Sončna Vila 16. december 2003 Prijavi Deli 16. december 2003 SEDEMKRATNO POTOVANJE v njej tudi lepo pregledno vse zbrano: posamezne čakre, povezava s fizičnim in čustvenim telesom, vaje, meditacije, ...Avtorici sta Anodea Judith in Selene Vega. Res enkratna knjigica, priporočam jo vsem, ki nekako začenjajo na tem področju, saj avtorici zelo lepo vse razložita, povezujeta, poudarjata... Sinteza veliko vidikov našega vsakdana s čakrami. S to knjigo so se mi čakre končno zazdele malce bolj "oprijemljive". Je knjiga, ki bo pristala na moji domači knjižni polici. Mogoče namig za Marso (in ostali crew Luninega Neta): super bi bilo, če bi jo ponudili tudi v Lunci Na tem naslovu najdete pa tudi intervju z gospodično Anodeo, malce za pokušino (sicer ga še nisem prebrala, ampak samo našla ... ampak ziher je kul ):http://www.enlightenment.com/media/intervi...ews/judith.html Lep dan vam želim, sončki xrosex Sončna Vila Citiraj SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE. VILA SONCA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tiana 10. januar 2004 Prijavi Deli 10. januar 2004 Danes sem začela izvajati vaje za čakre po knjigi Atlas čaker. Tiste, ki jih že dalj časa delate bi vprašala, kdaj lahko pričakujem prve pozitivne učinke? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. januar 2004 Prijavi Deli 10. januar 2004 kakshni pa naj bi bili "pozitivni uchinki"... 666 zlobijeu...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sončna Vila 10. januar 2004 Prijavi Deli 10. januar 2004 Huh, Tiana, ne bi vedla... sama direkt vaj za odpiranje čaker ne izvajam točno tako kot so opisane v tej knjigi (mudre, položaji telesa... kolikor se spomnim ) , sem začela pa v zadnjem času delat tibetančke. Če jih še ne poznaš, si preberi temo o Tibetanskih vajah pomlajevanja, ki je ravno tako v tem podforumu. Tudi "tibetančki" naj bi spodbujali pretok energije skozi čakre, uravnavali le-to... tako da je to tudi na nek način delo s čakrami... Pa še to... ne obupaj prehitro, če se učinki ne bojo pokazali dokaj hitro... Saj veš, kdaj je za viden učinek potrebno delati kar nekaj časa, ampak ko se pa pokaže, si pa vesel, da si vztrajal in dobrodošla na forumu xrosex Sončna Vila Citiraj SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE. VILA SONCA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tiana 17. januar 2004 Prijavi Deli 17. januar 2004 Moram reči, da čutim pozitivne spremembe že po nekaj dneh izvajanja vaj za odpiranje čaker. Vsekakor priporočam! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. januar 2004 Prijavi Deli 17. januar 2004 pozna kdo še kakšno varianto za odpiranje korenske, sakralne in pleksusa korenska: * zabji poskoki - redno v gozdu!!* kera je sakralna???* srcna: dretje, komuniciranje, izrazanje jeze drevesu, objemanje drevesa = oredvsem za povezovanje srcne in korenske cakre!! (drevesa ne tepi!!!, samo objemanje, lahko tudi mocno, kolikor mores...)* ciscenje spolne cakre: jezik zavihas na nebo in nabiras slino (recimo veckrat na dan po 10 min.) Mojster Hilarion (pribl. leta 1993): Vprasanje: Kako lahko zacnem cistiti oranzni nivo? Odgovor:Oranzni center se cisti v ustih. To ni metafora, ampak dejanskost. Cisto dejstvo. Preverjeno. In sicer tako: jezik zasukas na nebo, tako da konica jezika gleda nazaj. Medtem ko konica jezika gleda nazaj, ti nabiras slino. Ta slina ima v sebi neke posebne sestavine, s katerimi te ne bom obremenjeval. Slino poziras in ta slina lahko deluje na dva razlicna nacina: prvi nacin je, da direktno ocisti spolni center, ce so stvari manjse, taksne, ki jih ni potrebno ozavestiti. Tudi manjse spolne bolezni se cistijo na taksen nacin, ce imajo za seboj manjse vzorce. Drugi nacin: ta slina skozi specialne hormone, ki jih vsebuje, omogoci izjemno delovanje spolne zleze in tudi spolnega centra kot energetske tvorbe. To povzroci, da mali ali vecji vzorci, ki se nahajajo na energetskem nivoju, pridejo na dan. To je nekako 'sprozilec na petelina'. Dovolj je, ce to pocnes dva do trikrat na dan po deset minut. Po enem tednu bodo rezultati izjemni. Ze po desetih minutah lahko opazis izjemno delovanje in odpiranje spolnega centra, tako spredaj kot zadaj. Ta postopek tudi uravnava in harmonizira sam spolni center. O.K.? Kako procesirati pa menda ne bom razlagal, ne? Vse zivljenje si zelim govoriti z nekom, ki ima neskoncno znanje o seksu in ko pridem do njega, obmolkne. Ha, ha, ha! Trapasto. O jej, jej, ko bi vas vsaj kaj srbelo. Pa tudi to ne. Nemo sedite in pricakujete, da bom povedal nevemkaj. Ja pa ne bom. Mojstri modrosti tudi ne ucimo kar tako, da bi 'vam na glavo tupa tupa'. Z vasimi velecenjenimi mislimi morate tudi kaj vprasati, vcasih tudi s kljuncki. Vprasanje: Bistvo problema na oranznem nivoju? Odgovor:Svojilni zaimek v ljubezni. Da. Nekoc, ko je bila se celostnost tako zelo celostna, da ni bilo locenega jin in jang polja, takrat je dejansko vsako bitje cutilo sebe kot samostojen otok, popolen, celoten, brez primanjkljaja. Nato so se zacele cepitve in taka sranja. Kako je potem evolucija tekla naprej, vemo. Zacela se je ustvarjati karma, zacela so nastajati podrocja pomanjkanja energije in podrocja pribitka energije. Ta bitja se danes srecujete in si izmenjujete energije, tako da postajate vse bolj polni in popolni in celi v sebi. Dokler nimate obcutka te popolne celosti v sebi, toliko casa imate probleme. Ti problemi so najveckrat oranzne narave, zato ker je oranzni nivo komunikacija med vec osebami na fizicnem novoju - to je fizicna komunikacija. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tiana 17. januar 2004 Prijavi Deli 17. januar 2004 Sakralna je vranična Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. januar 2004 Prijavi Deli 17. januar 2004 kje je vranica? hvala, ze vidm kej je moj manjko!! znanje na korenskem nivoju!! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tiana 17. januar 2004 Prijavi Deli 17. januar 2004 Sakralna=vranična=spolna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. januar 2004 Prijavi Deli 17. januar 2004 no sej pol pa itak cool! vcasih intuicija pomaga sploh pa bi lahk vedu:notranje uravnavanje za boljso kozo: jetra, debelo crevo in vranica!!3 organi, ki jih primerno uredit, da je tudi koza bolj cool!! energetsko pa je to verjetno spolni nivo!?zacnem z vajo ze dans!! prilika, da sem se spomnu Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sončna Vila 17. januar 2004 Prijavi Deli 17. januar 2004 * ciscenje spolne cakre: jezik zavihas na nebo in nabiras slino (recimo veckrat na dan po 10 min.)Hej, Free, tale tvoj mister Hillarion in Mantak Chia sta bla ziher prjatla Namreč, tudi g. Chia v svoji knjigi "Prebuditev zdravilne energije" govori o polaganju jezika na mehko nebo zgoraj in sicer kot vzpostavljanju mostu med dvema energetiskima kanaloma v telesu (funkcionalnim -mrzlim-jin in vodilnim-vročim-jang). To mesto stikanja jezika z mehkim nebom imenuje "nebeški ribnik". Citiram: " 'Nebeški ribnik' leži cca.4 cm za sekavci. Če se položi jezik na to mesto, se stimulira žleza slinavka in spodnji del jezika ('mesto vode'). 'Nebeški ribnik' ima dve kotanji, ki imata po taoističnem sistemu povezavo s palačo semena ob presredku in z 'brbotajočim izvorom' meridiana ledvic na podplatih. Skozi ti dve mesti se vzburita energiji semena in ledvic, da tečeta navzgor, mimo srca v male možgane in v hipofizo, ki ju spremeni v energijo možgan. Pozneje postane nektar in ojača energijo srca." V tej knjigi, vsak kolikor sem razumela, g.Chia smatra tale položaj jezika za ključnega pri gibanju chi energije skozi telo, tako da verjetno koristi kar vsem nivojem. Je pa fino, da si podal tole tudi kot vidik čiščenja spolne čakre, še posebej mi je všeč razlaga. Še takšnih tekstov, Free Sončna Vila Citiraj SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE. VILA SONCA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 17. januar 2004 Prijavi Deli 17. januar 2004 sem ravno hotela pripomnit, da sem tole brala od gospoda mantak chia, pa je blo zelo podobno...samo te knjige nimam vec, je bla v anglescini, ampak vidim, da je tudi po nase natiskana ma saj mogoce vec stekam, kot si mislim, samo temu drugace recemsploh pa...tale prizemljitev, pa tole...ko sem bla majhna, nisem mela nobenih problemov, sem cele dneve okrog tekala, ko sem bila na kmetih, pa je blo treba kopat, plet in pobirat-tudi ne, ko sem sportala, tudi ne, odkar pa samo za compjutrom sedim...ja kaj se sploh cudim Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sončna Vila 18. januar 2004 Prijavi Deli 18. januar 2004 Tinka, hvala zanimivo iztočnico za razmišljanje si mi dala. Knjiga pa je prevedena tudi v slovenščino in super bi bilo, če bi lahko kdo kaj povedal, če je izvajal te vaje, ki so noter opisane...? Odpiranje energetskih tokov in to vse...? Bi bila ful hvaležna. pa pa Sončna Vila Citiraj SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE. VILA SONCA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 18. januar 2004 Prijavi Deli 18. januar 2004 o, super! thx vsem Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ananta 19. januar 2004 Prijavi Deli 19. januar 2004 O5IRIS inicijacija Vam daja (dis)kreacijo cakr, predvsem delamo z "Bindu". Gre se za postopni "clearing" od najnizhje do pseudo-cakre na temenu. Vidi she http://www.yogacentar.hr Swami Brahmajnanananda Citiraj http://www.lulu.com/spotlight/astrology Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. januar 2004 Prijavi Deli 19. januar 2004 ...Knjiga pa je prevedena tudi v slovenščino in super bi bilo, če bi lahko kdo kaj povedal, če je izvajal te vaje, ki so noter opisane...? Odpiranje energetskih tokov in to vse...?...THX!! Mantaka Chie nikol bral.. kot mnogo drugega ne.. pa kaj cmo, ampak tale MC zgleda zna bit zanimiv!?ali mi lahko podas tocen naslov knjige prosim?Hvala Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 20. januar 2004 Prijavi Deli 20. januar 2004 hojla, mantak chia ze vrsto let dela in pise s svojo zeno...njegove najbolj znane so: taoist secrets of love awaken healing energy through tao cultivating female sexual energy cultivating male sexual energy the inner smile itd, zakaj si ne pogledas: http://mantak-chia-universal-tao.com/ mislim, da je vecina knjig prevedane v slovenscino...? Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 20. januar 2004 Prijavi Deli 20. januar 2004 gledam gledam... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2004 Prijavi Deli 20. januar 2004 O, vidim, da govorite o mojstru Chii. Prebuditev zdravilne energije je zakon! Nekaj knjig Mantaka Chie, ki so izsle pri nas in jih imamo tudi v Lunci - nekaj jih je napisal tudi v sodelovanju s svojo zeno, Maneewan Chia.Tao ljubezni - nega zenske seksualne energijeTao ljubezni - nega moske seksualne energijePrebuditev zdravilne energije Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 20. januar 2004 Prijavi Deli 20. januar 2004 in katera je tista o kateri govori soncna vila? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 20. januar 2004 Prijavi Deli 20. januar 2004 tista, ki jo jaz poznam in je zagotovo govorila o tem, je ' transform stress into vitality', prevoda pa ne vem. pa saj ti pise v knjigi noter, ce pogledas. mislim, da bi to lahko bilo ' prebuditev zdravilne energije', o kateri govori marsa. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2004 Prijavi Deli 20. januar 2004 To je 'vijolicasta' - Taoisticna pot transformacije stresa v vitalnost.Je zelo podobna Prebuditvi zdravilne energije... pravzaprav govori skoraj o enakih receh, le da je mickeno drugacen sistemcek - morda se tudi zato ni mudilo s ponatisom (tale je bila ze ne vem kolikokrat ponatisnjena); obe vkljucujeta notranji smehljaj in zdravilne zvoke, krogotok energije in se kaj. Tako nekako ce imas eno, druge skorajda ne potrebujes... (morda ima ena vec teh teoreticnih zadev, morda vec vprasanj in odgovorov ali kaj takega - saj imam obe, vse -vse nastete in se Fuzijo 5 elementov-, pa ze dolgo nisem gledala nic oz. sploh ne vem, ce so se na broju). Ma, ravno iscem, ko sva nekje z Numnumom (se mi zdi, ali morda Nimbusom) debatirala o tem... pa pojma nimam, kje je bilo (ko sva kar podrobno govorila o temle)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2004 Prijavi Deli 20. januar 2004 Takole pa je videti (samo je premalo svetlobe, pa je slaba fotka, a nimam casa ponavljati, samo da se vidi, kaj in kako): Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2004 Prijavi Deli 20. januar 2004 Poleg te knjige pa sem nasla tudi debato, ki sem jo prej omenila (res z Numnumom) v temi Tai ji, qi gong in daoizem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 20. januar 2004 Prijavi Deli 20. januar 2004 ja, to je ta knjiga, zagotovo. transform stress into vitality.samo, da je v anglescini druge barve... ql, free bo sigurno vesel, sicer ga pa ni, mogoce je sel ze v shopping Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.