Skoči na vsebino

Ali se ljubimo?

Tjazy

Recommended Posts

x:Dx x:Dx a bi rd vprašu če bi pol juho skuhala x:Dx

ne nebi....se mi zdi da sm ti že enkrat povedla da nism prpravlena nč kej ekstra počet zato da bi ga obdržala.....on je tukaj zato ker sam tako hoče, ker sam želi bit del mojga življenja.....če pa ne želi, lohk svobodne gre....

če bi mi blo hudo če bi šel?...ja valda bi mi blo.....sam to je spet moj problem, a ne, ne njegov......tud če bi umru bi mi blo hudo.......pa ne morm nč zato

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 278
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Hej, nols!! Ne se navadit!!!

Spreminjaj svet (sebe)!!!

no, sm se mal narobe izrazu-navadu..

o seb mislm, da sm zlo, zlo dobrodusen clovk.. se kr prevec kdaj, sam ne vem no.. ljubezen je zame neki.. neki brezpogojnega.. ljubezen mora bit brezpogojna in niti mal preracunljiva, v pravi ljubezni ni nobenga ljubosumja tud ce je (zame dejansko) opraviceno.. ni mi cist jasn a je v pravi ljubezni lahko tud bolecina, al je samo sreca. da si dejansko odkritosrcno srecen za nekoga ceprov te z nekim dejanjem (no normalnega cloveka naj bi) ful prizadane.. js tega nism zmozen. dvomim, da je 50 takih na forumu..

pa s tem ne mislm sam na medpartnersko ljubezen.. na ljubezen do socloveka, narave.. tisti, ki je zmozen zares ljubiti je za moje pojme dozivev ze "nirvano".. ljudje smo prevec preracunljivi za "samo" ljubezen..

Pa sej nols, glede na naravo tvojega pisanja oz. razmišljanja ti bo točno to kmalu uspelo. Ko si v svojem središču in sidrišču, te nič ne zruši, le zamaje. torej, tistega nekoga (prijatelja, soseda, partnerja, sodelavca) imaš, kot praviš rad, potem ti pa naredi nekaj hudega.

Postati moraš dober opazovalec, najprej sebe, potem se avtomatsko naučiš opazovati tudi druge. Temu sledi, da ob lepem dogodku čutiš srečo, ob grdem pa le žalost, si pravzaprav žalosten, da tej osebi (ki te je želela prizadeti) ne uspe delovati iz ljubezni, ampak iz strahu - iz katerega potem vsi hudiči pridejo x;)x Torej si žalosten zanj in ne zase, sam ne čutiš več bolečine, le žalost. Ker ga imaš rad, si žalosten zanj.

A veš, zakaj pride do tiste bolečine, ko praviš, da ne moreš mimo nje, ko ti nekdo nekaj takega naredi? Ravno zato, ker nisi v tem trenutku, kjer bi se lahko začutil, kako poseben, kako izjemen si. Ko ti nekdo naredi kaj lepega, si vesel - joj, kolk sem js vreden! Ko ti nekdo nekaj grdega naredi - joj, kolk sem js zanič, da mi nekdo to počne! Tako razmišljanje pa je zgolj zato, ker še nisi prepričan o svoji izjemnosti x;)x x;)x in zato ti razpoloženje oblikujejo drugi - oni imajo daljinc od tvojega razpoloženja.

Sama osebno trdim, da ljubezen ne boli, ker potem to ni ljubezen.

Aja, ne moreš bit preveč dobrodušen, razen če to počneš iz koristoljubja, to potem ni več dobrodušnost. Tako kot ne moremo biti preveč zdravi.

Torej, da bi se resnično imel rad, se moraš najprej sploh dobro spoznat, kdo vse sploh si. In če se hočeš spoznat, se moraš veliko opazovat. Najlažje v odnosu z drugimi.

Vse lahko zgradimo in ustvarimo v samoti, le karakterja ne.

<{POST_SNAPBACK}>Pa sej nols, glede na naravo tvojega pisanja oz. razmišljanja ti bo točno to kmalu uspelo. Ko si v svojem središču in sidrišču, te nič ne zruši, le zamaje. torej, tistega nekoga (prijatelja, soseda, partnerja, sodelavca) imaš, kot praviš rad, potem ti pa naredi nekaj hudega.

Postati moraš dober opazovalec, najprej sebe, potem se avtomatsko naučiš opazovati tudi druge. Temu sledi, da ob lepem dogodku čutiš srečo, ob grdem pa le žalost, si pravzaprav žalosten, da tej osebi (ki te je želela prizadeti) ne uspe delovati iz ljubezni, ampak iz strahu - iz katerega potem vsi hudiči pridejo x;)x Torej si žalosten zanj in ne zase, sam ne čutiš več bolečine, le žalost. Ker ga imaš rad, si žalosten zanj.

A veš, zakaj pride do tiste bolečine, ko praviš, da ne moreš mimo nje, ko ti nekdo nekaj takega naredi? Ravno zato, ker nisi v tem trenutku, kjer bi se lahko začutil, kako poseben, kako izjemen si. Ko ti nekdo naredi kaj lepega, si vesel - joj, kolk sem js vreden! Ko ti nekdo nekaj grdega naredi - joj, kolk sem js zanič, da mi nekdo to počne! Tako razmišljanje pa je zgolj zato, ker še nisi prepričan o svoji izjemnosti x;)x  x;)x in zato ti razpoloženje oblikujejo drugi - oni imajo daljinc od tvojega razpoloženja.

Sama osebno trdim, da ljubezen ne boli, ker potem to ni ljubezen.

Aja, ne moreš bit preveč dobrodušen, razen če to počneš iz koristoljubja, to potem ni več dobrodušnost. Tako kot ne moremo biti preveč zdravi.

Torej, da bi se resnično imel rad, se moraš najprej sploh dobro spoznat, kdo vse sploh si. In če se hočeš spoznat, se moraš veliko opazovat. Najlažje v odnosu z drugimi.

Vse lahko zgradimo in ustvarimo v samoti, le karakterja ne.

najprej bravo za tole napisano.

in se moj komentar x:Dx pa ne, nism zmozen lih ljubezni pa se tud nam trudu, da bi biv :inocent: jebiga. sm kakrsn sm, vcasih znam bit tud mal zahrbten, sam ljudje me majo radi tazga kakrsn sm, js pa njih. :vio: vazn, da ni zamer.. ne maram (pomoje, da res SAMO) zamerljivih ljudi. prava ljubezen je pa pomoje ena sama naivnost. grdo se slis, sam. tak clovk bi biv zame ze skor kot clovk brez osebnosti..preosladen clovk..potrebna je tud dolocena strogost.. ne znam si ga sploh predstavlat dobr. sam to bi blo zame too much. ne bi sherov s takim clovekom. rd vidm, da mi en direkt pove kar mi ma za povedat. ne pa neki brezpogojnga.. xrolleyesx

ne drgac pa men ni se nobena oseba nikol nardila nc tazga, da bi ji zares zameru..da bi se grdo drzov nanjo.. ma cev zivljenje sm ze opazovalec. to mi je dokoncno dokurcilo, zdej sm akter x:px x;)x to zalosten zanj pa zame mal meji ze na osladnosti x:Ix js bi ga okurcov-mu povedov kar si mislm (na kaksen nacin pac cist odvisn (recimo od njegovga razpolozenja), lohk ga okurcas tud cist na lep nacin).

ma to kok sm js vredn/nevredn, da mi en to pocne. pac splet okoliscin, kdo mi garantera, da js ne bi enak naredu na njegovem mestu-pa tud nije bitno. vseen te prizadane.

bolecina/zalost..no tega js ne locm cist. bolecina mal vecja zalost (trajnejsa). sam ce se hoce vse mine.

vazn, da se mamo fajn pa da ne kompliceramo prevec (in po nepotrebnem).. uzivimo pa glejmo, da s tem ne prizadanemo (prevec) socloveka.. js prov doskrat koga zanalasc mal spiknem lih tam kjer ga najbl boli.. kurc ga gleda ce se tok sekera zard ene banalnosti se pa nej.. u bistvu ga pa zato zbodem, da mu dam mal mislt! mene je to na zacetku najbl prizadel.. sam zdej sm pa res hvalezen prjatlom!!! mi res ne pride nc vec do zivga..

upam, da me nimate za ne vem kasnga.. ampak sej u resnic sm cist prjazn fante xDDx

lep dan

no vzamem nazaj glede ljubezni kot ene same naivnosti. u bistvu si je sploh ne znam predstavlat.. pa ne zato, k bi biv ksn sovrazen clovek, da bi odrascav v druzini s pomankanjem ljubezni (nasprotno!).. sam vseen.. vse to.. se zmer trdim, da nihce od vas ne pozna prave ljubezni.. :xx!:

Ja, se strinjam glede tega: se zmer trdim, da nihce od vas ne pozna prave ljubezni.

Več ali manj jo le slutimo, da nekje mora bit, da čist zares obstaja, sam ne iščemo ravno na pravem mestu.

Če bi zares poznali "tisto pravo" ljubezen, sploh ne bi filozofirali in razpravljali o njej, tko k midva zdele, na primer x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Sprevržena ljubezen ni več ljubezen. Kakor hitro se ljubezen zlorabi za projeciranje strahu, temu ne moremo reči sprevržena ljubezen, ker ti dve besedi ne morata sobivati.

Bipolarnost je nujnost dejavnega sveta, v tem se strinjam s tabo. :palec:

Vsak Nauk je Nauk, ki ne straši z negativnim in ne maha s palico.

Vse izvira iz ljubezni, pa poglej, kakšen je svet, vse sprevrže.

Pastir, ki v čredi nima sam krotkih ovc, ampak tud napadalne kozle, pač rabi palco.

Nauk je Nauk, če ni omadezevan s koristolubjem, oblastiželnostjo, napuhom in podobnim sranjem. V naravi tega sveta je, da vse zapaca.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Vse izvira iz ljubezni, pa poglej, kakšen je svet, vse sprevrže.

Svet je natanko takšen, kakršen mora biti glede na raven človeške evolucije.

Pastir, ki v čredi nima sam krotkih ovc, ampak tud napadalne kozle, pač rabi palco.

Lepa prispodoba, a ljudje nismo ovce, niti kozli. V tem je težava prehoda eona Zemlje v eon Zraka. Evolucija velja tudi za človeško zavest. Kot je v naravi navada, se tik pred izumrtjem določene pojavnosti le ta manifestira v pretiravanju. Tako je bilo do sedaj in ni razloga, da bi Bog spremenil zakone.

V naravi tega sveta je, da vse zapaca

To ni narava sveta, temveč razodevanje božje volje, ki želi preizkustiti vse možnosti manifestiranja stvari. Skozi izkušnje se oblikuje evolucija. Nič ni statično, saj je naš dejavni svet dinamičen zaradi neprestanih poskusov uravnoteženja drobnih neskladnosti. Slabo je vse videti zlo, ker tako postaneš prestrašen. A strah ni dobra popotnica za napredovanje. Sodobna družba bo še nekaj časa šla v smer ekstremnega hiperpotrošništva. To bo počela tako dolgo, dokler se ne bo ta sistem izpel, zapadel v globalno krizo. To je nujno in noben Lorber tu ne more pomagati. Proti nevidni roki božje volje je večina slepcev tega sveta nemočna. Samo jočejo in trepetajo v svoji nepomembnosti.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

<{POST_SNAPBACK}>Svet je natanko takšen, kakršen mora biti glede na raven človeške evolucije.

Lepa prispodoba, a ljudje nismo ovce, niti kozli. V tem je težava prehoda eona Zemlje v eon Zraka. Evolucija velja tudi za človeško zavest. Kot je v naravi navada, se tik pred izumrtjem določene pojavnosti le ta manifestira v pretiravanju. Tako je bilo do sedaj in ni razloga, da bi Bog spremenil zakone.

To ni narava sveta, temveč razodevanje božje volje, ki želi preizkustiti vse možnosti manifestiranja stvari. Skozi izkušnje se oblikuje evolucija. Nič ni statično, saj je naš dejavni svet dinamičen zaradi neprestanih poskusov uravnoteženja drobnih neskladnosti. Slabo je vse videti zlo, ker tako postaneš prestrašen. A strah ni dobra popotnica za napredovanje. Sodobna družba bo še nekaj časa šla v smer ekstremnega hiperpotrošništva. To bo počela tako dolgo, dokler se ne bo ta sistem izpel, zapadel v globalno krizo. To je nujno in noben Lorber tu ne more pomagati. Proti nevidni roki božje volje je večina slepcev tega sveta nemočna. Samo jočejo in trepetajo v svoji nepomembnosti.

:palec:

idin tole mi pa nicist jasn: "ki želi preizkustiti vse možnosti manifestiranja stvari"

preizkusiti.. dvomim, da rab kej preizkusat.. js bi temu bl reku, da prepusti nam prosto pot (brez vmesavanja) in menim, da to pac sami izberemo: "Sodobna družba bo še nekaj časa šla v smer ekstremnega hiperpotrošništva. To bo počela tako dolgo, dokler se ne bo ta sistem izpel, zapadel v globalno krizo." s tem da bozansko preiskusa uravnoteziti te drobne neskladnosti pa pravzaprav zanikas to bozansko, ki s tem ne bi blo vec bozansko ampak pac ena supermegavecja inteligenca.. to je blo pac tko ustvarjeno (za moje pojme popolno), in nasa naloga je, da sami najdemo neko ravnotezje (no in pol bo konc sveta :vio: za moje pojme). bozansko pa ze ima to "ravnotezje" in ve kje je problem, ne nas, ampak..vsega pac.

<{POST_SNAPBACK}>Lepa prispodoba, a ljudje nismo ovce, niti kozli.

Prispodobe majo globji duhovni pomen, ki je razumljiv samo (več ali manj) prebujenemu duhu. Tud narava sama, ki se nam bo maševala, ko jo bomo preveč uničl, je taka palca, ki bo MOČNO udarla, pa če ti še tako filozofiraš o tem, da palce ne rabmo. Sam preveč ozko gledaš.

<{POST_SNAPBACK}> Sodobna družba bo še nekaj časa šla v smer ekstremnega hiperpotrošništva. To bo počela tako dolgo, dokler se ne bo ta sistem izpel, zapadel v globalno krizo. To je nujno in noben Lorber tu ne more pomagati. Proti nevidni roki božje volje je večina slepcev tega sveta nemočna. Samo jočejo in trepetajo v svoji nepomembnosti.

Sodobna družba bo šla v smer ekstremnega hiperpotrošništva, dokler ne bo preveč uničla narave. In to preden bo minilo 2000 let od Jezusovega javnega delovanja. Posledice uničene narave pa bo "velika sodba", kot tudi napovedujejo spisi razodetja (apokalipse). Sploh pa ni namen Lorberjevega dela, da bi to prepreču. Pravzaprev je Lorber to tud jasno napovedu, za tem pa novo duhovno dobo. Pri tem pa poudarja, da je od ljudi odvisno, kako hude bodo posledice. Ampak tu ne gre za nevidno roko Božje volje, ampak za posledico dejstva, da imamo ljudje svobodno voljo.

Da pa "noben Lorber tu ne more pomagati", je napisan mal cinično. Sploh pa, ker pol navezuješ na "nemočne slepce tega sveta". Preveč si zaverovan v tvojo Judovsko Kabalo. A si po narodnosti Jud, al so te sam Judje izučil, pa vpregl v svoj voz judovstva :eek: ???

<{POST_SNAPBACK}>Sodobna družba bo šla v smer ekstremnega hiperpotrošništva, dokler ne bo preveč uničla narave. In to preden bo minilo 2000 let od Jezusovega javnega delovanja. Posledice uničene narave pa bo "velika sodba", kot tudi napovedujejo spisi razodetja (apokalipse). Sploh pa ni namen Lorberjevega dela, da bi to prepreču. Pravzaprev je Lorber to tud jasno napovedu, za tem pa novo duhovno dobo. Pri tem pa poudarja, da je od ljudi odvisno, kako hude bodo posledice. Ampak tu ne gre za nevidno roko Božje volje, ampak za posledico dejstva, da imamo ljudje svobodno voljo.

Da pa "noben Lorber tu ne more pomagati", je napisan mal cinično. Sploh pa, ker pol navezuješ na "nemočne slepce tega sveta". Preveč si zaverovan v tvojo Judovsko Kabalo. A si po narodnosti Jud, al so te sam Judje izučil, pa vpregl v svoj voz judovstva :eek: ???

"Sodobna družba bo šla v smer ekstremnega hiperpotrošništva, dokler ne bo preveč uničla narave. In to preden bo minilo 2000 let od Jezusovega javnega delovanja. Posledice uničene narave pa bo "velika sodba", kot tudi napovedujejo spisi razodetja (apokalipse)."

tole se mi zdi mal tkotko. ti napovedujes konc sveta za casa nasga zivlenja? xrolleyesx dost si upas.. sej ne trdim, da to ni mogoce zlo blizu, sam.. napovedvov pa ne bom..

drgac pa.. tud ti se mi zdis na en nacin zlo oskogled. se mi zdi da te modrosti use sam bl od enga in "podobnga" vira vleces.. pa da me ne bos narobe razumev.. sem ful pametnih stvari prebrav od tebe.. k so mi razjasnile pogled..

ps. dej no nej mi vsaj en kej odpise x;)x aja pa za tiste k niso opazl sem samo laik.. :vio:

:inocent: ..ljubi..ne ljubi...ljubi ...ne ljubi... :flower:

hm...o brezpogojni ljubezni sem že toliko slišala a nihče ni vedel povedat bistva kaj to sploh je.

Pojem ljubezen in ljubiti ima širok spekter.To ni le ljubezen dveh zaljubljenih golobčkov,ki skupaj se stiskata in kramljata na obali ob polni luni...

Človek je sposoben ljubiti vse kar ga obdaja . Družino,otroke,sestre ,brate,mater,očeta,sorodstvo,prijatelje,živali,rastline,svoj poklic.

To je bistvo ljubezni,da veš ljubit svoje življenje v celoti.Da veš cenit to kar ti je ob rojstvu bilo dano.

Če ljubiš samega sebe boš osrečil vse ljudi okoli sebe in vsakemu boš lahko podaril en košček dragocene ljubezni.S tem mu dal vedet,da ni osamljen in,da je nekdo ob njem.

Na enak način je grajena ljubezen dveh zaljubljencev.In ,če jo vesta negovati jo bosta lahko vzdrževala še dolgo v njihovo življenje.

To je zame Ljubezen!

Samo,če ljubimo smo nesmrtni

<{POST_SNAPBACK}>"Sodobna družba bo šla v smer ekstremnega hiperpotrošništva, dokler ne bo preveč uničla narave. In to preden bo minilo 2000 let od Jezusovega javnega delovanja. Posledice uničene narave pa bo "velika sodba", kot tudi napovedujejo spisi razodetja (apokalipse)."

tole se mi zdi mal tkotko. ti napovedujes konc sveta za casa nasga zivlenja?  xrolleyesx dost si upas.. sej ne trdim, da to ni mogoce zlo blizu, sam.. napovedvov pa ne bom..

Konc sveta je mal težek uzraz. Čeprav, po svoje ja, konc tega sveta (te civilizacije), in rojstvo novega sveta. Vsak prehod je naporen, tudi rojstvo, in tud rojstvo novih časov. Drugač pa razodetja (apokalipsa) opisujejo 20. stoletje po Jezusovem javnem delovanju (ne rojstvu, kot štejemo), se začne že z 2. sv vojno, oziroma z vsponom komunizma in nacifašizma. Napoveduje Lorber krajše obdobje velike stiske na koncu.

Tisti iz Nj. Orelensa so nekak že dožvel "konc sveta".

Tud drugi viri govorijo o tem obdobju.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...