Skoči na vsebino

zakaj je človeštvo nagnjeno k samouničenju

opij

Recommended Posts

Sila narave, smer... destrukcija za pripravo novih tal (*odgovarjala sem na naslov teme in ne na Opijevo misl v prvem postu).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Potrošništvo...ker bi kaj naprej radi nekaj imeli...na tem sloni vsa umazana industrija in posledično industrijsko onesnaževanje.... :xx!:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

<{POST_SNAPBACK}>Koliko časa nam je še preostalo oz. je ostalo našim potomcem?

Clovestvo je nasplosno nagnjeno samounicenju zato, ker so religije naucile ljude da so '' gresni '', '' umazani '', '' nicvredni '' in zarad tega se na podzavestni ravni ljudi nimajo rad. Nimajo rad sami sebe, soljudi, nimajo rad zivali, niti celotne narave, ker velika vecina se verjame v groznega Jahvea na nebesima, ki kaznuje clovestvo zarad greha Adama in Eve. Ko se bomo na kolektivni ravni znebili vseh teh morecih predstav o bogu ki kaznuje in o hudicu in peklu za '' poredne '' ljudje, ko zacnemo verjeti da je v nas resnica in lepota, a ne '' greh '' in '' umazanija '', tedaj bo na tem svetu manj unicevanja in poskodovane cloveske psihe, v kateri ticijo uzroki destruktivnega obnasanja.

:vragec:

spet kr neki :xx!:

spet ste ene pametne za popizdit

kaj ko bi malce...res samo malce drugache pogledale na stvari okoli sebe

recimo:

z izsekavanjem gozda dobijo delo oni ki pogozdujejo

z onesnazhevanjem okoljevarstveniki (ki jih mimogrede financira drzhava :xx!: )

z vzrejo zhivine pastirji

s sajenjem solate vrtnarji

z predelavo mesa mesarji

s prodajo solate branjevke....in smo tu.....( x:Dx x:Dx x:Dx )

666 zlomkou.....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Se en aspekt, ki se ga je v bistvu lotila tud ze majica...

"zakaj je človeštvo nagnjeno k samouničenju?"

zaradi pozresnosti, pohlepa.

Zakaj ravno jabolka ne?

sploh ne - zakaj TUDI jabolko?

To je ze vkodirano, vesoljna caka, test, na keterem je vnaprej predvideno, da bo na njem clovek padel.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja no?

Jaz dostkrat uporabljam te izraze (kode itd.) in velik stvari primerjam in jemljem iz biblije, ker pa je nisem prebrala v celoti in nisem tolk posvecena, ne citiram, se ne sklicujem itd. A modrost iz povsod lohk izsrkam...

Zame imajo pravljice in tudi legende, taksna sporocila, globlji pomen. In tako je tudi z jabolkom...

Veckrat sem razmisljala o tem; zakaj ravno jabolko?

pa sem prisla (tudi) do tega...

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Veckrat sem razmisljala o tem; zakaj ravno jabolko?

V Eleuzinskim misterijima, v njihovim ritualima, jabolka je mela dolocen pomen, in so jo zdemonizirali privrzenci Jahvea, in tud kristjani, ker so im Eleuzinske misterije in njihovi privrzenci delali konkurenco - navadna politika ! Tako je tud zdemonizirana kaca in zmaj, kot cuvar boginje in njenega vrta / Izida, napr. se povezuje tud s kacami - '' velika carovnica '' /. Gola Eva je pravzaprav simbol matrijarhalnih kulteva, ki so castili boginjo in ki so jih Jahveovi privrzenci hoteli zatreti. Enako kot je rimsko pagansko bozanstvo Lucifer razglasen za hudica. In tudi Pan in Dioniz so razglaseni za hudica in od njih je narejena podoba vraga z kopitima in rogovima, zarad katere je inkvizicija pozneje pobijala pagane in zenske, ki so hoteli ostati verni svojim starim bozanstvima.

Vse je to ena velika blodnja in vekovna laz - nima prvobitnega greha, sploh nima greha in hudica, in nima boga ki je kaznilec in inkvizitor, to je samo nacin da se porobi neumno ljudstvo in da cez vekove in vekove dela za svoje gospodarje.

Ma ne, Stardragon, nisem mislila tega, ceprav thanx! :palec:

Mislila sem cisto simbolicno...

kot bi vprasala - zakaj zmaj pozre kraljicno, ti bi pa prisla in rekla, zmaj je izmisljen. ;)

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>

kot bi vprasala - zakaj zmaj pozre kraljicno, ti bi pa prisla in rekla, zmaj je izmisljen. ;)

Saj sem ti povedala simbolicno - jabolka je simbol cloveka, ker ko je das na pol, njene kostice v sredini tvorijo zvezdo, pentagram - cloveka z glavo, dve roke in dve noge. Kot taksna je bila tud znamenje preobrazbe, ki jo je Hades dal Perzefoni, svoji ljubici, da bi se vsako leto vrnila njemu v podzemni svet - misterij zivljenja in smrti v naravi.

Miti so pravljice, ampak tud i zamaskirane resnice. xDDx

Ja, pa sedaj sem uvidela da sem nekaj zgresila, Marsa - nocem ti vsiljevati svoje in tuje razlage razlicnih arhetipa, ker vsak treba sam meti lastno razlago in tisto ki je pomembno meni, ne mora biti tebi, pardon. xDDx xDDx

Namrec, arhetipi so tud nasi lastni viri energije, in kot taksni so nam neki manj vsec, neki vec. Vsak jih sam treba raziskati na svoj nacin.

Kok si subtilna - sem ti ze nekaj nazaj se hotla pregovarjat... ;) pa se mi ni dalo, ti pa si ujela energije, ker si zacutila, da sem mal drugac morda mislila. :) :palec:

Ja, mislila sem 'splosno simbolicno'.

Ali pa ce glih sipka ne bi smela... Pac, necesa pa 'ne smemo'... vse lahko, nate, vse imate na voljo, a ne - jabolko hocemo. Zakaj? saj sploh ne vemo, kaksno je, ce je sploh okusno?

To nekako sem imela v mislih... :vio:

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>vse lahko, nate, vse imate na voljo, a ne - jabolko hocemo. Zakaj? saj sploh ne vemo, kaksno je, ce je sploh okusno?

To nekako sem imela v mislih... :vio:

V cloveski naravi je da okusi vse kaj si zeli, to je pac tak. Ko sem pazila bratove otroke, sem uvidela da jim ne smem reci '' nemojte jesti to cokolado '', ker bi jo zasigurno pojeli, takoj ko bi jaz obrnila hrbet. xDDx Pa to niso bili zlobni otroci, temvec samo radovedni in so si zeleli cokolade !!! xDDx

ja in v cloveku je ze vkodirana koda, ki pravi, da s tem nacinom gremo v 'propad' - ce se dramaticno izrazim. :)

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>ja človeštvo je neomajano in bistroumno,pa vseeno odtrga jabolko?

Tud jaz bi jo z veseljem odtrgala, ce bi mi se neki zlobni, zatezeni bog pretio nad glavo da tega ne smem. xDDx xDDx xDDx Ne maram zatezene, ustrasevalne '' bogove '' in se jim nocem spokoriti.

<{POST_SNAPBACK}>Kaj pa ce bi slo za volcjo cesnjo, saj nista mogla vedeti, da je jabolko zdravo in dobro? ;)

Ampak spet ni resitev da clovek ko neumnez celo zivljenje slusa '' bogove '' nad glavo, temvec da sam doume da je volcja cesnja mogoce nevarna. Ves, tu gre i za ponos in obcutek cloveskega dostojanstva - kdo ga ma, taj se nigdar ne bo spokorio bogu inkvizitorju, ki ne mara ljudi. x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Ampak spet ni resitev da clovek ko neumnez celo zivljenje slusa '' bogove '' nad glavo, temvec da sam doume da je volcja cesnja mogoce nevarna. Ves, tu gre i za ponos in obcutek cloveskega dostojanstva - kdo ga ma, taj se nigdar ne bo spokorio bogu inkvizitorju, ki ne mara ljudi. x;)x

:vragec:

kdo neki te je nafopou de BOG ne mara ljudi

666 zlomkou....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Ne, bog je (za)vest.

jabolko pa je pojem za nekaj.... blazno pomembnega, delikatnega, pa vitalnega...

Imas celo: jabolko spora pa taksno.

Ko pa smo pri jabolkih glih, pa da mal 'zalobiram'... ;) :D

Najlepsi kompliment, ki mi ga je kdorkoli kadarkoli dal (vzet pa je bil brezvezno z moje strani in celo trapasto uzaljeno), je bil ravno jabolcni. :vio:

ce da bi bil 'sadni horoskop', bi 'jaz bila jabuk'. :vio:

x8Dx - se mi zdi zdaj...

xrolleyesx Butast... se mi je zdel tedaj...

Ja, ja, jabuk... :) :D

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...