Skoči na vsebino

Nova vlada

astra

Recommended Posts

• Komentarji 428
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Marsa, ne, mislim, da ne...

škoda, da noben ne šteka...o čem govorim.. xrolleyesx ...podpisana je koalicijska pogodba...in DESUS je stopil v vlado, ker je v koalicijski pogodbi ZAPISANo....in podpisano, da se bodo pokojnine izenačile z rastjo plač...a ne štekate, to ej obveza, ki si jo podpisal, nihče pa ne zna odgovoriti...koliko bo to stalo...in kaj to pomeni za proračun...

A kdo od vas recimo privat podpiše pogodbo...kolk ga bo to stalo...in če bo družinski proračun to prenesel..bo pa sproti videl... :xx!:

Bobnar...če posle pelješ tako, da te samo ena malenkost spravi v konkurs... mi je žal, samo ziher je bila to zate dobra izkušnja, predvsem pa si se upam naučil, da ne moreš peljati biznica "od oka"...v bo že nekak, stilu

...nam se je v teh letih dogajalo že tisoč "malenkosti"...pa smo jih preživeli...in gotovo nas še čakajo presenečenja...

o gospodarski rasti v nemčiji smo tekoče dobivali podatke...in se sproti prilagajali...če te že zanima...in recesija je bila napovedana...

Lubči, saj ravno v tem je štos, da ne teoretiziram..ampak govorim iz prakse...

Astra

Per aspera ad astra
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>

škoda, da noben ne šteka...

x:o)x x;)x x:px

x:px v zadnjih dneh sem od tebe dobila kake par fidbekov, ki je bilo v 1. stavku tvojega komentarja napisano - ti ne razumes. :D ;)

Torej - sklep - zadnje cajte nic ne stekam. ;) :P

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Marsa..se bova pa pogovarjali takrat...ko bova razumeli ena drugo... x:px

Poglej, recimo da v kakšni astrološki temi...en tipo razlaga neumnosti...potem pa se vtaknem jaz, blonda...ki astrologijo poznam samo na daleč...bleknem, pa saj on čist ok razmišlja...

kaj bi rekla?...eh, škoda časa, če ne štekajo... x;)x

bobnar, daj vprašaj enkrat tam, kjer delaš, predvidevam, da si v kakšni dobri firmi..za koliko časa vnaprej imajo pripravljene plane...in na osnovi kakšnih podatkov jih pripravljajo...

Astra

Per aspera ad astra

no si nasel...

Priznam, nic takega, sam je pa mick jasno na tapeti...

zakaj mojega posta kaksnega nisi seciral?

Ti je predolgocasno moje mnenje, prebrezvezno, premal omembe vredno al kaj?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>...ste...

... hočete... 

Lucifer, xDDx, smo si tud ti. :)

jaz pa hocem, kot tud ti, da bi vsem nam bilo kul.

A ne zivim tu, kot ti?

aja, jaz sem -ić. Mislim al v cem je point?

Mislim a imam raje prav in principi ali imam raje, da mi dokazejo da se da OK. :palec:

In ali ne dajem vseskozi sanse? Pozitivno ne gledam?

Kljub moji nesimpatiji do desne politike in rpedstavnikov slednje tule?

Picasso

Jaz nisem 1x rekla, niti da bom konstruktivna (x;)x) niti da bom ali sem sploh opozicija.

jaz sem opazovancija. :)

Picasso

Ja, saj imaš prav, Bobnar...pa glej, da se zdajle ne onesvestiš.. x;)x

Zmotilo me je, ko si rekel ena malenkost..pa zdaj vidim, da ni bila malenkost...ampak bistven pogoj...

Sem danes gledala TV...in zanimivo, podobni komentarji kot jaz včeraj...prijetno presenetil Mate, pa še nekateri...razočaranje nad Bajukom...

penim se tule, ker mi je za pisat, analizirat, razmišljat...in če mene vprašaš,je najšibkejši člen SLS...še v vsaki vladi so se pokazali kot riti... :xx!:

* sem nocoj sanjala, da me je klical J.J....in rekel, naj pa pridem k njim delat..ko se že tolk razburjam... x:Dx x:Dx x:Dx

Astra

Per aspera ad astra

Zdaj si tole mal v celofan zavil... x:px ..kao da dolgo rabim, da poštekam... xrolleyesx

če bi čakali na rezultat...potem lahko čakamo 4 leta ...in šele potem odpremo temo...

rezultatov še ni..ne zame ne zate...zato se zdaj nikar ne delaj važnega...kako si vedel...

Nočna mora...eh, mam jaz druge kliente za to... :xx!:

Astra

Per aspera ad astra

No, danes pa bomo dobili novo vlado. Skor sigurn. Me prav zanima kako se bodo znašli, oboji, v novih vlogah. Baje v Nedelu pišejo, da ima vse niti notranje politike še vedno v rokah Drnovšek. x;)x Če je temu tako, ta trenutek podpira Janšo. Vprašanje pa je.......zakaj? x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

pustimo se presenetiti... :) upam, da v pozitivnem smislu :horro-cb:
Če hočeš najti zaklad, bodi pozoren na znamenja. Bog je v svet zapisal pot, ki ji vsak od nas mora slediti. Vse, kar moraš storiti, je to, da prebereš, kaj je zapisal tebi. P. COELHO

Še vedno naj velja "Pustimo se presenetiti", čeprav ne kaže najbolje.

Informacije se počasi zbirajo in dopolnjujejo.

Vsi državni sekretarji na tistih ministrstvih, kjer minister NI iz SDS, so iz SDS. Kar pomeni, da Janša ne prepušča ničesar slučaju (beri: da more iz svoje škorpijonske kože - kontrolirati, potem bo pa morda šlo :xx!: ).

Zaradi česar postaja jasno, ZAKAJ se je JJ odločil na vsakem ministrstvu imeti SAMO ENEGA državnega sekretarja - naivčki smo mislili, da zaradi šparanja ali zaradi kakega drugega "pozitivnega" vzgiba. Nak, zato, da bo imel boljši nadzor.

Kar vse skupaj pomeni tudi to, da je politiko spustil za en nivo niže - prej so bili politiki ministri, državni sekretarji pa so bili tisti, ki so politiko sprovajali v prakso. Zdaj so politično nastavljeni tudi državni sekretarji.

Kar spet kaže na to, da bo ta vlada padla (kadarkoli že pač) zaradi POMANJKANJA STROKOVNOSTI! (na kar so nekateri opozarjali že dan po volitvah (v medijih, da ne bo pomote), a so bili preglašeni.

"500 do 600 strokovnjakov, ki so usposobljeni in pripravljeni ..." = prva Janševa raca.

Mravljakova = prvi udarec njegovi kompetentnosti.

Miklavčič = prva Janševa velika stopnica k popolnemu redu (princip "Glavno, da je naš" je navzlic Janševim obljubam o strokovnosti prevladal nad razumom).

(Na vprašanje novinarke, ali ni taisti Miklavčič zafuranih železnic kljub vsemu spravil v plus in ali to ne šteje nič, je bil odgovor "Ja, to je nedvomno res, ampak on je kršil zakon!" - :eek: :xx!: )

Maske padajo? (Preberite pesem o Škorpijonih v temi "Verzi")

Ko maska pade, je za Škorpijona hudo. Ker nič ne ostane. Enako kot bi Strelcu pobral puščice ali pa Biku denar. Kriza.

:xx!:

Čeprav mi najbolj ni všeč, pa Janši vseeno želim, da ne bi pretiral s tem in da bi dokazal, da vse njegovo početje zadnjih dveh mesecev ni bilo zgolj farsa. V nasprotnem primeru bo naslednje volitve izgubil še bolj kot tiste koncem 2000, kar pa je konec koncev slabše za vse nas kot pa zanj.

:sori:

Bern, se popolnoma strinjam s teboj.

Nova vlada je problem nas vseh. Karkoli že mislimo o zmagovoti opciji, za nas vse je pomembno, da bo nova vlada uspešna. Morebitni poraz te vlade bi sicer lahko imeli za politično zmago, ampak ekonomsko bo to poraz nas vseh. Zato iz srca želim Janši, da bi izpeljal vse (vsaj bistvene) predvolilne obljube.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Jaz se pa tokrat strinjam z Bobnarjem, vsaj v principu.

Samo ena napakca pa je tukaj. Zagotavljati si oblast in močno pozicijo z nadzorom je ena od opcij, ki pa se v zgodovinskem času, ko se drugič v dvajsetih letih "dogaja narod" (drugod okoli nas bolj kot pa v Sloveniji) in ko je čas represije več ali manj mimo, ne bo kaj prida obnesla.

Če prižgeš narodu lučko na koncu predora in jim naliješ "čistega vina", imaš danes, v vodnarjevi dobi, več možnosti. In če si dovolj dober v tem, te ne bodo volili samo naslednjič, ampak še neprej.

(Pa pustimo nianse, da je politika pretežno kurba: med tem, da si veliko obljubil in manj dal, ker so bile realne šanse pač pičle plus koalicijski dogovori plus slaba dediščina plus objektivne težave, naravne katastrofe, cena nafte itd., in tem, da se izkaže, da si namenoma zamegljeval svoje nameme in na ta način zavestno nategnil volivce, je zelo velika razlika.)

In srčno upam, da bo Janša kljub tem nekaj nelepim pokazateljem vozil bliže tisti prvi opciji.

Kajti ko bo narod na splošno dobil občutek, da "tile zdaj niso nič boljši od onih, ki so kradli 12 let!", se bo narod zgodil še enkrat. Samo vprašanje, kako.

Edina sreča pri tem je, da Slovenci tega ne napravimo kar čez noč. Ne znamo, nimamo v naravi. Spomnimo se Garyja "who's'that" Harta, ki je iz volilne kampanje odletel le dan po tistem, ko so ga novinarji zalotili oditi iz stanovanja ljubice - "če vara svojo ženo, bo varal tudi nas", so rekli volilci. Pa je šel. Kot bi Violeta rekla ADIJO!

Nesreča pri vsem tem pa je, da imamo tudi Slovenci močno škorpijonsko naravo in da ne pozabimo zamere zlepa. Kar pomeni, da ko jim bo zares enkrat kapnilo, se tega ne bo več dalo popraviti. To sicer ne bo jutri, za igrati pa se glih ni.

Za premislit je. V svoje in v narodovo dobro.

x:)x

Pripis:

JJ bo v resnici eno stopnico višje šele v trenutku, ko bo premagal maščevalnost.

Kar pa bo pri Luni v Škorpijonu in obenem v 12. hiši strašansko težko. Preveč čustveno jemlje stvari. Mešati delo in razum s čustvi pa ni nikoli dobro.

:xx!:

<{POST_SNAPBACK}>

Nova vlada je problem nas vseh. Karkoli že  mislimo o zmagovoti opciji, za nas vse je pomembno, da bo nova vlada uspešna. Morebitni poraz te vlade bi sicer lahko imeli za politično zmago, ampak ekonomsko bo to poraz nas vseh. Zato iz srca želim Janši, da bi izpeljal vse (vsaj bistvene) predvolilne obljube.

Bigm, :palec: sploh nimam kaj dodati...

:palec: :palec:

Astra

Per aspera ad astra

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...