kapica 6. oktober 2005 Prijavi Deli 6. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>So učenci vprašal Učitelja, kako naj vedo, da je njegov Nauk pravi. "Vprašajte duha, ki ga imate v srcu, in ta vam bo že odgovoril, ali je ta Nauk od človeka, ali od Boga", jim je odvrnil. ce je v vsakem cloveku bog, zakaj bi nauk delil od cloveka al boga?ma ti citati :xx!: sej sploh ni vazn al direkt al ne... itk je VSE kar tle kdo napise ze "citat" Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 6. oktober 2005 Prijavi Deli 6. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Po lastni svobodni volji delujte v skladu s spoznano božjo voljo, ki je vedno dobra in v skladu z večno ljubeznijo. svobodno voljo nam pa tko vse kr je mozno omejuje... mi pa se to dopuscamo meje nase omejenosti so brezmejne, zdej pa WAKE UP Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 6. oktober 2005 Prijavi Deli 6. oktober 2005 To življenje služi visjemu cilju, ustvarjanju resničnega duhovnega življenja iz sebe za večno, ne ZGOLJ uživanjuresnično duhovno življenje MORA BITI uživanje. Tvoja duša mora radostno brsteti v soju luči božje milosti, ki je vedno in povsod. Duhovnost ni trpinčenje, temveč potovanje k Luči. Saj so na tej poti krize, pravzaprav je lep del poti eno samo čofotanje v greznici lastnega dreka, a kljub vsemu je to pot radosti. V eni od svojih pesmi sem v trenutku navdiha zapisal nekaj podobnega temu:"Veselite se in užijte sok mojega razodetja! Vsi, ki ljubite Boga, slišite pesem radosti."Zakaj bi bila duhovnost zgolj žrtje dreka in blebetanje velikih besed? Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>ce je v vsakem cloveku bog, zakaj bi nauk delil od cloveka al boga? Sam v človeku je še marsikaj drugega, ne sam Bog. Kar je učil Jezus, je bilo povesem čisto, povsem iz boga. Nauki, ki pa izhajajo iz Njegovega Nauka in jih učijo razne cerkve, pa niso več čisti, ampak zamazani z oblastiželjnostjo, napuhom, pohlepom in drugo človeško umazanijo. V tem pa je razlika, ki jo mora človek začutiti, in spoznati resnico. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>To življenje služi visjemu cilju, ustvarjanju resničnega duhovnega življenja iz sebe za večno, ne ZGOLJ uživanju.da ne boš zamudil Življenja, ki ti je dano... jaz živim za trenutke, ne za nekaj kar je bilo, bi bilo, bo bilo... ko objamem otroka, ga objamem s vsem svojim bitjem, ko jočem jočem s vsako celico biti, ko sedim v gozdu, postanem del trenutka... mah, nema veze... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>resnično duhovno življenje MORA BITI uživanje. Tvoja duša mora radostno brsteti v soju luči božje milosti, ki je vedno in povsod. Duhovnost ni trpinčenje, temveč potovanje k Luči. To si lepo napisu. Ampak ne govorim o tem. Ko se razpase PRETIRANO posvetno uživaštvo, tam ni več duhovnega življenja. A sem kje omenu trpinčenje ? Če pa človek v sebi zazna kaj, kar ga oddaljuje od duhovnega življenja, se mora temu odpovedati. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>da ne boš zamudil Življenja, ki ti je dano... jaz živim za trenutke, ne za nekaj kar je bilo, bi bilo, bo bilo... ko objamem otroka, ga objamem s vsem svojim bitjem, ko jočem jočem s vsako celico biti, ko sedim v gozdu, postanem del trenutka... Lepo napisan .Sem napisu SAMO uživaštvu, in sem mu v mislih kaj drugega, kot pa to, kar ti pišeš. Se trudm, da ne bom zamudi Življenja Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 Kar je učil Jezus, je bilo povesem čisto, povsem iz boga.Saj ni jezus edini, temveč eden od mnogih. Bistvo Nauka ni kategorizacija vedenja, temveč prepoznavanje popolnosti razodevanja in uskladitev svoje volje z božjo voljo. Vsak upor božji volji vodi do trpljenja. Ko se razpase PRETIRANO posvetno uživaštvo, tam ni več duhovnega življenja.lepo, da si poudaril pretirano! Vsako pretiravanje je neskladje in vsako neskladje pripelje do trpljenja. Budin življenjepis je najlepša ilustracija, kaj je najučinkovitejša duhovnost - ravnotežje srednje poti. Isto pozna Kabala. Ne govorimo o uravnoteženju, temveč osrediščenju, kar je nekaj čisto drugega. hedonistično uživanje ni dobro, takisto ni zdrava askeza. Eno in drugo pelje do strahu. Zadovoljstvo ni nič slabega. Uživanje je precej zlorabljena beseda. Primer. Rad imam pršut. Lahko bi ga jedel vsak dan in bi užival. A to bi bilo petiravanje. Vendar ga ne jem pogosto. Privoščim si ga 1x na mesec (ali pa še to ne). A ko si ga porivoščim, v njem uživam. V vsaki zdravi meri je moč uživati.Če pa človek v sebi zazna kaj, kar ga oddaljuje od duhovnega življenja, se mora temu odpovedatiPredvsem mora ugotoviti, zakaj bi ga nekaj oddaljevalo od duhovnega življenja. Postavi se tudi vprašanje, kaj je sploh duhovno življenje? Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Lepo napisan .Sem napisu SAMO uživaštvu, in sem mu v mislih kaj drugega, kot pa to, kar ti pišeš. Se trudm, da ne bom zamudi Življenja ja Uživanje je vednar lahko tudi Učenje, uživanje je vse kar ni Breme čaki čaki, Sem napisu SAMO uživaštvu, in sem mu v mislih kaj drugega, kot pa to, kar ti pišeš. ti tole pa čist nič ne štekam... sori,... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>ja Uživanje je vednar lahko tudi Učenje, uživanje je vse kar ni Breme čaki čaki, Sem napisu SAMO uživaštvu, in sem mu v mislih kaj drugega, kot pa to, kar ti pišeš. ti tole pa čist nič ne štekam... sori,... Sevede nism mislu, da ne smeš uživat v stvareh, ki si jih opisala, ampak pretiran hedonizm, ki je zlo egoističen, mu je vseen, koga povoz pod sabo in izkorist za dosego lastnega ugodja. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sevede nism mislu, da ne smeš uživat v stvareh, ki si jih opisala, ampak pretiran hedonizm, ki je zlo egoističen, mu je vseen, koga povoz pod sabo in izkorist za dosego lastnega ugodja. ja prav imaš, res pretiravam zjutraj ko se ustavim pa prisluhnim ptičjemu petju, ful sem egoistična... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}> ja prav imaš, res pretiravam zjutraj ko se ustavim pa prisluhnim ptičjemu petju, ful sem egoistična... Uboge ptičke izkoriščaš za lastno ugodje . Ušesa si zamaš Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 kje je smeško ki ti kaže jezik... noben od teh dveh ni pravi...hehe so me včeraj čudno gledali, sem stala pod drevesom in zrla nekam gor - ptičje petje, pa listje je padalo kot snežinke... sem kr obstala, aja pa z veverico sva si ukradli trenutek...kva sem že hotla, ja jezik ti pokazat... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>kje je smeško ki ti kaže jezik... noben od teh dveh ni pravi... Za to je pa že treba kliknt "prikaži vse". Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Za to je pa že treba kliknt "prikaži vse". Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 Imata pa res dobre štose okoli pričkov. naj vzamem Seleno v bran. Poslušanje narave je ena od pomembnih kabalističnih tehnik, ki se ji reče Doživetje spremenljivosti fizičnega sveta. Sodi med vaje Ignacije Loyole. Vaja je izredno koristna in prinaša veliko rezultatov. najlepše se izjava, ko se vsedeš v gozdu na kakšno podlogo (suho desko) ob kakšen bor in se s hrbtom nasloniš nanj. Dokazano je, da ima bor s človeškim energijskim ovojem kompatibilno auro. če ni bora, velja tudi smrkea. zatem se sprotsiš, dihaš v ritmu 4x4 (ne misliti avto na 4.kolesni pogon) in vizualiziraš, kako si z energijo bora eno. Zatem izključiš vse misli in pustiš zvokom in vonjem okolja, da gredo skozi tvoja čutila, pri čemer jih ne smeš umsko klasificirati. Samo pustiš, da gre mimo. Sprva imaš oči zaprte, a z napredkom naj bodo odprte. Samo pustiš, da gre preko tebe. Na začetku je težko, a kasneje dosežeš popolno inhibicijo razuma. Blokiraš pot med čutili in mislimi in svet doživiš neposredno. Precej nora izkušnja. Na začetku ne pretiravati s časom vadbe.Tako je to.Verjamem Emanuel, da si narobe razumel Seleno. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 7. oktober 2005 Prijavi Deli 7. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sam v človeku je še marsikaj drugega, ne sam Bog. Kar je učil Jezus, je bilo povesem čisto, povsem iz boga. Nauki, ki pa izhajajo iz Njegovega Nauka in jih učijo razne cerkve, pa niso več čisti, ampak zamazani z oblastiželjnostjo, napuhom, pohlepom in drugo človeško umazanijo. V tem pa je razlika, ki jo mora človek začutiti, in spoznati resnico. skoda, da smo tako podvrzeni vplivom teh naukov, imamo zdaj samo delo vec: spoznat resnico, namest, da bi jo ze ziveli Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 8. oktober 2005 Prijavi Deli 8. oktober 2005 spoznat resnico, namest, da bi jo ze ziveliHja, tako je pač... če ni ravnotežja med znanjem in izkušnjami, gre vedno kaj narobe. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 8. oktober 2005 Prijavi Deli 8. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>skoda, da smo tako podvrzeni vplivom teh naukov, imamo zdaj samo delo vec: spoznat resnico, namest, da bi jo ze ziveli Tako in tako bi mel delo spoznat Resnico, in živet v skladu z njo. V svojem razumevanju ima vsakdo popolno notranjo svobodo. Sicer pa; sprejmi, kar je dobrega, in zavrzi, kar je slabega. (spet me bojo obtožval gnosticizma in citiranja ) Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 8. oktober 2005 Prijavi Deli 8. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Imata pa res dobre štose okoli pričkov. naj vzamem Seleno v bran. Poslušanje narave je ena od pomembnih kabalističnih tehnik, ki se ji reče Doživetje spremenljivosti fizičnega sveta. Sodi med vaje Ignacije Loyole. Vaja je izredno koristna in prinaša veliko rezultatov. najlepše se izjava, ko se vsedeš v gozdu na kakšno podlogo (suho desko) ob kakšen bor in se s hrbtom nasloniš nanj. Dokazano je, da ima bor s človeškim energijskim ovojem kompatibilno auro. če ni bora, velja tudi smrkea. zatem se sprotsiš, dihaš v ritmu 4x4 (ne misliti avto na 4.kolesni pogon) in vizualiziraš, kako si z energijo bora eno. Zatem izključiš vse misli in pustiš zvokom in vonjem okolja, da gredo skozi tvoja čutila, pri čemer jih ne smeš umsko klasificirati. Samo pustiš, da gre mimo. Sprva imaš oči zaprte, a z napredkom naj bodo odprte. Samo pustiš, da gre preko tebe. Na začetku je težko, a kasneje dosežeš popolno inhibicijo razuma. Blokiraš pot med čutili in mislimi in svet doživiš neposredno. Precej nora izkušnja. Na začetku ne pretiravati s časom vadbe.Tako je to.Verjamem Emanuel, da si narobe razumel Seleno.hvala za opis te vaje Emanuel, a si danes kaj ptičkom prisluhnil definitivno najdem svoj mir v naravi, sem se danes v to prepričala. Ljubim ta občutek, ki ga gozd prebuja v meni... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 9. oktober 2005 Prijavi Deli 9. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Emanuel, a si danes kaj ptičkom prisluhnil definitivno najdem svoj mir v naravi, sem se danes v to prepričala. Ljubim ta občutek, ki ga gozd prebuja v meni... Pa ne morm zlorablat teh majhnih, ubogih žvalc Drugač pa, ko je megla, pa nizka oblačnost pa tak težk vreme, ne najdem pravega stika z naravo. Sem bol občutliv na to . Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 9. oktober 2005 Prijavi Deli 9. oktober 2005 greš mičkeno višje in pred teboj se pojavi morje megle nad teboj pa jasnina (ok, če je oblačnost, pač najdeš lepoto v mračnosti, šumenju listov, hoji po pisani preprogi)ja uboge žvalce ane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 9. oktober 2005 Prijavi Deli 9. oktober 2005 selene, vzem me kdaj s sabo bova oba mal zlorablala ptičke Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 9. oktober 2005 Prijavi Deli 9. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>greš mičkeno višje in pred teboj se pojavi morje megle nad teboj pa jasnina (ok, če je oblačnost, pač najdeš lepoto v mračnosti, šumenju listov, hoji po pisani preprogi): Me ne mot tolk, če je dež, ampak turobna zabitost, ki jo čutiš takoj zjutraj, še preden pogledaš skoz okno, in je slab občutek . No ja, dons je pa le mal bol Zdaj morva pa pazt, da naj ne spodijo v čvekarije . Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 9. oktober 2005 Prijavi Deli 9. oktober 2005 a veš da sem to tud jaz pomislila... no se srečava nekje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.