Skoči na vsebino

Magične rastline

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>:vragec:

ja pa na daturo stramonium (kristavec) tut ne smemo pozabit!

:vragec: ma vas rad

chasa ni...je samo prostor in situacija

dature se raj ne dotiki..........ce jo vzames premal ni nč........če preveč pa oslepiš............znanc pojedu dve pesti........po pa 14 dni slep........njemu se je vid sicer povrnil ....lahko pa oslepiš za stalno ...........po pa adijo LF............Musnco pa posušiš jo nadrobiš med tobak po pa GASA............če pa use skp zaliješ še z močeradovcem...........po je pa sploh juhuhu

Deli na socialnih omrežjih

Kaj pa "magične lastnosti mušnice". Npr..za kakšne uroke bi se uporablja...ne da bi jo užival?

No pa če smo že pri magičnih rožicah..ravno zdele mi je namisel prišlo, en receptek, ki ga "čarovnice" uporabljajo za trden spanec:

1/4 l osnovnega olja...jojoba, olje npr.

kapneš 2 kapljice EO vrtnice, 1 kapljico jasmina, 1 kapljico kamilic

S tem oljem , so si natrle telo in potem sapnje..kot medvedke xDDx

za preroške sanje...pa so uporabljajle tele rastlince:

Naredile so olje za kopel:

1/2 osnove..olje po želji

nato so vanj namočile 1 del sivke, 1 del rožmarina, 1 del poprove mete, ščepec makovih semen.

Potem pa uživancija v kopeli..in preproške sanje xDDx

no pa še nekaj o rožmarinu..potem pa neham xDDx

Rožmarin.

planet sonce

element ogenj

kot rastlina j egrmovnic

uporabljajo se listki

če ga položiš v blazino "povšter" preprečuje nočne more in prinese mirne sanje

je zaščitna rastlinca ...če ga položiš pod posteljo te ščiti ...pred vdorom različnih "obiskovalcev":

Kot kadilo ga čarovnice uoprabljajo za čiščenje in zaščito pred negativnim udorom energij..ko ..čarajo. x:)x

Obešen pred vhodom nas ščiti tatov...enako velja tudi za brin. Če je raste pred vhodom nas ščiti "slabih čarovnic" in tatov.

Uporaba:

Če ga nosimo v čarovni vrečki ali pa kar v žepku, prinaša dobro zdravje. Zmešan z brinovimi jagodami..pa ga lahko uorabljamo kot kadilo..da odžene bolezen.

Uprablja se tudi v ljubezenski magijo.

Rožmarin je za spomin.

Pozdravček xsrcx

Strelka02, se mi zdi, da so magične lastnosti mušnice točno v tem, da jo užiješ :vio: učinkuje točno na tisto, na kar je najbolj fajn, da učinkuje - na tvoj lasten mind :palec:

Aakhut, daj se kaj javi, zaboga x:o)x

Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Strelka, vsega o rožmarinu nisem vedela, prav tako ne o brinu. Ampak zanimivo, da imam oboje posajeno,rožmarin,pa uporabljam vsakodnevno za različne stvari! x:px x:Dx (pa če to ni intuicija,potem pa res ne vem) :sorcerer:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

<{POST_SNAPBACK}>Strelka02, se mi zdi, da so magične lastnosti mušnice točno v tem, da jo užiješ :vio: učinkuje točno na tisto, na kar je najbolj fajn, da učinkuje - na tvoj lasten mind :palec:

Aakhut, daj se kaj javi, zaboga x:o)x

Sončna

Hja, to tudi jaz vem..polet, višje dimenzije ..al kako se naj izrazim.

Uporabljajo jo šamani...no pa tudi "navadni primerki" ( ne mi zamert x:o)x ), ne najdem boljšega izraza. x:Ix

Kaj pa druga simbolika...vem da je mušnica talisman za srečo in blagostanje.

Še kaj?

Hvala najlepša... xsrcx

Pozdravček xsrcx

Hmmmm... kar se zunanje uporabe tiče, ti pa ne bi znala nič povedat x:Dx x:Ix (in izraz "navadni primerki" tule sploh ni sporen, vsaj za moje pojme x;)x ).

Mogoče kakšen iskalnik na netu, si že kaj pobrskala? x:)x

Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

hm ...narobe me razumeš. Mušnico ne jem, ne pijem, ne kadim x:o)x ...samo raziskujem,,ker me zanima.

Jap imaš prav ..grozdje, pa hmelj pa ječmen ...same magične rastline... sicer je pa danes Martin ja že od 11. naprej

Hja na zdravje xsrcx

Tako razumela x:)x

pozdravček xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>Ja, al pa grozdje, pa hmelj, ali ječmen. Ti tudi niso od muh.

Malo jim stisneš sok, pustiš stat, in to je to.

:vragec:

fantek je pozabu na sadje...mal narezhesh, pustish pa prekuhash

spodi pod pipco pa mocherada obesish

666 zlomkou...tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

hja...tko hiter pa spet ne...narežeš, namakaš..potem pa kuhaš 1x ... potem še enkrat destiliraš...potem pa ...kar rata. Žganjekuha xDDx

Ja močeradovc..hm Tunjški šnopc x:Dx .... kakšne vizije imajo ko se ga napijejo ne vem...vem pa da so za tem zeloooo bolni.

Hm... :vragec: močeradovc..mučenje živali :xx!:

No ja nisem fenica....tegale...nič zamert x:)x

Pozdravček xsrcx

• 1 month later...

Bom kar tu povedala recept za eno staro kmečko Primorsko frtaljo, ki jo mi jemo celo pomlad in poletje in je sestavljena iz samih zelišč:

1. šopek rmana

2. šopek ozkolistnega trpotca

3. šopek peteršilja

4. šopek drobnjaka

5. mali šopek "madrijalce" (tista grenkasta rastlinica)

6. šopek srčnega zelja

7.večji šopek listkov koromača

Vse na drobno zrežemo. V skledi zmešamo jajca, vodo, moko in sol, in pripravimo malček bolj gosto testo kot za palačinke (z vodo!). Tej masi dodamo zelišča.

Originalno se frtaljo peče na večji količini vročega olja in v velikosti palačinke, jaz

pa v teflonski ponvi, ki jo malo namastim z olivnim oljem delam manjše (premer cca 5 cm) frtalje, ker so hitreje pečene in ne vpijajo olja. Zraven paše zelena solata.

Saj bi morala v kateri drugi temi pisati, vendar je ta frtalja iz samih zelišč, zato.... x:o)x

<{POST_SNAPBACK}>

...

Rožmarin. ...

Pa se nekaj o Rozmarinu (sicer pa objava st. 9 na 1. strani te teme):

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...findpost&p=3011

Mogoce si mal oglejte, smo ze o stevilnih velik pisali... :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 3 weeks later...
(popravljeno)

Super, obožujem rastline. To temo moramo večkrat načet.

Nekdo je spraševal za kaktus, če se ne motim, alora:

Kaktusi imajo zaradi bodic moč zaščite. Čarovniki verjamemo, da varujejo pred tatovi in vpijajo negativno energijo. Za dodatno zaščito, priporočam, da se posadi na vsako stran hiše po en kaktus.

Popravljeno -> SCOTT

(popravljeno)

Še nekaj o lovoru:

-nosimo ga kot amulet za odvračanje zla

-tisti, ki izganjajo duhove ga lahko trosijo med tem obredom

-če ga položimo na okensko polico nam odvrača strele

Popravljeno -> SCOTT

<{POST_SNAPBACK}>Super, obožujem rastline. To temo moramo večkrat načet.

Nekdo je spraševal za kaktus, če se ne motim, alora:

Kaktusi imajo zaradi bodic moč zaščite. Čarovniki verjamemo, da varujejo pred tatovi in vpijajo negativno energijo. Za dodatno zaščito, priporočam, da se posadi na vsako stran hiše po en kaktus.

glede na to, da so mi v službi škripnili že trije kaktusi :C: ....mora bit tam energija res nekaj posebnega :vragec:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...