Skoči na vsebino

Nova vlada

astra

Recommended Posts

A to si slišu, Sstane, kako je Matija določu mejo, med slo in hr?

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 428
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Baje ni bil glih doma v geografiji, pa je hotu pokazat na reko Mirno, pokazu je pa na Kolpo! (Sam zdele sem dubu inf., da to ni bil Maček, ampak Kardelj!) Hrvati so pa rekl, ok in tako je blo! x:Dx

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

<{POST_SNAPBACK}>Kardelj je bil ja...pa ne da se je zmotil, ampak je bil pijan kot zolna takrat. :vio:

Baje, jasno. x:Dx

x:Dx :palec:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

(popravljeno)
<{POST_SNAPBACK}>Če so oni po tvoje komunisti polpismeni.....so sedanji tud komunisti in to s premierom na čelu, vendar celo četrtpismeni....... lepo te prosim, no xrolleyesx ....... x;)x Puhl in brezvezen komentar, takšen je tudi moj na tvoj, ne more biti drgačn.  x^x

Komentar o polpismenih komunistih je letel na LDS-ove politične prednike (po vojni, nastanek Yuge ter zaris državnih/republiških meja). So pa ravno tako kot njihovi predniki bili navajeni absolutne oblasti brez kančka odgovornosti. Vse te miljarde, ki so izginile v zadnjih 12tih letih, sumljivi prevzemi ter lastninjenje podjetij, nepripravljenost do izvedbe reforme policije, sodstva, zdravstva, ... Me pa čudi, ali so bili resnično prepričani, da bo njihova vladavina trajala tisočletja? Obnašali so se že tako.

In kot sem že povedal.....sam se strinjam z zamenjavo oblasti, ker je to zdravo in dobro za prevetritev države, kljub temu pa ne mislim zaradi tega za vsako ceno podpirati mogoče slabe vlade, če se bo izkazala kot taka.......Če ne bo delala res velikih napak bo jo mogoče realno oceniti res čez kakšni 2 leti........Posameznih kritik pa je seveda lahko deležna že prej ali pač ne?  :eek:  x;)x

:palec:

Upajmo na najboljše, pričakujmo najslabše. Trenutno ne zaupam nobenemu slovenskemu politiku, ampak sprememba je bila pa res nujna.

Popravljeno -> stribog

Tole o določanju meje je znano že dalj časa...vendar je bilo tudi že večkrat ovrženo s strani zgodovinarjev.Torej, govori se, če je res...pa nihče ne ve..sam en zdqaj mislit, da je men všeč ta meja..če mene kdo vpraša...tam nekje pri Hvaru... x:Dx

Zdi se mi pa popolnoma neumno kriviti za to LDS...ker s tem nima nič, pa dajte, spomnite se na janšo...on je bil dolga leta visok funkcionar ZK...pa kaj...

stribog, govoriš.."vse te milijarde, ki so izginile"...tole je čisto nakladanje...govoriš kr povprek... :xx!: ...kot da jaz rečem, vsi ti milijoni, ki so jih zaslužili z orožjem... xrolleyesx

natrix, počasi...hm, kako si to mislil, da si managerji sami določajo plačo????

Managerjem določi plačo nadzorni svet, ki je v bistvu predstavnik lastnika...

Edine plače, ki so mene motile...so bile nenormalno visile plače v državnih institucijah, recimo živalski vrt, knjižnice, zdravstveni domovi...nekateri so imeli višje kot ministri in direktorji velikih firm..

strinjam se, da je narobe, da imajo managerji visoko plačo NEODVISNO od rezultata, recimo tisti, ki so kao prišli reševati podjetja...pokasirali...in dali firmo v stečaj... :xx!:

drugače pa me visoke plače ne motijo, zakaj bi me...ljudje, ki so nekatera podjetja naredili zelo uspešna, imajo gotovo sposobnosti, ki jih ima malo ljudi...in to je treba plačati...

sindikati so največje sranje, kar si ga lahko mislim, vsaj v večini primerov...sindikalni voditelji imajo zelo visoke plače, enkrat si poglej, koliko...in delavci in njihove pravice so jim zadnja stvar...o kateri v resnici razmišljajo...

Poleg tega si očitno spregledal, da se pripravlja zakonodaja...s katero bo odpuščanje delavcev BOLJ ENOSTAVNO kot doslej...in če se bo uporabil ameriški model liberalizacije, bomo šele videli, kaj so to delavci brez pravic...

Zakaj trdiš, da so delavci zdaj brez pravic? kaj je po tvoje tisto, kar bi moralo biti narejeno glede tega...???

Men se zdi, da so kar precej zaščiteni...

janša mi deluje umirjeno, mislim, da vleče prave poteze, sodim seveda po tem, kaj vem...nobenega flancanja in pljuvanja...ampak pogled naprej... :palec:

Absolutno pa se strinjam, da je treba razčistiti in počistiti gospodarski kriminal...

Astra

Per aspera ad astra

ja, saj... sam vprasanje, kok bo lahko kot nekdo, ki lahko... in ne kot nekdo ki tezko... (*kot opp.)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Uhh, Astra, si tolk napisala......he, he,...saj je prav! Torej;

Kdo pa tvori nadzorni svet? V naši firmi, kar gospodje menagerji, ki si seveda napišejo prav čedne pogodbe (ki jim zagotavljajo plače). Strinjam se stem, da če nekdo dobro opravlja poklic (kot vodilni kader), naj bo tudi dobro plačan! Vendar pa obstaja neka meja dobrega okusa! Za našo firmo, na primer, ki odlično posluje in ima manj kot 130 zaposlenih, je plača za direktorja (več kot solidna) okrog milijona! Navsezadnje gre za manjše do srednje veliko podjetje! Vse kar je več kot milijon, je pretiravanje in kar je več kot 2 milijona, je svinjarija. Ker pa so njihove plače tajne, ni pa nikogar, ki bi jih nadziral, lahko samo ugibaš, če se ti da (meni se ne)!

Ni čisto res, da so sindikati sranje. Res pa je, da na žalost nimajo niti pol toliko vpliva, kot v drugih zahodno evropskuh državah (zakaj je tako, pa ne vem!)! Moj oče, je predsednik našega sindikata (od firme), že kar nekaj let (mandatov) in ti lahko povem, da nima nobenega dodatka na svojo funkcijo. Delo opravlja odlično, zato ga pa tudi delavci volijo, vendar nikoli ni dobil nič več plače, zaradi tega....le nevšečnosti in grožnje menagerjev mora prenašat kar naprej! Je bil pa pred kratkim skoraj izvoljen za predsednika sindikatov, tako da ima dober ugled tudi pri (glavnih) sindikatih! Vendar se sploh ni potegoval za to funkcijo in ni nobene kampanije naredil, zato ga je neka ženska prehitela (vendar samo za malo x:Dx ) Torej, če bi se vsaj malo zavzel, bi verjetno zmagal. In potem, bi morda in morebiti, res imel kak dodatek na funkcijo. Kot predstavnik naše firme, pa nima nič.

Ja, res je kar praviš, da bodo z novim zakonom še lažje odpuščali.....žalostno. Vem pa, da so sindikati dosegl (vsaj začasno), da delodajalci še vedno plačujejo malico in prevoz, kar po novem naj ne bi bilo več treba. No, zaenkrat jim je uspelo, čeprav sem slišal, da v nekaterih firmah to že izvajajo....., kot tudi, da se ti pol ure malice, ki ti pripada, ne bo več štelo v delavni čas, kar bo pomenilo, da če (in ko) boš imel pol ure malice, boš moral zato delati pol ure več, da boš izpolnil polen delavni čas (svinjarija :xx!: )!

Strinjam se s tabo (vsaj zaenkrat), da se Janša kaže v drugačni, boljši luči, kot se je prej in tudi jaz upam, da bo kaj naredil, kar je obljubil...... :palec:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

Natrix, zapletel si se, tako, kot jaz zadnjič... xrolleyesx ..preveč na drobno gledaš...če je tvoj oče ok, še ne pomeni, da so takšni tudi ostali...in sindikate sem omenila, ker niso sposobni gledati širše...samo zahteve po ugodnostih, po višjih plačah...direktorji so pa barabe, ker delavcem tega ne dajo... :xx!: ..ah, daj no...

pri tvoji firmi pa...kdo pa je lastnik?..od tega je precej odvisno...država ali privat kapital...

govoriš o neto ali bruto plačah... x?x ..in od kod veš, če praviš, da so podatki tajni...potem že niso...

In če že govoriš o svinjarijah...na zahodu že uvajajo podaljšan delovni čas...za isti denar...ne bo dolgo, ko se bo začelo tudi pri nas...ker bo potrebno, za preživetje...

Astra

Per aspera ad astra

Vse to, kar praviš, je res! No, podatki so tajni, zato samo ugibamo in tisto sem samo dal primer, ki pa ni konkreten in se ni nanašal na naše podjetje (ker niti ne vemo)!

Podjetje je delniško in večinski lastnik, smo baje mi (51%), ostalo pa mesto Ljubljana!

Ja, sem slišu, da naj bi uvedl daljši delavnik za isto (malo) denarja! Jah, svinjarija pač! Če bo to rešilo kako podjetje (kot je bilo govora po TV) in s tem delovna mesta, pol ok. Če pa to ni nujno za podjetje, je pa mučenje po človeku! x;)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

Žal se moram strinjati z natrixredom. Res je prevečkrat tako...Vsaj za firme, ki so v večinski lasti države lahko rečem, da je tako... O nadzornih svetih je brezveze karkoli rečt, ker tako ali tako delajo v kompaniji z upravo. Žal je pogosto tako, da NS ne opravlja svoje funkcije tako kot bi moral in zaradi česar sploh je izvoljen, temveč dela običajno tisto, kar narekuje uprava. Navzven se to ne vidi in ne odraža, če pa poznaš notranjo politiko ene ali dveh takih firm, ti je stvar pač jasnejša...

In to, da so člani NS in uprave takšnih firm "barabe" na žalost res drži. Kako bi sicer opravičili razdeljevanje nagrad že po dveh, treh mesecih po nastopu funkcije? Istočasno pa grozijo z odpuščanjem viška delavcev...

To sicer ni nekaj, zaradi česar bi posploševali in metali vse v isti koš. Obstaja pa...

To, da na zahodu uvajajo daljši delovni čas za isti denar...niti ni tako nelogično. Problem je samo v temu, da je njihov "isti denar" drugačen od našega "istega denarja".

Ja, da je nemška plača za dve naši, recimo. Al pa da 1kg kruha v UK stane četrtino našega (najcenejši-najcenejšega, seveda)!

In mi smo šli in smo v Evropi, ha,ha,ha,......

Unite, unite, Europe! x;)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

<{POST_SNAPBACK}>Tole o določanju meje je znano že dalj časa...vendar je bilo tudi že večkrat ovrženo s strani zgodovinarjev.Torej, govori se, če je res...pa nihče ne ve..sam en zdqaj mislit, da je men všeč ta meja..če mene kdo vpraša...tam nekje pri Hvaru... x:Dx

Zdi se mi pa popolnoma neumno kriviti za to LDS...ker s tem nima nič, pa dajte, spomnite se na janšo...on je bil dolga leta visok funkcionar ZK...pa kaj...

stribog, govoriš.."vse te milijarde, ki so izginile"...tole je čisto nakladanje...govoriš kr povprek... :xx!: ...kot da jaz rečem, vsi ti milijoni, ki so jih zaslužili z orožjem... xrolleyesx

Govorim kar povprek? Koliko interpelacij je bilo izrečeno LDS-ovi vladi v smislu: "Gospod minister, za projekt XXX ste prejeli XXX denarja. Kaj je s tem projektom in kje je denar?". Odgovor: "Vse je bilo narejeno kot je treba." ali "Pa kaj je z vami? Naš minister je pa res dober človek!". Nikoli konkretnega odgovora.

LDS res nima nobene veze z delitvijo meje in tudi ni bilo mišljeno tako. Je pa več kot očitno podedoval metodologije ter moralo svojih političnih prednikov. 50 let starih navad se je težko otresti.

Afera z orožjem xrolleyesx . Tale je tud kosmata in popolnoma neumna. Koliko let se že vleče ta postopek? Pa kja so odkrili do sedaj? Ne vem kaj si mislijo drugi ljudje, ampak zame je ta proces bolj podoben občasni diverziji preusmeritve pozornosti javnosti.

Podatek statističnega urada: Povprečna mesečna bruto plača za september 2004 je znašala 268 420 SIT kar je za 0,2 % več kot za avgust 2004. (15.11.2004).

Po prikazanih podatkih je očitno povprečna NETO plača v Sloveniji okoli 180.000,00SIT. Kako je to mogoče? Večina ljudi, ki jih poznam jaz zasluži precej manj. Celo več, večina ljudi, ki jih poznam jaz, ima prikazan le del svoje plače, ostalo pa je "keš" na roke (minimalc + keš). Managerske plače očitno precej povišajo statistiko.

Popravljeno -> stribog

<{POST_SNAPBACK}>....

Po prikazanih podatkih je očitno povprečna NETO plača v Sloveniji okoli 180.000,00SIT. Kako je to mogoče? Večina ljudi, ki jih poznam jaz zasluži precej manj. Celo več, večina ljudi, ki jih poznam jaz, ima prikazan le del svoje plače, ostalo pa je "keš" na roke (minimalc + keš). Managerske plače očitno precej povišajo statistiko.

ma saj tole, o tem smo ze govorili¨!!! te trapaste statistike nerealne...

ravno zato pa je tako problematicno, ker je tko komplexno, ker je vse prepleteno.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Ja, ker so do sedaj imeli 35-urni teden in grejo na 40-urnega.

Ne zavajaj.

Ja, saj pri nas je običajno nekje med 170 in 180 ur mesečno!

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

<{POST_SNAPBACK}>Glede managerjev, poslancev,... in njihovih plac:

"Ce si zraven je demokracija, ce nisi  je svinjarija".

Tako pravijo... xcivx  x:Dx

:D to ja ...

;) sam men se zdi vsa zadeva mal tko ... zakaj za vraga manegerji nebi meli velike plače... kdo naredi razliko v podjetju dober maneger al dobri delavci... hm pomoje bi blo fer da se razdelijo plače glede na to kolk težko je najdet dobrega manegerja al pa dobrega delavca... kinda like šah, kraljica je vredna dost več kt kmeti...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Jaz pa sem včeraj brala o tistem razvpitem Falconu...zdaj prihaja na dan, da je staro letalo definitivno fuč...in da nujno potrebujemo novo letalo...da bodo poskušali pregledati najemno pogodbo,če jo je možno razdreti...

Torej, vsi sovedeli, da novo letalo potrebujemo...zakaj so se potem skrili, ko je bilo treba zagovarjati nakup...in se je Rop šel neke populistične finte, namesto, da bi natanko pojasnil, kako in kaj...tako pa je dal letalo v najem pod neugodnimi pogoji, zdaj pa ga nujno rabijo in razmišljajo, kako bi kupili novega.. :xx!:

saj, tukaj je prejšnja vlada izgubila...ko včasih niso znali pojasniti ukrepov..oz.niso imeli izdelane strategije...pa so nihali sem in tja...in se poskušali prilagoditi javnemu mnenju...namesto, da stojijo za svojimi dejanji... :xx!:

ok, saj zdaj tudi novi vladi ne bo lahko, ko je prej tole sprožila, zdaj pa bo sama morala nekaj narediti... xrolleyesx ...sam zdaj bodo nastali novi stroški ...

Sstane, kaj se zdaj delaš nevednega, gotovo si obveščen o pogovorih tvoje stranke z ZLSD...

Bobnar, sicer ne vem, o čem govoriš...sam je pa res zoprno.. :o|o: ...ker nekoga podpiraš z vsem srcem, potem pa te jezi...ko vidiš, da ga lomijo...

Astra

Per aspera ad astra

Jasno, zdaj bo vsaj del svinjarij prišel na dan..in prav je tako.. :palec: ...in zdaj se mi že zdi dobro, da se je vlada menjala... x:Ix ..predvsem zato, da bo vsaka vlada vedela, da ni na oblasti za vse večne čase...da pride slej kot prej za njimi nekdo, ki bo mal dvignil preprogo, pod katero so svašta pometli...

To, o čemer pišeš, da donatorji dobivajo službe, se mi ne zdi nič tako groznega... x:Ix ...cel svet se tako vrti, da tisti, ki podpirajo eno opcijo...jo podpirajo zato, ker enkrat od nje pričakujejo koristi...

če so to samo službe, je še vse ok...hujše je, če sledijo zakoni...ali kakšne druge povezave...ki imajo večjo finančno težo...

Ok, saj se ne strinjam s temi dodelitvami, nepotizmi in tem...in vem, da so obljubljali, da tega zdaj ne bo...samo poskušam biti realistična, da je tudi to del politike...saj, če pogledaš širše recimo, zakaj nekdo podpira neko opcijo...preprosto zato, ker upa, da bo nova vlada ravnala njemu v korist...

zaplete se, če nova vlada dela v korist samo določenemu sloju...

ja, orožje, saj vsi vemo, da je bilo potrebno, samo škoda, da niso nikoli razčistili...če in koliko je kdo dal pri tem osebno v žep...

Astra

Per aspera ad astra

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...