Kabalist 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 Ljubezen si vedno želi lastiti. Peklenska ljubezen si želi lastiti zato, da jemlje. Nebeška ljubezen pa si želi lastiti zato, da daje.Ej dragi prijatelj Emanuel, ti pa res ne moreš brez propagande in verskega filozofiranja. Ljubezen je samo ena. Ne more biti več resnic o eni stvari.Strah prav tako kot človekovi grehi (slabosti) služi Satanu (temnim silam).Satana ni, temveč je poteben religiji, da vnaša v ljudi strah in jih s tem sili v naročje svoje ideologije. IZ tvojega pisanja sklepam, da si precej poln strahu. Mogoče boš zanikal, a najprej moraš to dokazati. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> "Ljubezen je največje zdravilo. Toda večina ljudi, celo tisti, ki smatrajo, da živijo v srečnem zakonu, ne ve, kaj je Ljubezen." MATERINSKA LJUBEZEN NI VEDNO LJUBEZEN, Najboljša stvar, ki jo starši naredijo, je, da naučijo svoje otroke, kako se ljubi..., a edini način, da se Ljubezni nauče, je zgled. Otroci morajo dobivati Ljubezen, da bi jo kasneje lahko oddajali." KAJ JE RESNIČNA LJUBEZEN? Prava Ljubezen je zdravilna moč. Nek zdravnik je imel navado, da se je vlegel poleg depresivnega pacienta in ure in ure izžareval Ljubezen ter občutke v pacienta. Procent ozdravljenih je bil zelo visok. Sentimentalnost ni Ljubezen, temveč je v osnovi sebičnost. Popolna Ljubezen ne zahteva, ne daje dolžnosti, nikoli ne poskuša poboljšati ali zapretiti, vedno upa na najboljše; zvesta je in stalna kljub vsemu, kar se zgodi in zaradi tega je to moč rešitve ter izravnava vsega. Sir Francis Bacon je pisal: "Prijatelj je tisti, s katerim se naše žalosti prepolovijo, a radosti podvojijo." Ljubezen nikoli ne mine. Preroštva bodo prenehala, jeziki bodo umolknili, vednost bo prešla, kajti nepopolno spoznavamo in nepopolno prerokujemo. Ko pa pride popolno, bo minilo nepopolno. Ko sem bil otrok, sem govoril, kakor otrok, mislil kakor otrok, sodil kakor otrok. Ko pa sem postal mož, sem dal slovo temu, kar je otroškega. Zdaj gledamo v ogledalo megleno, takrat pa iz obličja v obličje. Zdaj spoznam nepopolno, takrat pa bom spoznal, kakor sem bil spoznan. Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, Ljubezen-to troje. Največja od teh pa je Ljubezen." pa glede prijatelja: razzalosti, podvoji ham, nje, ko pride popolno bo minilo nepopolno, ampk, ko bomo odstranili vse nepopolno bo tudi nepopolno popolno!Zakaj morajo-mo otroci dobivati ljubezen, da jo lahko kasneje oddajajo-mo? cudno, saj vsako bitje razlicno mocno izzareva ljubezen! tudi eno minuto star dojencek! on se mogoc najvec! kolk vsi "resni, togi" odrasli obrazi dobijo mehkobo, nasmeh na obraz ko zagledajo to kepico zivljenja! otrok se naj nauci zavedat ljubezni, ne pa se je uciti...ta je ze tko al tko v nas! sam kot sm ze nekje "prebudit" se mormo! zdaj pa TAKOJ, wake up!!! Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ej dragi prijatelj Emanuel, ti pa res ne moreš brez propagande in verskega filozofiranja. Ljubezen je samo ena. Ne more biti več resnic o eni stvari. jap samo ena je! ka ni mal ironicno, kak lahko z nasimi cuti, zeljami to eno vidimo na 78452742784647 nacinov, vsak z svojo resnico, pa ceprav je le ena sama? sreca, da vse vec ljudi to razume, ostali pa se bod(m)o! Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ej dragi prijatelj Emanuel, ti pa res ne moreš brez propagande in verskega filozofiranja. Ljubezen je samo ena. Ne more biti več resnic o eni stvari. Satana ni, temveč je poteben religiji, da vnaša v ljudi strah in jih s tem sili v naročje svoje ideologije. IZ tvojega pisanja sklepam, da si precej poln strahu. Mogoče boš zanikal, a najprej moraš to dokazati. Res ne morem brez propagande Ljubezen je slepa, in se zato lahko tudi sprevrže, ne gre za več resnic. Iz tvojga pisanja sklepam, da smatraš, da pojem satana uporabljam tako, kot učijo razne cerkve, da strašijo ljudi. Pa sploh ne gre zato. Veliko je naukov, ki izhajajo iz Nauka, ampak niso Nauk sam. Ravno zaradi zlorabe - težnje po posvetnem obvladovanju širših ljudskih množic, želje po moči in bogastvu.Če pa se nekaj zlorablja, to še ne pomeni, da tega ni. Za ustvarjanje novega življenja je potrebna bipolarnost. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 ce bos gledal s in cutil s bos obcutil Ljubezen to je to... tko preprosto brez branja knjig... in teorij...o.. -cu... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Ljubezen je slepa, in se zato lahko tudi sprevrže,Sprevržena ljubezen ni več ljubezen. Kakor hitro se ljubezen zlorabi za projeciranje strahu, temu ne moremo reči sprevržena ljubezen, ker ti dve besedi ne morata sobivati.Bipolarnost je nujnost dejavnega sveta, v tem se strinjam s tabo. Vsak Nauk je Nauk, ki ne straši z negativnim in ne maha s palico. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 ni nas 10% ljudi zmoznih zares ljubiti. upam da se bom enkrat navadu.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enaeva 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Hej, nols!! Ne se navadit!!!Spreminjaj svet (sebe)!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 19. september 2005 Avtor Prijavi Deli 19. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Dobro jutro Morda iritira to, da je nekdo na nekaterih podrocjih zelo "zrel", na drugih pa zelo plitek. To opazam tudi pri Tjaziju, saj je v drugi temi enkrat podal kar dober nasvet. Na drugi strani pa trdi da je idiotsko nekaj napisati, kar sem jaz napisala - ali ne pomeni to da sem idiot, ce tako pisem? ... Malo bo se trebal na nekaterih podrocjih poslihtati. Za mene je pogovor z njim koncan, ker nimam toliko casa, da bi ga ucila komunikacije. To je bila zdaj ze tudi druga sansa, ki sem mu jo nudila.Pozdravcek! Zakaj mislis, da Diano to zanima..?? Ali je bil to le ovinek in si tole hotela meni sporociti.. ampak ker je tvoj pogovor z menoj koncan, si to povedala diani.. ker itak ves, da obstaja velika verjetnost, da bom jaz tole prebral.. Malo otrocje, se ti ne zdi? A morda pricakujes, da ti bom rekel, hvala, za seanso, ki si mi jo nudila? Jaz sem se pa ze spraseval, zakaj komuniciras z mano.. Zdaj mi je jasno.. Dolga laitenga.. kaj ces.. In za koga se imas, da reces, da sem v drugi temi dal dober nasvet? Halo..??! Nasvet ni "dober" ampak ima verjetno samo to lastnost, da je na kaksni tocki enek tvojemu.. Verjetno bi lahko dal veliko boljsi nasvet, in mogoce se ne bi skladal s tvojim.. in bi ga ocenila za slabega.. za neumnega.. In tudi tole te je, kot opazam, ranilo.., ker sem rekel, da je idiotsko reci, da se nekdo ne poroci, ker ga ja strah.. Vcasih je to res.. vcasih pa tole niti najmanj ni res.. in delati taksne posplositve je zame idiotsko.. in ce se zdaj ti cutis idiot, cesar jaz nisem rekel.. ima to veliko opraviti s tvojo ljubeznijo do sebe.. Kot psiholog, ali psihoterapevt, bi lahko vedela, da se clovek vedno najde tam, kjer ima rane.. vedno je na tistem podrocju prizadet.. ceprav ga nihce ni prizadel.. Se ti opravicujem, za stavke, ki si jih razumela, kot zalitve.. Lep dan! Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 19. september 2005 Prijavi Deli 19. september 2005 berem tole mal včasih kolk enga pregovarjanja in vsega....dejstvo je da je ljubezen eno najbolj egoistično čustvo...ali odnos ali kakorhočete....in brezpogojne ljubezni ni, vsaj zame ne...ker to bi pol zgledalo približno tak: tvoj ljubi ma druge ženske, te tepe, maltretira, pijančuje okol, ves keš na poker avtomatih zagoni, ti pa rečeš vseen, ljubim ga kakršen kol že je....ja pajade....ljudi mamo radi zarad tistega kar nam nudijo, pa ni važno kakšne vrste ugodje je to, odvisno kaj nam osebno velik pomeni...to pa so že pogoji a ne? kar se mene tiče, sem taprvo jaz, pol pa ostali, pa naj se to še tok egoistično čuje.....men noben ne bo reku, ja, če bi mela rada bi to pa to....nema ništa in nebi mogla met rada človeka ki je čist kontra od mojih pričakovanj kar se partnestva tiče.....mogoč una taprva zaljubljenost, ajd, sam bi me hitr minlo, ko bi se začele fore razne take, pa metanje naprej raznih zadev, pa vzbujanje občutka kridve pa taka sranja...to pr men ne pali, ne kupim budalaštin takih, ker zame pač ni nujno da mam ob seb nekoga za vsako ceno Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 19. september 2005 Avtor Prijavi Deli 19. september 2005 Zivjo Todika.. Ne vem zakaj in od kje je prisla ideja, da to, ko dva partnerja zivita skupaj imenujemo, da je to ljubezen.. To se je nekoc nekdo.. ne vem kdo.. spomnil in zdaj vsi to ponavljajo.. tudi ne vem zakaj, ker najveckrat nima kej veliko skupnega z ljubeznijo.. Zato se strinjam s tabo.. v partnerstvu res vedno so pogoji.. vedno gre za odnos DAJ-DAM.. oziroma CE DAŠ - DAM.. CE NE DAŠ - NE DAM.. Samo v ljubezni pa ni pogojev.. ker ce so.. potem to ni ljubezen.. niti vzbujanja obcutka ne more biti.. Ne rabim nobene ideologije - znam gledati po svoje! Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 19. september 2005 Prijavi Deli 19. september 2005 ti maš partnerco...kako pa imenuješ to kar mata pa recimo js ne postavljam pogojev, vsaj ne takih klasičnih....edino kar prčakujem od partrneja je odkritos...pa ni važno za kaj se gre, a bom js prizadeta al ne, ker to je moj problem......prav tako nimam postavljenih pogojev....ker tega ne dovolim in sem že na začetku jasno in glasno to dala vedet...a bi lohk pol temu rekla ljubezen....vsaj majčkena drgač pa fajn da se oglasiš še kej Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 19. september 2005 Avtor Prijavi Deli 19. september 2005 Ja sej te razumem... To kar mava imenujem odnos.. Se mi zdi boljsa beseda, kot ljubezen. Ker ljubezen je bolj v notranjosti enega cloveka.. ce je.. odnos pa je med dvema ali vecimi ljudmi.. Ja sej to tudi jaz pravim, da je prizadetost vedno problem prizadetega... pa se baje motim.. A zdaj je tvoj tocen za kosilo? Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 19. september 2005 Prijavi Deli 19. september 2005 he kakor kdaj......sej o tem sma že a ne? točn tko....prizadetost je stvar prizadetega......zato je moja stvar kok se bom spopadala s stvarmi k me prizadanejo...pa ni važn a je to zamujanje na kosilo al pa varanje.....on pa naj nardi tko kot je za njega prav..... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 19. september 2005 Avtor Prijavi Deli 19. september 2005 Ja.. tko.. on naj dela tko kot misli, da je za njega prav. Ce ugotovi, da ni fajn, ce prevec zamudi na koslilo.. pol bo tocn.. pa ne zato, ker ga pol ti vec ne bos marala.. ali pa mu vec ne bos hotla kuhat.. ampak samo in zgolj zaradi sebe.. bo prisel tocno na kosilo.. Ce pride zate.. potem zeli od tebe doloceno korist.. to je ze koristoljubje. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 19. september 2005 Prijavi Deli 19. september 2005 joj kake maš....tud zarad mene a ne....ker ve da ga težko čakam, ker ve da bo lepo sprejet ker ve da mu "baba" ne bo težila ker je pozen in kuhala mule cev dan.....tko da tud zarad mene u bistvu.....in to je to....zakaj bi potem rabu kake pogoje, če je rad z mano, če rad pride domov....ne rabi jih a ne Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 19. september 2005 Avtor Prijavi Deli 19. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> joj kake maš....tud zarad mene a ne.... ....ne rabi jih a ne No.. majckeno tudi zaradi tebe.. Ampak cist mal... Ja.. ne rabi izgovore.. to je najlepse... Ce bi ti tezila.. bi on rabu izgovore.. in v tem primeru je z njim skoraj vse OK.. ti pa bi bila odvisnik, ki za svoj mirni laif.. potrebuje suznja.. Zato partnerstvo najveckrat nima cist nic skupnega z ljubeznijo. Zacne se mogoce z ljubeznijo.. samo potem ko se vplete razum.. UM.. je konec. Ampak obicajno so vedno tezave pri ljudeh, ki iscejo partnerja, ker si ga zelijo.. Ce je najprej zelja.. potem pa sledi iskanje cloveka, za skupni life.. je nekaj hudo narobe.. Potem je potrebno najprej pozdraviti zeljo.. drugace bosta oba trpela.. Ce pa se spoznata spontano.. pol je vse lusna igrica.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 19. september 2005 Prijavi Deli 19. september 2005 ja sej.....men je tud sami čist fajn.....provzaprov se mam prevč rada da bi bla z nekom kr tk....da pač nisi sam....in nimam občutka da bi bla kej manjvredna ker neb mela djeda češ to pa že more bit....djed pa familija pa nazun vse lepo pošlihtano, odznotr pa gnilo :xx!: Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 19. september 2005 Avtor Prijavi Deli 19. september 2005 Pa kako mors biti tko dolgocasna?? Dej mi kje kontra.. da bo bolj zanimivo.. Kaj naj zdaj napisem? A mu dobra kosila skuhas? Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 19. september 2005 Prijavi Deli 19. september 2005 kakor kdaj ne ljubi se mi glih za šporhertu stat, tko da revež živi predvsem od solat, pa zelenjave.....na govejo juho mora pa k mami Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 19. september 2005 Avtor Prijavi Deli 19. september 2005 Kaj pa ce ti enkrat pogoj postavi, da moras se govejo juho kuhat? Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 19. september 2005 Prijavi Deli 19. september 2005 v imenu ljubezni a ne niti slučajno Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 19. september 2005 Avtor Prijavi Deli 19. september 2005 Seveda... vse je v imenu ljubezni.. Tudi Hitler je pocel vse v imenu ljubezni do Nemcije.. A bi ga ti zapustila, ce bi sel enkrat k drugi na kosilo? Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 19. september 2005 Prijavi Deli 19. september 2005 ja to pa res ne vem zdej rečt.......zarad kosila se ne zapušča ljudi....pa vem da nima nobene želje al pa potrebe da bi k drugi hodu na kosila...tko da.....če bo enkrat mel take želje, pol pa verjetno tko nima več smisla Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 19. september 2005 Avtor Prijavi Deli 19. september 2005 Mislim, ce bo mama na dopustu.. on pa bo hotel govejo juhco.. pa bo pr lusni sosedi prdisalo... po juhci.... Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.