Guest sstane 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 Zopet nakladaš, knjigo imaš brezplačno na moji strani.To o normativih niso moje hipoteze, ampak dejstva iz medicinskih priporočil WHO.Je pa res vprašanje, kateri normativ je pravi, o jodu, natriju ali soli, ker eden drugega zanikajo.Ali je povprečna poraba soli prava tista, ki je dejanska, ali tista, ki je priporočena.Kaj misliš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 FAO pa priporoca dnevno uziti od 150 do 200mg joda dnevno!Če je verjeti medicinskim normativom, ga človeško telo potrebuje 150 mikrogramov na dan za normalno delovanje ščitne žleze. Sem mal preletel tele vajine debate... mislim, da je glavni problem, zakaj ne prideta skupi, ker free govori o miligramih, sstane pa o mikrogramih. Tko da bi blo treba najprej to razčistit, kaj so dejanska priporočila po medicinskih normativih, da se ne mlati prazne slame tuki... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 ne, ni v tem point. sm jst tut mislu, pa ni. ker je dona karlitos tudi jasno napisala. da pa bi se stane zmotu o tem, pa tut dvomim nekak. point je v tem, da meni stane kle servira nekaj kar nekje pise, tukaj pa tega ne zna argumentirat tako da lahko to prebere vsak clovek ki temo bere!in ce mu jst podam izracun glede na podatke ki jih je sam dal in mu pokazem da se moti, nestrinjanja ne zna ali pa noce argumentirat.na zastavljeno vprasanje se izogne z drugim vprasanjem itn. nic novega iz njegove strani v zadnjih 6 letih. Sem mal preletel tele vajine debate... mislim, da je glavni problem, zakaj ne prideta skupi, ker free govori o miligramih, sstane pa o mikrogramih. Tko da bi blo treba najprej to razčistit, kaj so dejanska priporočila po medicinskih normativih, da se ne mlati prazne slame tuki... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 aja celo. tocno tako, je vprasanje kateri je pravi. in koliko se velja za sedanji cas. in tako kot pravis ti da imas sol v malem prstu, morda niams dovolj v malem prstu tudi celotnega cloveskega delovanja, kar pomeni da ves malo vec kot "malo vec". pomeni da se vedno nisi odgovoril na vprasanja o tem, kako raba soli in joda deluje v organizmu v primeru stresa, vecje rabe mozganov in sodobnega umskega dela, itn. kljub temu pa si mnogo tega upas trdit zagotovo! kakor nisi komentiral kako se obnasa recimo povecana kolicina joda v organizmu v primeru pomanjkanja mineralov v prehrani sodobnega cloveka. Ter, ali je dejansko bolj krivo za nekatere tezave scitnice pomanjkaje mineralov kakor joda samega; oz. joda zgolj kot posledica pomanjkanja mineralov nasploh. skratka odgovarjas kar ti pase, kar ni niti malo fer in ni konstruktivno za debato! kaj je pravo je logicno.kaj je dejansko pa tudi ti ne ves! trdis pa vseeno marsikaj. Zopet nakladaš, knjigo imaš brezplačno na moji strani. To o normativih niso moje hipoteze, ampak dejstva iz medicinskih priporočil WHO.Je pa res vprašanje, kateri normativ je pravi, o jodu, natriju ali soli, ker eden drugega zanikajo. Ali je povprečna poraba soli prava tista, ki je dejanska, ali tista, ki je priporočena.Kaj misliš? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 ne, ni v tem point. point je v tem, da meni stane kle servira nekaj kar nekej pise, tukaj pa tega ne zna argumentirat tako da lahko to prebere vsak clovek ki temo bere!in ce mu jst podam izracun glede an podatke ki jih je sam dal in mu pokazem da se moti, nsetrinjanja ne zna ali pa noce argumentirat.na zastavljeno vprasanje se izogne z drugim vprasanjem itn. nic novega iz njegove strani v zadnjih 6 letih.Pa sej maš na prejšnji strani izračune tako staneta kot don carlosa. Sploh od carlosa so zelo eksaktni.Ti si mu res podal svoj izračun, s katerim kažeš, da se moti, ampak do tega prihaja zato, ker ti govoriš o miligramih on pa o mikrogramih.Stvar bi bla hitr bolj jasna, če bi kdo prpopal kak link, kjer so ti normativi zapisani... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 jst jih ne razumem, kar sem tudi napisal. sem pa podal moj laicni izracun, ki govori drugace.pomoje ne. tudi don karlitos-ka je govorila o miligramih, samo navedla je mikrograme:1g soli = 21 mcg (kar je isto kot) 1kg soli = 21mg (verjetno si spregledal).nekatere normative je stane podal iz pravilnika, ter povedal, da ima navadna sol cca. 30mg joda na 1kg soli. in recimo da je temu res tako. nekateri pa so iz statisticnega urada (povprecna dnevna raba soli na prebivalca cca. 13g). in to je dovolj da se izracuna. Pa sej maš na prejšnji strani izračune tako staneta kot don carlosa. Sploh od carlosa so zelo eksaktni.Ti si mu res podal svoj izračun, s katerim kažeš, da se moti, ampak do tega prihaja zato, ker ti govoriš o miligramih on pa o mikrogramih.Stvar bi bla hitr bolj jasna, če bi kdo prpopal kak link, kjer so ti normativi zapisani... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 Pa sej maš na prejšnji strani izračune tako staneta kot don carlosa. Sploh od carlosa so zelo eksaktni.Ti si mu res podal svoj izračun, s katerim kažeš, da se moti, ampak do tega prihaja zato, ker ti govoriš o miligramih on pa o mikrogramih.Stvar bi bla hitr bolj jasna, če bi kdo prpopal kak link, kjer so ti normativi zapisani...Vpiši v google ali najdi.si RDA MINERALI, pa dobiš sto linkov, na primefr http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=2470Za sol pa Pravilnik o kakovosti soli, ki ga imaš tudi na moji spletni strani.Samo, če se nekdo dela neumnega kot Free, pač ne gre. http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?url...p;stevilka=3397 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 Da bo konec debate, naj ponovno naštejem podatke, ki so fakti znanosti: nejodirana morska sol vsebuje približno ( v odvisnosti od procesa predelave, spiranja dežja....) 3 µg mikrograme čistega joda / na gram suhe soli. kamena nejodirana sol (himalajska, ta iz tuzle, mineral HALITA) vsebuje: 0,05 µg mikrograme čistega joda / na gram suhe soli jodirane soli pa vsebujejo po črki zakona približno: 20 µg mikrogramov čistega joda / na gram suhe soli 1kg kilogram = 1000 g (gramov) = 1000 000 mg (miligramov) = 1000 000 000 µg (mikrogramov)1 g (gram) = 1000 mg (miligramov) = 1000 000 µg (mikrogramov)1 mg = 1000 µg Poteba odraslega po jodu je od 150 - 100 µg (mikro gramov) čistega joda / na dan. To je µg mikro gramov (ne mili gramov). Ziher! Sem pogledal tabele FDA... Torej če s prehrano dobimo okoli 75 µg joda na dan, lahko sklepamo, da bi za normalno delovanje telesa potrebovali še okoli 25 -50 µg joda na dan. Tako bi morali zaužiti še samo 1 - 2 grama jodirane soli, da pokrijemo potrebe po jodu. Ker pa v povprečju zaužijemo okoli 12 g soli na dan, tako vnesemo v telo 75 µg (jod hrana) + 250 µg (jod sol) = 325 µg joda na dan. Kar je pa na potrebe očitno preveč. Tako je doseženo stanje prejodiranosti v telesu, ki verjetno ni zdravo. Pa tudi potrebe po jodu so ocenjene bolj ziheraško... Opomba: Kamena sol (tuzla, himalajska, salzburg... mineral halit) ima vsebnost joda 0,05 µg / gram soli, kar je približno 100 X manjše od vsebnosti joda v morski soli.... Tako da ima kamena sol če ni dodatno jodirana praktično ničen pomen glede presnove joda v telesu. LP http://asvanytan.nyf.hu/files_asvany/images/halit.preview.jpg http://www.natur-server.de/Bilder/WP/001/wp000081-halit.jpg MINERAL HALIT(Kamena sol) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 ok, super, hvala za razlago, zdej mi je jasno v cem je bil problem! je mel dayo prou! jst sm staneta razumu da pravilnik govori o 150-200 miligramov NE PA mikrogramov! in sem ocitno napacno prebral, kar je moja krivda priznam! tole pa spremeni zadevo ane. a moj izracun je pravilen?:Ce .......................... 1.000g soli vsebuje 30,0mg joda,in vzamemo 2x niclo: ....10g soli vsebuje ..0,3mg jodakar pomeni, ce 1kg soli vsebuje 30mg joda, pomeni,da 12g soli ki jo dnevno pouzije povprecni slovenec vsebuje cca. 0,4mg joda. ali 400 mcg (µg)Kar bi seveda pomenilo, da po FDA pouzijemo cca. 4 x prevec joda! heh, in to povsem spremeni zadevo! ni mi pa glih jasno kako si ti prsou do tvojih stevilk sploh!?namrec stanetu je to ocitno odvec obrazlozit. 0,05 µg mikrograme čistega joda / na gram suhe solijodirane soli pa vsebujejo po črki zakona približno:20 µg mikrogramov čistega joda / na gram suhe soliPoteba odraslega po jodu je od 150 - 100 µg (mikro gramov) čistega joda / na dan. To je µg mikro gramov (ne mili gramov). Ziher! Sem pogledal tabele FDA... Torej če s prehrano dobimo okoli 75 µg joda na dan, lahko sklepamo, da bi za normalno delovanje telesa potrebovali še okoli 25 -50 µg joda na dan. Tako bi morali zaužiti še samo 1 - 2 grama jodirane soli, da pokrijemo potrebe po jodu.Ker pa v povprečju zaužijemo okoli 12 g soli na dan, tako vnesemo v telo 75 µg (jod hrana) + 250 µg (jod sol) = 325 µg joda na dan.Kar je pa na potrebe očitno preveč. Tako je doseženo stanje prejodiranosti v telesu, ki verjetno ni zdravo. Pa tudi potrebe po jodu so ocenjene bolj ziheraško... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 ok, super, hvala za razlago, zdej mi je jasno v cem je bil problem! je mel dayo prou! jst sm staneta razumu da pravilnik govori o 150-200 miligramov NE PA mikrogramov! in sem ocitno napacno prebral, kar je moja krivda priznam! tole pa spremeni zadevo ane. a moj izracun je pravilen?:Ce .......................... 1.000g soli vsebuje 30,0mg joda,in vzamemo 2x niclo: ....10g soli vsebuje ..0,3mg jodakar pomeni, ce 1kg soli vsebuje 30mg joda, pomeni,da 12g soli ki jo dnevno pouzije povprecni slovenec vsebuje cca. 0,4mg joda. ali 400 mcg (µg)Kar bi seveda pomenilo, da po FDA pouzijemo cca. 4 x prevec joda! heh, in to povsem spremeni zadevo! ni mi pa glih jasno kako si ti prsou do tvojih stevilk sploh!?namrec stanetu je to ocitno odvec obrazlozit. Saj si neko prav zračunal. 1 kg soli vsebuje 20 (ne trideset) mg joda. Sicer pa za izračun količine joda v mikrogramih lahko kar ponucaš moje podatke. jodirana sol ............... 20 mikro gramov joda / 1 gram soli če použijemo 12 g tako použijemo, 12 g X 20 mikrogramov joda / 1 g soli = 240 mikrogramov joda. Pri tem moramo upoštevati, da jod dobimo tudi s ostalo hrano in pitno vodo. Z hrano (nesoljeno) vnesemo okoli 80 mikro gramov joda na dan. Kot sredstvo za jodiranje se uporablja KI - kalijev jodid. na primer na pakeru soli, ki sem jo kupil piše dodano 2,5 mg KI / 100 g soli. Ker pa nas zanima samo čisti jod ne pa tudi kalij, se maso kalija odbije in se dobi tako približno 2,0 mg čistega joda / 100 g soli. Sicer pa si zapomni, za najbolj enostavno računanje, da je v morski soli (nejodirani) približno 3 mikrograme čistega joda / na gram soli, v kameni soli je joda zanemarljivo malo, po zakonu pa se mora jedilno sol jodirati, da se dobi koncentracijo približno 20 mikrogramov čistega joda / g soli. (Dovoljena so določena odstopanja, ki se pojavijo pri postopku jodiranja saj ni možno zneraj enako jodirat, tako da je lahko ena sol jodirana 22 mikrogramov / gram soli, druga pa 19 mikrogramov joda / na gram soli. Kolika so lahko odstopanja piše v pravilniku vendar je povprečje zmeraj 20... Torej če poješ 1 gram jodirane kamene soli dobiš povprečno 20 mikrogramov joda, če poješ 2 grama dobiš približno 40 mikrogramov joda..... Če te pa zanimajo kakšne so potebe telesa po jodu in kakšne so vrednosti joda v hrani, pa pobrskaj po netu, saj je tega na kile. Vtipkaj iodine body need...Če te zanimajo kakšno je dovoljeno odstopanje pri koncentraciji joda v jedilni soli si poglej pravilnik o soli, uradni list RS... LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 Ni kej, hvala za obrazlozitev Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 Nekje zgoraj si vprašal, kako urediti to pretirano vnašanje joda v prehrano ljudi in živali.Mislim, da samo z bombardiranjem politikov, ki sprejemajo predpise, tudi prehranske. http://www.zares.si/konferenca-za-novinarj.../#comment-26998 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 sem ze zasledil ja. nekak mislim da to ne bo dovolj. kot tudi ne nase tecnarjenje o potrebi po spremembi zivljenjskega stila v prid okolju. klinc, sol bo se kako pomembna ko vec hrane ne bo. no ja, ko bodo vecja svetovna mesta ob obalah poplavljena bo toliko manj kopnega in nekak tudi vec soli samo skoda, ce bo ta prav tako kotaminirana s teskimi kovinami kot ribe ki bodo plavale v njej. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. december 2009 Prijavi Deli 17. december 2009 sem ze zasledil ja. nekak mislim da to ne bo dovolj. kot tudi ne nase tecnarjenje o potrebi po spremembi zivljenjskega stila v prid okolju. klinc, sol bo se kako pomembna ko vec hrane ne bo. no ja, ko bodo vecja svetovna mesta ob obalah poplavljena bo toliko manj kopnega in nekak tudi vec soli samo skoda, ce bo ta prav tako kotaminirana s teskimi kovinami kot ribe ki bodo plavale v njej. Glede na to, da jod s segrevanjem hrane sublimira, je celo mogoče, da on povzroča večje klimatske spremembe kot CO2, ki je hrana za rastline.Veš, da oblake pred točo bombardirajo z jodom? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 18. december 2009 Prijavi Deli 18. december 2009 a lahko malo bolj razlozis oboje? sem pa ravno gledal Ulo, ki pravi, da ima kokosova voda, kokos znan kot najbolj zdrav sadez na zemlji, enako elktrolitsko sestavo kot kri! verjames?kar potrjuje to, kar sem govoril, da se da dobit sol tudi iz hrane, tam kjer je ni veliko. Narava je ze poskrbela za osnovno. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. december 2009 Prijavi Deli 18. december 2009 kar potrjuje to, kar sem govoril, da se da dobit sol tudi iz hrane, tam kjer je ni veliko. Narava je ze poskrbela za osnovno.Drži, ampak ne v kuhani hrani. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 18. december 2009 Prijavi Deli 18. december 2009 whatever ce je verjet temu, da je kuhana hrana itaq lahko povzroca digesticivno levkocitozo, kar pomeni, visek levkocitov, ker se clovek menda v celotni svoji zgodovini se vedno ni povsem privadil na kuhano hrano, kar v praksi pomeni, da vsakic ko jo uzije, telo dobi signal, da je v organizem prisel tujek in se pricnejo pospeseno proizvajat levkociti; docim se to pri surovi, naravni prehrani menda to ne dogaja; potem je itaq uzivanej kuhane hrane manj primerno.ker pa trenutno zivimo v se vedno tudi mrzlem delu planeta, je kuhanje hrane vseeno do neke meje primerno. Ce drugega vsaj uzivanje vrocih pijac (caj, ipd). Point je v tem, da je narava poskrbela zato, da clovek dobi iz okolja dovolj v kolikor zivi s samim seboj ter posledicno z okoljem v primernem sozitju.Zal pa temu pac ni tako. In ker je clovek v konstantnem karmicnem delovanju, namesto nedelovanju v smislu aktivnosti, ki za seboj ne puscajo neprimernih posledic, pomeni, da se tudi svetovne dobrine porazdeljujejo po svetu, kar je kot posledica morda logicno in tudi dobro.Kar se hrane tice prav tako, le da sem vseeno mnenja, da ni potrebe da bi uzivali recimo himalajsko ali katerokoli drugo sol, ce imamo svojo piransko, ki normalnemu cloveku menda povsem zadostuje. Namrec v Sloveniji menda imamo vse pogoje zato da prehranimo njene prebivalce v zadovoljivi ali celo dobri meri, ce bi to le znali primerno izkoristiti.In ce v afriki nimajo soli, imajo pa sigurno kaj drugega kar vsebuje dovolj soli za primerno rast in bivanje. Problem pa je, kot si tudi napisal, da je vpliv razvitih drzav tako velik, da tudi mnogi deli afrike niso ostali dovolj primarni v svoji prehrani in bivanju, kar ima seveda tudi taksne posledice, da so ljudje podhranjeni.In obratno, so nakateri deli afrike in nerazvitega sveta postali morda celo bolj prehranjeni zaradi vpliva razvitih, ki so prinesli znanje in tehnologijo.Tako, se mi ne zdi zadovoljivo rect, da je podhranjenost africanov zaradi pomanjkanja soli! temvec bi rajsi rekel, da zaradi pomanjkanja mineralov in hrane sploh kot posledica drugih okoliscin, recimo premalo znanja. Sol je le delcek celote. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. december 2009 Prijavi Deli 18. december 2009 Sol je le delcek celote.Sol nič ni le delček celote, kajti človek jo je pričel učivati takrat, ko je pričel uživati kuhano hrano.Na prilagajanje je imel na voljo tisočletja, današnji ljudje, ki so bili do pred stoletjem in manj še pretežni presnojedci, pa tega niti ne vedo.Vidim, da res moje knjige še nisi prebral Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 19. december 2009 Prijavi Deli 19. december 2009 Sol nič ni le delček celote, kajti človek jo je pričel učivati takrat, ko je pričel uživati kuhano hrano.Na prilagajanje je imel na voljo tisočletja, današnji ljudje, ki so bili do pred stoletjem in manj še pretežni presnojedci, pa tega niti ne vedo.Vidim, da res moje knjige še nisi prebral Stane menim, da se spet motiš. Za skoraj vse sesalce je značilno, da jedo minerale. Poglej si kak dokunmentarec o tem, kako opice v afriki hodijo jest z minerali bogato zemljo. Zakaj bi človek bil izjema. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. december 2009 Prijavi Deli 19. december 2009 Stane menim, da se spet motiš. LPTudi koze imajo rade sol, pa ne potujejo do morja, da bi se je lahko nalizale.Seveda so elektroliti, raztopljeni v vodi nujni za akumulacijo kinetične sončne energije z asimilacojo v potencialno v rastlinah in potem s presnovo v živalih nazaj iz potencialne v kinetično.Tako poteka energija Sonca skozi materijo Zemlje in to je življenje.Toda, samo človek uživa več soli, kot je je v rastlinah in živalih, ki so mu hrana.In tudi samo človek uživa kuhano hrano.Po tvoje, zakaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 19. december 2009 Prijavi Deli 19. december 2009 Ravno kuhana hrana, je omogočila vzpon človeštva. Nmogo hranil, kot krompir sruove niso užitne. Mnogo hranil se lažje absorbira če je kuhano. So našli tudi, snovi, ki so rakotvorne na olupkih jabolk. Pa kaj naj sedaj ne jem jebolk. Pa tudi tvoje umotvorine s HIV so res umotvorine. Raje ostani pri jodu, kot da se smešiš. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. december 2009 Prijavi Deli 19. december 2009 Pa tudi tvoje umotvorine s HIV so res umotvorine. Raje ostani pri jodu, kot da se smešiš. LPOčitno nisi razumel moje razlage. HIV Virus HIV pove, da je imunski sistem, napetost galvanskega člena, popolnoma porušen.Diagnoza: AIDS.Toda kaj se lahko v resnici dogaja?Uživanje dekodirane hrane, stimuliranje pulza z drogami, ubijanje antibiotikov. Vse to in še kaj spremeni plazme skoraj v pH nevtralno vodo. Napetost in statični naboj se bližata ničli. Pomoč celic, tujih in svojih prihaja z vseh koncev, toda medicina se ne vda.V dehidriranem telesu pa morda lahko živi le še virus HIV in ga ohranja pri življenju.Rizične skupine pa so rizične v tem, da z alkoholom in drogo stimulirajo sproščanje energije in si s tem izčrpujejo sol iz telesa.Očitno brez nadomestila.Tudi cele narode, ki so do nedavna živeli manj stresno, globalizacija pa jim je spremenila prehrano, bi s stališča zdrave soli lahko tudi prišteli k njim. 75 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 20. december 2009 Prijavi Deli 20. december 2009 To je do ene mere res. Ravno kuhana hrana, je omogočila vzpon človeštva. Nmogo hranil, kot krompir sruove niso užitne. Mnogo hranil se lažje absorbira če je kuhano. Kaj pa ce oseba dobiva infuzijo? Torej vse kar izcrpuje sol iz telesa ima verjetno rizicne posledice?Ali je temu vzrok, bolj za izcrpavanje mineralov soli, elektrolitov, ki jih prinasa, ali cesa drugega kar sol lahko ali naj bi dajala, ali vsega po malem? Kaj je dejanski problem, ce se izcrpuje sol iz telesa, ali pomanjkanje elektrolitov?Torej ce bi tem ljudem ali elektrolitsko podhranjenim pricel idajati izotopicno razstopino kot je to v navadi v bolnicah, ali bi lahko posledicno ozdraveli? ...Uživanje dekodirane hrane, stimuliranje pulza z drogami, ubijanje antibiotikov. Vse to in še kaj spremeni plazme skoraj v pH nevtralno vodo. Rizične skupine pa so rizične v tem, da z alkoholom in drogo stimulirajo sproščanje energije in si s tem izčrpujejo sol iz telesa. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. december 2009 Prijavi Deli 20. december 2009 To je do ene mere res. Kaj pa ce oseba dobiva infuzijo? Torej vse kar izcrpuje sol iz telesa ima verjetno rizicne posledice?Ali je temu vzrok, bolj za izcrpavanje mineralov soli, elektrolitov, ki jih prinasa, ali cesa drugega kar sol lahko ali naj bi dajala, ali vsega po malem? Kaj je dejanski problem, ce se izcrpuje sol iz telesa, ali pomanjkanje elektrolitov?Torej ce bi tem ljudem ali elektrolitsko podhranjenim pricel idajati izotopicno razstopino kot je to v navadi v bolnicah, ali bi lahko posledicno ozdraveli?Nebi, ker fiziološka raztopina je 0,9 % čistega NaCl v destilirani vodi in pomaga samo pri akutnem pomanjkanju, da lahko začne vsaj električni tok krožiti po žilah.Elektrolite v integralni sestavi je potrebno uživati s hrano, da opravijo vse svoje funkcije od vstopa skozi usta, do izstopa z urinom in drugimi telesnimi tekočinami.Ampak to, kar razlagam o HIV v knjigi ni zdravljenje, pač pa, kako ravnati, da je imunska odpornost čim višja in da do okužbe sploh ne pride.Ali je kdo poskusil z mojo biodieto tudi ozdraveti, pa ne vem.Nimam nobene informacije. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 20. december 2009 Prijavi Deli 20. december 2009 Stane, kar se porušenja ravnotežja elementov v telesu in da neravnovesje soli, beljakovin, sečnine...privede do bolezni, pri tem ti niti ne mislim oponirat in pri tem ti tudi nobem zdravnik ne bo oponiral. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.