borivoj 14. september 2005 Avtor Prijavi Deli 14. september 2005 O ZRTVAMA LJUDSKIH ZAKONA Jesi li ti onaj koiji se rodio u zibanju gora, koji je rastao u narucju nesrece i u kuci ugnjetavanja? Jedes li suhu koru namocenu u suze? Pijes li mutnu vodu punu krvi i suza? Jesi li vojnik kojeg su kruti zakoni covjecji primorali da zaboravi na zenu i djecu i ode na bojno polje POHLEPE, koji su tvoji nadredjeni krivo nazvali DUZNOSCU? Jesi li pjesnik, zadovoljan mrvicama zivota i sretan da ima papir i tintu te se u svojoj zemlji cuti poput tudjinca, kojeg njegovi bliznji ne poznaju? Jesi li zatocenik kojeg su bacili u tamni zatvor zbog neznatnog prekrsaja i osudili oni koji bi covjeka mijenjali tako da ga kvare? Jesi li mlado djevojce, koje je Bog obdario ljepotom da bi postalo zrtvom niske pohote bogatasa, koji je prevario i kupio njeno tijelo, no ne i njezino srce te je osudio na cemer i jad. Jesi li koji od onih koji su zrtve ljudskih zakona. Tada si nesretnik i tvoja je nesreca plod nepravicnosti mocnika i pakosti tiranina, brutalnost bogatoga te sebicnost razuzdanog i pohotnog. Smirite se, o vi slabi, jer iza svijeta tvari lezi velika snaga, snaga koja je cista Pravednost, Milost, Samilost i Ljubav. Vi ste poput ruza, koje rastu u sjeni. Zapuhat ce blagi vjetar i vase sjeme ponijeti u sunce, gdje cete iznova zivjeti u ljepoti.Vi ste poput golog drveta koje se povija pod tezinom snjega. Doci ce proljece i obuci vasu svoju zelenu odjecu. Istina ce rastrgati veo od suza koji zakriva vas osmjeh. Braco moja patnicka, prihvacam vas sve, ljubim vas i prezirem one koji vas ugnjetavaju. Kahlil Gibran - "Glas ucitelja"--------------------------------------------------------------------------------------lp, boro > http://budan.blog.hr Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 16. september 2005 Avtor Prijavi Deli 16. september 2005 --- Jadran Zalokar, Rijeka...wrote: > dragi boro> sjajno je sto nastavljas znacajnu skrb o frlanu> ako mozes molim te donesi mi obje skripte danas u 10> ili 10,30> malo bi pogledao preko subote i nedjelje> konacno da se i vidimo> lp jadran----------------------------- LEP JE DAN... Dragi prijatelji! Pregledao sam svu literaturu u posjedu i konstatirao sam da imam dvije kopije skripti Z.F. i to: - OKULTNA STAZA, Naseg dnevnog zivota. Skripta je sa50 stranica. Predavanje je priredio i odrzavao FrlanZvonimir, Za studij kruga SKLAD - Zagreb. Predavanjaprema skripti odrzana su: 07.10.1974, 21.10., 28.10.,04.11., 11.11., 18.11., 25.11., 02.12.1974. godine,potom 06.01.1975., 13.01., 17.03., 21.04., i 18.05.1975. godine. - SVJETLO NA STAZI, skripta ima 44 stranice kucanogteksta. Otipkano u Rijeci, 15.04.1976.godine. Bezpotpisa je. Pretpostavljam da je isto priredio Z.F.,jer su kopije skripti fotokopirane u isto vrijeme i uistom fasciklu. Obe se nalaze kod mene.----------------------------- Od ostalog, kao moj doprinos tiskanju ove knjige, jaVam prilazem tekst "Sijecanje na Zvonimira Frlana" ifotografiju iz lipnja 1973. godine, na kojoj smo Z.F.,ja i Ivica Padjen. Tekst je na dolje naznacenim linkovima. Svakako, ako zasluzuje tu paznju da bude iuvrsten u knjigu. ------------------------------ Osjecam potrebu i jos jednom moram napomenuti na tijek aktivnosti, oko posthumne izlozbe slika i tiskanja knjige Zvonimira Frlana. Nakon smrti Z.F. i njegovog pokopa 1999. godine ja sampodnio zahtijev "Odjelu gradske uprave za kulturu Grada Rijeke" da se realizira posthumna izlozba slika,i pripremi tiskanje njegove knjige. Kopiju zamolbe predao sam Teozofskom Drustvu u Rijeci i obavjestio o poduzetom. U telefonskom razgovoru kontaktirao sam sa sinom Z.F.,Damodarom i on me izvjestio da ce prikupiti slike i prirediti za izlozbu. Iz gradske uprave za kulturu u dva navrata gdja. Jolanda Todorovic zanimala se za tijek pripreme izlozbe slika Z.F. te sam je obavjestio da je sve to u nadleznosti Damodara, i sa tim se tada stalo. 22.12.2004. godine, nakon pet godina mirovanja, jer senije nista poduzelo, napisao sam tekst " Sijecanje na Zvonimira Frlana " koji je objavljen na linkovima:http://www.lunin.net. pod "Forumom", rublika "Misli", tema "Ja sam ovdje, a gdje si ti?", list br.3, st.objave 218.http://www.rijekadanas.com pod Kolumne, ihttp://budan.blog.hr zbog servera, otezan pristup tekstu, koji je sa vise komentara. U junu mjesecu 2005. odaslao sam pismo Jeleni Markic i zamolio je da prihvati zadatak i vodstvo oko uredjenjaknjige Z.F., na sto smo se dogovorili da cemo razgovarati na kampu. U Gozd Martuljku Jelena je predlozila da to bude Ninoslav Volaj, posto je on mnogo bolje poznavao Z.F. i bio s njim. Tako sam daoprijedlog da na tome rade skupa, s obzirom da je Jelenauredno vodila pribeljeske sa svih Zvonimirovih predavanja u Rijeci, dok je Vedran Markic bio prijedsdnik Drustva. Potom se pocelo sa prepiskom i odasiljanja pisama nakon kampa, u augustu mjesecu sa Ninoslav Volajem i ostalima. Tu prepisku imate u posjedu, takodjer dijelom i na Luninom netu. Za rok dostave svega sto smo u posjedu te potrebnog materijala, mislim da je dobar termin, kamp " GOZD -2006 ". Do tada se pripremite, tko sta ima ili zeli,da bi trebalo uci u knjigu. Zamolio bih da se pismomsvima nama obrate jos jednom Ninoslav Volaj i JelenaMarkic, s prijedlozima. Sve Vas skupa voli i pozdravlja, vas Boro. U Rijeci, 15.09.2005. g. Borivoj Bukva -------------------------------------------------------------------------------------http://karolina-rijecka.com - http://budan.blog.hr - lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 19. september 2005 Avtor Prijavi Deli 19. september 2005 MILIJARDA DJECE PATI - vise od polovine djece u svijetu- odnosno preko milijardu - zivi u jako teskim uvjetima. ratovi, aids i siromastvo unazadili su napredak u proteklih 15 godina. godine 2003 zbog aids-aje 15 milijuna djece ostalo bez roditelja. na vojsku segodisnje potrosi 740 milijardi eura, a borba protiv siromastva stajala bi samo izmedju 30 i 50 milijardi eura. svake godine od gladi umre oko pet milijuna djece. 852 milijuna ljudi nema dovoljno hrane, od cega 815 milijuna zivi u nerazvijenim zemljama. najvecasramota nije sto glad postoji, vec sto postoji usprkos sto je mozemo ukloniti.--------------------------------------------------- lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 19. september 2005 Avtor Prijavi Deli 19. september 2005 o svemu gore naznacenom sto se zbiva, predlazem da procitate knjigu: Dr. John Coleman, Hijerarhija zavjere, KOMITET 300 lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 20. september 2005 Avtor Prijavi Deli 20. september 2005 Borivoj Bukva-------------- GROBNICKA MOLITVA----------------- Seksualnosti nasi Grobnicani jos od davnina posvecivalisu jednaku pozornost kao i umjetnosti i znanosti. Takozvanu jutarnju i vecernju molitvu oni su od davninaprakticirali za postizanje potpunog mira i sklada sasobom i partnerom. Blago i njezno pogledali bi partnericu u oci, potom romanticno slijedili partnericin ritam disanja. Tijekom ove lagane molitve koja moze trajati cak samo dvije minute, muskarac i zena zatvorenih se ociju u misionarskom polozaju ujedinjuju ustima, pretakanjem slina, koprcaju nogama i rukama, te uzivaju u bliskosti i tisini dugo koliko to zele. Muskarac treba prodrijeti i upotrebiti samo toliko kretnji da moze zadrzati erekciju, pritom dozvoljava se trzanje i drsanje nogu.Kako je Rijeka od davnina bila povezana s Orijentom, kako su je stari rimljani zvali "Porta orientale", tj. Vrata orijenta. To nam moze posvedociti i susreti Gejsi i orijentalnih plesacica s vojnicima Rimske Legije, ili Rimske Carice i dvorske svite s kineskim ili Djingis Kanovim vojnicima. Grobnicica zna da je potpuno yin, predaje se, a Grobnicanin je yang, daje. Stvara se savrsena ravnoteza. Jutarnja molitva okrepljuje, a vecernja opusta. Tako u nas nadahnutim Grobnicanima molitva je i pjesnicki opjevana pretocena u Grobnicki Haiku. Kako sve to po Grobnicki zvuci na cakavskom narecju, nek nam se odglagolje ovi stihovi: GROBNICANIN I GROBNICICA/Haiku po grobnicki-cakavica/----------------------------- - BOK! - BOK!- CES? - CU!- KAD? - SAD!- KADE? - TU!- DAJ! - NA!- GRE? - GRE!- SI? - SAM!- A TI? - I JA!- BOK! - BOK! Nije proteklo niti dva tjedna od objave ovog teksta a pristigle su primjedbe, da navedeni Grobnicki haiku nije onaj pravi. Od ova dva haiku meni prezentirana, neka se sami Grobnicani medju sobom dogovore, koja je verzija najispravnija i ona prava. Naposletku nebi me iznenadilo da se pojavi i treci haiku na istu temu. Kako tece druga verzija, procitajte: - BIS! - BIN!- KAD? - SAD!- CES? - CU!- KADE? - OVDE!- GRE? - GRE', GRE'- SI? - SAN... VRAGODER, humoristicki satiricki list BR.25, U Senju,u utorak 7. ozujka 2000. God CXXV. Izbor iz "vragoderove" lirike. Pod naslovom senjski haiku pojavio se uistinu senjski haiku koji kaze: ON & ONA-----------Bis? Bin!Kad? Sad!Ces? Cu!Daj! Na!Gre? Gre.Je? Je.Si? San!A ti? I ja!Bog! Bog! Za razliku Japanskog haiku, Grobnicki je mnogo tvrdji,dublji, grublji, duzi, veceg obima, zesci, razigranijii skliskiji. U tome se ogleda velicina i snaga Grobni-ckog Haiku, u nepresusnoj inspiraciji i nadahnucu pje-snika ovog podneblja. U zadnje vrijeme i Istrijani ga svojataju kao njihov izvorni, tako od Zminja, preko Roca, Huma, Krasice, sve po Istri glagolji se haiku.A nije ni cudo jer staniste i mjesto okrijepe pred os-vajacke pohode Rimskih Legija bila je Istra. Nista loseu svemu tome jer haiku je planetaran i univerzalan, kaosto su i nasi Grobnicani i Istrijani, s nasim cakavskimhaiku. Kad me se pita ili upozori kad sam zadnji put stao predoltar, ja odem pred zenu i poklonim se. U toj molitvi, podrazumijeva se sto slijedi... To vam cini nas Grobnicki Haiku. U Rijeci, 14.03.2005. Borivoj BukvaUz nadopunu teksta iz Vragodera 20.09.2005. ----------------------------------------------------http://karolina-rijecka.com - http://budan.blog.hr lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 21. september 2005 Avtor Prijavi Deli 21. september 2005 VIJENAC 174 - Zagreb, 2. studenoga 2000, Suvremena rijecka poezija, OD EMINENCIJE DO INVENCIJE, u podnaslovu pise: Ono sto je "Quorum" odigrao u Zagrebu, a to je bila afirmacija novoga oblika poezije koja je uspostavila konstruktivan dijalog s prosloscu, ali i agresivnom multimedijalnom sadasnjoscu, stavljajuci u prvi plan autora kao demiurga vlastitog svijeta punine ili praznine, "Rival" je ucinio u Rijeci, no ne epigonski slijedeci trag zagrebackog pandana, vec trazeci put svoje autohtone poetike koja bi se mogla oznaciti kao rijecka, a da ne zapadne u provincijsku samodovoljnost.------------ Dalje Stjepan Dalmatinacnavodi .... Naime, haiku-pjesnistvo vec od prvih pojava na ovom podrucju pocinje tvoriti malu pjesnicku i, recimo to tako, ideolosku jezgru koju cine Robert Bebek, Sinisa Posaric, spomenuti Nikola Kraljic, Mile Stamenkovic, Josip Stanic, Borivoj Bukva, Jadran Zalokar i, dakako, Milorad Stojevic.--------------Kada vas tako uvazeni Hrvatski knjizevnik Stjepan Dalmatinac svrstava medju avangardne pjesnike s rijekogpodrucja, uzgred nikad niste bili u doticaju s njim,onda je to za mene veliki uspjeh i cini zadovoljstvoda nastavim dalje u svojem naumu na planu spisateljstva i pjesnistva.----------------Ovo je mojodgovor (+++) na VIJENAC 115 da se i ja nalazim i spominje me se u jednom od brojeva, novina matice hrvatske za knjizevnost, umjetnost i znanost. lp, boro-----------------------------------------------------------------------------------------http://karolina-rijecka.com - http://budan.blog.hr Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 26. september 2005 Avtor Prijavi Deli 26. september 2005 --- Feri Buba, Rijeka...wrote: > Je li bre burazeru Borivoje, možem li da uvrstim ovu> molitvu/haiku u naš slijedeći (nulti) broj našeg> glasila? ustupaš li nam autorsko pravo (copyright)> ili kako li se to već zove?> Honorar će ti biti jedno pivo (0,33 ili 0,50 litara> to ćeš sam odabrati).> > Pozdrav,> > Ferruccio --------------------------------------------i eto u sklopu zen-zezancije stvar se dobro odvija, biznis je sklopljen za jedno rijeckopivo od 0,5 litre. ako vam se svidjaju grafiti, na linku http://budan.blog.hrdo sada je objavljeno 7 postova grafita. lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 27. september 2005 Avtor Prijavi Deli 27. september 2005 --- Danko ©vorinić , Rijeka.......> wrote: > Stari indijanski poglavica Dva Orla sjedio je u svom> satoru u rezervatu,> puseci ceremonijalnu lulu i promatrajuci dva> Sluzbenika vlade SAD koji su ga> dosli intervjuirati. Jedan od njih upitao ga je :> "Osmatrao si bijelog> covjeka preko 90 godina. Vidio si njegove ratove i> njegov tehnoloski> napredak. Vidio si njegov progres, kao i stetu koju> je u stanju napraviti.".> Poglavica je kimnuo glavom u znak slaganja.> Sluzbenik je nastavio : "Uzevsi> u obzir sve te dogadjaje, gdje je, po tvom> misljenju, bijeli covjek> pogrijesio ?"> > Poglavica je zurio u vladinog sluzbenika preko> minute, i onda je mirno> odgovorio : "Kada je bijeli covjek dosao ovamo> Indijanci su tu upravljali,> > Nije bilo poreza,> Nije bilo dugova,> Bizona je bilo u izobilju,> Dabrova je bilo u izobilju,> Zene su radile sav posao, !> Vracevi su lijecili besplatno,> Indijanski muzevi su provodili cijeli dan loveci i> pecajuci,> i seksajuci se cijele noci."> > Tada se poglavica nagnuo unazad i nasmjesio ... "> Samo bijeli covjek je> mogao biti toliko glup da pomisli kako moze> poboljsati taj sustav."> >--------------------- lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 28. september 2005 Avtor Prijavi Deli 28. september 2005 dusa nekima sluzi za ukras i zato je njeno obitavaliste u kurcu! -------------------------------------------------------------------------- zivio ja!, eto vam moj prvi grafit. autor je b.b. tako sam sretan, i kako meni malo treba za srecu. vas boro.bojko - 28.09.2005. (07:15) - blog - # > http://budan.blog.hr lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 29. september 2005 Prijavi Deli 29. september 2005 čestitke za prvega... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 30. september 2005 Avtor Prijavi Deli 30. september 2005 hvala na komlimentu dragoj coccinelle, ja poduzeo i odredjene mjere:-------------------------------------RIJECKI GRAFITI----------------lagana zajebancija je urodila plodom, ideja je sinula i krecemo s natjecajem za RIJECKI GRAFIT. toliki tukani nismo da se to nebi i realiziralo, program ipravila natjecaja vec imam u glavi. knjizicu grafitaizdala bi VSDR koncem 2006. 5 clanova zirija, 5 clanova urednickog odbora, uz mene zlatko i feeruccio, i dva na sastanku odabrati, prema dogovoru... u utorak04.10. definirati ostalo... DECKI SLAZETE LI SE S MANU?------------------------------------------------------------------- lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 3. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 3. oktober 2005 dragi moji iz VSDR i rijekadanas! mozemo si cestitati na jednom uspjehu! ako ste zapaziti u novom listu od subote, naglaseno je da GRADSKA TRZNICA ostaje na staroj lokaciji unutarmo.luka. medijski smo djelovali na javno mnenje iodredjene gradske strukture, i u tome je nas velikiuspjeh. u jedrarsku licu je doselila "nova akropola",do godine idemo sa "trecim likovnim susretom", laganoali sigurno idemo ka realizaciji naseg rijeckog "montmartra". sto se tice zatvaranja prometa u uzoj gradskoj jezgri, to cemo morati pricekati dokse ne probije tunel skoljic-potok, i na ovim zamislimatrebali bi uznastojat. hvala vam na podrsci i sto steobjavili moj tekst GRADSKA TRZNICA (G.T.) ZA DVADESETPRVO STOLJECE pod kolumne.http://www.rijekadanas.comhttp://www.rijeka-drzava.comhttp://www.novilist.hr > arhiv > subota 1.listopad 2005. > rijeka > DZAMIJA "PRESELJENA" STO METARA JUZNIJE. -----------------http://budan.blog.hr - http://karolina-rijecka.com - lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 5. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 5. oktober 2005 zamolio bih vas da pogledajte danasnji novi list. srijeda, 5. listopada 2005., rublika "rijeka" tekst: aktiviran hyde park - filozof zalikar pokrenuo "kamena s ramena". moj i nas prijatelj dr.sc. jadran zalokar, filozof, planetarni polilog, ucitelj zena i tantre, haiku pjesnik, slikar i jos mnogo toga... intervju vodio isto tako nas prijatelji miocic stosic. moj pozdrav jadranu i miocicu, borobojko - 05.10.2005. (07:14) - # -----lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 12. oktober 2005 Prijavi Deli 12. oktober 2005 ...posredujem... TRAMUNTANU PROGLASITI PRIRODNIM REZERVOATOM, PARKOM PRIRODE ILI NACIONALNIM PARKOM od zasticene zone onitoloskog rezervoata "kruna", i zaustaviti s devastacijom i unistenjem sume TRAMUNTANA.---------- Apeliram na sve blogere moje posjetioce, tako i ostale, da se prosiri ova informacija, da poduzmemo odredjene mjere u zastiti nas samih i nase svijesti od zagadjenja, bestijalnosti i poimanja stvarnosti. Ovo sto se cini sa sumom TRAMUNTANA je ocit primjer kako nas MAJKA PRIRODA nebi trebala uciti. Ja nemam rijeci pogrde za pocinjeno i ono sto tek namjerava ljudska pamet ciniti... Krajnji je cas da se zaustavi unistenje sume TRAMUNTANA. MOLIM VAS KRENITE S OVOM INFORMACIJOM!--------------Pozdrav, vas Boro. TRAMUNTANU PROGLASITI NACIONALNIM PARKOM! Sto je to TRAMUNTANA? O sumi TRAMUNTANA posao je Trezezbor Piekutowski - Bonko, u magazinu za duhovnost SVJETLOST, br 38, sijecanj/veljaca 2005. pod naslovom CAROBNE SUME TRAMUNTANE.------------------- ---------- Jantarskim putem na nase Jantarske otoke(Cres, Losinj i Krk), iz daleke Poljske s Baltika, dosao nam je Bonko. Iz drugih vremena sa drugih prostora, putem svojih predaka, onako vanzemaljski, vanvremenski, u caroliji, prosao sam zajedno s Bonkom jucer Vilinskim stazama, carobnom sumom TRAMUNTANA. O svemu sto smo razgovarali, Bonko ce otvoriti svoj Blog kojeg s nestrpljenjem iscekujem. Pisat ce nam o hrastu koji ispunjava zelje, o magarcu Pepiju, o vilama i bozicama sume TRAMUNTANA, o nasem paganskom staroslavenskom naslijedju na kojeg smo zaboravili, a koji lagano ali sigurno izbija na svjetlo dana onih rijetkih pojedinaca koji osjecaju pristnost prirode, cije crce kuca i pluca disu onako kako nas majcica priroda ucila od pamtivijeka... i jos mnogo toga doznat cemo iz Belog sa otoka Cresa, od naseg prijatelja Bonka. Pozdrav, Boro Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 12. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 12. oktober 2005 hvala dragoj coccinelle na informaciji. slicnu gupost uz pranje mozgova namijenjenodijeci pogledajte na > http://komentiraj.blog.hr/UNICEF potukao strumfove - sto je sokantnodjelovalo na dijecu... gluposti u mozgovima nekihljudi nikad kraja. lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 14. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 14. oktober 2005 Pozdrav svim ljudima dobre volje na pomoci u ocuvanju prirode i lijepe nase, ako to uistinu zelimo postici... --- Goran Susic, Beli, Cres.....> wrote:> hvala na trudu boro. zajedno imamo vise sanse nesto> postici. ako jos uopce> ima vremena...> vidimo se drugi tjedan, ili u belom ili u rijeci.> blog redovito pratim.> srdacno,> goran > Trzezbor Piekutowski - Bonko, Beli, Cres....> wrote:> Dragi Borivoje,> Pregledao sam Virtualnu Rijeku, blog i blogove> prijatelja (nisam ni znao za taj svijet!), pokusao> sam cak i nesto komentirati na forumu ali nisam> spretan s interaktivnim forumskim tabelama i nije mi> skripta dopustila logiranje. Otvorit cu svoj blog> samo da dobijem inspiraciju sto na njega staviti i> kako to graficki urediti.> pozdrav iz hrastove sume> Bonk -----------------------------------------Uz ova dva dobivena pisma od prijatelja Gorana i Bonka,sinoc sam posjetio prijatelja i planinara seniora Peru Sekulica, koji uredjuje knjigu PD.Platak koja treba izaci iz tiska tijekom 2006. godine. Spomenuo sam Perinajnoviji slucaj u vezi sume Tramuntana, da bi mi on na to pricao da je ne malo puta sam prolazio kroz Tramuntanu, pricao mi je o "Dolini hrastovih kosturova"kako je taj predio sam nazvao, o ceriku sa kamenjem "Kamenitoj sumi"... Konstatirali smo na nasu veliku zalost da mnogi nisu culi, niti znaju da tako sto postoji tu pokraj nas, i da takvo blago dane namprirode ne umijemo sacuvati... Bit ce da zavladalo materijalno poimanje zivota i svetovni zivot, uzima toliko maha da povratka vise nema... Pomirba nastalomsituacijom u svoj je nemoci, mireci se sa sudbinom kojaje tu pred nama.------------------------------------------------- Dragi Prijatelji! Od Belog kroz sumu Tramuntana prema najvisoj tocki otoka Cresa sagradili su cestu duplo siru no onu doBelog od rezervoata "kruna", postojecu i asvaltiranu koju je trebalo renovirati i prosiriti. Bojim se da nece graditi cvrste objekte i tako narusiti taj prirodni dragulj i sumu TRAMUNTANU. Bila bi to nesaglediva pogreska, onog sto ce mladji narastajiizgubiti za sva vremena i cega nece vise biti tu usamom srcu Evrope. APELIRAM na sve vas da poduzmemo nesto po pitanju ocuvanja sume Tramuntana, pogledaj > http://budan.blog.hr > zen i druge price 119,120,121,pod "komentare". TRAMUNTANU PROGLASITI PRIRODNIM REZERVOATOM, PARKOM PRIRODE ILI NACIONALNIM PARKOM od zasticene zone onitoloskog rezervoata "kruna", i zaustaviti s devastacijom i unistenjem sume TRAMUNTANA.---------- Apeliram na sve blogere moje posjetioce, tako i ostale, da se prosiri ova informacija, da poduzmemo odredjene mjere u zastiti nas samih i nase svijesti od zagadjenja, bestijalnosti i poimanja stvarnosti. Ovo sto se cini sa sumom TRAMUNTANA je ocit primjer kako nas MAJKA PRIRODA nebi trebala uciti. Ja nemam rijeci pogrde za pocinjeno i ono sto tek namjerava ljudska pamet ciniti... Krajnji je cas da se zaustavi unistenje sume TRAMUNTANA. MOLIM VAS KRENITE S OVOM INFORMACIJOM! TRAMUNTANU PROGLASITI NACIONALNIM PARKOM! Uz TRAMUNTANU, dokle seze ljudska glupost pogledaj i blog > http://komentiraj.blog.hr/ > "UNICEF bombama pobio strumfove." > koji tekst nize.------------------------------------------Moj je tel: 051-311-219 ; 091-587-68-67------------------------------------------Eko - centar - Caput Insulae, Beli, Cres Informacije: 051-840-525 091-895-3622 caput.insulae@ri.htnet.hr http://www.caput-insulae.com ----------------------------------------- Lijep pozdrav, Borivoj U Rijeci, 14.10.2005. Borivoj Bukva Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 17. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 17. oktober 2005 --- Jadran Zalokar, Rijeka..........> wrote: Dragi Boro, Apsolutno podrzavam zastitu tramuntane i svakog cistog mjesta prirode, svakog stanista zivotinja i svakog gnijezda. Lp Jadran --- Jadran Zalokar, Rijeka.....> wrote:Dragi Boro,I od mene hvala svim prijateljima koje vodi ljubav iskrb o prirodi. Zao mi je samo sto ne mogu vise pridonijeti. Srdacno pozdravi Gorana i sve druge prijatelje.Lp Jadran--------------------------------------------------------------------------------------lp od jadrana i bore. Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 24. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 24. oktober 2005 hijerarhija zavjerenika => procitajte molio bih vas ovuknjigu: dr. john coleman, HIJERARHIJA ZAVJERENIKA: MOMITET 300-----------------------------------kad procitate knjigu, u gradu rijeci se mogu zapaziti vidne promjene zadnjih godina, koje idu u prilog napisanog... pogledaj danasnji novi list => http://www.novilist.hrod ponedjeljka, 24.10.2005. > novosti > nema razloga za paniku, vezano uz pticju gripu pod naslovom: TERMICKA OBRADA UNISTAVA VIRUS, onda pogledaj krajnje provokativnu fotku kako zapadna gospoda mazu sve u slast i mast po piletini... isto pod kolumne na tu temuclanak: PTICE NE UMIRU PJEVAJUCI... VJEVERICE NA CRACKU, pogledaj blog => http://komentiraj.blog.hr ------------------------------------------http://karolina-rijecka.com ; http://budan.blog.hrlijep pozdrav, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 28. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 28. oktober 2005 Borivoj Bukva------------------- SVETI VRT - SUMSKA MOLITVA -------------------------- SUMSKA MOLITVA--------------Sumska molba - Covjece Toplina tvojeg ognjisca sam, u hladnoci zimskih nociPrijatan hlad u ljetnom suncu, krov sam tvojih kucaDaske tvojih stolova, postelja na kojoj spavas i lezisDrvo sam iz kojeg gradis brodove i brodice(barke)Drska sam tvoje motike sjekire, vrata tvoje kuce, konobe, staleDrvo sam tvoje zibalke i rakve(kase)Kako vidis ja sam dobar kruh, cvijece ljepote i zdravlja prirode, zato i za tvoje dobro:Poslusaj moju molbu, i Ne unistavaj me!!! (Hrvatsko planinarsko drustvo "PAZINKA" Pazin) neko od sume ne vidi drvo, neko od drveta sumu, a nekoga boli uho i za drvo i za sumu zato sto se davi u svojoj sujeti. uh! oooogroooman kiss i sorry sto te u zadnje vrijeme slabije citam,... beskraj vjecnosti - 16.10.2005. (22:07) - blog - # Kako je autoput prosa i kroz dio dalmacije i vecinu, Sibenik i ostalo, tako je nas narod jedva to doceka. Samo nek je suske da se ima uzet aute nove, da se ima uzet svega...a nisu ni pomislili da ce bas tuda prolazit autoput i da ce otic sva ona lipota. Tribalo je uslikat sva ta polja i sad gledat kako kroz to sve ide cesta bez kraja. Zuje aute i grmi. Di je suma, di je to sve...e nema. Sad ti isti koji su prodali svoju zemlju se bune jer in je bucno, jer je preblizu ko zna cega...e pa tako i triba idiotima. Eto, sad se vozi u novoj auti, a nek ti cilo polje bude asvalt. Kako bi ja samo ovi nas narod za usi vukla! Da im je ovce i novce. Za par godina nece bit ni sume ni slicnog tomu. Lova, lova i lova...Sefica - 17.10.2005. (00:25) - blog - # --- Jadran Zalokar, Rijeka.....> wrote:Hvala boro na sjajnim fotkamane treba rijecine treba lazni labirint kazivanjaborite se da taj divni kutak prirode ne budeobescascenposebno cestitam snimateljulp jadran --- Jadran Zalokar, Rijeka...> wrote:divno borovatra je glasanje bogova i predakani proslost ni buducnostplam vejcnog sadalp jadran --- Jadran Zalokar, Rijeka......> wrote:bok borobonkov blog je super a molitva je divnapozdravi sve prijatelje koji zasluzuju sumskiblagoslovja sam nazalost daleko od sume a bio sam nekadsumski djecak i u poznijimgodinamalp jadran --- Trzezbor Piekutowski, Beli, Cres.....wrote:Borivoj: rovam ti ja dragi moj Gorane, i svaku naznaku dizanja i budjenja iz te mase nezainteresiranih dizem i pokusavam osvjestiti... na nekim forumima vidim da se sramezljivo javljaju pojedinci, ali pitaju bezveznoce i nitko se ne dotice naznacenog problema, baulje kao u bunilu i ni sami neznaju sto bi... Pokusat cu nanovo novim ispisom, ali za jedno mjesec dana sa svim istim na blogu, i novo prikupljenim materijalom. da vidim tad, sto se zbiva u tim glavama.Pozdrav tebi, Bonku i ostalima. boro. Goran Susic, Beli, Cres....wrote: Boro, pa naravno, ja sam to i ocekivao, jer kao to si i rekao, ljudi NE ZNAJU sto je Tramuntana, ali po mojem misljenju ljudi vise ne znaju niti sto je SUMA, a spremni su na raznim skupovima i forumima satima RASPRAVLJATI o tome kako bismo trebali ponovno uciniti nesto za sebe i prirodu. No kad treba uciniti, nema nikoga. Tako je bilo kad smo pozivali na prosvjed protiv trovanja supova, tako je kad se napadaju lovci, tako je u borbi za prava zivotinja, tako je u 21. stoljeזu, ljudi zive prebrzo da bi brinuli da druge, a kamoli tek za Prirodu. Tako je to sa narodom. Samo pojedinci, pa sto se uspije uspije. Borivoj: jedan je potpuni muk kod mene, nitko ne odasilje odgovor na Tramuntanu. Cini mi se svi ustraseni i izbezumljeni, tako je to sa narodom... Bonk: Da, nista novo, ljudi spavaju i svaki dan krozsistemske robote dobivaju novu dozu anestezije da nebi se slucajno probudili i primjetili tko ih to zapravo uspavljuje i zasto. Ali ratnici svjetlostipostoje i ratuju i za one uspavane, zarobljene duse. Slava Suncu i Zemlji Slava Tebi Borivoju,ratnice svjetlosti Borek(Bonk) "Promatrati kako zito raste i vocke cvjetaju; udahnutiduboki uzdah nad lemesom ili lopatom; citati, misliti, ljubiti, nadati se, moliti - to su stvari koje covjeka cine sretnim; one su uvijek imale moc da to cine, one nikada "nece" imati moc da ucine vise od toga. Svjetsko blagostanje i procvat ili nesreca i zla kob ovise o nasem znanju i poducavaju ovih nekoliko stvari: ali o zeljezu ili staklu ili elektricitetu ili pari ili nafti nikako." - Ruskin ... Vratimo se u 1997. Prije cetiri godine posjetio sam skupinu Indijanaca na granici Kolumbije i Venezuele. Njihovo ime ovdje nije vazno. Zanimljivo je da ti Indijanci liseni svega, svake noci u snu pronalaze svoje bogove i svoje pretke. Vidjali su ih zive u golemu gradu punom svjetlosti. Susrecuci ih u snu i oni su se mogli prepostiti voznji automobilskih i tihih automobila, letu zrakoplova koji su sljetali kao da nicega nema u sredistu grada. Brbljali su sa svojim pokojnim roditeljima a kada su se probudili radovali su se da ce im se ponovno pridruziti u vjecnosti. No ti su Indijanci takodjer znali da polagano nestaju sa zemlje a njihov grad iz snova bio je grad mrtvih. Mozda cemo ih tamo naci jednoga dana. * Iz enciklopedije male povijesti, Mark Ogge, Nemoguce putovanje. U Rijeci, 27.10.2005. Borivoj Bukva Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 2. november 2005 Avtor Prijavi Deli 2. november 2005 pogledajte - http://www.worldhaiku.net/ - na naslovnici klikni "haiga" ides na "The 27th contest 10/05" i pogledaj moj haiga crtez. bili su problemi sa imenom i prezimenom, ime ispravili prezime ne, malo senasalili japanci.----------- nisu naveli prevodioca: sasu vazic, takodjer i napomenu, dolje dato: > Napomena: Podrucje je Nacionalnog parka Triglav,> Julijske Alpe, vrh Spik. U vremenu od> 20.07.-10.08. od 10,15-11,15 sati, zrake Sunca> padaju na stijene i odrazavaju lik muskarca,> Hrista. Vidi se iz mjesta Gozd Martuljek, Slovenija.> Prvi put sam ugledao 2003. a obznanio javnosti 2005.> godine.> -------------------------------------------------- > Note: The reference is made of the National Park> Triglav on the Alps, and the pick of Spik. From July> 20 to August 10 (10:15 to 11:15 am) the sunrays fall> on> the boulders forming a male image resembling Christ.> It can be seen from Gozd Martuljek, Slovenia. I> first> saw the image in 2003 and announced it publicly in> 2005.> > Borivoj Bukva> > Translated: Sasa Vazic--------------------------------------------------takodjer moje cestitke djurdjici vukelic rozic na haikui stevanu isakovu na slici, uspjesna haiga slika. pozdrav boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 9. november 2005 Avtor Prijavi Deli 9. november 2005 OVE INFORMACIJE SU SLUZILE ZA OBAVESTAVANJE STRANACA KOJI SE PRIVREMENO NALAZE U NERAZVIJENIM ZEMLJAMA DA NE KUPUJU I NE KORISTE PROIZVODE O KOJIMA JE REC U OVOJ PORUCI. "KUPUJTE DOMACE" IPAK IMA SMISLA---------------------------------Proizvodi za genocid> Poznato je da jedna kompanija moze da proizvodi trikategorije jednog istog proizvoda. Prvu za domace trziste, drugu za izvoz u druge razvijene zemlje i trece za izvoz u zemlje u razvoju. Ovoj trecojkategoriji pripada oko 80% proizvoda za ishranu, cigareta, napitaka i oko 70% robe siroke potrosnjetekstilne industrije i industrije koze i obuce.Kada su u pitanju medikamenti (lekovi) koje izvozeSeverna Amerika i zemlje zapadne Evrope u zemlje istocne Evrope, Azije, Afrike i Latinske Amerike,taj procenat je 90%. Nedavno je u casopisu Vils-Nuvel iz Francuske i nekim engleskim listovima uz saglasnost komisije OUN za hranu i kontrolu zivotnih namirnica obelodanjeno da neke zapadne firme prosiruju proizvodnju i izvoz kancerogenih proizvoda u "neelitne" zemlje.Proizvodnja takvih proizvoda seubrzanim tempom razvija u preduzecima tih firmi naBahamima, Kipru, Filipinima, Malti, Portoriku, Senegalu, Maroku, Australiji, ali i u Holandiji, Nemackoj, Svajcarskoj, Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.Tako su, na primer, Coca Cola i margarini proizvedeni u Holandiji i Nemackoj, a distribuirani u zemljama u razvoju konzervirani emulgatorom koji izaziva rak, a oznaceni su na pakovanju simbolom E330. Ti proizvodi su inace zabranjeni za distribuciju i prodaju u zemljama clanicama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj.Najbitnije je to da treba izbegavati strane proizvode na kojima je utisnuto slovo E iza koga slede neke od navedenih cifara.> >> >SPISAK OZNAKA MATERIJA (EMULGATORA) OPASNIH PO> ZDRAVLJE:> >> >E102 - opasan> >E103 - zabranjen> >E104 - sumnjiv> >E105 - zabranjen> >E110 - opasan> >E111 - zabranjen> >E120 - opasan> >E121 - zabranjen> >E122 - sumnjiv> >E123 - veoma opasan> >E124 - opasan> >E125 - zabranjen> >E126 - zabranjen> >E127 - opasan> >E130 - zabranjen> >E131 - izazivac raka> >E141 - sumnjiv> >E142 - izazivac raka> >E171 - sumnjiv> >E173 - sumnjiv> >E180 - sumnjiv> >E210 - izazivac raka> >E211 - izazivac raka> >E212 - izazivac raka> >E213 - izazivac raka> >E215 - izazivac raka> >E216 - izazivac raka> >E217 - izazivac raka> >E221 - poremecaj creva> >E222 - poremecaj creva> >E223 - poremecaj creva> >E224 - poremecaj creva> >E226 - poremecaj creva> >E230 - stetan za kozu> >E231 - stetan za kozu> >E232 - stetan za kozu> >E241 - sumnjiv> >E250 - poremecaj pritiska> >E251 - poremecaj pritiska> >E311 - izaziva osip> >E312 - izaziva osip> >E320 - holesterol> >E321 - holesterol> >E322 - poremecaj zeluca> >E330 - izazivac raka> >E338 - poremecaj zeluca> >E339 - poremecaj zeluca> >E340 - poremecaj zeluca> >E341 - poremecaj zeluca> >E407 - poremecaj creva> >E450 - poremecaj zeluca> >E461 - poremecaj zeluca> >E462 - poremecaj zeluca> >E463 - poremecaj zeluca> >E465 - poremecaj zeluca> >E466 - poremecaj zeluca> >Ovu poruku prosledite svojim poznanicima kako bi sto vise ljudi bilo obavesteno. ---------------------------------------------------------------------------------------------pazi kaj papas Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 19. november 2005 Avtor Prijavi Deli 19. november 2005 Goran Susic & Tea Mayhew------------------------- Eko - centar Caput Insulae - Beli 2004. TRAMUNTANA - povijest i umjetnost u prirodi-------------------------------------------- Putnice, kroz Vrata kreni putem u jedan drugi svijet, ukojem je ljepota prirode prozeta s prosloscu, umjetnoscu, poezijom i mitovima. Pred tobom je drevni grad Beli, u rimsko doba prozvan Caput Insulae (Glavaotoka). Obidji jedinstvenu izlozbu u prirodi. Nek'te vodi ljepota misli pjesnika Andra Vida Mihicica, uklesanih na dvadeset kamenih skulptura umjetnika Ljube de Karine. U cudnovatoj sumi potrazi vjecnu tajnu i pusti vjetru da te vodi prema iskonu. Kad ti se misao uzdigne do zadivljujuceg leta bjeloglavog supa, a priroda ti procisti duh, srest ces sumsku vilu Tramuntane ili dobrocudnog patuljka masmalica. Upijaj mirise rijetkih biljaka, otkrij prapovijesne hramove ili ostatke srednjovjekovnih crkvica i - razmisljaj o sebi, o Prirodi, o Bogu. U jedinstvenom spoju minulih vremena i iskona Prirode pronadji vlastita skrovita mjesta i spoznaj blago koje se krije duboko u Tebi. vodic po poucnoj stazi Stoza Tramuntana I. Putnice, nek' ti mudrost osvetljava puteve, a srce ljepotom povede do istine. Oporuka Sinova nemam, unuka nemam.Kome da ostavim pjesmu i sani velika krila Slutnjekoja u beskraju masu?Tebi, narode moj!Iz tebe sam niko,kroz tebe se u beskrajnost vracamda dalje kroz podzemlje strujims cvijecem na poljima bujnimi sige u podzemlju gradimza hram ljepote i sna.Sve Tebi i samo Tebi,Hrvatski narode moj. A.V.M. II.- Kad sam u Beli stigao bio je mrak. Stale pune zamirucih zvukova klancici i klanice pune duhova i aveti more puno zvijezda a nebo puno duboke tajne i beskrajne plaveti. A.V.M. 1.- Pred istinom se pokloni, Pred vratima tajne kucaj i moli. A.V.M. III.- Putuju ceste i snovi i tuge bez sjenke i traga na cesti. Juri samoca i smijesi se danu koji se penje na brdo a mravi breme nose bez rijeci. A.V.M. 2.- Tko ljepotu trazi, Boga nalazi. A.V.M. IV.- Jesi li ikad cuo razgovor cvijeca u noci? Sve je puno tajne oko nas. Zivot se i u kamenu krije - nista mrtvo nije. A.V.M. 3&4.- Tesko je gaziti zemlju bez uporista u oblacima. Samo tragaci otkrivaju istinu, blago, sebe i svjetove. A.V.M. 5.- Na brdima, u sumama, na livadama rijec duse se glasnije cuje. A.V.M. "LABIRINT" - Stanite na negdasnje putove, raspitaje se za iskonske staze: Koji put vodi k dobru? Njime podjite i naci cete spokoj dusama svojim! Jeremija 6:16 V.- I u kamenu zivot se krije usanjan, ali tu je. Lupi ga, i cut ces kako mu srce bije. A.V.M. 6.- Svjetlosti svima, svima dok ne uoce rast stabla u zrnu ljepotu lista na trnu i brata u crvu i osjete bratstvo sa pticom, vukom i srnom A.V.M. VI.- Zivot bez religije je kao pustos nad kojom pusu pustinjski vjetrovi. A.V.M. VII.- Sto trazis - pita me cvijet - U magli pred kucama srusena krova? U tami i stabla se mole. Pricaj mi, vjetre, o suncu Na njivi. A.V.M. VIII.- Ti koji sjedis na prijestolju Tajne Nepoznat Vjecan Pokretac svijeta i svemira... Trazim Te. Lutam prostranstvima vjekova i svjetova. ... i stalno Te zovem... A.V.M. 7.- Priroda prociscuje covjeka, Nabija ga snagom uma, instikta i zivotnih snaga I otkriva tajnu skromnosti. A.V.M. 8.- U ljepoti prirode duh se prociscuje, smiruje, postaje siri i dublji. A.V.M. 9.- Stani da cujem kako trava se budi i kako dobiva svjetlo i kako suncu se pruza na cjelov... A.V.M. 10.- On suti i pali zvijezde da bi obasjao staze i puteve, puteljke i drumove i umove koji vode k istini. A.V.M. IX.- Na kruni blizu mog sela orlovi gnijezda grade u nebo rone kruze uzlijecu i olujama prkose A.V.M. X.- Uvijek tebi se vracam, o bella Libella, difana snella bez vela dok letis ko strijela - vrh vrela uz vodu, kraj vode uvijek u svjetlu i svijetu slobode treperava, laka spletena od suncanih zraka Libella, si cara, si bella, sorella A.V.M. Andro Vid Mihicic rodjen je 26. ozujka 1896. u belom,a umro 26. sijecnja 1992. godine. Do desete godine bio pastir i opijao se prirodom, a nakon toga klasikom i filozofijom, da bi u potrazi za Ljepotom i Istinom 1916. godine upisao filozofiju. Kao franjevac trecoredac skoluje se u Parizu i diplomira povijest umjetnostei na Sorboni. Za vrijeme II svjetskog ratapridruzio se antifastickom pokretu kao vojni kapelan, a 1944. izlazi iz franjevackog reda. Nakon rata izabran je za redovitog profesora na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Pjesme pocinje objavljivati tek u svojoj 92. godini. Stihovi i mislina svih 20 skulptura na Stazi odabrane se iz njegove cetiri knjige poezije: Stope u prahu, Sonde, Kucanje na vrata tajne i Prividi i slutnje. Ljubo de Karina rodjen je 18. ozujka 1948. u Rijeci.akademiju likovnih umjetnosti, odjel kiparstvo diplomirao je u Ljubljani, a zatim postao suradnik u Majstorskoj radionici Vanje Radousa u Zagrebu. Bio jesuranik i u Majstorskoj radionici Antuna Augustincica.Stalni je clan Hrvatskog drustva likovnih umjetnika Zagreba i Rijeke, te ima status slobodnog umjetnika. Kao kipar svoja djela izlaze na samostalnim i skupnim izlozbama. Godine 1996. za doprinos u likovnom stvaralastvu odlikovan je Ordenom Danice Hrvatske s likom Marka Marulica. Djela mu se nalaze na javnim povrsinama u Hrvatskoj, Japanu, Njemackoj i Italiji, kao i u znacajnim galerijama, te u privatnim zbirkama. Svih dvadeset skulptura na Stazi, ukljucujuci i skulpturu Vrata, njegovo je djelo. ------------------------------------------Eko - centar - Caput Insulae, Beli, Cres Informacije: 051-840-525 091-895-3622 caput.insulae@ri.htnet.hr http://www.caput-insulae.com ----------------------------------------- Pogledaj: http://budan.blog.hr - http://karolina-rijecka.com Napomena: Ovo je kraci prikaz iz bogato ilustrirane knjige i bez teksta. U Rijeci, 19.11.2005. Borivoj Bukva Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 2. december 2005 Avtor Prijavi Deli 2. december 2005 na blogu http://budan.blog.hr/ procitaj clanak dr.sc.jadran zalokara ZEN-BOZANSKI ZIVOT lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 3. december 2005 Avtor Prijavi Deli 3. december 2005 braci teozofima i svim posjetiteljima "kampa ljubitelja prirode i drevnih mudrosti - gozd" u gozd martuljku, slovenija, obavijest da ce se posla oko uredjenja knjige naseg pokojnog brata i teozofa zvonimira frlana, prihvatiti teozof i astrolog NINOSLAV VOLAJ. juce sam imao cast razgovarati s njim i dogovorili smo se nacelno oko te knjige. ------------------- - >- dragi moji, > > prije pola sata razgovarao sam sa niniotom i > dogovorili se oko > knjige posvecene nasem zvonimir frlanu. od strane > ninota po pitanju uredjivanja knjige nema problema i > on ce sve to preuzeti na sebe. uglavnom svi spisi > zvonimira su kod njega, ima i dobar dio fotografija > i > ostalog materijala. sve prepiske sa zvonimirom, > fotografije i ostalo sto bi bilo od znacaja za > knjigu, > molim vas priredite i dostavite ninotu, sto je kod > vas u vasem arhivu. > takodjer ocekujemo i vas doprinos kroz pisani > prilog, > u obliku kojem sami zelite. > knjigu ce urediti ninoslav volaj, vremenski nije > ograniceno jer > je u pitanju obiman posao i to treba napraviti onako > kako to i prilici, za jedan opus vrijedan zivotnog > djela naseg zvonimir frlana. > > izlozbu slika trebao bi prirediti sin zvonimira > frlana > i sa njim ce razgovarati nino. > > srdacno vas pozzdravljam, boro > > p.s. procitajte "zen-bozanski zivot" od jadrana > zalokara, koji tekstovi ranije posveceni su > "unitarijancima-univerzal-cima"- i svatko od vas dobro > je dosao u nasu zajednicu. sve imate na linku: > http://budan.blog.hr >------------------------------------------------bojko - 03.12.2005. (09:25) - blog - # -------------------------------------------------------------------------------- Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borivoj 9. december 2005 Avtor Prijavi Deli 9. december 2005 svim mladima i ostalima zeljnim znanja, preporucio bih da procitaju prekrasnu knjigu o jednoj velikoj ljubavi, o umijecu voljenja i vjecnoj ljubavi koja moze zasijeniti sva moguca znanja i mudrosti svijeta. nema niceg veceg od ljubavi, jer LJUBAV je BOG. procitajte knjigu od Edwarda Bulwera - Lyttona a zove se ZANONI. http://karolina-rijecka.comhttp://budan-blog.hr lp, boro Citiraj budi to sto jesi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.