Skoči na vsebino

zakaj je človeštvo nagnjeno k samouničenju

opij

Recommended Posts

Guest razlika

zanimiv paradoks pri egu je ta, da ga imajo največkrat ljudje z nizko samozavestjo

lp

:eek:

paradoks? zanimiv? Niti ne. Pa kaj je s tem egom? To je nju ejđ sfabriciral kot sinonim za nekaj silno negativnega. Kaj sploh je ego? Lahko je zdrav ponos. Pogum, imeti obraz. Al pa neki čist tretga... "Te verbalne operacije so čudne."

Človeštvo se uničuje ravno tako, kot se uničuje vse kar obstaja. Tko kot evkaliptus. Ciklično sodelujemo v enosti, ki je nikoli ne bomo mogli razumeti izven svoje podobe, vloge, dela, ki ga moramo opraviti. Ni druge. Smo del celote. In nikoli ne moremo zrušit ničesar niti ranit ničesar. Sem prepričana, da vse kar je, od solate do pajka...., čuti to živost vesolja, pri človeku se to odraža kot dvom, razmišljanje, gre pa za nestabilnost, moč ustvarjanja in odgovornosti. No, zdaj pa grem pomit posodo. :zoro:

Deli na socialnih omrežjih

:eek:

paradoks? zanimiv? Niti ne. Pa kaj je s tem egom? To je nju ejđ sfabriciral kot sinonim za nekaj silno negativnega. Kaj sploh je ego? Lahko je zdrav ponos. Pogum, imeti obraz. Al pa neki čist tretga... "Te verbalne operacije so čudne."

to mi deli bejbi :palec:

moj ego je moj najboljši prjatu. rad me ima in mi skos želi samo to, kar si želim jest. in to seweda po liniji najmanjšega odpora in ves čas išče variante, kuko bi to spelou.

je pa tale moj ego žal malo omejen. ve in zna namreč samo stvari, ki sem ga naučil sam. roko na srce... bi se dalo vedet in znat tut več. i

kdor se prtožuje nad svojim egom, serje seb u žep. (ampak ma seweda tko močn ego, da se tega ne zaweda x:Dx )

uglavnem... ego je zakon :palec: če ne zarad druzga-zarad zvestobe in vztrajnosti x:Dx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

vSekakor stoji za svojimi odločitvami ampak le-te sprejema ego. Lahko da prihaja do razhajanj pri tej besedi. Zame ego pomeni celotno podobo, ki si jo nekdo ustvari sam o sebi, vse od imena pa do zadnjega prepričanja kako svet deluje. Vprašaj se... kaj dejansko sem brez svojih prepričanj, idej, strahov in vse kar sodi v mojo dojemanje samega sebe?

Človek sprejme odločitev, lahko odreagira tako rečeno iz ega, lahko pa tudi razmisli in vključi inteligenca, ki jo tudi ima. Ego tudi ni nujno negativen ( kot omenja že Razlika ) kaj pa pogum in vztrajnost. Tudi pomembno na duhovni poti, lažje je odnehati in se ne spraševati in raziskovati. Kaj sem.... to mislim da se je že vsak na luninem forumu vprašal, resnico pa mora vsak najti sam.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

• 2 weeks later...

moj ego je moj najboljši prjatu. rad me ima in mi skos želi samo to, kar si želim jest. in to seweda po liniji najmanjšega odpora in ves čas išče variante, kuko bi to spelou.

je pa tale moj ego žal malo omejen. ve in zna namreč samo stvari, ki sem ga naučil sam. roko na srce... bi se dalo vedet in znat tut več. i

kdor se prtožuje nad svojim egom, serje seb u žep. (ampak ma seweda tko močn ego, da se tega ne zaweda x:Dx )

uglavnem... ego je zakon :palec: če ne zarad druzga-zarad zvestobe in vztrajnosti x:Dx

kok si pa to dobr napisou :palec: A ti je to tvoj ego pršepnu? Če je to tko - a mi zaupaš, kje človk lahko dobi en tak ego, a ga sam vzrediš?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...