Skoči na vsebino

Čakre

Recommended Posts

Lepo, ko skrbis, Tinka. :)

Ja, dbest knjiga/e - zelo priporocam Mantaka Chio!! :palec: :palec:

Kot pravim, obe sta zelo kvalitetni in hkrati podobni - katerokoli bos obdeloval, bos prisel do podobnih zakljuckov in rezultatov (sploh ce se bos sam resno lotil). x8Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 293
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ja, to je ta knjiga, zagotovo. transform stress into vitality.

samo, da je v anglescini druge barve...    x:)x

ql, free bo sigurno vesel, sicer ga pa ni, mogoce je sel ze v shopping  x;)x

transform stress into vitality - to je pol to!? ne!? x:o)x

x:Dx x:Dx mah vesel bom, ce se bom sploh lotil brat,

ampak 1 korak, je, da me nekaj zanima... potem..pa je se mnogo korakov do branje :sori: x:o)x

hvala hvala hvala ....

* aja, kaksen shoping?

aja, ma ne, v knjiznico grem, niti slucajno da bom se za papir cash dajal;

sicer pa jo ima morda kdo of forumovcev doma, pa morda posodil...

ce dam ze cash, raj komu kaj za darilo kupim..

knjiga bo sama do mene prisla in tisto kar rabim! itak pa seveda se moram pac odpret, dati moznost in vcasih tudi kljun odpreti in se povezovati. bla bla bla...

ej, lepo se mejte VSI kle gor!!! x:)x x:Xx x:)x x:)x

Freee - pejt pogledat na prejsnjo stran, ki sem pripopala, kako zgleda natancno ta knjiga v slovenscini - morda jo dobis v kaki knjiznici, ce pa bo frka, ti pa jo jaz posodim. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hej, Free x:)x

Govorila sem o knjigi "Prebuditev zdravilne energije", ampak če sklepam po Marsinih besedah, je res vseeno, katero imaš, saj naj bi obe opisovali iste stvari... Jaz sem si jo kupila, ampak jo bom ziher še kakšno leto hotela imet non-stop "na dohvatu ruke", tako da če boš čakal name, se boš še mal načakal... x:Ix

Ob tem, ko si rekel, da bo knjiga sama prišla do tebe, sem se ful luštno nasmehnila - a poznaš tisti vic o duhovniku, ki zagnano veruje v boga in mu zaupa, da bo na stara leta za svojo finančno preskrbljenost z njegovo "pomočjo" ziher zadel na tomboli, hkrati pa niti srečke ne kupi? Ne obremenjuj boga s tem, kar lahko narediš sam, bi bila različica nauka te zgodbe. x;)x

Drugač pa sem si pregledala webpage od Mantaka Chie in sem nadvse prijetno pretresena. :palec:

Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Dbest, Soncna! :)

'Skoda', ker nisi kar podala. ;)

Ja, po mojem je Prebuditev zelo OK. Jaz sem takoj 'zapopadla' tole (obe, zeleno in vijolicno, kot smo jima potem vedno rekli) in se navdusila, cim je izslo - kaj pa vem, morda kakih 15 let nazaj ali 13... vec kot desetletje je tega, tedaj je to bilo nekaj novega...

Morda si je bolj 'primerno' nekako ubosti knjigo Fuzija petih elementov, ki pa je v bistvu nekako nadgradnja, le da vsebuje tudi te metode; tako da je morda bolj smiselno iskati to?

Nisem je pa se prestudirala, potem sem nekoliko zanemarila to oz. sem si ze izsrkala, kar je meni sedlo na sistemcke...

A zdaj ko spet tole obravnavamo, ponovno ugotavljam, kako kul je Chia pravzaprav.

In res je ze toliko casa navdusenje, ponatisi in vse.

Pa tudi kar gre - je kar wanted. :) :palec:

Picasso

• 1 month later...
Velikokrat preberem, da ljudje pišejo, da so imeli prej vse čakre "zapacane", ampak se je stanje popravilo oziroma so si ga popravili. Zanima me, kako sploh veš, da določene čakre ne delujejo tako kot je treba? Se to nanaša na kakšne težave s fizičnim telesom?

jah različno te boli...po več dni skupaj lahko...ene glava, druge trebuh...težko in nepravilno se morda diha, neustrezni telesni izločki...Če si skladna s telesom,ga poslušaš ,potem opaziš vsako spremembo lahko. Razne žilne rdečice, pa flike po telesu, tudi izpuščaji, pretirana aknasta koža..Mene so naučil,da je zamašen pretok energije teh čakr; veš kak jest ugotovim, da je zdravje uredu; zjutraj si lahek v počutju-prezračen- nič težaško..no ja mau čudno in nenavadno se sliš...sam vsak ima svojo razlago....

..so rekl,da rak nastaja nekak ~10 let prej že..nekje v nekem predelu telesa te nekaj kljuje morda,nekak se ti bolečina ponavlja intervalno..tudi sami psihični, pomankljivi interes do samega življenja, ni volja do dela, je že dovolj,da nekaj ne štima...ritem vsakdanjega dihanja´se ti nekak poruši..,da je človek prazen v nekem obdobju..uplahne zanimanje, kjer ga je bilo prej zadovoljivo...tudi nepravilno mišljenje ustvari blokado čakre...zat0 pa furajo ustrezne meditacije in iskanje miru v telesu...

Ja, seveda... najveckrat je seveda tako (da je 'zapacanost' caker povezana s fizicnim telesom).

Kot pravi Pokowc, razlicni 'simptomi' so... debelost, recimo, je tudi zanimiv primer - ki mdr kaze na potrebo po varnosti, zato si nalagamo 'plasti' okoli sebe... Ali vnetje sinusov, ki pa to ni nujno, da se sploh fizicno manifestira oz. da do te stopnje sploh pride - a ce recimo skoz blokiras tretje oko (podzavestno, ker se bojis, da se nisi pripravljen na naslednjo stopnjo v osebni rasti), ker se 'bojis' svoje intuicije (ali iz kateregakoli drugega razloga), ostajas na strahovih in slabih slutnjah, ki v glavnem izvirajo iz pomanjkanja vere.

Ali morda nimas se rane na zelodcu (oz. nisi se v tej fazi), ampak vedno se bo blokada ali motnja najprej zacela ne teh etericnih nivojih...... torej, lahko gre (zaenkrat) za pretirano zaskrbljenost, ki same po sebi ne interpretiras kot zdaj posebno motenega delovanja dolocene cakre.

Pac pa potem, ko se to materializira, dobis rano na zelodcu ali sladkorno in reces - aha, imam blokado na pleksus cakri...

Picasso

• 1 month later...
Kako pa potem veš s katero čakro je kaj narobe? Kaj pa če nimaš nobenih fizičnih problemov?

Tlele ne gre le za odgovor Tiani, ampak za moje mnenje na mnenja "vpletenih".

Za nastanek raka so trije ključni vzroki:

- Negativno razmišljanje oz. strah, da bomo dobili raka. Predvsem ta oblika raka je tista, ki jo lahko v avri zasledimo že veliko pred fizično manifestacijo. Nekje sem že napisal, da je Rus Korotkov dokazal, da imajo osebe, ki raka nimajo, a se ga bojijo, v avri na las enak energijski vzorec kot osebe, ki raka dejansko imajo.

- Pogosto zadrževanje (zlasti spanje) na mestih, kjer so škodljiva sevanja takšne vrste, da okrepijo zemeljsko električno polje (do neke mere velja to tudi za magnetno). Zametek raka v avri je tu viden bistveno kasneje.

- Stres, zaradi katerega smo bolj občutljivi na različne dražljaje (tudi sevanja seveda), nepravilno prehrano itd.

Klele spodaj pa najdete povezavo med disfunkcijami čaker in psihofizičnimi vplivi, ki jih te disfunkcije "potegnejo za sabo"

PRVA ČAKRA

- Povezava z žlezami: Nadledvična žleza.

- Druge povezave: Ledvice, tanko in debelo črevo, hrbtenica, noge, kosti, anus, pri moških

tudi prostata.

- Vpliv na fizično telo: Ob deviacijah vrtenja te čakre, lahko pride do

anemije, mišične slabosti in občutka utrujenosti, bolezni prostate, kroničnih bolečin v križu,

nizkega krvnega tlaka, prehlada, pa tudi paralize.

- Ljudje, ki se jim ta čakra ne vrti pravilno, so običajno plahi, neenergični in

nesposobni zastopati svoje interese.

DRUGA ČAKRA

- Lokacija: Tri prste pod popkom, oziroma v višini prvega ledvenega vretenca.

- Povezava z žlezami: Spolne žleze.

- Druge povezave: Mehur, debelo črevo.

- Vpliv na fizično telo: Ob nepravilnem delovanju te čakre prihaja pogosto do katarja, kašlja, bronhitisa, kronične astme, kronične revme, povišane temperature, raka prostate in jajčnikov,

problemov zaradi šibkih ali premočnih menstruacij, debelosti, kroničnih bolečin v križu, …

- Čustveno-mentalni procesi: Za blokirano delovanje te čakre pa so poleg zaprtosti vase značilni strahovi pred izgubo nadzora nad ljudmi (tudi preko seksa in denarja) in pred tem, da kdo nadzoruje nas, običajno povezani z okoliščinami, kakršne so izguba denarja, iguba partnerja, impotenca, prevara in fizična oslabelost.

TRETJA ČAKRA

- Lokacija: Pleksus solaris, hrbtni aspekt pa v višini osmega prsnega vretenca.

- Povezava z žlezami: Pankreas (trebušna slinavka), del nadledvične žleze, ki izloča

adrenalin.

- Druge povezave: želodec, jetra, žolčnik, vranica, živčni sistem.

- Vpliv na fizično telo: Blokade te čakre pogosto privedejo do bolezni

želodca, hepatitisa, slabega delovanja ledvic ali jeter, slabe prebave, hemeroidov, živčne

izčrpanosti, dermatoloških sprememb in sladkorne bolezni.

- Čustveno-mentalni procesi: Pogosta posledica blokade te čakre je depresija, vzroki

blokad pa običajno segajo v otroštvo in se nanašajo na izgubo ljubljenih oseb, kritiko,

strahom, da bomo v neki situaciji videti neumni in da ne bomo uspeli. V veliki meri je

povezana s čustvi, ki jih gojimo do sebe, strahovi, ki jo blokirajo, pa se nanašajo tudi na naš

fizični izgled, kot je npr. strah pred debelostjo ali plešavostjo.

ČETRTA ČAKRA

- Lokacija: Sredi prsi, nekoliko nad višino prsnih bradavic, zadnji aspekt pa na področju 1., 2.

in 3. prsnega vretenca.

- Povezava z žlezami: Timus.

- Druge povezave: Srce, pljuča, ramena, prsi, roke.

- Vpliv na fizično telo: Deviacije vrtenja te čakre lahko povzročijo srčni napad oziroma druga obolenja srca, astmo, pljučnega raka, rak dojke, bronhitis, previsok ali prenizek krvni tlak,…

- Čustveno-mentalni procesi: Osnovni strahovi, ki blokirajo delovanje te čakre, so strah pred

osamljenostjo, prevaro, obvezami in čustvenimi ranami, blokirana čakra pa nato privede do

otopelosti, ljubosumja, sovraštva in nesposobnosti, da oprostimo tako drugim kot sebi.

PETA ČAKRA

- Povezava z žlezami: Ščitnica.

- Druge povezave: Paratiroidne žleze – obščitnice, pljuča, bronhiji, grlo, vrat, obraz, kosti.

- Vpliv na fizično telo: Zaradi nepravilnega vrtenja te čakre, lahko pride do hripavosti, bolezni dlesni, motenj v telesnem in duševnem razvoju, lenobne ali pospešene presnove, posledično pa do zaviranja ali prekomerne aktivnosti oksidacijskih procesov v telesu, pospešenega srčnega dela in

nenadzorovanih sprememb telesne teže. Nepravilno delovanje te čakre je v tesni povezavi

tudi z delovanjem obščitnic, ki kontrolirajo količino kalcija v krvi. Kosti lahko postanejo

krhke in lomljive.

- Čustveno-mentalni procesi: Če je vrtenje čakre moteno, so pogosti

občutki nemoči tako v osebnih kot profesionalnih odnosih, strah nas je delovati intuitivno

ter tega, da se v določenih situacijah ne bomo obvladali.

ŠESTA ČAKRA

- Lokacija: Med obrvmi, zadnji aspekt pa v višini prvega vratnega vretenca.

- Povezava z žlezami: Hipofiza.

- Druge povezave: Levo oko, živčni sistem, mišice, ušesa, nos, možgani.

- Vpliv na fizično telo: Če se ta čakra ne vrti pravilno, lahko pride do motenj v

rasti, tolščice, nepopolnega razvoja spolnih žlez, možganskih tumorjev, možganske kapi,

okvar sluha, vida in presnovnih motenj.

- Čustveno-mentalni procesi: Kadar zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ta čakra ne

deluje pravilno, se to odraža s strahom pred zdravo oceno, pred disciplino, zaupanjem in

temnimi platmi človeških značajev.

SEDMA ČAKRA

- Povezava z žlezami: Epifiza.

- Druge povezave: Desno oko, koža, živčni sistem.

- Vpliv na fizično telo: Nepravilno delovanje te čakre privede do nevroz, revme, išiasa, izpadanja las, živčnih motenj, bolezni ledvic in sečil.

- Čustveno-mentalni procesi: Blokade v tej čakri pa privedejo do strahov pred izgubo identitete in

stika z ljudmi okoli nas, potrebe po sočustvovanju bližnjih.

:eek: :eek: :eek:

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Glavni razlog za raka na dojki je ANTI-PERSPIRANT. Največ proizvodov na tržišču je kombiniranih anti-perspirantov in deodorantov. Deodoranti niso škodljivi.

...preverite sestavo proizvoda, ki ga uporabljate! Če vsebuje ALUMIMIUM CHLORHYDRAT, ga takoj vržite v smeti!.......Najdite druge znamke, ki te kemikalije ne vsebujejo.

O.K.

TO NI RES.!? xupx

slo. zdravniki so ocenili ,da tale članek,ki je buril duhove žensk ne kaže prav, predusem pa, da ni prav testiran. Se pravi,da lahko še naprej uporabljamo tiste ,ki smo jih prej imeli na Seznamu. ......(.ker strupi gredo ven le skoz urin...)

...Nekdo.............Itak je pa rak na dojki malo starejši od antiperspirantov...

QUOTE (free @ 17. Jan 2004 ob 12:32)

ciscenje spolne cakre:  jezik zavihas na nebo in nabiras slino

(recimo veckrat na dan po 10 min.)

Ne vem če je to isti način ampak...

podoben pa je načinu, ki je poznan za prestrezanje nektarja nesmrtnosti, ki nastaja v bindu čakri. Redki obvladajo to tehniko do te mere da ne potreboujejo hrane. Poznam primer Magdalene Gornik.

Nektar je mogoče nadzorovati z višudi čakro (grleno) in z jezikom. Če ga zadržimo v višudi čakri in ga prestrežemo z jezikom na katerem se postopno raztopi tako,kot homeopatsko zdravilo, se učinek nektarja razširi po pranskih kanalih.

Ne vem, če to spada sem, ampak vseeno. Zadnje čase me bolijo kolena. Kar hudo. No, saj so me že prej, pa je minilo in spet prišlo in minilo. Ob prehudi hoji. Zdaj pa skoraj nič ne hodim, nobenih naporov, v glavnem sedim za računalnikom in delam. Kolena pa kar otečena. :sori: Napihnjena, vendar pa vode ni noter. Sem bla na slikanju, ampak s kostmi je cist vse ok. Mišice od kolena navzgor so pa zelo zelo napete. Ima kdo kakšno idejo?? :inocent: x?x

Gre lahko tu za "zapacane" čakre? Je lahko ta bolečina povezana s psihično napetostjo? Res me zanima.

Lepo pančajte! xsrcx

• 2 months later...

lahko gre tudi na nepretocne cakre, vendar tu ne gre prehitro sklepati. vzroki so lahko vse drugo, kar sploh ne bi bilo povezano z bolecinami v kolenih- to je le posledica.

morda bi bilo bolje delovati na vseh cakrah, jih uravnovesiti, saj ce ne deluje ena, tudi celoten sistem ne more delovati.

O, Vesna, dobrodosla x:)x :palec: , pa takoj si nasla temo in vidim, da tudi ze odgovorila na vprasanje, ki je izzvenelo v pozabo. :palec:

Seveda, tudi ce ima avto v dbest stanju 3 kolesa, ce ni 4. ali pa ce je v precej slabsem stanju, se to odraza na obnasanju celotnega vozila.

Picasso

Guest sstane

Marsa, to okoli aure in čaker še nisem dobro preštudiral, če pa bi bil na tem, da se svoje terapije lotim z uravnoteženjem čaker, bi najprej stopil h komu, ki ti naredi elektronski posnetek stanja.

Zadnjič na pikniku sem videl v živo, kako to gre in ti povem, da je zadeva zelo interesantna, ker lahko na zelo preprost način spremljaš vse spremembe. Na posnetku se pa vidi tudi, v čem je problem. Seveda, če ga znaš brati in Kapičin oče ga zna.

Če te zanima, ali pa koga drugega, gospodu je ime Franc Štorgel, pa ga pokliči na mobi 041558538.

:palec: Hehe tele čakre se da odpirat "at will" sam mal je kažin s tem k to je tko kot nasmešek za fotoaparat... :D lohk se nasmehneš. ampak ne traja... tko da pozor pri slikah, najboljš čist lepo na blaf nič posebnga si mislt... k sicer se dogaja vsemogoče :D x;)x
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Guest sstane
Verjetno bi res bilo dobro narediti najprej slepi posnetek, ker izgleda, da psiha res vpliva takoj na stanje in če te je malo strah, kaj bo ven priletelo, je lahko slika res popačena. To je približno tako, kot pri tistih, ki se dohtarjev bojijo in jim pritisk skoči v plafon x:Dx

Marsa, to okoli aure in čaker še nisem dobro preštudiral, če pa bi bil na tem, da se svoje terapije lotim z uravnoteženjem čaker, bi najprej stopil h komu, ki ti naredi elektronski posnetek stanja.

Zadnjič na pikniku sem videl v živo, kako to gre in ti povem, da je zadeva zelo interesantna, ker lahko na zelo preprost način spremljaš vse spremembe. Na posnetku se pa vidi tudi, v čem je problem. Seveda, če ga znaš brati in Kapičin oče ga zna.

Če te zanima, ali pa koga drugega, gospodu je ime Franc Štorgel, pa ga pokliči na mobi 041558538.

Dbest Stane, za to je seveda veliko zanimanja, veckrat dobim tole vprasanje na urednistvo, si bom shranila ta podatek, da imam na broju, ce bo se koga zanimalo.

Ja, tole je pac neposredna odslikava stanja, res kul, seveda, prav lepo pa tudi vidimo, da to pomeni, da se tole stanje v bistvu nenehno spreminja... sem videla ze dosti teh posnetkov, nekatere prav nenavadne celo, me zanima, pravzaprav mi je za temle najbolj 'zal', ko se nisem mogla poigrat.

Picasso

:D naslednji načrtovan party na štajerskem je če razumem naš pogression tam enkrat 2006 :D boljš da boš tam....
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

emm samo zakaj bi skoraj vsak mesec enih dest tisoč zaravil za eno bedno sliko ko pa jo lahko ti sam vidiš vsak dan in še to zastonj?

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...