borivoj 8. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 8. avgust 2005 za koji dan objavit cu tekst:"hristos na spiku" u sklopuhttp://budan.blog.hr haiku uz haiga crtez: Hristossa Spika pozdravljanasu dolinu lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 9. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 9. avgust 2005 zainteresirani za volontiranje neka se jave na adresu: Eko-centar Caput Insulae BeliTel/fax: 051-840-525091-895-3622 caput.insulae@ri.htnet.hrhttp://www.caput-insulae.com----------------------------- lijep pozdrav od mojih prijateljai gorana susica, boro. ne zaboravite na:http://karolina-rijecka.com http://budan.blog.hr--------------------------------- Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 9. avgust 2005 Prijavi Deli 9. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>za koji dan objavit cu tekst:"hristos na spiku" u sklopuhttp://budan.blog.hr haiku uz haiga crtez: Hristossa Spika pozdravljanasu dolinu lp, boropozdrav jedva cekam Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 10. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2005 pozdrav dragoj coccinelle i ostalima. kako nam je bilo lijepo na kampu nek vam posvedoce ova dva pisma i jedno pojasnjenje: --- Jelena Markic, Opatija > Eh Boro, sjedim ja u kancelariji u ponedeljak a pred> ocima livada umjesto> spisa. Sto da ti kazem.> > Hocu necu, ne mogu a da se ne pitam kako zivim, cemu> sva ta jurnjava, kako> bi se moglo zivjeti drugacije, sto je to me hrani> iznutra i .....> > Takako si me u zicu. Neka ti bude. Ali nije mi jasno> o kakvom volontiranju> se radi.> > Pozdrav> > Jelena>-------------------------------------------------> > Pozdrav!> > Unatoc svemu, kamp me jos uvijek drzi i tu datost i> blagost prozivljenog zelim zadrzati sto duze da> traje.> Osjecam se izvrsno a u civilizaciju prikapcam se> lagano, nema zurbe, nema frke, i nema da fali...> > Zainteresirani za volontiranje neka se jave na dolje> naznacene telefone ili meil. Ako sve bude u redu, ja> cu> se prijaviti u 11 ili 12 mjesecu.>> Boro>--------------------------------------------------- > Eko-centar Caput Insulae Beli> Tel/fax: 051-840-525> 091-895-3622> > caput.insulae@ri.htnet.hr> http://www.caput-insulae.com> ----------------------------- Volontiranje bi se pretpostavljam odnosilo na odrzavanje Eko-centra, ciscenje, uredjenje, a tusu mislim i tri Eko-staze oko Belog. Zatim animiranjei rad sa turistima, vodjenje po Eko-stazama i doticajsa supovima. Hranjenje supova, ciscenje i odrzavanje kaveza i druge aktivnosti vezano uz to. Mozda pripomocu kuhinji, odrzavanje i ciscenje prostorija ili rad nadrugim objektima koji su u izgradnji. Broj dana, termin dolaska ili odlaska iz Eko-centra, te ostale pojedinosti trebalo bi pisati ili nazvati telefonom.--------------------------------------------------- Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 11. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 11. avgust 2005 "grizija" - rovinj----------------u nedjelju 14.08. prijave do 9 sati u muzeju grada.gotovi radovi se donose. "mandrac"- volosko, opatija---------------------------sub. i nedj. 27.-28.08. u lucici mandrac u voloskom.gotovi radovi i ex-tempore, predaja za ex-tempore do13 sati u nedjelju kad se zirira. za sve informacije obratite se turistickoj zajednici ili zajednici talijana u mjestima rovinj i volosko. XVIII ex tempore slikarstva vodnjan 24.-27.08.----------------------------------------------dovoljno je doci u subotu 27. do 9 sati i prijaviti se.upisnina 30,00 kn. slika nesmije biti veca od formata80x100cm. predaje se rad u 13 sati. tema "vodnjan i okolica". upis,zigosanje i predaja radova u zajednici talijana vodnjan, palaca bradamante, narodni trg br.4.podjela nagrada i izlozba istog dana u 19 sati u prostorijama izlozbe. informacije tel/fax 052-512-124 najefikasnije je u subotu obaviti vodnjan, a nedjelja ex-tempore u voloskom uzvec gotov rad, tj. u dve konkurencije. lp, boro. ne zaboravi > http://karolina-rijecka.com i http://budan.blog.hr Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 25. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 25. avgust 2005 LEP JE DAN.... moj pozdrav svim teozofima i ljubiteljima prirode i drevnih mudrosti, ninoslav volaju, jeleni, aba azis makaji i tiliju na njegovoj svestranoj podrsci. stvartece ko rijeka dalje, i krenimo na posao. ljubav i radost, nek je u srcima vasim! uz pozdrav, boro.--------------------------------------------------- LEP JE DAN.... uistinu i jest!, takodje uz osmijeh i pijev janjin, koji mi i dalje zvuci u usima i nosim ga sa sobom u srcu sa kampa... dragi tili, obradovalo me je tvoje pismo. pravi decki idu momentalno na prvu loptu, bez okolisanja ili bogobojazni po bilo kom pitanju. oni znaju sto je to sto vrijedi i kamo se treba ici, sto treba poduzeti.komaju dobro poznajem i sa njim sam bio u vise navrata. od njegove prezentacije knjige u prisustvu dr.sc. jadran zalokara u rijeci, vise ezoterika kroatica odrzanih u opatiji i hotelu dubrovnik u zagrebu, pa do seksi talk showa marije strajh "lizaljka" u povodu proslave drugog rodjendana, kad smo u drustvu provelicijelu noc na preluku kraj rijeke. prosle godine zvalisu me komajini iz svicarske telefonom i zanimali se za datum osnutka teozofskog drustva, mislili su na '70 g.ja se nisam mogao sijetiti tocnog datuma, a dobro znam da je to bilo jos u prvoj jugi, pa sam ih uputio na novinara grakalica sa kojim sam nesto prije toga bio i nastupili u sanjinom tv.programu. grakalic je u svojoj knjizi o new-ageu spomenuo i teozofe i tu je i zf. fotografija iz mladjih dana. tebi postovani tili, moj veliki pozdrav i hvala na podrsci, tvoja rijec mnogo znaci. boro.------------------------------------------------ aristid havlicekar tili, ljubljana, slo. wrote: > pozdrav borivoje > drago mi je kad vidim da ste potakli ideju i več> počeli na njoj raditi u vezi knjige o ZF pogledat ču> koje su to skripte od ZF kod mene neznam na pamet> jer imam puno skripti a mislimda mogu sudjelovati sa> nekoliko fotografija ZF sa raznih kempova u GM i> nekim drugim fotografijama iz dana kad sam bio još> član TD istovremeno mislim da biste morali> kontaktirati njegovog učenika a to je Franjo> Miličevič aka Makaja iz udruge Komaja obavezno..jer > je on jedini iz grupe mladih teozofa iz god.1975> kad se je TD ponovo probudilo i učlanilo se tada> oko mislim 200 novih članova zbog Makaje Emili i> nekih ludih mladih Slovenaca..ali Makaja je odrastao> uz Zvonimira..ako nemaš njegove adrese u Zg ili> Švajcarskoj mogu ti je dostaviti lepi pozdrav i puno> radosti Tili> -------------------------------------------------> b.b.> > inicijativa koja je pokrenuta dobiva svoj pravac i> ziznu tocku, osobe koja bi vodila i preuzela obavezu> oko izrade knjige o zvonimiru frlanu, a to je moj> izabranik ninoslav volaj. ovim pismom obavjestavam> vas> o poduzetim aktivnostima.> > sto se slikarskog dijela tice taj dio aktivnosti> vodio> bi sin z.f. damodar, kako je jednom prigodom mene> informirao.> > lijep pozdrav zelim svima,,, boro.> > LEP JE DAN...> ------------------------------------------------> > svakako nino,> > sto se slika tice, to je problem damodara i on je> izjavio da treba pripremiti tu izlozbu. u vezi slika> on je preuzeo tu obavezu, ja sam s njim kontaktirao> u> tri navrata i to je na njemu da obavi. grad rijeka> je> zainteresiran za tu izlozbu jer sam ja sa njima> kontaktirao, a gdja. jolanda todorovic me u vise> navrata pitala kako tece stvar s tim? damodara treba> podsjetiti i pogurati u tom pravcu.> > ja sam te pitao za zvonimirove tekstove, ono sto je> on zgotovio za zivota i priredio, to sto pojedinci> drze kod sebe, takodjer tvoje i jelenine zapiske sa> predavanja i ostalih. ivica padjen mi je kazao da je> kod tilija havlicekara dio zvonimirovih skripti koje> mu je on posudio. bloger kojeg ja ne poznam a> poznavao> je zvonimira, preporuku mi daje> na astrologa jovetica koji je mislim na rabu a> poznavao je zvonimira. http://univerzum.blog.hr vise> puta me podstice da ne stanem u tom pogledu, tako> inicijativa je sa vise strana.> > sve ostalo sto navodis je u redu sa tvoje strane, od> fotografija, biografije, sijecanja pojedinaca na> z.f.> i ostalog sto bi trebalo uvrstiti u tu knjigu. ti> budi> taj mentor i organizator, prosuditelj i akter> knjige.> > stvar je da netko treba preuzeti obavezu, da ce> ozbiljno prionuti tom poslu i privest ga kraju, a> taj> je i nosilac, autor te knjige o z.f. to vremenski ne> treba rokom izrade biti precizirano. za 2. do 3.> godine da se napravi, kad se stigne. takodjer da se> zna kome se trebamo obratiti u vezi predaje> rukopisa.> > o mahanju nikakvom ja ne govorim niti je to poanta u> svemu tome. sramota bi bila samo ta, svih nas da se> ne> poduzme nista po tom pitanju, a materijala se ima> dovoljno da ostavimo, kroz njegov zivot i dijelo u> naslijedje mladjim generacijama, uspomenu na> zvonimira.> > slicno je sa astrologom duporom kojeg usporedjuju sa> nostardamusom, da je pustio dva puna mornarska> kovcega> zupniku u korculi, da se o tome gotovo nista nezna> kamo je to skoncalo... i malo se spominjalo njegovo> djelo i ostavstina o kojoj se malo zna, o tome mi je> pricao prekop.> > vladimir nazor je jedan od najvecih hrvatskih i> jugoslavenskih antropozofa, u enciklopediji> jugoslavije ni spomena o tome da se bavio i> antropozofijom. medjutim dobro su poznata trvenja> medju antropozofima ili na relaciji antropozofija -> teozofija. nigdje u svijetu nije bilo toliko> rivalstva> i netrpeljivosti kao kod nas. sad u zadnje vrijeme> mijenja se ponasanje pojedinaca i priblizavanja u> zagrebu su sve prisutnija, spominjao mi je isto> prekop.> > ja imam kraci ispis o z.f. na linku >> http://www.rijekadanas.com > pod kolumne. tekst je> izazvao zanimanje, i interes je da se dozna vise o> z.f.> > svaka pozitivna inicijativa i pokretanje neceg sto> je> u interesu naseg opceg dobra, ne treba gusiti niti> suzbijati. ja nigdje u ovom slucaju ne postavljam> sebe> u prvi plan niti se proteziram. takodjer ne mucim> pokvareno bez inicijative ili da dovodim do pomutnje> i> rasula neceg sto je od koristi za sve nas. tocno se> treba precizirati nosioca projekta i kome se ta> gradja> treba dostaviti, tko preuzima odgovornost da se sve> to> privede kraju. to si ti dragi moj nino i u tebe ja> jedino imam povjerenje, a od pomoci mislim da bi ti> bila i jelena. jelena je vodila sve zapise sa> predavanja u rijeci. o ovomoj inicijativi je upoznat> padjen, upoznat je i prekop, a dao sam do znanja i> mojci.> > znam da si mestar od ruke i da ces to uspjesno> obaviti. imam duboko povjerenje u tebe i u jelenu.> lp, boro> ----------------------------------------------> > > Nino wrote:> > > bok Boro> > prije svega mora se kontaktirati Zvonimirov sin> > Damodar> > da se uopce vidi koliko slika postoji i da su u> > stanju za bilo kakvu> > izlozbu.> > A sto se tice nekakvog reklamiranja imena> Zvonimira> > sa duznim postovanjem> > prema njemu i nije bas lak posao a nije ni toliko> > problem u materijalima i> > sjecanjima vec vise u Zvonimirovoj zelji da se u> > svemu izbjegava njegovo> > ime.> > Kao sto vjerojatno znas on nije volio voditi vec> > vise biti u sjeni. Nije> > volio mahati barjakom Teozofije vec mu je bilo> vazno> > da je taj barjak cist i> > uvijek spreman da se drugi u njega ugledaju.> > no, dobro razgovarat cu sa Damodarom cim se prvom> > prilikom vidimo, steta da> > mi nisi javio prije jer je prosli tjedan bio tu u> > Iki i jednom nas posjetio> > na Pobrima.> > Vidjet cu da li bi to bila neka vrsta knjge sa> > slikama ili jedna biografija> > u kojoj bi bio ukljucen cijeli Zvonimirov zivot.> > Mozda jedna knjiga sa> > skupljenim intervjuima ljudi koji su ga poznavali> > ili nesto slicno.> > Nino> > -----------------------------------------------------------------------------------za sve informacije obratite se ninoslav volaju > ninoslav.volaj@kc.t-com.hr----------------------------------------------------------------------------------------lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 25. avgust 2005 Prijavi Deli 25. avgust 2005 Pozdrav Boro in veliko uspeha pri izvedbi projekta.Če je stvar v najvišje dobo, bi moralo vse steči gladko. Polona Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 26. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 26. avgust 2005 hvala ti draga ciccinelle na podrsci. pazi sad ovo, jedna VIZIJA ovih dana iz srbije.dobiveno juce iz beograda. mislim da je stvarno, jer cuda se desavaju. lp, boro --- zvezdana, beograd, sicg... wrote: > Interesuje me vase misljenje o ovome sto se desilo u> Ljuboviji, objavljeno je u Blicu, 25.08.2005.> > LJUBOVIJA - Misteriozni letač, koji je u dva navrata> viđen iznad Ljubovije, i dalje je glavna tema> razgovora u ovom gradu. Pričama da je reč o> vanzemaljcima, helijumskom balonu ili dirigovanoj> lutki dodata je najnovija verzija po kojoj je sve to> delo Amerikanaca koji hvataju Radovana Karadžića. > > Dok se deo stanovnika grada na Drini dobro zabavlja> tvrdeći da je reč o nečijoj neslanoj šali, drugi su> ozbiljno zabrinuti i preplašeni. Pojedinci ne> otvaraju prozore i terase, a neki od očevidaca> pristali su da govore za novine. > > - Dok sam u ponedeljak uveče nešto radio ispred> kuće, deca koja su igrala u blizini fudbal povikala> su: „Čovek leti.“ Bacio sam pogled na krov žute> zgrade i video omanjeg čoveka sa crnim plaštom kako> hoda po ivici krova. Pomislio sam da neko montira TV> antenu, i nastavim da radim“, priča jedan od> očevidaca Miloš Đokić. > > Miloševa supruga Slavojka uzbuđeno nastavlja: > > - Kada su se deca po drugi put uskomešala, istrčala> sam iz kuće i videla čoveka kako lebdi u vazduhu> između žute zgrade i „Ljubovijatransa“. Oko čoveka> je bila slaba svetlost, a oči su mu čudno sijale.> Krenuli smo prema njemu, a on se onda u vazduhu> pomerio unazad. Zatim je počela čudna igra: stanemo> mi, stane i on i lebdi. Na kraju se naglo okrenuo i> nestao iza topola „Ljubovijatransa“. > > Misteriozni fantom je viđen i sutradan oko 15> časova. Videli su ga svi koji su se zatekli u> Drinskoj ulici. Među njima su bili putnici jednog> autobusa i gledaoci na stadionu očekujući početak> fudbalske utakmice. Fantom je leteo prema brdu Kik,> a zatim nastavio ka Nemiću. > > Gotovo u isto vreme desio se i slučaj koji su mnogi> povezali sa fantomom. > > - Na putu do prodavnice ispred mene se stvorilo> bradato i dugokoso stvorenje kome se lice nije> videlo. Sa ispruženim rukama krenulo je prema meni.> Na smrt sam se prepala i kišobranom krenula na> njega. On je ustuknuo, prošao pored mene i nastavio> prema vrhu Kika. Posle desetak metara se okrenem da> bolje vidim, ali on samo ide pravo ne osvrćući se.> Još uvek se tresem koliko sam se uplašila - drhteći> priča Zorka Milutinović. > > U ljubovijskoj policiji su nam rekli da će ceo> slučaj ispitati, iako do danas njima niko nije> prijavio prisustvo fantoma. Inače, fantom nije viđen> poslednjih 12 sati, iako su preksinoć grupe građana,> uglavnom mladih, čekale da se ponovo pojavi. > Jugoslav Trijić Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 27. avgust 2005 Prijavi Deli 27. avgust 2005 Tole se navezuje na Borivojevo predhodno objavo... U zapadnoj Virginiji 1966. godine skupina mladica prvi je put na nebom iznad groblja ugledala smedje stvorenje covjecjeg oblika, koje je oko sebe ostavljalo golem svjetlosni trag. Isto bice vidjeno je te godine na više lokacija u Virginiji, ali i u Ohiou 1967. godine. Znanstvenici su nakon iscrpnog istraživanja, golemo bice s crvenim ocima nazvali "Mothman". Prema tome, stanovnici Ljubovije su se možda susreli s istinskim i posve stvarnim fenomenom, vidjenim tek nekoliko puta. O "Mothmanu" i njegovom životu napisan je niz knjiga, a cudnovato bice poslužilo je i za scenarije filmskih hitova.Na Internetu postoje stranice posvecene iskljucivo ovom tajanstvenom letacu s detaljnim opisima njegova pojavljivanja, kao i izjavama preplašenih svjedoka. izvor: http://www.index.hr/clanak.aspx?id=279787 Ovo sam nasla na www.galaksija.com pod temom alternativne vesti (11), nakon sto sam i ja postavila temu o ovom letacu.Videla sam da si i ti prisutan na Galaksiji, ja je vec duze vremenaposecujem i na sve te stvari se primam, tj. nista mi nije ne moguce...Boro, covece, pa na koliko se to sajtova ti motas,, svaka cast! Ja nisam iz Beograda, ali nema veze, kada me tako navodis-neka budem iz Beograda, ja sam inace iz Loznice, a to i nije tako daleko od Ljubovije, ako vidim letaca, pozvacu ga na kafu , samo da to nije neki vampir , a mozda je iz druge dimenzije, malo uleteo kod nas,mozda i mi uletimo nekad i kod njih...Evo, saljem ti jednu bas lepu i poucnu pricu...Da li si ti sargarepa, jaje ili zrno kafe?Cerka se zalila svom ocu na tezak zivot i rekla kako ne zna vise kako da se suprotstavi zivotnim problemima i teskocama, kako nema vise snage za borbu; jer cim resi jedan problem, vec je pred njom drugi i tezi od prethodnog. Njen otac, koji je bio kuvar po zanimanju, odveo ju je u kuhinju. Uzeo je tri lonca, napunio ih vodom i stavio ih na vatru. Za kratko vrijeme voda u posudama pocela je da kljuca. U prvi lonac je stavio sargarepu, u drugi jaje, a u treci nekoliko zrna kafe, zatim ih je ostavio da se kuvaju neko vreme. Cerka se nije mogla strpeti, jer nije znala sta njen otac tim postupkom zeli reci i dokazati. Otac je iskljucio sporet, pa je izvadio sargarepu iz vode i stavio je u posudu, a isto je uradio sa jajetom i kafom. Pogledao je cerku i upitao: "Sta vidis?" - "Vidim sargarepu, jaje i zrno kafe", odgovorila je. Zatrazio je od nje da opipa sargarepu i osetila je da je sargarepa jako meka i krhka. onda je zatrazio da oguli jaje i videla je da je ono tvrdo i skuvano. Rekao joj je da pomirise kafu, a ona se nasmesila kad je osetila njen bogati miris. -"Ali sta sve ovo treba da znaci"?, upitala je zacudjeno. -"Znaj, kceri moja, da su i sargarepa i jaje i kafa prosli kroz isto stanje, boreci se sa istim neprijateljem -'kljucalom vodom', ali se svaki od njih suprotstavio na razlicit nacin. Sargarepa je bila tvrda i jaka, ali je vrlo brzo omeksala i oslabila u kljucaloj vodi. Jaje je cuvala njegova jaka ljuska, ali ne zadugo i ono se skuvalo u vreloj vodi i promenilo iz tecnog u tvrdo stanje. Dok je kafa sasvim drugacija. Njeno zrno je ostalo isto, naprotiv - ona je uspela promeniti vodu! A ti?? Da li si sargarepa koja je naizgled jaka, ali, cim naidjes na manje prepreke i teskoce, oslabis i gubis snagu? Ili si jaje mekog srca koje, kad naidje na probleme, postaje jako. Tvoja ljuska (spoljasnji izgled) se ne menja, ali se menja tvoja unutrasnjost tako da tvoje srce postaje tvrdo, jako i gorko? Ili si zrno kafe koje izmeni vrelu vodu (a ona je izvor bola) tako sto je cini ukusnom i daje joj lep miris. Ako si kao zrno kafe, ti svoju okolinu cinis boljom, vrednijom, ti teskocu sebi olaksavas tako da ona bude olaksica umesto teskoce i problema, brige i tuge. Razmisli, kceri moja, kako ces se suociti sa svim problemima i teskocama ovoga sveta??"Da li si ti sargarepa, jaje ili zrno kafe?LEPO, ZAR NE? Inace da ti odgovorim, JA SAM OVDE, ali mozda bi bilo bolje da nisam..... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 29. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 29. avgust 2005 hvala dragoj coccinelle na objavljenom pismu dobivenom od zvezdane iz loznice,sicg. dalje, kako se stvar odvija po pitanju pripreme materijala za izradu knjige o teozofu ZVONIMIRU FRLANU, nasem ucitelju i bratu: izvinjavam se. nastavak slijedi, nije mi prihvatilo prenos teksta. lp, boro. Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 29. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 29. avgust 2005 --- Jelena Markic, Opatija........> wrote: > Dragi Boro, upornost je pokrenula vodu. Kap po kap -> mali tijek, koji vise> nista ne moze zaustaviti da dobije snagu.> > Vidim da cu morati otvoriti svoju kutiju. Ali nista> ne obecajem, obecanja me> opterecuju, kao da si stavim utege na noge, ako me> razmumijes, a sigurna sam> da da.>.................................draga jelena, svakako da ces otvoriti svoju kutiju i to je ono sto mene jako veseli. nema zurbe, nema frke,nema sanse, da ne uspijemo u nasem zajednickom naumu.lagano bez opterecenja i neka ti to bude zadovoljstvoraditi: sve pribeljeske sa predavanja, dogadjanja isusreti, fotografije, pokusaj se prisjetiti i vratitiu vrijeme proslo kad smo bili zajedno sa barba zvonimirom. za ostalo ti ne brini, stvar tece i mi smo svi sudionici na zadatku koji ce pokrenuti i ostala dogadjanja, od izlozbe pa na dalje...>--------------------------------------------- nesto prije dobivena je poruka od > http://univerzum.blog.hr > u kojoj on navodi: Damir Jovetic astrolog iz Rijeke zivi i radi tamo imas njegovu emisiju na radio RIsvake srijede oko 21 h, Pozdrav! (u vezi ZF) ............................................................................................................lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 29. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 29. avgust 2005 --- tili havlicek aristid, ljubljana, slovenija....> wrote: > dragi prijatelji gledam kroz prozor ..oblaci> biče kisee ali svi znamo da tamo negde daleko> iznad nas sije sunce osječamo ga i zbog njega> vidimo oblace/ke i sve ostalo to vidimo ta bi bilo> da nestane sunce..bez obzira da lije kia da li je> oluja da li je noč ili kisli dan sunce svijeti> i postoji..isto tako da nema onog boanskog u nama> onog to zovemo ivot a u staroj indiji atma i.t.d.> nas jednostavno nebi bilo (izv. na grekama)> ..misli, da moemo iskoristiti jedan takav projekat> kao to je to u vezi ZF da se preda dalje i ono> učenje koje je njemu bila svetinja i koje je on> iveo ..kroz njegovu priču i priče onih> koji su ga znali..idemo dalje i sve blee suncu koje> nas oduvjek grije iznutra..lp tili> veliko hvala i lepi pozdrav tiliju, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 31. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 31. avgust 2005 --- Jadran Zalokar, Rijeka.... wrote: > dragi boro> pozdravi puno tilija i sve prijatelje teozofije i> svake duhovnosti ako je iskrena> kada se vidimo ispricati ces mi o ovoljetnom gozdu> lp jadran> --------------------------------------------------------- imamo pozdrav od j.z. i veliko mu hvala, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 1. september 2005 Avtor Prijavi Deli 1. september 2005 Predrag Sikimic - Siki pozdravlja sve sudionike kampa,i kaze da se sigurno vidimo do godine na kampu.------------------------------------------------ --- Alenka Nikolic, Beograd, SiCG .... wrote: > Cika Jovo se ne javlja na telefon vec par dana.> Pretpostavljam da je negdje> u banji. Kad se cujemo prenijecu mu poruku. Koliko> mi je poznato on cuva> prepiske pa ce sigurno nesto biti i o gosp.> Zvonimiru Frlan.> Pozdrav , Alenka> p.s. kako je bilo u Sloveniji? ----------------------------------------------- lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 1. september 2005 Avtor Prijavi Deli 1. september 2005 dragi prijatelji, sijetio sam se z.f. i casopisa "rijeka prema mudrosti",gdje je na naslovnici njegov crtez splavara koji kormilari veslom i splav plovi strujom rijeke. sve te brzake, virove, prepreke, utrtim putem z.f. mi cemo savaladati. put kojim treba rijekom ploviti, z.f. nam je pokazao pravac... LEP JE DAN... sve vas skupa voli i pozdravlja, vas boro.---------- Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 1. september 2005 Avtor Prijavi Deli 1. september 2005 --- tedi turk, postojna, slovenija... wrote:> .................> > -Dotakla me ideja ekološkog sela ,Boro.........zasad> mogu je razširiti jedino opcijom i alternativom ,da> se> ostvari eko vas ili kmetija u visoravni Škofje loke> što je nedaleko od Martuljka......jer te stvari su> kod> nas subvencionirane od strane države ili Europske> zajednice.Lp Tedi.Sledečom prilikom šaljem ti> nove haiku .> >--------------------------------------------------- > stizu nam i VICEVI-------------------- > SONJA KOPINC nam salje prekrasne viceve:>>> > Za vesel zaÄŤetek:> > > Ce se kdo smeje, se smej z njim! > Ce nekdo poje, poj z njim! > Ce nekdo pije, pij z njim! > Ce nekdo dela, ga pusti pri miru!> > -----------------------------------------------> > Luštna mladenka sedi sama v kavarni. Moški od> sosednje mize prisede in> vpraša: > "Oprostite. ali vas lahko povabim na pijaÄŤo?" > "Kaj? A v hotel?" ona zavpije na ves glas. > "Ne, ne, to je pomota, sem vas hotel povabiti na> pijaÄŤo!" > "Kaj? A v hotel? "zavpije ona ponovno na glas. > OsramoÄŤeno se mladeniÄŤ zavleÄŤe v najtemnejši kot> kavarne. ÄŚez nekaj ÄŤasa pride mladenka k njemu. > "OpraviÄŤujem se vam za prejšjo sceno, ampak> študiram psihologijo in testiram obnašanje ljudi v> nepredvidenih situacijah." Moški jo pogleda in> zavpije na glas, tako da sliši celotna kavarna: > "Kaj, a 200 Eurov???" > >-------------------------------------------------- > > Moz se zveÄŤer vrne iz sluzbe.> Na mizi ga èaka listek: "Mama je bolna, odpeljala> sem se k njej."> Vzdihne in stopi k hladilniku, da bi si pripravil> kaj za pod zob, na hladilniku pa listek:> "Hrana je pripravljena v hladilniku, grej jo le tri> minute v mikrovalovki."> Naroèeno - storjeno.> Po veèerji razmislja, kaj bo poèel, gre v spalnico> in na potelji najde listek: "Sanjaj o meni!"> Odloèitev je padla. Lepo se obleèe in ko hoèe> obuti èevlje, najde v enem listek: "Kam pa kam?"--------------------------------------------------> Dekle s cudovitim telesom je tik pred tem, da jo> operirajo. Lezi na > gibljivi postelji, povsem gola, na njej je le rjuha.> > Medicinska sestra jo> pripelje do vrat operacijske sobe in vstopi, da bi> preverila, ali je ze > vse pripravljeno.> Po hodniku k punci pristopi moz v belem, privzdigne> rjuho, si ogleduje > njeno telo in nato stopi se po enega tipa v belem.> > Tudi ta privzdigne rjuhico, pozorno analizira. Pride> se tretji, ki je ze > bolj drobnogleden kot prejsnja dva.> Dekle naposled izgubi potrpljenje:> "Super, da me tako natancno pregledujete, toda> zanima me, kdaj me boste > ze zenkrat operirali??"> Eden izmed trojice skomigne:"Ne vem, mi samo malamo> hodnik."---------------------------------------------------- moj pozdrav tediju i sonji, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 1. september 2005 Avtor Prijavi Deli 1. september 2005 --- havlicekar aristid tili, ljubljana, slovenija... wrote: > svima jedan srdačni pozdrav ..drago mi je da jedan> projekat kao što je ovaj podstiče mnoge od nas da> se ovako družimo i nešto kažemo ..to je početak koji> ima svoj put ka cilju..iako neki mudraci kažu da> cilj nije bitan nego je putovanje samo...mislim, da> je dobro postavljati si ciljeve i kad su ti ciljevi> jasni i magnetno privlačni putovanje samo nije teško> iako je ponekad bolno ..i znaš kuda putuješ..ovih> dana uzimam si vrijeme da skupim sve fotke koje imam> na kojima je zvonimir i da vidim kojie su to njegove> knjige odn.kopije u mojoj biblioteci sa njegovim> iskustvima i učenjem ..tako da se javljam (moj cilj)> u ponedeljak sa konkretnim ishodom mog istraživanja> lepi pozdrav svima putnicima prema istom cilju tili veliko hvala i pozdrav prijatelju tiliju od bore. Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 2. september 2005 Avtor Prijavi Deli 2. september 2005 --- Jadran Zalokar, Rijeka... wrote: > dragi boro, dragi prijatelji> s toplim mislima ljubavi iskreno i smiono naprijed> lp jadran --- Josip Jankovic, Sombor, SiCG...wrote: > NI U KAKAV DNEVNIK OVAJ DAN NE MOZE, OVO RUGLO DANJE> MALODUSNO SIVO... NI > KISE DA SE POKISNE DO KOZE NI SUNCA NI VJETRA NISTA> ZIVO... I TO TAKO TINJA > IZVAN LJUDI MLAKO> NIKO TIM NE ZIVI... VICEM SRDIT V A N I! DANE> DJUBRE JEDNO NE SVICE SE > TAKO, VRATI SE> NATRAG I PRISTOJNO SVANI!> > Ovakvu pesmu je bilo nemoguce napisati na Kampu, to> puno govori o tome kako > je bilo ovoga leta.Dragi Boro, posalji mi sto vise> e-mailova ljudi koji su > prosli kroz Kamp i potencijalnih kampera,> vreme je da se pocne sa stvaranjem, kreiranjem> websajta o Kampu. Puno pozdrava od Josipa iz> Sombora---------------------------------------------------- zahvaljujem se jadranu na lijepim rijecima. na sebi svojstven i osebujan nacinjavio nam se i josip. sto se tice websajta, to je u nadleznosti mojce i mislim davodi brigu ona o tome. lijep pozdrav, boro. Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 3. september 2005 Avtor Prijavi Deli 3. september 2005 --- zvezdana zvezdic, Loznica, SiCG.... wrote: > Tek toliko da vas pozdravim i evo jos jedne> pricice....> > Jednom davno...> > Jednom davno, svi ljudski osecaji i svi ljudski> kvaliteti nasli su se na jednom skrivenom mestu na> Zemlji. > Kada je Dosada zevnula treci put, Ludost je, uvijek> tako luda, predlozila: "Hajdemo se igrati zmurke! Ko> se najbolje sakrije, pobednik je medju osecajima."> Intriga je podigla desnu obrvu, a Radoznalost je, ne> mogavsi precuteti, zapitala: "Zmurke? Kakva je to> igra?"> "To je jedna igra", zapocela je objasnjavati Ludost,> "u kojoj ja pokrijem oci i brojim do milion, dok se> svi vi ne sakrijete. Kada zavrsim sa brojanjem,> polazim u potragu, i koga poslednjeg pronadjem, taj> je pobednik."> Entuzijazam je zaplesao, sledilo ga je Odusevljenje.> Sreca je toliko skakala da je nagovorila na igru i> Sumnju i Apatiju koje nikada nista nije> interesovalo. > Ali nisu se svi hteli igrati.> Istina je bila protiv skrivanja, a i zasto bi se> skrivala? Ionako je uvek, na kraju, svi pronadju.> Ponos je mislio da je to glupa ideja, iako ga je> zapravo mucilo sto on nije bio taj koji se setio> predloziti igru.> Oprez nije hteo riskirati.> "Jedan, dva, tri..." pocela je brojati Ludost.> Prva se sakrila Lenost koja se, kao i uvek, samo> bacila iza prvog kamena na putu.> Vera se popela na nebo, Zavist se sakrila u senu> Uspeha koji se muceci popeo na vrh najviseg drveta. > Velikodusnost se nikako nije mogla odluciti gdje da> se sakrije> jer joj se svako mesto cinilo savrsenim za jednog od> njenih prijatelja.> Lepota je uskocila u kristalno cisto jezero, a> Sramezljivost je provirivala kroz pukotinu drveta.> Krasota je nasla svoje mesto u letu leptira, a> Sloboda u dahu vetra.> Sebicnost je pronasla skroviste, ali samo za sebe!> Laz se sakrila na kraju duge (laze, bila je na dnu> oceana), a Pozuda i Strast u krateru vulkana.> Zaborav se zaboravio sakriti, ali to nije vazno.> Kada je Ludost izbrojala 999.999, Ljubav jos nije> pronasla skroviste jer je bilo sve zauzeto.> Ugledavsi ruzicnjak, uskocila je, prekrivsi se> prekrasnim pupoljcima.> "Milion", zavikala je Ludost i zapocela svoju> potragu.> Prvu je pronasla Lenjost, iza najblizeg kamena.> Ubrzo je zacula Veru kako raspravlja o teologiji s> Bogom, a Strast i Pozuda su iskocile iz kratera od> straha. > Slucajno se tu nasla i Zavist, i naravno Uspeh, a> Sebicnost se nije trebalo ni traziti. Sama je> izletela iz svog savrsenog skrovista koje se> pokazalo pcelinjom kosnicom.> Od tolikog trazenja Ludost je ozednela, i tako u> kristalnom jezeru pronasla Lepotu.> Sa Sumnjom joj je bilo jos lakse jer se ona nije> mogla odluciti za skroviste pa je ostala sediti na> obliznjem kamenu.> Tako je Ludost, malo po malo, pronasla gotovo sve.> Talent u zlatnom klasju zita,> Teskobu u izgorjeloj travi,> Laz na kraju duge (laze, bila je na dnu oceana), > a Zaborav je zaboravio da su se uopte igrali.> Samo Ljubav nije mogla nigde pronaci.> Pretrazila je svaki grm i svaki vrh planine i kada> se vec razbesnela, ugledala je ruzicnjak. Zasla je> medju ruze, uzela suvu granu i, besna i iznemogla,> pocela udarati po prekrasnim ruzinim pupoljcima.> Odjednom se zacu bolan krik.> Ruzino trnje izgreblo je Ljubavi oci.> Ludost nije znala sta da ucini.> Pronasla je pobednika, osecaj nad osecajima, ali> Ljubav je postala slepa.> Plakala je i molila Ljubav da joj oprosti i na> posletku odlucila zauvek ostati uz Ljubav i pomagati> joj. > Tako je Ljubav postala pobednik nad osecajima, ali> je ostala slepa,> a Ludost je prati gde god ide. ------------------------------------------- moje i nase veliko hvala zvezdani, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 4. september 2005 Avtor Prijavi Deli 4. september 2005 --- zvezdana, loznica, sicg... wrote: > Dragi Borivoje, evo jos jedne lepe pricice, kad> pronadjem nesto sto mi se zaista svidi i sto me> dotakne, dobijem zelju da vama posaljem jer znam da> ste ljubitelj lepe misli i da cu vas time> obradovati...> > Istina > > Jednog su dana razbojnici oteli petogodišnjeg> djecaka i spalili selo u komu je živio. Kad se otac> vratio, vidio je zgarište i cinilo mu se da je> pougljenjeno djecje tijelo njegov sin. Placuci i> cupajuci kosu spalio je djecje tijelo, sakupio pepeo> u jednu vrecicu i stalno je nosio sa sobom. > Jednog je dana, medutim, njegov pravi sin pobjegao> od razbojnika i vratio se kuci. Pokucao je na oceva> vrata. Otac koji je još uvijek plakao i nosio> vrecicu s pepelom sa sobom upitao je: "Tko je tamo?"> "Tata, ja sam, tvoj sin . Otvori vrata."> Otac je mislio da se neki objestan djecak s njime> šali. Viknuo mu je neka odlazi i nastavio je> plakati. Djecak je uporno kucao, ali otac nije> otvarao vrata. Nakon nekog vremena djecak je otišao.> Otac i sin više se nikada nisu vidjeli. > Na kraju je Buda dodao: "Jednom negdje nešto> smatrate istinom. Ako se toga previše držite, kada> sama istina dode na vaša vrata, necete joj> otvoriti". -----------------------------------pozdrav dragoj zvjezdani, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 5. september 2005 Avtor Prijavi Deli 5. september 2005 --- Alenka Nikolic, Beograd, SiCG.... wrote: > Cika Jovo je bio na moru. > > Kaze da ima dosta Zvonimirovih fotografija.> Pisace vam kada se malo odmori od odmora. > Pozdrav, Alenka> ----------------------------------------------------- moj pozdrav dragoj alenki na informaciji o cika jovi, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 6. september 2005 Avtor Prijavi Deli 6. september 2005 LEP JE DAN.... stize taze i novo, prilog III dragi prijatelji!popis skripti i kucanog materijala z.f. kojeg budetenasli medju svojim knjigama ili prikupili sa strane,molim vas oznacite i evidentirajte. svaki prilozenmaterijal treba posjedovati:1.- naslov skripte, sa podnaslovom ako je otkucan,2.- datum kucanja ili izdavanja tog materijala,3.- ukupan broj stranica.ukoliko ne poseduje naslov, prepisite prve dve do tri recenice, i zavrsne dve recenice teksta. oznacite brojstranica i datum izdavanja teksta ako je naznacen. fotografija treba sadrzavati popis imena osoba fotografiranih, datum fotografiranja, mjesto i upovodu cega se fotografiralo. pripazite kod ispisivanja na poledjini da se olovka ne utiskuje upapir jer ostavlja trag. te podatke ispisite na zasebnom papiru pa priljepie na poledjinu fotografije,tako ili na nacin kako sami odredite. ako imate u posjedu zvonimirovu sliku, crtez, rukopisnjegov, pismo njegovo, razglednicu i slicno, prilozit ces uz ostale materijale. dobro bi bilo ispisati koju anegdotu, dozivljaj, dogadjaj vezan uz zvonimira i to svojim rijecima.u tome ne ustrucavaj se, jer ma koliko to nevjesto izgledalo vama, mi imamo lektora koji ce dotjerat rukopis, a ako bude vrijednan paznje rukopis, biti ce objavljen u knjizi. toliko za sada, ako mi padne jos sto na pamet javitcu vam. u svemu tome budite inventivni, suradjujtes ostalima, kontaktirajte, dopisujte se... za sve ovo sto navodim ima vremena do sljedeceg kampa,gozd - 2006, do kada bi trebalo prikupiti dio gradje sa kojom raspolazemo. tad cemo se na kampu dogovoriti sto ciniti dalje, sto bi jos trebalo uciniti da to bude ono pravo i vazece. nema zurbe, nema prisile, iradi kako ti odgovara. do sljedeceg kampa bit ces uposjedu i svog dijela gradje za knjigu, bilo to i maloali dobro. bit ce to tvoj doprinos, moj dragi brate ili sestro. nemam meil adrese od fotografa RADO GOSTIC iz lukovice. PODRENIK dao mi je svoju web tranicukoju ne mogu otvoriti, neznam nacin kako uci u nju,a nemam ni meil adrese. lijepo vas pozdravlja i voli vas boro. VAZNA NAPOMENA I NE PROPUSTITE PRILIKU DA: pogledajte i saljite svoje poruke na > http://www.lunin.net > forum > misli > ja sam ovdje a gdje si ti? isto tako prikljucite se na >http://uk.groups.yahoo.com/group/gozd/ Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 6. september 2005 Avtor Prijavi Deli 6. september 2005 postovana marjana, meil adresa g. france susmana bi trebala biti ako nijeu medzuvremenu izmenjena: francesusman@volja.net srdacan pozdrav, boro --- Marjana Skerbenc, Slo. ....wrote: > Da, lep je dan...> Moji prijatelji išèejo kontakt z dr. Susmanom.> Gospa je zelo bolna in vidi možnost ozdravitve z> njegovimi metodami.> Prosim za njegov e-mail ali telefonsko številko.> Bodite zelo lepo,> Marjana> Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 9. september 2005 Avtor Prijavi Deli 9. september 2005 Odbijanje Kakav je covjek koji je prosvijetljen?''Ucitelj odgovori:''Posjeduje drustvenu svijest, a ne pripada nijednoj stranci,krece se, a da nije vezan ni na koji smjer,nema griznje zbog proslosti,nema tjeskobe zbog buducnosti,pokrece se kad je gurnut,dolazi kad ga vuku,slican je snaznome valu,slici peru na vjetru, nalici travi na vodi,slican je mlinskom kamenu koji strpljivo melje,voli svako stvorenje podjednako kao sto nebo i zemlja pripadaju svima – to je plod prosvjetljenja.''Cuvsi te rijeci jedan mladi ucenik uzviknu:''Takvo ucenje nije za zive nego za mrtve'', i udalji se i nikada se vise ne vrati.A. de Mello -------------------------------------------------------------------------------- i mnogo drugog pisanog materijala naci ces na blogu moje prijateljicehttp://maslacak.blog.hr - kristalne krune - lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 13. september 2005 Avtor Prijavi Deli 13. september 2005 -------------------------------------------------------------------------------- Bojko , kako se razvija dalje situacija u vezi ZF-a Pozdravuniverzum - 13.09.2005. (18:26) - blog - # -------------------------------------------------------------------------------- eto stiglo je pismo od "univerzuma", mozete se i njemu obratiti na adresu:svetigral@gmail.si < zanima se u vezi ZVONIMIRA FRLANA, kako se stvarodvija. uz put jos jednom pogledajte > http://univerzum.blog.hr +http://budan.blog.hr lp. od univerzuma i bore. Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.