Skoči na vsebino

Ali se ljubimo?

Tjazy

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Civilizacije pridejo in grejo. Poglej Egipt, pa Rimski imperij, pa Majevski, Inkovski..

Zakaj naj bi bla naša civilizacija bolša? V bistvu še velik bol uničuje naravo, pa do onemoglosti porablja zaloge nafte. Enkrat je treba pomest, da potem začneš lepš na novo.

Saj ni govora o koncu človeštva, pač pa zlomu družbe kot take. če hoče današna družba funcionirat, rab minimalno 3% rasti BDP letno, to pa ne more it v nedogled. Brez tega pa grozi popolni finančni zlom ceotnega finančnega sistema.

Preveč bereš statistike, premalo opazuješ okolje in uporabljaš svoj občutek dragi Emanuel.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 278
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Preveč bereš statistike, premalo opazuješ okolje in  uporabljaš svoj občutek dragi Emanuel.

Brez skrbi, da opazujem okolje in uporabljam svoj občutek. Vremenska nihanja so skoz hujša, lubadar napada smerekove gozdove in bolezni; tako ljudi, kot živali in rastlin je vse več. Medicina se mora stalno razvijati, da še vzdržuje stanje, brez škropiv se nič več ne pridela, domače živali je treba vse več vozit k veterinarju, ko se jih včasi sploh ni.

In moj občutek mi pravi, da se mora nekaj sesut, da se bo lahko ustvaril nekaj bolšga, kar tako ne bo šlo.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

<{POST_SNAPBACK}>Brez skrbi, da opazujem okolje in uporabljam svoj občutek. Vremenska nihanja so skoz hujša, lubadar napada smerekove gozdove in bolezni; tako ljudi, kot živali in rastlin je vse več. Medicina se mora stalno razvijati, da še vzdržuje stanje, brez škropiv se nič več ne pridela, domače živali je treba vse več vozit k veterinarju, ko se jih včasi sploh ni.

In moj občutek mi pravi, da se mora nekaj sesut, da se bo lahko ustvaril nekaj bolšga, kar tako ne bo šlo.

Temu pojavu se reče doba informacije(internet mediji) in kapitalizem v vseh vejah.

Misliš da tega ni blo 40 let nazaj.Informacije so naredile buuuuuuuum.

<{POST_SNAPBACK}>Temu pojavu se reče doba informacije(internet mediji) in kapitalizem v vseh vejah.

Misliš da tega ni blo 40 let nazaj.Informacije so naredile buuuuuuuum.

Brez skrbi, sem bol iz podeželskega okolja, tko da vem kaj pišem, ne iz interneta, iz domačga gozda, ki ga je prečesu neurje pa zdesetku lubadar, ki ga nikol ni blo tolk, kot sedaj. Smereka v nižinah je ogrožena, ji grozi, da bo počas zginla.

Z medicino izpred 40 let bi pa cepal kot muhe, še mal hujši prehladi bi nas pobijal.

Z naravo se pa ni za hecat. Vsi žvimo od narave.

<{POST_SNAPBACK}>Brez skrbi, sem bol iz podeželskega okolja, tko da vem kaj pišem, ne iz interneta, iz domačga gozda, ki ga je prečesu neurje pa zdesetku lubadar, ki ga nikol ni blo tolk, kot sedaj. Smereka v nižinah je ogrožena, ji grozi, da bo počas zginla.

Z medicino izpred 40 let bi pa cepal kot muhe, še mal hujši prehladi bi nas pobijal.

Z naravo se pa ni za hecat. Vsi žvimo od narave.

Used se in umir da boš lepo sproščen.Nato se zazri v svoje občutke(v sproščenem stanju) in pozab na vse kar si videl in prebral in vprašaj: bo šlo res vse u maloro.

Vprašej svoj notranji filing.

<{POST_SNAPBACK}>Brez skrbi, da opazujem okolje in uporabljam svoj občutek. Vremenska nihanja so skoz hujša, lubadar napada smerekove gozdove in bolezni; tako ljudi, kot živali in rastlin je vse več. Medicina se mora stalno razvijati, da še vzdržuje stanje, brez škropiv se nič več ne pridela, domače živali je treba vse več vozit k veterinarju, ko se jih včasi sploh ni.

pa sej ni cudn, da se vse to dogaja... zivimo posledice, ki so zgleda iz leta v leto hujse :sori:

glede obcutkov mava pa enake filinge :palec: sam ne sesut v dobesednem smislu, ampak ocistit xsrcx narava z vsemi svojimi katastrofami cisti zemljo in mogoc v nas vzbuja zavedanje...pol ze, ce se o tem tle menite x;)x :palec:

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

KOLIKO SE LJUBIMO?

ALI PRI VSAKI TEZEVI POGLEDAMO NAJPREJ VASE IN POISCEMO VZROK V SEBI? Ali smo sposobni razumeti, da ni kriv tisti, ki nas je "udaril"?

</font id=red>[/b]

Tjazy

</font id=size2>

Težko je bit vsak dan sposoben razumeti kaj takega, a ne?

Večina od nas ve, da okolice ne moreš spreminjati, spremeniš lahko le sebe oz. svoj pogled nanjo (ljudi, dogodke itd.) Teorijo imamo večinoma osvojeno. Vendar je praksa čist nekej druzga.... Če 45 dni gledaš neko stvar z vidika, ki na noben način ne prizadane (v širšem pomenu besede) tebe in okolice, pride dan ko bi vzel bič in začel pretepati vse po vrsti, vsakega, ki ti prekriža pot linčal, če ti samo kriv prst pokaže.....

mam ene take čudne dneve.... Kako znam vrteti jezik in pametovati drugim ljudem in takrat se počutim ful modro.... Ko pa sama padem v kakšen takšen dan (al pa dva al pa tri) povozim samo sebe in mam občutek, da spet začenjam iz nične točke....

Mal bluzim, oz. se mal praznim, hahhahahhahahha x:px x;)x

Drgač je pa živlene prov luštno x:Dx

LP Nataša

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Eee, Kapica, čist tko bi omenila. Vem, da ni ravno pametno, da ti odgovarjam namesto Kabalista, ampak, menim, da je tam, kjer je napisal "cilj ljubezni", v resnici želel napisat "smisel ljubezni" ali pa "narava ljubezni". Kot poznam njegovo razmišljanje, bi težko verjela, da je tisto besedo "cilj" uporabil kot pomen besede cilj.

Eh, Kabalist, pa je šla tvoja skrita želja;)

POnavljam... Apokalipse se ne bere dobesedno. Ta zaključek Nove Zaveze lepo opiše, v kakšnem sranju se znajdeš, ko zgrabiš bika svoje zavesti za roge.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

<{POST_SNAPBACK}>Used se in umir da boš lepo sproščen.Nato se zazri v svoje občutke(v sproščenem stanju) in pozab na vse kar si videl in prebral in vprašaj: bo šlo res vse u maloro.

Vprašej svoj notranji filing.

Moj notranji filing mi prav, da je vse v (božjem) redu.

A sem kje pisu, da bo šlo vse v maloro?

A je en zlom civilizacije "vse v maloro"

Pa če pol ljudi pomre, a je to vse v maloro. Saj sam pišeš, da je samo telo umrljivo, duša pa večna. Potem tud na te napovedi glej s tega stališča. Tukaj pa nastopaš, kot da v to ne verjameš.

A misliš, da svet rešuješ?

Kot je učil Jezus;

"Kaj nam mar vsi svetni ljudje? Vsi imajo priložnost stopiti v vrste Božjih otrok. Če to resno hočejo, naj jih pri tem nič ne ovira, in če nočejo, naj počnejo, kar hočejo, in potem vam tudi ni trba več skrbeti zanje!

Glej, tako je s temi stvarmi. Jaz namreč nisem prišel, da bi morda svet odrešil njegovih starih vezi sodbe, ampak le, da bi Svoje otroke osvobodil sveta in njegove sodbe. In kar in kakor zdaj delam Jaz, tako boste delali v prihodnje tudi vi in vaši nasledniki."

Vse služi višjemu namenu. In če maš občutek, da je vse v redu, to še ne pomen, da so napovedi napačne.

z njimi utemeljuje svoje besede x;)x zalostno, da je potrebno citirat, namest, da bi pisal iz sebe... :xx!:

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

zalostno, da je potrebno citirat, namest, da bi pisal iz sebe...

Natanko tako.

Ko smo pri ljubezni. Aleister Crowley je zapisal: Ljubezen je Zakon, ljubezen v skladu z Voljo.

Ta stavek je izjemno zlorabljen. Saj ni pomembno, kakšne štose vse je Crowley uganjal, a ta stavek veliko pove o ljubezni, ki zasluži to besedo.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Ljubim sebe, Ljubim druge, Ljubim kolikor me je volja, Ljubim pač... ;) kaj ima pa bog s tem ;) tega ne vem, vem pa da ko ljubim se počutim božansko;)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Delaj, kar te je Volja.

Pravilno se glasi: Delaj, kakor ti je Volja in to naj bo ves Zakon. Pri tem ne gre za to, da lahko počneš, kar ti pade v glavo. Ta stavek predvsem nasprotniki Crowleya zlorabljajo, da se kar kadi. Najprej moraš prepoznati svojo resnično Voljo. To je nekaj takšnega, kot spoznati svoj resnični jaz in doumeti svojo voljo kot izvršno moč božje volje. To je podobno zapisu v 2. Mojzesovi knjigi: "Ne moja, temveč tvoja Volja naj se zgodi." Crowleyev stavek samo nadaljuje to, kar je Mojzes "rekel" pred mnogimi stoletji. PO Crowleyu spoznaš svojo Voljo, ko dosežeš sposobnost pogovora s svojim angelom-demonom varuhom. Pot do tja je opisana v Liber Sameh, ki zahteva veliko priprav in še več časa. Pač, rezultat je ustrezen vložku.

Prej omenjen stavek Ljubezen je Zakon, LJubezen v skladu z Voljo ne pomeni seksanja vsepovprek. O ne! Prvenstveno govori o ljubezni kot kozmični atrakciji, o ljubečem odnosu med resničnim jazom in božjim razodevanjem. Tu ni nobene banalnosti, kar so razumeli hipiji in kar razume kot poziv na nemoralo vsak krščanski moralist.

<{POST_SNAPBACK}>Sej ti pravim jaz zaupam svojemu občutku ...

Po moje sploh danes ne gre zaupati ničemur drugemu. Kako sploh sprejeti neko koristno informacijo ob takem informacijskem bombardiranju? Ne znam drugače, samo tako. Ne berem knjig, ki mi jih drugi porinejo v roke, češ ta je prava. Lahko da je, verjetno pa ne v tem trenutku. Če začutim, da je knjiga (informacija) namenjena zame, si jo prihranim ampak takoj rečem - sedaj ne bom tega bredelal, ko pride čas. Tako lahko pride čas, da spoznam, kako me tista knjiga ne zanima. Sem že šel kupit eno knjigo, pa mi je ob tem prišla v roke čisto ena druga, da sem si jo kupil zase. Drugič grem spet v knjižnico potipat, kaj je zame ostalo na policah.

Saj ne mislim samo knjige. Ko sem bil majhen, so govoroli - ne zaupaj občutkom, ker te lahko prevarajo. Moram reči, da sem zelo zgodaj začel odpravljati tako hibo v razmišljanju.

Ko zaupam svojim občutkom, mi pri novi informaciji ni težko. Ali se puzzle prilaga v obstoječe znanje ali pa ne. Včasih grem iskat drug košček, tisti bo počakal, da se zloži v sliko kasneje. Včasih že na prvi pogled vidim, da ni iz moje slike in ga dam na stran. Ampak vse to je v občutkih. Aja, če dobim v roke kak pomemben košček, se lahko zgodi, da bom del sličice moral prestaviti nekam drugam, celo podreti nekaj koščkov. Tudi tako dejanje je stvar občutka.

Aja, še nekaj. Mislim, da brez prave ljubezni do sebe ne moremo krepiti občutek o pravih občutkih. Pa s tem ne mislim ljubezen do svojega EGA.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

<{POST_SNAPBACK}>z njimi utemeljuje svoje besede  x;)x zalostno, da je potrebno citirat, namest, da bi pisal iz sebe... :xx!:

Takih, ki povzemajo nekaj, kar so prebral, pol pa pišejo "kao iz sebe", je tukaj itak že preveč. Večino tistga "kao iz sebe" je nek slišan al pa prebran, pa sam povzet.

<{POST_SNAPBACK}>Pravilno se glasi: Delaj, kakor ti je Volja in to naj bo ves Zakon. Pri tem ne gre za to, da lahko počneš, kar ti pade v glavo. Ta stavek predvsem nasprotniki Crowleya zlorabljajo, da se kar kadi. Najprej moraš prepoznati svojo resnično Voljo. To je nekaj takšnega, kot spoznati svoj resnični jaz in doumeti svojo voljo kot izvršno moč božje volje. To je podobno zapisu v 2. Mojzesovi knjigi: "Ne moja, temveč tvoja Volja naj se zgodi." Crowleyev stavek samo nadaljuje to, kar je Mojzes "rekel" pred mnogimi stoletji. PO Crowleyu spoznaš svojo Voljo, ko dosežeš sposobnost pogovora s svojim angelom-demonom varuhom. Pot do tja je opisana v Liber Sameh, ki zahteva veliko priprav in še več časa. Pač, rezultat je ustrezen vložku.

Prej omenjen stavek Ljubezen je Zakon, LJubezen v skladu z Voljo ne pomeni seksanja vsepovprek. O ne! Prvenstveno govori o ljubezni kot kozmični atrakciji, o ljubečem odnosu med resničnim jazom in božjim razodevanjem. Tu ni nobene banalnosti, kar so razumeli hipiji in kar razume kot poziv na nemoralo vsak krščanski moralist.

:palec:

Saj tudi krščanstvo (kot ga jest razumem) tako uči.

Sam za to se ni treba ukvarjat s Kabalo.

<{POST_SNAPBACK}>Po moje sploh danes ne gre zaupati ničemur drugemu. Kako sploh sprejeti neko koristno informacijo ob takem informacijskem bombardiranju?

So učenci vprašal Učitelja, kako naj vedo, da je njegov Nauk pravi. "Vprašajte duha, ki ga imate v srcu, in ta vam bo že odgovoril, ali je ta Nauk od človeka, ali od Boga", jim je odvrnil.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...