Guest sstane 18. november 2004 Prijavi Deli 18. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Soglasje misim, da je Stane. Sem danes govoril s Stojčijem. Hmm. Neugodna situacija, ki po celi črti zadeva slovenski pravni sistem in glede na to je nastal članek v Pozitivkah. V bistvu se lahko vsak med vami v takem zosu znajde. Pač zakonodaja to omogoča, kar pa ni pravično. AndresJa, sem se malo prehitel, samega sebe. Ta njegov problem poznam tudi iz političnih forumov, ko je "žgal" po oblasti. Nekam čudno sovpadajo datumi volitev in te njegove izvršbe Imaš prav, vsakomur se lahko to zgodi. Za kakšno cifro pa sploh gre Iz Tatjaninega komentarja se to ne vidi Prispeval/a: Tatjana Malec dne četrtek, november 18 2004 @ 09:57 CET Dragi Miran, popolnoma te razumem, saj podobno razmišljam tudi jaz. Ugotavljam, da si je ta Stojčijev "Pomoč v stiski" ogledalo že 649 obiskovalcev in če to število pomnožim s 500 tolarji, ugotovim, da bi moral imeti Stojči na računu 324.500 tolarjv. Sedaj mi pa ni jasno ali ta poziv za "Pomoč v stiski" klikajo in berejo samo radovedneži ali so to ljudje, ki so za bližnjega v stiski tudi kaj pripravljeni storiti in bodo to storili čimprej, kajti čas ni Stojčijev zaveznik. Tatjana Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. november 2004 Prijavi Deli 18. november 2004 Poglej stevilo prebranih v temi postani sponzor luninega neta.lunin net pa sva dva stojcija. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 18. november 2004 Avtor Prijavi Deli 18. november 2004 pozdravljen , Stane...ja , imam njegovo soglasje in ker se nisem mogla spomniti nič drugega , sem pač še tu izpostavila njegov problem...vendar ne v smislu ...fehtanjabolj v smislu dobre volje in to na prostovoljni bazi...sicer pa tudi sam poznaš Stojčija iz sveta pogovorov , če se prav spomnim...pozdrav tudi tebi Andres SFINGA- arlena -arelena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. november 2004 Prijavi Deli 18. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> pozdravljen , Stane...ja , imam njegovo soglasje in ker se nisem mogla spomniti nič drugega , sem pač še tu izpostavila njegov problem...vendar ne v smislu ...fehtanjabolj v smislu dobre volje in to na prostovoljni bazi...sicer pa tudi sam poznaš Stojčija iz sveta pogovorov , če se prav spomnim...pozdrav tudi tebi Andres SFINGA- arlena -arelenaSeveda ga poznam, že nekaj časa pa nisem bil tam, do pred pol ure. Če bi ti na uvodu objavila ta apel, ne bi take bleknil Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 18. november 2004 Avtor Prijavi Deli 18. november 2004 ja, Marsha... če nekdo nima kaj za dati , se ne more niti zahtevati vnaprej...Stojči je pač sedaj v taki situaciji...če pa si mislila mene s tem , potem boš mogoče tudi ti prišla na vrsto...in še modrost...ki ni moja ...kolikor daš , toliko dobiš...pozdrav vsem SFINGA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. november 2004 Prijavi Deli 18. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Poglej stevilo prebranih v temi postani sponzor luninega neta.lunin net pa sva dva stojcija.Saj, sta oba ista kalibra. Razdajata se do onemoglosti brezplačno, toda, komunizem je še daleč On je pa sploh mahnjen na to kvazibudistično filozofijo svojega mojstra, pa še nakaj je takih pridigarjev, ki pravijo, da moraš ljudem pomagati brezplačno. To po drugi strani pomeni, da moraš sam krasti ali pa beračiti Saj je lepo slišati, ampak realnost pač ni taka, še. To, kar pravim, pa ne pomeni, da ga po svoje ne spoštujem in cenim njegov pogum, das je sploh napisal tako pismo. Morda pa ima vseeno prav, bomo videli rezultat.Jutri nakažem cankarja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 18. november 2004 Avtor Prijavi Deli 18. november 2004 Stane ...hvala ti v njegovem imenu...pozdrav Sfinga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 18. november 2004 Prijavi Deli 18. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Stojči je pač sedaj v taki situaciji...Mene pa vseeno zanima, zakaj je v taki situaciji. Me pač zanima ozadje. Kam pa pridemo, če bi čisto vsakemu, ki ga je v življenju kaj polomil, pomagali?! Ja pomagati ga naučiti loviti ribe, ampak ne pomagati tako, da mu ulovimo ribe. Jaz osebno sem vedno pripravljena dati tistemu, ki se nekaj trudi, ki da nekaj od sebe v dobrobit drugim (LN je že tak, ki da nekaj dobrega drugim ), in pa nemočnim ljudem (predvsem otrokom), ki jih doleti kakšna nesreča (n.pr. če otroci naenkrat izgubijo oba starša ali kaj takega ). Da bi pa pomagala vsakemu, ki je po kaki svoji neumnosti zastavil hišo ali kaj podobnega... :xx!: Smatram, da vsak zdrav človek z zdravo pametjo lahko komot in dostojno preživi sebe in še kakega svojega potomca, brez da se ozira na kakršnokoli pomoč drugih, ki morajo s svojimi rokami preživljati sebe in še kakega svojega potomca. Edini pogoj je zdravo telo in zdrava pamet. Pravzaprav na prvem mestu zdrava pamet! Kajti poznam tudi invalida, ki telesno sicer ni zdrav, ampak ima zdravo pamet in lepo dostojno živi z delom svojih rok in pameti, in celo svoje potomce je preživljal, dokler se niso osamosvojili. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>in še modrost...ki ni moja ...kolikor daš , toliko dobiš...Si to modrost povedala tudi Stojciju? <{POST_SNAPBACK}>To, kar pravim, pa ne pomeni, da ga po svoje ne spoštujem in cenim njegov pogum, das je sploh napisal tako pismo. Morda pa ima vseeno prav, bomo videli rezultat.Jutri nakažem cankarja <{POST_SNAPBACK}>... Smatram, da vsak zdrav človek z zdravo pametjo lahko komot in dostojno preživi sebe in še kakega svojega potomca, brez da se ozira na kakršnokoli pomoč drugih, ki morajo s svojimi rokami preživljati sebe in še kakega svojega potomca. Edini pogoj je zdravo telo in zdrava pamet. Pravzaprav na prvem mestu zdrava pamet! Kajti poznam tudi invalida, ki telesno sicer ni zdrav, ampak ima zdravo pamet in lepo dostojno živi z delom svojih rok in pameti, in celo svoje potomce je preživljal, dokler se niso osamosvojili. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 JAZ BOM PA LOJALNA....in če bom že kakšnemu boemu pomagala, potem bom tistemu, ki mi nudi gostoljubje v svoji "hiši".... Odločitev o tem, katera hiša mi je ljuba, pa je itak moja... Stojanu pa želim, da bi v prvi vrsti našel dovolj moči, da bi zavihal rokave, da bi mogoče šel čez mejo mal pofušat (tudi jaz sem čez mejo šla fušat, ko ni bilo denarja za kruh), in da bi znal trajno rešiti zadeve.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Stojan, da se ti čimbolje in čimprej razplete... Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Glej jo, Stanko, prec prileti v take teme, podpre. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 kaj čem, leteča riba, pač ne morem ven iz svojih lusk če gre za pesniško dušo ali kako drugače umetniško, pa sploh podprem,a je seznanjen s to temo tu, a je forumovec? Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Po mojem ni, ampak je javni apel pac, Sfinga pa je prostovoljno zanj (brez njegove vednosti) se tule opozorila nanj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Ja, jaz pa gledam na to stvar tako, kot bi nekdo v mojo trgovino prišel prodajat svoje izdelke...banalno, saj vem, vendar se ne morem znebit te asociacije... Aja - to je bila samo prispodoba. Nimam svoje trgovine... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Ok. Pa še jaz Mi smo konec meseca vedno brez keša. Toliko je,da dobi hčera za šolo in malico, toliko, da natankamo benzin - ker charadek na srečo zna iti tudi na hlape...in potem čakamo. Petega v mesecu...in do takrat je treba preživeti. Me ni ravno sram, da nimam keša - zato, sem konec oktobra nabirala kostanj - in ga prodala kmetijski zadrugi.Hčeri sta si nabirali zase in če sem bila dobre volje sem jima svoj delež odstopila. Potem zjutraj slišiš - mami a ti posodim jurja? No...finta...bila sem na trdno prepričana, da smo total brez keša...in s kostanji zaslužila dovolj za oba avta in za velik nakup..potem so jih nehali odkupovat..In pride bančni izpisek.Nekdo mi je nakazal 48024,70 sit. predzadnjega v mesecu.Nimam pojma kdo...(lahko so bili vnovčeni čeki - čeprav sem se dogovorila s tipico na eni upravi, da ji bom 15. v mesecu poslala denar ), odtegnil se je trajnik in obresti... Takole- dobrota vedno naleti na prava ušesa...kakor koli...sem tistemu nekomu izredno hvaležna. Na banki preverila od kod..ali vsaj kdo...pa nimajo podatka...v glavnem.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Ja, jaz pa gledam na to stvar tako, kot bi nekdo v mojo trgovino prišel prodajat svoje izdelke...banalno, saj vem, vendar se ne morem znebit te asociacije... Aja - to je bila samo prispodoba. Nimam svoje trgovine... Saj jaz kot oseba lahko tudi tako gledam. Kot odprt urednik pa pac dopuscam velik.Pac pa vedno pozabim prestavit tole v Sporocila, kajti ce je tako, je tule res veliko bolj aktualna tema LN.<{POST_SNAPBACK}>Ok. Pa še jaz Mi smo konec meseca vedno brez keša. Toliko je,da dobi hčera za šolo in malico, toliko, da natankamo benzin - ker charadek na srečo zna iti tudi na hlape...in potem čakamo. Petega v mesecu...in do takrat je treba preživeti. Me ni ravno sram, da nimam keša - zato, sem konec oktobra nabirala kostanj - in ga prodala kmetijski zadrugi.Hčeri sta si nabirali zase in če sem bila dobre volje sem jima svoj delež odstopila. Potem zjutraj slišiš - mami a ti posodim jurja? No...finta...bila sem na trdno prepričana, da smo total brez keša...in s kostanji zaslužila dovolj za oba avta in za velik nakup..potem so jih nehali odkupovat..In pride bančni izpisek.Nekdo mi je nakazal 48024,70 sit. predzadnjega v mesecu.Nimam pojma kdo...(lahko so bili vnovčeni čeki - čeprav sem se dogovorila s tipico na eni upravi, da ji bom 15. v mesecu poslala denar ), odtegnil se je trajnik in obresti... Takole- dobrota vedno naleti na prava ušesa...kakor koli...sem tistemu nekomu izredno hvaležna. Na banki preverila od kod..ali vsaj kdo...pa nimajo podatka...v glavnem.. Lepo in fajn, ko povezes in stekas to. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 19. november 2004 Avtor Prijavi Deli 19. november 2004 prijatelji moji ...z objavo tu , se je Stojči strinjal , ideja pa je bila res moja...malo sem vas s tem zamorila , ampak , ne vem , kako bi mu še drugače pomagala.Zavedam se da vsak izmed nas , vključno z mano včasih potrebuje podporo...le da jaz verjetno sama zase tega nikoli ne bi dala v javnost....kao ponos...ali pa bi mi bilo preveč težko priznati svojo situacijo...razmišljam ...kmalu bo Novo leto ...in čeprav imam tudi jaz slabo finančno situacijo ...imam vsaj stanovanje in hrano...nekoč sem bila v trgovini in pred menoj je bil urejen moški in je lepo in vljudno prosil prodajalko pri kruhu , če mu da kilo kruha ...za otroke in povedal , da trenutno nima denarja ...a ima lačne otroke...ni jo prosil za denar...in veste kaj mu je rekla ...izgini delat in je ni niti zanimalo , zakaj prosi...videla sem njegove solze ...zahvalil se ji je in počasi odhajal...meni pa je bilo tako zelo hudo , da bi umrla, ker sem se spomnila , da sem prejšnji dan vrgla v smeti star kruh...stekla sem za njim in mu dala kilo kruha ...in ga nisem, nič spraševala...bilo me je tako sram...in bolelo me je srcein veste , da se mi je lepo zahvalil in me objel..ja , ko sem prišla domov , sem se zjokala nad seboj ...in začela sem bolj ceniti to , kar trenutno imam... In tudi meni se je zgodilo , da so mi pomagali popolni neznanci , brez vprašanj...prej , kot prijatelji na katere bi kao lahko računala...ti so mi pridigali , da ne znam z denarjem..vsak ima pravico do še ene šanse in če je potrebna minimalna podpora ...če bi vsak prispeval le 500 sit...bi se to rešilo...veste ...to je znesek za ene cigarete...in to zmore vsak, le če želi pomagati...ne , nič nimam od tega , da to pišem ...in vendar se ...ko to pišem ...počutim boljše... pozdrav vsem Sfinga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 19. november 2004 Avtor Prijavi Deli 19. november 2004 IN, draga Marsha...zahvaljujem se ti , ker si res odprta oseba in si dovolila , da ta apel objavim tudi na Luninem NETU...HVALA TI ZA RAZUMEVANJE...Sfinga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Malenkost Sfinga, ne bom imela jaz nic manj, ce bo to tule in tudi jaz verjamem v to, kar si napisala v zadnjem (oz. predzadnjem) postu. Ce je svasta lahko gor, menim da je jasno lahko tudi to, a kot receno, bom prestavila v Obvestila, ker gre za apel.Tudi jaz mu jasno zelim vse OK, saj sem tudi sama tisockrat bila v taksni situaciji... a pac o tem tudi razmisljam in povem, kar si mislim. Upam, da me zdajle ne bos narobe razumela, res cenim, ker si se zavzella, ljudem je res prevec vseeno...vendar jaz bi bila zelo slabe volje, ce bi kdo zame kje drugje odpiral, ce ne bi vedla. No ce bi me vprasal, bi rekla prosim, ne.Tu je drugace, jaz tu govorim o sebi in tko... in tudi jaz zase nikogar nic ne prosim.In vsak ima prioritete, meni je delo, ustvarjanje pac prvo, pac, moj doprinos svetu, nekomu pa je lastna zabava, uzitek, nekomu je solanje, znanje, razlicne prioritete imamo - in ob tem sem imela mal pomislekov, kot tudi do odnosa do stvari, kakrsne naj bi bile, kako si kdo to predstavlja. Clovek pa blazotno zdrzi in zmore. In vse to krepi. Za duhovno zivljenje ni boljsih testov, kot so taki. menim, da 'mora' vsakdo v lajfu dat skoz eno obdobje stradanja, gaganja, pa eno (vsaj) nesrecno ljubezen, ono, da trga totalno, pa menim, da moras vsaj nekaj v lajfu ITAK narediti. Za druge. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Hay Prebrala sem vse komentarje v tej temi in dovolite mi, da še jaz dam en čisto kratek komentar (itak me bo marsikdo takoj zatrl)....ne bom filozofirala.....človek je v težavah....mene ne zanima zakaj itd.....pač je v težavah....dajmo mu pomagat, bodimo solidarni do sočloveka! Samo toliko...... Lep večer vam želim vsem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>...(itak me bo marsikdo takoj zatrl).Ah, zakaj pa to?Imas prav, lepo od tebe! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Ojla Masha .......Ma ne vem pač....imela sem tak občutek ....pa. če sem iskrena ....sem to mislila ravno zate, pa ne zato, ker ne bi bila solidarna ampak zato, ker si me že 1x .....pa saj nima veze več....ampak res........ammmm.....samo.....zelo podobno situacijo sem imela jaz....in ko imaš 1x lastno izkušnjo potem pač postaneš tak..... Vse dobro se je in se nam bo vrnilo....Mar ni res? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Seveda, zato pa pravim, da je lepo.ja, prav da si iskrena, imam najraje tako. Ona frendica moja je bila zelo dobra frendica, blazno dobra, se zdaj nickolikokrat pomislim nanjo...Pa sem pomagala pac do tam, kjer sem.Nic v bistvu ni pomagalo, jaz sem ti lohk v oporo, ne morem te pa vlect za sabo ali celo nosit na hrbtu. Tud menim, da bo ziher dost folka pomagalo; ne tolk, kot bi pricakoval (zato je bolje ne pricakovati), pac pa se najde kul folk in to vedno. A jaz denimo ne morem prispevat casha... bi bilo grdo in nefer do koga, ki je mukoma nakazal LN jurja - a da se bo LN pol ven metal in drugje sel dobrodelnost s cashem?... tako da jaz ostajam pri tejle dobrodelnosti.Podpiram ze, namen soljudi - in dejansko se vsakdo znajde v stiski... a se vedno menim kot menim, osebno; da ni nic narobe mal gagat tud v lajfu, prvic cenis potem kaj, drugic pa si enkrat ze resil to in nikoli ne more bit hujse, ce si bil ze tudi na dnu. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misa 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Marsa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.