astra 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Tako, volitve so za nami...in mislim, da je smiselno, da odpremo novo temo, kjer bomo lahko komentirali poteze nove vlade v naslednjih štirih letih... Upam, da bodo v tej temi nastajale malo resnejše debate, žalitve in zmerjanja pustite drugje... Koalicija Slovenija in DESUS podpisujejo koalicijske pogodbe, še malo, pa bo imenovana nova vlada.Za sedaj lahko samo ugibamo, kako si bodo stranke razdelile resorje, bolj ali manj odločeno pa je, da bo novi finančni minister Bajuk, Rupel pa zunanji.. V Magu sem prebrla intervju z Bajukom in lahko samo rečem, da nisem preveč zadovoljna...enih par hudih cvetk je noter...recimo, upokoncem bomo zvišali pokojnine, da bodo v skladu s plačami...na vprašanje novinarja, če to ne bo ogrozilo javnih financ, pa Bajuk odgovarja, da sicer še en vedo, koliko bo to zneslo, ziher pa ne more bit zelo veliko... Pa še...da je nujno treba prodati državne deleže v podjetjih...po možnosti tujcem, da bo nastala konkurenca, s tujci pa se bodo zmenili, da je treba podpirati lokano okolje... :xx!: ...mislim, halo...bedarije na kvadrat...poglejmo samo, kajs e dogaja v Nemčiji...ko Američani zapirajo tovarne in selijo proizvodnjo v tiste države, ki so jih podprle v Iraku...Si res želimo takšno odvisnost? Za vse bi bilo zelo koristno, če bi prebrali Sobotno prilogo Dela o privatizaciji...vsekakor da misliti, predvsem to, kako smo zaostajali s privatiziranjem podjetij in kaj nam je to prineslo...vsekakor veliko pozitivnega, da se pa tujci pritožujejo je jasno, saj niso uspeli poceni in na brzino pokupiti firm, ki so jih zanimale... No, teme se bodo nabirale sproti...jaz bom tokrat konstruktivna opozicija... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 No koncno nova vlada in z njo tudi nova tema. Kul, Astra. ... zaenkrat nimam komentarjev, ker ze nekaj cajta nic ne sledim, pa moram najprej dobit mal vpogleda, predno dobivam kakrsnokoli mnenje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Mene osebno je prav malo strah. Dokler me pustijo pri miru je vse OK, ko pa bodo zaceli ogrozati moje svoboscine, pa definitivno ne bom nedejavna. Zaboga, saj zato zelim postati politolog. Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Ja, me prav zanima kako bo. V opoziciji je fajn bit, ne rabiš nič nardit, argumentirat, lahko pa na velik kritiziraš........se že veselim Sicer pa zaenkrat ne vidim niti enega samega znaka, ki bi nakazoval, da bodo karkoli iz predvolilnih obljub tudi izpolnili (glede nekaterih obljub tako hvala bogi, da je tako ), v tiste, ki bi si jih tudi jaz želel, da bi jih izpolnili, pa nekako tako nisem verjel. Ker eno je tumbat in obljublat, drugo je pa naredit, izpolnit. Mah, zaenkrat lahko verjetn večinoma sam pokomentiramo kakšne izjave pa to........po prvih 100 dneh pa ...... "razpaljotka" To kar pa sem do sedaj prebral pa je najmanj "zaskrbljujoče".........za vse nas, da ne bo pomote. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Zanimivo, ženske končno vzele politiko v svoje roke Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Jaz še ni bi komentirala nič o novi vladi. Si še talajo stolčke in preštevajo usluge in zasluge, ki so si jih potalali. Kalkulacije za naprej itd....delovna mesta za nadaljna 4 leta....vse je v postopku, dogovori, pregovori.... Bi pa komentirala tole o Bajuku. Nedvomno je dober finančnik. Kako funkcionira kot politični finančnik, bomo lahko zdaj videli.Je bil pa Bajuk eden redkih, ki si je naglas upal okrancljati, Narodni Banko Slovenije in ostale slovenske banke. Predlagal nujno reorganizacijo itd...Ker bi pa padale glave, so ga utišali. So javne skrivnosti, po katerih vodilih delujejo naše finančne inštitucije. Predvsem NLB in podružnice v tujini! Želim mu čim bolj uspešen in produktiven mandat, seveda v narodov blagor. Sam ima že kar nekaj, tako, da mu to najbrž ne bo prioriteta. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Mene pa politika ne zanima. To sem pa hotela napisati zato, ker je pomembno, ZAKAJ je tako. Nisem motivirana, da bi se poglabljala v politične zadeve, to pa zato, ker mi do zdaj nihče konkretno ni ničesar doprinesel k izboljšanju mojega blagostanja. naj bom bolj konkretna:1. delam v šolstvu in se ukvrjam med drugim tudi z regresirano prehrano. Vlog pride ogromno, sredstev pa je omejeno. Sredstve nameni država, vsaki občini ustrezen delež. Seveda je premajhen. Poleg tega je prišla iz Ministrstva okrožnica, kjer je zapisano, da je treba sprejeti KRITERIJE za dodelitev regresa učencem. Evo, tudi to smo že zbirokratizirali. OK, dajmo se držat zakona, pa speljem to zadevo PO PRAVILIH in na koncu ugotovim, da nekdo, ki se dobro znajde, mi prinese ustrezne papirje, na podlagi katerih je njegov otrok upravičen do regresirane malice in po možnosti kosila, potem pa neuradno zvem, da je oče hud privatnik, na morju imajo vikend, še eno vilo v Reki kupujejo... Nekdo drug (me opozori razredničarka), ki je otrok preprostih REVNIH staršev, pa niti vloge ne odda, ker - morda niti ni znal prebrati obvestilo.... Ampak, pravila so taka - DA POP*****!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!2. Prijateljica ima tipa iz Anglije, že 2 leti živi v Ljubljani, hodi na tečaj slovenskega jezika, tukaj dela po enem mednarodnem projektu. Že odkar je prišel v Slovenijo, se trudi z urejanjem paprijev, ki jih potrebuje, da si uredi bivališče, zdravstveno zavarovanje idr. Nazadnje mi je prav milo potožil,da ga tukaj noben ne mara. Pa sem ga potolažila, da ga punca mara, pa jaz tudi. Hkrati pa sem si pritrdila, da, naša država je ksenofobična. Ne mara tujcev, pa še marsikoga drugga ne. Tudi mene ne mara. Zakaj me je potem vrgla iz službe, ko je zvedela, da sem zanosila? Pa jamra, da nataliteta pada...3. Zdaj mi gre že na jok, zato bom raje nehala. Ne maram politike, ker ne vidim nobene spremembe na boljše. Prvo vsak hoče za svojo rit poskrbet, za državo mu je figo mar. Tisti, kateri bi pa morda kaj spremenili, pa ne pridejo zraven. Moj mož se je tudi ful metal ven v občini, imel kup idej, kako kaj spremeniti - igrišče za otroke, pa pločnik do centra - izvoljen pa je bil župan, ki je že prej bil župan, največkrat ga pa vidiš v gostilni. Hvala lepa. Vse pohvale za izolsko občino in gospe županji, saj ima jajca in se vidi napredek. Drugje pa... žalost. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Mili Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Kaj zdaj jamrate, o DD pa niste nič slišale Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
triple x 19. november 2004 Prijavi Deli 19. november 2004 Jz nč ne jamram, se sam režim! Citiraj [color="red"]Baby don´t forget my number![/color] Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 20. november 2004 Prijavi Deli 20. november 2004 Zaenkrat mi politika nič ne koristi kar se tiče mojega privat lajfa, kvečjemu mi le škodi. Sem tudi jaz bral intervju z Bajukom v reviji Mag. Če bo tale tip finančni ali pa gospodarski minister potem se nam ne obeta čisto nič dobrega. Zakaj? Zato ker ima v svojih izjavah same lapsuse. Pride nekje iz tujine in kle soli neki pamet. Najhujše pa je ko je enkrat prbil da bi se morala slovenska parlamentarna demokracija, zgledovati po argentinski parlamentarni demokraciji . Se pravi po njegovem bi se Slovenija morala zgledovati po državi, ki je sinonim za vojaške hunte. Je pa res, da bi morali privatizirati vse državne gigante ter mastadonte. Pustit tujemu kapitalu investicije, pod določenimi pogoji, kot so plače in soc. zavarovanja. Meni kot državljanu Slovenije prav nič ne koristi uspešnost podjetij kot so Gorenje, Telekom ali Mobitel, če pa nategujejo, imajo monopol na tržišču, za Gorenje pralni stroj je potrebno odplačati 1x več, kot v Avstriji. Ne zdi se mi to neka pretirana uspešnost, če v tujini prodajamo polovično ceneje. Prav tako na široko razglašena uspešnost Mercatorja, nisem nikjer zasledil da bi odprli kakšno poslovalnico v Avstriji ali pa v Nemčiji. Še v Srbiji se jih izogibajo. V Parizu za fiksni telefon ti ga inštalirajo v dveh dnevih, za 16 jurjev. Klele čakaš en mesec, pa še donedavnega se je plačevalo 70 jurjev za nov priključek. Na primer v moji firmi je problem z gradbeno inšpekcijo, imamo 60% na črno zgrajenih objektov, medtem ko državna konkurenca ima več kot 90% na črno zgrajenih objektov, pa nimajo nobenih težav z inšpekcijo. Mnoga slovenska podjetja so uspešna zaradi monopola v Sloveniji, oz. vse v povezavi s tem. Po drugi strani je problem tujih investitorjev, ki močno podcenujejo slovensko tržišče in razmere v Sloveniji na sploh. Mnogim tujim podjetjem se računica ni izšla. Dober primer je prihod Leclerca v Slovenijo. Kako so se arogantno obnašali, kakor da so cari. No ko so jim varnostniki odšli, zaradi neplačanih računov, so se žabarski lastniki malce zamislili. Zdaj pa ne vedo kako naprej v Sloveniji. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cofi 20. november 2004 Prijavi Deli 20. november 2004 12 let so bili v opoziciji, slaba opozicija, če ne moreš v tem času nič drugega kot čez komunizem šimfat, oni so pa kradli.........!!!!!! Zdaj se jim bo pa utrgalo....!!! Nič kaj dobrega se ne obeta! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 20. november 2004 Prijavi Deli 20. november 2004 hja, kj bi bilo bolje, da bi vsake 4 leta vladala enkrat, ena stranka, drugič druga; nikol se pa navadit na nekaj stalnega sj pa tut v svetu ni nič stalnega, Lds se je pač utrdila, ker si je izborila začetno fazo zagnanega vodenja.men zlo ušeč, da se da priliko tut kakim novim idejam, morda jim pa uspe Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. november 2004 Prijavi Deli 20. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>In za to je kriva seveda nova vlada, ane?Še ne, bo pa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 23. november 2004 Avtor Prijavi Deli 23. november 2004 Predlogi za ministre so znani.Kaj mislite o njih? Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 23. november 2004 Prijavi Deli 23. november 2004 Se ne strinjam z volkom....tuj kapital je dobrodošel, če ostaja vodenje podjetij doma...to pa ni možno...S tem, ko bi druga država npr. kupila Telekom, bi tudi prelivala denar ven..in to naredijo zelo hitro, to se je zgodilo na Madžarskem... :xx!:in sicer tako, da so svojim svetovalcem plačevali dnevnico po 5 tisoč EUR in podobno.... Telekom je pa super podjetje, ki prinaša velike dobičke, vendar se to ne odraža navzven, ker vsako leto pred iztekom poslovnega leta panično in manično iščejo stroške in sprejemajo rebalanse plana, da lahko investirajo. Sedanja vodstva vseh firm so pa itak še vedno pod vodstvom LDS in hitijo denar pobirat ven. Že zdaj rušijo bodočo vlado, črpajo sredstva za ponovni preboj LDS čez štiri leta...ups, pardon, že prej bodo udarili in delili nezaupnice kar počez... :xx!: Telekom je samo primer, sicer pa se podobno dogaja v vsej dobrih firmah.... Gradbena inšpekcija---tvoja firma in še marsikatera druga....vse to je odraz pretekle neurejene vlade. Gradnja kar počez, kakor komu paše, neurejeni katastri...Navijam za novo vlado...sploh ni važna kakšna bo, važno da je nova.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 23. november 2004 Prijavi Deli 23. november 2004 Z zadnjim delom zadnjega stavka res resno misliš? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 23. november 2004 Prijavi Deli 23. november 2004 ...ne glih...samo stare vlade ne maram.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 23. november 2004 Prijavi Deli 23. november 2004 Desus - ministrstvo za obrambo... Bobnar....dej umir se malo, no. ..povej svoje mnenje.. Astra je čisto v redu punca... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 23. november 2004 Prijavi Deli 23. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>...ne glih...samo stare vlade ne maram.. Aha Sam o domnevni novi vladi še nimam posebnega mnenja. Za začetek le tri taka čist splošna menja. Povsem mimo pa mi je npr. prepustitev obrambnega ministrstva Desus-u , čeprav se mi pa minister ne zdi švoh, vprašanje je, če ne bi bil boljši pravosodni minister; Vasko Simonitti kot kulturni minister mi je približn tak k da bi bil to Jelinčič.....mogoč mal hujš, no Glede na strokovno avtoriteto mi je bliže odločitev za Šturma (bil tud ustavni sodnik) kot pravosodnega ministra vizavi Dobrajčeve, sicer pa glede strokovnosti o njem nimam mnenja, ker njegovega dela ne poznam glih dober, kar se tiče političnih stališč je jasno, da ne morem biti navdušen, ne Upam, da to uspešno "pokrije" s strokovnostjo.... Bobi spet halucinira..... "se nadaljuje" Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 23. november 2004 Prijavi Deli 23. november 2004 Mick...z jezika si mi potegnil...približno tako mislim tudi jaz... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 23. november 2004 Prijavi Deli 23. november 2004 Seveda se Bobi ne more sam rešit svojih halucinacij, priporočam nabavo ustrezne napotnice. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 23. november 2004 Avtor Prijavi Deli 23. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> Astra je čisto v redu punca... Thx, Dolores ...se strinjam... Torej.. DESUS-u so tole obrambno odlično podtaknili...kmalu boodo nastali problemi s pošiljanjem naših vojakov...in bo DESUS odgovoren...Sprašujem pa se...zakaj DESUS ni predlagal Beblerja, priznanega strokovnjaka za obrambo...potem bi lahko rekli, hočemo obrambno zato, ker imamo pravega človeka...tako pa je bil na vsaj način predviden g.Erjavec...ki je menda precej bližje SLS kot DESUS-u.Čeprav je bil državni sekretar na pravosodnem...je argument, zakaj ej primeren za obrambno...malo bedast.rečeno je bilo, da se je udeleževal precej sej, kjer so govorili o obrambi... Rupel kot zunanji je zame popolnoma neprimeren...preveč je proameriško usmerjen, da bi to bilo zdravo, še posebej zdaj, ko bo poskušala Amerika na vsak način razcepiti Evropo in na ta način oslabiti njeno moč...in nič kaj mi ni všeč misel, da bomo tudi mi sodelovali pri tem...Je dokazano problematična osebnost, kar je že prišlo v javnost....sem pa osebno slišala kakšno mnenje imajo o njem tuji državniki...da ej zaletav, kolerik in precej nepriljubljen...pa to ni flancanje, vir sta dva veleposlanika...ki sta bila imenovana v njegovem času, torej nista njegova nasprotnika... Virant mislim, da je prava oseba...men je kr simpatičen... Podobnika nima smisla komentirati, nekaj so mu pač morali dati... Zver vem, da ima izkušnje s šolstvom...precej sem brala, ko je bil še član kurikularne komisije...bomo videli, upam, da mu ne bo edini načrt spraviti verouk v šolo... Drobnič se mijej zelo zameril z marsikaterimi dejanji, tako da ne morem komentirati...ker mi je :xx!: Bajuk pa...kaj naj rečem, ima izkušnje, vendar meni njegova finančna politika ni blizu...absolutno sem proti prodaji premoženja...predvsem vitalnih delov slovenskega gospodarstva...ker je popolnoma jasno, da nekdo želi kupiti naše banke, zavarovalnice, dobre firme...zaradi interesov...in vedno ni to samo dobiček...pač pa tudi moč, ki jo s tem pridobijo... Ja, res je, velikokrat trpimo potrošniki zaradi monopolnih cen....po drugi strani pa takšne firme podpirajo lokalno okolje...šport, kulturo...razne donacije... bobnar, to je zaenkrat moje mnenje...tvojega še nisem slišala...sem pa že napovedala, da bom seveda kritično ocenjevala delo sedanje vlade, saj sem "opozicija"... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.