledala drug priimek na vratih, in da so novi lastniki posekali vsa drevesa v vrtu , tudi kaki in granatno jabolko, ki jo je nono posadil na dan, ko sem se rodila Danes pa sem počasi začela pripravljat zadeve za jutrišnjo večerjo.Jutri skočim še po svežo zelenjavo in panettone za nas. Veselim se, ker se jutri dobimo na aperitivu v mestu z osebami, katere mi veliko pomenijo, da bi si voščili praznike in kakšno rekli ob kozarcu dobrega vina ! Slabo vest imam, ker letos nisem napisala niti ene voščilnice :xx!: , čeprav osebe, ki so mi blizu pravzaprav na predbožični predvečer pokličem po telefonu . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 23. december 2007 Prijavi Deli 23. december 2007 Jaz tudi nisem napisala nobene voščilnice - v bistvu prenehala s tem letos za Veliko noč. Zanimivo - niti ene voščilnice tudi nisem dobila Tudi raje pokličem ljudi, ki mi pomenijo. Adventni venček naredil Š. letos - sam, jaz pa se pametno vzdržala komentarjev, samo popenila eno rundo, ko navalil na mojo srebrno grmičasto smreko . Je pa uspel uštimat zelo lep venček in zdaj se nekaj hvalim s tem:)Jaslice in lučke še vedno imamo ta stare - torej tiste, ki so stare toliko kot jaz:)) z vso zgodovino vred.Okoli dreveščka še teče debata -smreka bo sicer umetna, ampak baje bi morali nakupit nove lučke ne vem zakaj..če pa tem nič ne manjka.Pekla sadni kruh danes in medenjake po Contesinem receptku:)) ratali, edino malo prevelike naredila.Aja - drevešček postavljamo jutri. Dedc in deca -jaz pa bom komando od daleč držala zgleda. Pa nekaj čokoladnih zadevščin za na drevo je treba še nabavit Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 5. december 2009 Prijavi Deli 5. december 2009 Moji praznični načrti: ČUPAVCI(barvni) BISKVIT3 jajca 4 skodelice sladkorja4 s. mleka-8 s. moke1 vanilijev sladkor PRELIVjagodni siruplimonin/pomarančni/.. sirupčokolada v prahumaslo/sladkor/moka kokosova moka Spečemo biskvit. Narežemo na kocke. Pomočimo v preliv, malo počakamo in povaljamo v kokosu. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena HP 15. december 2009 Prijavi Deli 15. december 2009 PRIČAKAJMO BOŽIČ! Bolj kot katerikoli čas v tekočem letu, decembra posvetimo pozornost okrasitvi doma. Adventni venčki, venčki na vratih, jelka, okraski, girlande, lučke, posebej razkošno dekorirana miza za božično večerjo, … to je samo nekaj različic s katerimi naše stanovanje dobi čisto drugačno podobo, kot je ostale dni v letu. Ponavadi v začetku decembra pregledamo škatle s shranjenimi okraski, naredimo malo inventuro, kaj bo ostalo in kaj ne. Odločimo se, katere kvalitetne dekoracije bodo ostale, druge pa kupimo nove ali jih naredimo. Odločamo se ali bo ostalo pri čisto klasičnih dekoracijah, ali pa bomo izbrali kaj bolj drznega. Mogoče namesto jelke veliko vazo v kateri bodo bele veje, na njej pa črno – rdeči okraski? Vsekakor so to sladka zadovoljstva vseh nas, ki imamo radi ta praznični čas in ki se s tem zelo radi ukvarjamo. Kakorkoli - potrebno je, da pri tem ustvarjanju pustite domišljiji prosto pot, da se zraven zabavate in uživate. Obišči mojo spletno stran Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
linaaa 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 Pri nas delamo jelko 24.12. Vsak v družini ima svojo vlogo. Jaz postavim jaslice, sin in mož naredita jelko, hči pa okrasi okna.Imamo plastično jelko, okraski so ponavadi rdeči, zlati in srebrni. Po tradicionalni večerji sledi odpiranje daril.Vsako leto naredim medenjake in kuhano vino. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.