Apolonija 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 Nekoc je zivel kralj, ki je imel stiri zene. Cetrto zeno je najbolj ljubil in jo krasil z dragocenostmi ter gostil z najboljsimi slasicami.Dajal ji je samo najboljse. Ljubil je tudi tretjo zeno in jo je vedno razkazoval v sosednjih kraljestvih. Vendar se je bal, da ga bo nekega dne zapustila in odsla zdrugim. Ljubil je tudi drugo zeno. Bila je njegova zaupnica, vedno prijazna, pozorna in potrpezljiva. Vedno, ko se je soocal s problemom, ji jelahko zaupal in ona mu je pomagala prebroditi tezke case. Prva zena je bila vdana druzabnica in je ogromno doprinesla h blagostanju njegovega kraljestva. Vendar prve zene ni ljubil. Ceprav ga je ona globoko ljubila, se nanjo ni oziral. Nekega dne je kralj zbolel in vedel je, da se bliza njegov konec. Razmisljal je o svojem razkosnem zivljenju in osupnjeno ugotovil"Imam stiri zene, vendar , ko bom umrl, bom popolnoma sam." Cetrto zeno vprasa:" Najbolj sem te ljubil, te obdarjal z najboljsimioblekami in ti izkazoval pozornost." Sedaj ko umiram, ali bos slaza mano in mi delala druzbo ?" "Ni govora!" je odgovorila cetrta zena in odsla brez besed. NjenOdgovor je zarezal kot oster noz v njegovo srce. Zalostni kralj vprasa tretjo zeno: "Vse zivljenje sem te ljubil. Sedaj ko umiram, ali bos sla z mano in mi delala druzbo ?" "Ne", je odgovorila tretja zena. " zivljenje je predobro. Ko bos umrl, se bom ponovno porocila." Potem je vprasal drugo zeno:"Vedno sem se obracal nate in vedno si mi pomagala." Ko bom umrl, ali bos odsla z mano in mi delala druzbo ?""Zal mi je, tokrat ti ne morem pomagati, odvrne druga zena. KarLahko storim je, da te pokopljem." Njen odgovor je kralja zadel kot puscica. Potem je zaslisal glas: "Sla bom s tabo in ti sledila kamor koli bos sel." Kralj se je ozrl in pred njim je stala njegova prva zena. Bila jesuha od podhranjenosti in zapuscena. "Ko sem imel priliko, bi moral bolj skrbeti zate, " rece z veliko bridkostjo kralj. V resnici imamo vsi v zivljenju stiri zene. Nasa cetrta zena je nase telo. Ne glede na to koliko napora vlozimoV nego in skrb za telo, nas bo zapustilo, ko bomo umrli. Nasa tretja zena so posest, polozaj in bogastvo. Ko umremo, gapodedujejo drugi. Nasa druga zena so druzina in prijatelji. Ne glede na to koliko soNas ljubili,z nami bodo ostali samo do groba. In nasa prva zena je nasa dusa. Mnogokrat zapostavljena v teznji popridobivanju bogastva, moci in uzitkov. Vendar je dusa edina, kinam bo sledila, kamorkoli bomo sli. Neguj jo, krepcaj in varuj jo sedaj,saj je edina, ki ti bo sledila pred bozji prestol in bo ostala z tabo v vecnosti. Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 Janezek: Ati, kaj je bigamija?Ati: Ce imas eno zeno prevec. Janezek: Ati, kaj je pa potem monogamija ?Ati: Ma, isto..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 29. november 2004 Prijavi Deli 29. november 2004 kaj je kazen za bigamijo?vech tashch 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Ja prva žena. Vsakemu raste palica, za grehe storjene v življenju. Če ne prej pa potem tik pred smrtjo. Tudi na tak način razumem zgodbo. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 30. november 2004 Avtor Prijavi Deli 30. november 2004 Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Ne vem če to sodi sem??? Na nekem otoku Nekoč je bil otok na katerem so živelavsa čustva in vrednote človeštva:Dobra volja, Zalost, Spoznanje..., skupaj z ostalimi, vključujoč Ljubezen. Nekega dne je bilo èustvom sporočeno da se bo otok potopil. Vsa čustva tako pripravijo ladje za odhod, edino Ljubezen se odloči počakati do poslednjega trenutka. Ko je otok tik pred potopom, se Ljubezen odloči zaprositi za pomoč. Bogastvo se pripelje mimo Ljubezni na luksuzni barki in Ljubezen ga vpraša:"Bogastvo, me vzames s seboj?" "Ne morem, moja barka je polna zlata in srebra in ni prostora se zate." Tako se Ljubezen odloèi povprašati Ponos, ki se pelje na odlični ladji:"Ponos prosim te, me lahko vzameš s seboj?" "Ne morem ti pomagati, Ljubezen..." odgovori Ponos, "tukaj je vse perfektno in lahko bi mi unicila barko". Torej Ljubezen povprasa Žalost, ki se mu približuje: "Žalost, prosim, vzemi me s seboj", "Oh Ljubezen" ji odgovori Žalost,"tako žalostna sem, da si želim biti sama". Tudi Dobra volja se je pripeljala mimo otoka, ampak je bila tako zadovoljna, da niti slišala ni klicoèe Ljubezni. Nenadoma se zasliši glas: "Pridi, Ljubezen, z menoj!"Govoril je starec. Ljubezen je bila tako srečna in vesela, da je starca pozabila vprašati za ime. Ko prispeta na celino, starec odide. Ko se zave, kaj se je zgodilo, vpraša Spoznanje: "Spoznanje, ali mi lahko poves, kdo mi je pomagal?" "Bil je Čas," ji je odgovorilo Spoznanje. "Čas???" se začudi Ljubezen, "Zakaj mi je pomagal prav Čas?". Spoznanje polno modrosti odgovori: "Zato ker je samo Čas zmožen doumeti, kako pomembna je v življenju Ljubezen". Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 MIPO Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 četudi prepisano, mipo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 30. november 2004 Avtor Prijavi Deli 30. november 2004 Lepo.... Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Apolonija, tudi tvoja je dobra, tisto, kar je resnično pomembno, ponavadi zapostavljamo, sebe in svoje srce - dušo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 Apolonija svaka čast in tako resnično! Mipo, tole zgodbico sem že brala, pa nič hudega. Take zgodbice moraš prebrati večkrat, da te mal preruka, a ne? LP Nataša Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 30. november 2004 Prijavi Deli 30. november 2004 <{POST_SNAPBACK}> "Zato ker je samo Čas zmožen doumeti, kako pomembna je v življenju Ljubezen". ne vem zakaj me tovrstna modrost ne razsvetli.saj ni res sploh da čas kaj vpliva na to. gre za *modrost* ki je v tebi ali je pač ni, kar pomeni da še bo. torej s časom res pridejo izkušnje, ni pa nujno da te naredijo bolj modrega. izkušnje pa z ljubeznijo (mislim real ljubezen) nimajo veze. torej tudi čas tukaj nima kaj iskati gre bolj za proces notranjega zorenja in odpiranja spoznanju smisla. smisel pa je ljubezen. in je fiksen, je tukaj vedno. ni ga potrebno čakati, iskati....samo odpreti se. torej je čas relativen, lahko bi rekli da sploh ne obstaja, ker je trivialen, izmišljen. ljubezen pa je bistvo. to potrjuje mojo zgornjo misel, da čas nima veze z ljubeznijo. ker če ne bi bilo ljubezni tudi *časa ne bi bilo, ne bi bilo nas, ne bi bilo ničesar....ne bi bilo ne zivljenja ne smrti, ne sveta, ne zemlje, ne neba, ne zivali, ne rastlin,.... ne filozofije, ne literature, ne umetnosti... in na koncu koncev tudi tega foruma ne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 1. december 2004 Prijavi Deli 1. december 2004 Seveda je prepisana oz. copy - paste varianta . Ma nekaj sem po starih (zelo starih) mailih brskal pa sem to našel. Žal, tudi mene več ne razsvetli prav posebej ta zgodba, kot nekoč. je pa taka luštkana, sam to Jutro, vsi skupaj. Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 1. december 2004 Prijavi Deli 1. december 2004 jutro mipo.meni je bila pa zelo všeč zgodbica... je še nisem prebrala.... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jupiter 4. december 2004 Prijavi Deli 4. december 2004 Lepo je brati misli ki božajo dušo , da bi vedno sledili svojim sanjam z ljubeznijo v srcu... Citiraj Vedno sledi svojim sanjam z ljubeznijo v srcu... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
blackie 5. december 2004 Prijavi Deli 5. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Lepo je brati misli ki božajo dušo , da bi vedno sledili svojim sanjam z ljubeznijo v srcu... Citiraj Če hočeš najti zaklad, bodi pozoren na znamenja. Bog je v svet zapisal pot, ki ji vsak od nas mora slediti. Vse, kar moraš storiti, je to, da prebereš, kaj je zapisal tebi. P. COELHO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.