Skoči na vsebino

Nova vlada

astra

Recommended Posts

• Komentarji 428
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Ja, Stane, če mi kaj ne bo všeč, potem pa pride na vrsta ona varianta čez štiri leta. Ampak, če bo zelo veliko takih, da jim stvari ne bodo všeč, se pa lahko ta doba štirih let tudi skrajša.

Pa pustimo času čas, da nam razkrije to, kar je zaenkrat še skrivnost.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Deli na socialnih omrežjih

• 3 weeks later...

Ne bom nič komentiral še, čeprav me že mal jezik srbi.... x:px

Me pa zanima vaše mnenje o delu članka iz naslovnice priloge Sobotnega Dela....

"Že ena izmed prvih potez nove vlade, zmanjšanje davčne obremenitve za tistih nekaj sto novih bogatašev, ki je bila sicer predstavljena kot nujni popravek hude napake prejšnje vlade, je imela močan ideološki naboj. Ko je skoraj istočasno nemočno vila roke nad usodo množice delavk, ki so zaradi stečajev tekstilnih tovarn postale brezposelne, in na drugi strani zmanjševanje davčne obremenitve najpremožnejšim, je nova vlada sporočila, da bo njena skrb predvsem oblikovanje plodnega okolja za podjetnike, sociala pa bo bolj ali manj obstrana dejavnost. Janša se je bržkone odločil, da se bo na področju gospodarstva zgledoval po modelu, ki ga že desetletja uporabljajo in zagovarjajo ameriški republikanci. Čim manj vpletanja države v družbo in veliko zasebne pobude.

Druga pomenljiva poteza je bil umik zakona o istospolnih partnerjih iz paralamentarne procedure in napoved novega zakona, ki do homoseksualnih državljanev ne bi bil tako "velikodušen". Resorni minister bi urejanje odnosov države do homoseksualnih oseb najraje prestavil kar med zdravstveno problematiko :eek: .......itd.itd.

No, dve potezi nove vlade. Kolk sta vam blizu in izpolnjujeta pričakovanja od nove vlade ?

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

• 2 weeks later...

Včeraj Gregor vs Rado:

G: Vi ste prav tako menjali Pogorevca

R: Se ni javil na razpis (mu je potekel mandat, pa tudi če bi se javil, ga ne bi izbrali, hehe)

G: menjamo zaradi nestrinjanja

R: tudi z vami se nisem strinjal (R je bil G-uju šef) pa vas nisem menjal

G: mi počnemo samo to, kar ste počeli vi (menjamo)

Piko: če počnete SAMO to in nič drugega, zakaj potem ne uporabite ISTE zakonodaje?

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

V uvoda predloga Zakona o javnih uslužbencih leta 2001, ki ga je zagovarjal tudi takratni državni sekretar Virant piše..."zakon omogoča nevmešavanje politike v status in delo javnih uslužbencev, ki upošteva načelo javnega natečaja kot načelo politične nevtralnosti in nepristranskosti.zakon ščiti javne uslužbence pred nedovoljenimi posegi politikev njihov položaj in strokovno vsebino njihovega dela"....

Tako je govoril minister Gregor včasih, ko mu je prav tak zakon omogočal, da je bil državni sekretar ...čeprav je bila njegova politična opcija drugačna od tiste, tedaj na oblasti...

danes govori drugače...

.."nujno so potrebne spremembe zakona o javnih uslužbencih, ki bi novim ministrom omogočile, da bi se v toku šestih mesecev po ustoličenju obdali s kompetentnimi strokovnjaki, ki bodo uživali njihovo zaupanje in bodo konceptualno kompatibilni z vladnim programom

Novi zakon predvideva 6-mesečni rok za zamenjave, saj v roku treh mesecev ne morejo zamenjati vseh, ki bi jih radi...

in povrhu še trdi, da je to DEpolitizacija državne uprave....

Astra

Per aspera ad astra

:vragec:

bemu :xx!:

pa sej v vsaki NORMALNI drzhavi minister postavi SVOJE ljudi okoli sebe

kdo bo pa program izvaju :eek: :eek: :eek:

sovrazhniki napredka morda :xx!:

zlomk.....bemu so bjonde trapaste.....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Ah, se mi ne da več komentirati politike trenutn, definitivno ti ne bodo nič manjši "lopovi" k so bli prejšnji, če ne druga na to kaže večni kao izgovor "saj vi ste tudi". Torej ne mislijo biti nič boljši.... x;)x

Nekaj pa že zdaj vem. Tisti, ki so največ pričakovali od nove vlade bodo najbolj razočarani. x;)x Zame sprememba vlade ne pomeni praktično nič. Razen, da sem na trenutke naivno pomislil, da pa res mislijo kaj dobrega za SLO nardit, zdaj v to že močno dvomim. No, pa saj res, še niti 100 dni ni minilo, v teh 100 dneh pa se tako pripravljajo samo (zakoni za uspešne) kadrovske zamenjave. x;)x Pa poslansko imuniteto mislijo razširiti :xx!: :xx!: :xx!:

K. Čapek

Sori, ta zakon posega precej globlje, kot samo "ožji ministrovi" ljudje...

Zanimivo je samo, kako zamenja mišljenje..ko je v drugi vlogi...in kako je ravno ON primer, da se da kot strokovnjak delati z mininstrom tudi,če ne deliš z njim političnega prepričanja...

takrat, ko je bil on v tej vlogi, je zagovarjal eno, danes popolnoma drugo...in za te ljudi je mišljen 5-letni mandat, ne pa 4- letni,kolikor je mandat vlade...

za kabinet ministra je popolnoma jasno, da se ob zamenjavi vlade zamenja...tukaj pa gre za "strokovne" delavce...

Ko je bil v času Bohinca direktor policije Pogorevc, je bilo to čist ok...danes je treba vrh policije TAKOJ zamenjati...

Astra

Per aspera ad astra

Pa še mal za vse tiste razočarane, brezpravne, obupane volivce...ki so z veseljem dočakali novo vlado...

Jože P. damijan, član vladnega strateškega sveta je izjavil....

..." Moje stališče je, da so pri nas preveč obremenjeni tisti z visokimi plačami, tako z vidika dohodnine kot z vidika socialnih prispevkov.Te bo treba razbremeniti.Prejšnja vlada je davčno razbremenjevala podjetja, ki zaposlujejo najnižje kvalificirano delovno silo, to ej treba spremeniti.Prav tako je treba spremeniti zdravstvene prispevke, saj tisti z najvišjimi dohodki plačujejo največ, zdravstvene storitve pa največ koristijo tisti z nizkimi dohodki..."

Ne vem, zakaj se toliko podpira recimo Mura...murine delavke lahko postanejo natakarice, sobarice, naj se delavci prekvalificirajo v mesarje , voznike..."

in še veliko takšnih biserov...ki pa dajejo slutiti v kakšno smer bo šla sedanja vlada...

Astra

Per aspera ad astra

Ja, sem slišal to :o|o:

Sicer se načeloma strinjam, da si izbereš ekipo, ki ti je blizu, ji lahko zaupaš, so po tvojem mnenju strokovno spodobno usposobljeni........sam se pa vseen mal zamislim npr. ob Brejčevem nepotizmu, Ruplovi zaposlitvi Merčeve v zunanjem ministrstvu v diplomaciji :eek: se mi zdi ipd. In teh primerov še je kar nekaj in jih še bo. x;)x Tudi ne dano soglasje ministra ob ureditvi v kateri gre sicer le za formalno potrditev vodij nekaterih tožilstev z obrazložitvijo, da je treba dat možnost novim ljudem na razpisu, ki sploh ni predviden, je mal čudno. Ampak tako to je, nič presenetljivega, v bistvu pričakovano.

K. Čapek

Lucifer pač bluzi kot vedno. Pa četudi bi bil privrženec LDS-a......in.....kaj pol? Ha? Kaj pol? A je privrženec SDS mogoče kaj večrednejšega al kako? :o|o: Lucko kakšne kadre ima Janša je deloma vidno že v sestavi vlade......ki kaže, da jih nima glih ne vem kolk, vsaj kvalitetnih ne. In kdo pravi, da je vse narobe, nekaj potez je pač mal smešnih.....

Kaj bom Ropa komentiral, če sem kao v opoziciji? x;)x

Penko ni nobene barve kolk vem in veliko ljudi na različnih (tudi pravosodnih) funkcijah ni nobene barve, ker enostavno nočejo biti in ker se zavedajo, da pri odločitvi za eno od barv ta barva svojo povratno ljubezen (lahko) pogojuje z lojalnostjo in pripadnostjo za vsako ceno, kar pa na nekaterih funkcijah nikakor ni sprejemljivo. Vsaj po mojem mnenju ne. x^x Tudi sebe ne uvrščam v nobeno barvo. Pa če mi Lucko še ne vem kolikokrat obesi ljubezen do LDS-a. Mi torej barvo očitno hočejo določiti drugi. In ljudi v nobenem primeru ne "ocenjujem" po barvi, nasprotno pa sem prepričan, Lucko, da je pri tebi tako.

Ja, se bo pa treba na oblasti naučit prejemat in sprejemat kritike, ne? Ali pa je to veljalo samo za prejšnjo vlado? :inocent:

Resna kritika vlade pravzaprav še res ni možna. Lahko pa mi niso všeč kakšne dosedanje poteze. Tudi poslati naše vojake v Irak je poteza, ki ima seveda svoje ozadje, ki bi ga lahko imenovali nekogaršnje "v rit lezenje USA". Pa tudi sprejem zakona, ki omogoča menjave, ki ne temeljijo na strokovni ne-sposobnosti je (za velik funkcij) najmanj, milo rečeno, vprašljiv. Moralo se bi zelo natančno vedeti katere funkcije so tiste za katere je skoraj jasno, da bo posameznik pri spremembi oblasti frčal......tako, da to vedoč sprejme rizik to že ob nastopu na funkcijo. Sedaj se mi zdi, da ni čist tako.

K. Čapek

Aja, pozabu. Moram se popraviti. Ne vem, če je Merčeva že zaposlena. Je pa po tistem kar sem prebral pred kakimi 14 dnevi z Ruplom opravila razgovor, znalo bi se zgodit, da bi se zaposlila na ministrstvu v sektorju za protokol, imuniteto, diplomatsko korespondenco in še neki dve stvari, ne spomnim se celotnega naziva sektorja. Ali je že zaposlena pa res ne vem. Če bo, bo to mal smešno, vsaj po mojem.....srednja zdravstvena šola je njena izobrazba, če prav vem. x;)x

K. Čapek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...