Guest sstane 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Podpiram ze, namen soljudi - in dejansko se vsakdo znajde v stiski... a se vedno menim kot menim, osebno; da ni nic narobe mal gagat tud v lajfu, prvic cenis potem kaj, drugic pa si enkrat ze resil to in nikoli ne more bit hujse, ce si bil ze tudi na dnu. V knjigi štejem prazen žep med tri resnične bolezni človeka, prazna glava, prazen žep in vojna, ki so druga drugi simptom in pogoj. Je pa to tako, kot praviš, če ne izkusiš, ne veš, torej, če ne zboliš, sploh ne veš, kaj je zdravje in ga ne znaš ceniti in ker ga ne znaš ceniti, boš zagotovo zbolel. Popolnoma enako je z denarjem, Stojči ga že po svoji budistični filozofiji ne ceni, zato se mu je to zgodilo. Še dobro, da je njegova cifra le blag nahod Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Mah, odnos do denarja, o tem bi se dalo debatirat (no saj smo tudi ze, kar velik tudi tu)...Karma in ostalo.Jaz imam skoraj raje, da mi oni nic ne razlaga, ker potem bom lahko dvomila v njegove motive, namene...raje kar pac dam - srecam klosarja, a maste kaj drobiza, ok, mu dam 100 sit recimo...Raje imam, da mi ne naklada in ne zgubljava dodatne energije, ko naklada, da rabi za avtobus ali kaj jaz vem. je v stiski, rabi, OK. Potem bo pa zacel, firma mi je propadla al kaj jaz vem, mi bo pa morda ze manj vsec...zadnjic je en fant, ki ga na videz poznam, samo nisem nic rekla, ker ga nisem hotla spravljat v zadrego, spet zical, pa me je zmotilo, ko je rekel, sem glih brez sluzbe (pa mu nisem siknila, jaz tudi, al kaj tacga, pejt svece prodajat, kot sem jih jaz), a sem vseeno pobrskala, pa imela samo 50 sit, pa jurja... pa pravim jurja ti ali pa vam, ne spomnim se, ne morem dat, ker ga rabim, pa pravi - saj lahko zmenjava, vam dam 600 al pa kaj tacga nazaj. :|||prvic mi je slo na zivce, ker je rekel, da nujno rabi za avtobus al nekaj tacga, konkretnega, potem pa je ze kar imel 600 na broju. drugic pa me je zmotila pozresnost, da ko sem rekla, da imam sam jurja, da je mislil da mu bom dala 400 sit. ker ne ceni casha - ni bil zadovoljen s 50, kolikor sem lahko dala.To nima nikakrsne zveze, se opravicujem, nisem najmanj hotla asociirat kaj, pac pa me je tok misli privedel, ko sem ugotavljala, da raje manj vem in si mislim, da gre za nekaj plemenitega ali res nujnega. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Ne vem.. ?! Samo to je pac krasen dokaz, da vesolje bas briga za budizem, hinduizem, krscanstvo, islam, bla bla.. in taksna in drugacna idiotska nasa prepricanja, ki nas spravijo v taksne in podobne situacije. Zaradi mene lahko cel svet halucinira, da je denar slab, in da se ne sme racunati za pomoc in podobno... kar je v resnici celo res.. ampak taksni in drugacni ljudje tega preprosto ne razumejo..Razumel je samo njihov EGO.. ki je zelo pohlepen, zato pomaga tako na lepe uci.. v resnici pa sploh nic ne pomaga.. Pa kaj potem ce bluzi po forumih in pise razne zadeve... Komu mar? Saj jaz tudi bluzim po forumih pa komu mar? Ta cas bi vsekakor lahko veliko bolje porabil, pa mi je na nek nacin vsec tole bluzenje.. in bluzim... Kje je tukaj kaksna pomoc.. Drugace pa.. kdor pozna budizem.. in Zen budizem.. ga naj sprejme v celoti ne samo na pol. Meni ne bo nihce rekel, da se gre budizem.. in da pomaga, ce pa sebe pusti v ugodju?! Kako gre to dvoje lahko skupaj. To je en nejvecjih paradoksov, ki si jih lahko izmislis. To je samo dokaz, da je UM vedno v dvomu.. kaj dlje od UMA pa ta clovek ziher ni sel.. ker ce bi sel, bi vedel, da je budizem v prvi vrsti pot... metoda, pripomocek (samo to..) ki ti pomaga skozi potovanje. Ne more clovek biti budist in hkrati ne biti popotnik, To dvoje ni mogoce.. V tem primeru je lahko budist samo EGO! Kaksen racunalnik in pisarije.. in hkrati budizem.. To je nemogoce. Zen budizem ima eno osnovno temeljno zapoved, ki jo vsi kratkomalo preskocijo.. ker njihovemu EGOju ni vsec.. In sicer se glasi.. Budist ne more nikjer ostati dlje, kot eno noc. Poglejte v Vede.. in nasli boste to. Ko se nikje ustalis.. je konec tvoje zenovske poti. In temu cloveku se dogaja tocno to, da lahko zdaj postane popotnik in resnicno kaj naredi iz sebe.. in pozabi na pisarije in forume in podobne EGOvske finte.. Ze to da imas stanovanje.. da imas karkoli vec, kot lahko spravis v nahrbtnik je globoko v temeljih skregano z vsakim budizmom in zenom. Zdaj pa lahko prosi za denar.. in obdrzi stanovanje.. ion neha halucinirat o budizmu, ce ga ni spripravljen sprejeti v celoti.. ali pa sprejme in zaupa zivljenju in gre s tokom zivljenja.. Kako ves, ce tole ni najvecje darilo vesolja? Kako to vedeti? Jaz ne vem.. ti ne ves.. nihce ne ve.. To je tisto za kar se splaca ziveti.. ne pa za to idiotsko sistemsko zivotarjenje, ki smo si ga ustarili. Ce vsak dan ni adrenalinski dan.. potem sploh ne zivis ampak umiras. In potem umres s tezavo, ker se zaves, da sploh se nisi zibvel, ker je smrt edini resnicni adrenalinski dogodek, ker se ti nic ne dogaja.. Haluciniras po forumih, po hrano gres v trgovino.. za stranovanje ti skrbijo drugi.. To moras narediti vse sam.. Pridelati hrano, narediti hisko, poskrbeti za ogrevanje.. ali pa te bo pac zeblo.. Treba znati preziveti povsod in v vsakrsnih pogojih. Potem si zivel.. Kot sem rekel na zacetku.. glede te situacije... pa. Ne vem! Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Naj mi Stojči oprosti, če si ti mojo pripombo razumel na tak način, niti se jaz ne spoznam na budizem, to mi je le mimogrede ušlo. On prakticira nauke nekega mojstra, ki ga uči, vsaj mislim, tako sem pač razumel, da mora vsak brezplačno pomagati ljudem, sicer ta pomoč nima učinka, ali tako nekako. Toda, v realnem svetu ta zahteva ne vzdrži, kajti potem bi moralo biti tudi za tistega, ki ljudem pomaga, vse brezplačno. Morda nekoč tako bo, danes nasedati na take predpostavke pa pomeni le, da se ti bo zalomilo. Res pa je tudi, da te akcije ni on začel, le potožil se je nekomu, ki je to tožbo potem lansiral v javnost, kar se mi pa na koncu ne zdi nič narobe.Morda pa celo nisem z njim vodil takih diskusij tam na forumu, ko smo govorili o moji delnici države in zdravi soli, ne vem. Kakorkoli, Stojči in njegove pesmi so mi kljub vsemu všeč in upam, da se bova kdaj spoznala tudi v živo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Zdaj si mi pa dal neke nove cudne informacije.. Da zeli prakticirati mojstra, ki tako uci.. to sem razumel. Kje pa zivi ta mojster? Mojstra lahko prakticiras le, ce zivis z njim, ce dihas z njim.. ne mores ga prakticirati, ce ga beres.. potem ga lahko le teoriziras. Vsak mora brezplacno pomagati ljudem... Ja.. saj pravim, to je celo res.. drugacne pomoci itak ne poznam.. Pa ne gre za to, da potem ta pomoc nima ucinka.. tole o ucinku je samo finta, da bi ta mojster ljudi pripravil do tega, da bi pomagali brezplacno.. ampak to je cisto majckeno nesmiselno, ker ta clovek ne bo zacutil, da je edina pomoc, brezplacna pomoc.. ker ni dozivel tega.. Pac pomaga brez-placno, ker drugace se njegov EGO ne more dobro pocutiti. Pa ne govorim zdaj o "Stojcitu".. ampak cisto tko na splosno.. Saj je za tistega, ki pomaga vse brez-placno.. Za vse je vse brezplacno.. samo se je potrebno pac odpovedat dolocenim ugodnostim.. recimo elektriki, pa avtomobilom.. Za zivet potrebujes, prostor, zrak, hrano, obleko pa le ce zivis na mrzlem predelu. Tega pa imamo v izobilju. V cem je torej problem? EGO se pac noce odpovedat udobju.. ki najveckrat celo udobje ni.. ampak vir bolezni. Saj meni se ne zdi nic narobe, da je pac tole lansirano v javnost.. jaz sem samo v tem nasel priloznost za malo debato.. Ravno tako je lansirano v javnost, da bi kupili napravo za zgodnje odkrivanje raka na dojkah.. gre za 80.000.000 SIT. Imamo pac nek butast sistem drzav.. in drzavljani morajo podpirat vlado in njihovo idiotsko birokracijo, ki pocne idiotizme.. potem mora podpirat taksne in drugacne naprave.. ker se vladi fucka za svoje drzavljane. Vse tako pocnejo, da cimprej pocrkamo, da jim ne bi bilo potrebno penzije financirat, ki pa jih potem ko bom jaz za v penzijo itak vec ne bo. Letos na volitvah je bila enormna velika odelezba.. To so cifre, da se ti kar v glavi zvrti... 60% jih je slo volit.. mama mia.. Pricakovati bi bilo tam nikje.. 0,5-0,7%.. ne pa 60%. Sicer je ze boljs kot lani.. lani jih je bilo 70%Kako pa je ta clovek prisel v spor z drzavo? Kako mu je to uspelo.. Kako meni ne uspe? Sem spomladi klical v LJ, da nocem vec biti drzavljan SLO.. pa so me skenslali na celi crti. To je pac nemogoce.. Jih naj tozim, da so me posilili s svojim idiotizmom? Koga pa naj tozim? Slovenijo? Ta niti ne obstaja.. je le halucucinacija.. Kako naj zdaj tozim halucinacijo? To je nekak tko, kot tisti moz, ki je tozil boga... Kaj pa je spet to... delnica drzave? Hmmm?!!?!? Koliko denarja pa mora v bistvu zbrat? Mimogrede naj poslje st. racuna v Vatikan Rodetu.. Ta mafija se koplje v zlatu.. ali pa OPUS DEI, ki ima v lasti Vatikansko mafijsko banko. To je za njih drobtinca.. Ali pa Jankovicu in podobnim slovenskim cvetkam, ki jih ne vem zakaj.. folf se vedno podpira.. A Stojan nikjer ne dela.. ali kako? Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Ne palamudi, pozitivke in forum tam so ti dobro poznani Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> Koliko denarja pa mora v bistvu zbrat? Mimogrede naj poslje st. racuna v Vatikan Rodetu.. Ta mafija se koplje v zlatu.. ali pa OPUS DEI, ki ima v lasti Vatikansko mafijsko banko. To je za njih drobtinca.. Ali pa Jankovicu in podobnim slovenskim cvetkam, ki jih ne vem zakaj.. folf se vedno podpira.. Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 23. november 2004 Prijavi Deli 23. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Ne palamudi, pozitivke in forum tam so ti dobro poznani Pa zal mi niso.. nekajkrat sem bil tam.. mogoce kaj malega napisal.. ampak vse je bilo cist povrsinsko.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 23. november 2004 Avtor Prijavi Deli 23. november 2004 dragi Tjazy...Stojči ni budist in ti tudi ne , čeprav se mi zdi da poznaš nekaj o budizmu...jaz sama pa sem tako usmerjana(budistično)...čeprav sem gnostiksama sem hodila dolgo vrsto let na predavanja in razne tečaje in , vse sem plačala in nekatere zadeve so bile zelo drage.Vendar sem imela srečo in to , kar sem se naučila , je vredno in denarja in truda , ki sem ga vložila.Menim , da je prav , da se svoje znanje deli in tudi zaračunava , čeprav mnogi vse to izkoriščajo v svoje namene in prodajajo meglo.Stojčijev mojster se vozi z avionom in ima bogastvo in ga na žalost ne briga , kako žive njegovi učenci...Ime mu je Prem Rawat... Ni vse zlato , kar se sveti in to pač vsak od nas prej ali slej spozna...in ne vem , kaj veže Stojčija na tega mojstra...to ve le on sam...Še vedno pa sem v vsej zadevi mnenja , da je kot vidim lažje govoriti , kot kaj storiti...Vse lahko zveš , če se potrudiš pogledati na Pozitivke .Zaenkrat je zbral 45.000 in vidi se , da sočutje živi bolj v besedi , kot v realnosti...Sicer je vse na prostovoljni bazi , vendar se tudi tu izkaže vidik duhovnosti...ki mu rečemo sočutje in o katerem je v Ljubljani govoril tudi Dalaj Lama Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 23. november 2004 Prijavi Deli 23. november 2004 Ne vem zakaj sem "dragi" in ne vem zakaj povezujes moje pisanje s tem, da nocemo pomagati. Jaz sem njemu vseeno nekaj nakazal.. samo kot sem rekel.. situacija se mi zdi zelo dobra za malo debate.. samo zato tole pisem.. Nisem mu pa nakazal iz socutja.. ker ga pac ne cutim v tem primeru... Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 24. november 2004 Avtor Prijavi Deli 24. november 2004 ne vem zakaj se zapenjaš za besedo , dragi , a če te moti , potem jo ne bom več uporabljala... vsekakor pa se ti v imenu Stojčija zahvaljujem za prispevek...sočutje sem uporabila... v smislu debate o budizmu...ki si ga sam omenjalpozdrav vsemSFINGA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 24. november 2004 Prijavi Deli 24. november 2004 Sem pogledal na sonceve pozitivke, pa se vedno mi ni jasno, kako se je ta clovek zapletel z drzavo... ker se nisem najbolj znasel tam... Zakaj sem omenil bededo "dragi". Ker me je do zdaj se skoraj vsak, ki mi je rekel dragi.. naslednji trenutek ze skurcal.. Pa mi to ne gre najbolj skupaj. Jaz pac povem svoje mnenje.. ki pac je taksno kot je.. in to ni razlog, da ne bi mogli biti prijatelji.. To so le drugacna mnenja.. drugacne halucinacije.. Se vedno mi ni jasno, ali ta clovek kje dela??? Tega nisem nikjer nasel?? Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 24. november 2004 Avtor Prijavi Deli 24. november 2004 Nekje sem že napisala , da prodaja neke vodne filtre in se ukvarja z svetovanjem , a da trenutno nima dovolj strank oz. ni interesa za te stvari...saj veš , tudi to se nam kdaj dogodi....Razmišljam , kako je to zanimivo ...tudi sama sem že prišla v situacijo , ko me je kolegica častila s kavo , ker takrat nisem imela zanjo...res nein drugič sem jo pač jaz, ko sem imela denar...Stojan čaka, da se mu razpletejo zadeve , ki jih ima na sodišču in se mu vrne , kar mu pripada in kot veš , se te stvari vedno zavlečejo in zato je trenutno v stiski.Sfinga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 24. november 2004 Prijavi Deli 24. november 2004 Mene pa vodni filtri zanimajo... Sfinga, ali mi lahko poveš, kje dobim informacije?Pa ne me napotit na sončeve pozitivke, ker se mi ne da, sem že izbrala... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. november 2004 Prijavi Deli 24. november 2004 http://www.najdi.si/search.jsp?q=vodni%20f...&st=simple&fh=1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 Thx sstane Večino teh naslovov sicer že poznam, ker se že nekaj časa odločamo za nakup vodnega filtra pa še nič nismo naredili na tem.... Pomislila sem na to, da bi Stojčiju pomagala tako, da bi od njega kupila vodni filter...Če pa ni informacij, ga pač ne bom... * ali sem mogoče spregledala njegove podatke ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 25. november 2004 Avtor Prijavi Deli 25. november 2004 pozdravljena...telefon Stojana Sveta je 041-845-880mislim , da bo vesel tvojega klicaSfinga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 kaj pa che bi se fant lotil prodaje chesa drugega.....recimo krp za pomivanje posode al pa olagume 666 zlomkou...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 25. november 2004 Avtor Prijavi Deli 25. november 2004 mogoče , če bi bil ti v njegovem položaju , ne bi imel več takega smosla za humor...sicer pa podpiram humor , vendar je tule malce mimo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 Humor ni nikjer mimo, smisel za humor drzi svet pokonci. se najmanj je mimo humor prav v teh situacijah... ker vcasih ti ne preostane drugega... sploh pa pomeni, da drugace gledas na stvari in ze to je najveckrat pozitivno dovolj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 Da poročam....Stojčija sem kontaktirala in dogovorila sva se, da pride v nedeljo k nam testirat vodo.... Osebno upam, da bo posel uspel...moj mož (finančnik) pa že benti, da je zadeva predraga.... :xx!: Ampak bo že. Bom poročala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 Kaj pa je narobe s tvojo vodo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Kaj pa je narobe s tvojo vodo Verjetno nima dost soli... Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 Rada bi pila čisto vodo iz vodovodne pipe. Saj bom tut sol uporabljala, no... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 Zakaj pa misliš, da tista ni čista Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.