Skoči na vsebino

Progresije

magda

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Letos sta mi  progresirano Sonce in Merkur  prišla na descendent /Rak/. Pred tem se je progresirano Sonce že dotaknilo Severnega vozla. Kaj naj pričakujem?

Ko pride en progresivni planet na kot, potem sproži to kar obljublja v natalu pa naj bo dobro ali slabo, samo izvrši, šele kasneje se lahko začuti vpliv planeta na to hišo, sprva samo uresniči napisano v natalu.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Deli na socialnih omrežjih

Direkcij je okoli 250, nekatere so progresije. Demimo kinetična direkcija Davison sekundarne extrazodijakalne progresije Lune.

Osnove so pozicija Lune in Sunca, pa ascendenta. Primarne se lahk oizRAčunajo, lej primer na http://www.lulu.com/ra oziroma http://ra.95mb.com

Ascendente imaš tlele: http://nu.95mb.com

Potem progresiRAš. Večinoma z dobrimi O5novami se lažje in hitreje kalkuliRA progresije.

Obstajajo extrazodijakalne progresije. Progresija je ponavadi angularni aspekt, se pravi planeti so lahko tudi daleč po latitudi, tudi 50 stopinj. Tega se zavedati.

Luna je pogosto zelo daleč, primeroma je v Auriga, pa progresija ni enostavni izRAčun.

Seveda če vzamemo resno in če se gre za življenje. Če se gre za zabavo, potem se zabavamo;)

Klaudio

http://ipy.95mb.com

<{POST_SNAPBACK}>Sstanka, a hočeš še meni malo za progresije pogledat, ker tu je pa tema. Pojma nimam. 8.4.72, 4.55, LJ

A prideš v petek na Balaševiča v LJ?

Zdaj šele videla to. Bi Balaševiča, ampak kdaj drugič. Lošiča pa obvezno.

Tvoje progresije, če se ne motim sem že enx gledala...

Kaj bi točno... Malo če ti orišem. Pr. Luna je v 25.st. Ovna.

To je osnovni pokazatelj. Akcija. Nove stvari. Tempo.

Z Luno v Biku bo ena umiritev, takrat morda to, ko praviš, da te zanima kakšne spremembe v zvezi s stanovanjem.

p.Mars na koncu Dvojčka. S tem ko bo šel v Raka boš bolj želela družinskega moškega...

Tvoja p.Venera že na 0 Raka-kaže tebe, da si iz dinamičnega Dvojčka v svojih čustvih zdaj bolj občutljiva.

Dalo bi se o tem še na dolgo in široko, saj veš... Ti kdaj v nemščini napišem, boš mi malo popravljala x:o)x x;)x

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

• 6 months later...
Ko pride en progresivni planet na kot, potem sproži to kar obljublja v natalu pa naj bo dobro ali slabo, samo izvrši, šele kasneje se lahko začuti vpliv planeta na to hišo, sprva samo uresniči napisano v natalu.

Vse dobro,

Mihela

Bi lahko kdo povedal, kako se gleda progresiran horoskop oz. sekundarne direkcije? xrolleyesx :o|o:

Namreč, izrišejo se lahko različne karte.

Recimo, lahko se izriše 'samostojna' progresivna karta ali pa natalni horoskop, kateremu se dodajo progresirani planeti. Tako slednji 'padejo' v natalne hiše.

Kako je pravilneje? Če je druga varijanta, potem se mi progresirana Luna pomika proti 9. hiši ( je ravnokar vstopila v Strelca). Če pa gledam samostojno progresirano karto, pa je Luna še močno v 7. hiši in me njeno delovanje v 8. hiši šele čaka. :wOOt: :cry: :madpro:

Bi lahko kdo povedal, kako se gleda progresiran horoskop oz. sekundarne direkcije? xrolleyesx :o|o:

Namreč, izrišejo se lahko različne karte.

Recimo, lahko se izriše 'samostojna' progresivna karta ali pa natalni horoskop, kateremu se dodajo progresirani planeti. Tako slednji 'padejo' v natalne hiše.

Kako je pravilneje? Če je druga varijanta, potem se mi progresirana Luna pomika proti 9. hiši ( je ravnokar vstopila v Strelca). Če pa gledam samostojno progresirano karto, pa je Luna še močno v 7. hiši in me njeno delovanje v 8. hiši šele čaka. :wOOt: :cry: :madpro:

Samostojna progresirana karta ima progresirane tudi kote - n. pr. tvoj natalni ascendent je iz 15 Rib progresiral na približno 14-15 Bika, MC pa iz 23 Strelca na 23 Kozoroga. Zato je položaj Lune približno tam, kjer je v natalni karti.

Pravilno je, da v svojo natalno karto vrišeš položaje progresiranih planetov in potem pač gledaš, kaj se z njimi dogaja.

Ne pozabi gledati tudi prej omenjena prog. Asc in MC. xsrcx

Reges subjacent legibus stellarum - kralji so podrejeni vladavini zvezd!

john frawley, ki ga mimogrede zelo cenim, pravi naslednje.

Česar ne zasledimo v progresijah, se ne bo zgodilo. šele potem, ko nekaj zasledimo v progresijah, gremo iskati dalje potrditve in morda termine, kdaj se bo zgodilo s tranziti,najboljše pa s solarnimi oz lunarnimi povratki...

Astra

Per aspera ad astra

Joj, kolk mam jaz problemov z branjem takšnih stvari... x:Ix moram prav večkrat prebrati, da poštekam...

Glej, če vidiš nekaj v progresijah, iščeš potrditev tega v tranzitih na natal...

In solarni povratek, za bolj natančno definicijo časa lahko delaš lunarne povratke drugega za drugim...

saj to sem hotela napisati v bistvu.če nekaj vidiš v progresijah, še ne pomeni, da se bo zgodilo.Potrditev morajo dati tudi tranziti na natal.

če pa nečesa NI v progresijah, potem tudi tranziti nič ne pomenijo...

Astra

Per aspera ad astra

To se prav, kjero karto naj gledam za današnje obdobje? Progresirano? al Natalno al Oboje...?Vse skup?

Progresirane planete, vrisane v natalno karto in solarni povratek, če imaš pa čas, pa še lunarne povratke. x;)x

Reges subjacent legibus stellarum - kralji so podrejeni vladavini zvezd!

Guest SaTurNina
Progresirane planete, vrisane v natalno karto in solarni povratek, če imaš pa čas, pa še lunarne povratke. x;)x

Jebemti...čak... če prov razumem..

Natalna karta PLUS notr progresirani planeti in pa te planeti k se zdej giblejo po mojih hišah?

Hm..zdele gledam ta gobelin.vse mam neki prepleten bogsigavedi...kaj to je ... nč mi ni jasn... Lunar return Chart...

ja kaj pa pomen Lunarni povratek provzaprov?

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 5 months later...

V kratkem mi bo prog.ASC prešel v Ovna (trenutno je čisto na koncu Rib) in MC v Kozoroga. Sem pred neko pomembno odločitvijo, ki je vezana z 9. hišo.

V enem postu od Mihele sem zasledila, da se planet realizira, ko pride na kotno točko. V mojem primeru je Prog.Luna (Bik) na IC, natalno pa je v 9.hiši (tehtnica).

Ali mi bosta progresiran ASC in Luna pomagala, da se pravilno odločim?

V kratkem mi bo prog.ASC prešel v Ovna (trenutno je čisto na koncu Rib) in MC v Kozoroga. Sem pred neko pomembno odločitvijo, ki je vezana z 9. hišo.

V enem postu od Mihele sem zasledila, da se planet realizira, ko pride na kotno točko. V mojem primeru je Prog.Luna (Bik) na IC, natalno pa je v 9.hiši (tehtnica).

Če bo odločitev pravilna, ne vem; se bodo pa vsekakor zgodile pomembne stvari. Ko progresira Asc in MC, dobimo nove vladarje - poglej kje so natalni in kje progresirani in tranzite seveda.

Odločitev vezana za 9.hišo? Mogoče, če je planet povezan s to hišo, sicer pa ne.

Dum spiro, spero.

Oona lepo pozdravljena, vesela sem bila tvojega odgovora.

"Odločitev vezana za 9.hišo? Mogoče, če je planet povezan s to hišo, sicer pa ne"

Če si mislila na Luno, je ta natalno v 9. hiši.

Ne vem kje sem prebrala, da do realizacije določenega področja oz. s tem področjem pride šele, ko progresiran planet zapusti določeno hišo (ko zamahne z repom čeznjo). V mojem primeru torej pričakujem, da mi bo ta lunca nekaj sporočila, saj bo dejansko kmalu zamahnila z repom po poziciji 3/9.

Tale progresiran ASC bo čist nekej druzga kot ta v ribah, ki si ga bla zdaj kar vajena, boj korajžno in hitreje bo zdaj vse šlo. x;)x

Koliko časa je progresiran ASC v določenem znamenju?

To je pa pri vsakem Ascendentu malo drugače. No, približno tako. V Ovnu bo ostal 15,5 let. Najdalj se zadržuje v znamenju Leva, Device, Tehtnice in Škorpijona - po 40 let. xsrcx

Dum spiro, spero.

Že 12 let imam progresirani Asc v Biku. Pa se dobrih 6 let bo. Zelo prelomen je bil prehod iz Ovna v Bika. V bistvu zelo na boljše.

Kaj pa prinese pAsc v Dvojčkih?

x:Dx Trikratno komuniciraš kot drugače in več stvari delaš in vse mal na pol, razumsko pa blestiš.

To je pa pri vsakem Ascendentu malo drugače. No, približno tako. V Ovnu bo ostal 15,5 let. Najdalj se zadržuje v znamenju Leva, Device, Tehtnice in Škorpijona - po 40 let. xsrcx

Super, žurka bo. To pomeni, da se bom znala verjetno malo bolj zavzeti zase in bolj korajžno iti naprej. Trajalo bo skoraj do moje penzije, če jo bom dočakala.

Glede na to, da pade prog. ASC na sredini 2. hiše, ali to pomeni tudi zasuk na finančnem področju xrolleyesx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...