misoni 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 jaz cel roman, nazaj pa najvec kaksen stavek? Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misoni 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 hvala Tjazy.sami kam naj pa usmerim vse te zamere in jezo? Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>"prebrali bodo, prebrali, a ne bodo razumeli. Zakaj njihovo srce je okamenelo..."Ja pol pa povej tko da te razumemo...... Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 vcasih moras reci tudi NE, da te znajo spostovati in te vec ne izkoriscajo.Ko rečeš NE, taka oseba izkoristi to, da sama postane žrtev in krivdo zvali nate... Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misoni 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 no, S tinoL se pa 150% strinjam. potem so take osebe zrtve, in da ne recem, kolikokrat je ze s samomorom grozila, in da me moji ostali sorodniki in fantje podpihujejo proti njej ipd.kako se pa tega resis? oz, kako se temu upres? Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ko rečeš NE, taka oseba izkoristi to, da sama postane žrtev in krivdo zvali nate... Krivdo lahko vsak vali nate.. samo od tebe je odvisno ali jo sprejmes ali ne. Nemogoce je druge spremenit, da ti bojo nehali nametat krivdo.. mogoce je spremenit sebe, da ne sprejmes krivde. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Krivdo lahko vsak vali nate.. samo od tebe je odvisno ali jo sprejmes ali ne. Nemogoce je druge spremenit, da ti bojo nehali nametat krivdo.. mogoce je spremenit sebe, da ne sprejmes krivde.Ja, vem, ampak to je pač tvoj mati, in ti začne naprej metat, da ceu lajf je skrbela zate, pol pa k te eno malenkost prosi, pa rečeš NE, pa da taka hvaležnost, pa surlo stegnt.... itd.....Morš bit robot, da ti je vseen, obenem ti pa ni jasn.... pol pa si začneš mislit da nisi dovolj dober, itd, itd. Pa se ti to pol ceu lajf ponavlja, pa še po možnosti na vseh področjih življenja............ :xx!: Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misoni 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 ej, tok se s tinal strinjam, da se bolj ne bi mogla, ceprav je teh ocitko res malo manj, odkar sem se osdselila od nje. ampak, kako naj pozdravim vse te zamere in jezo, k ijo pa se mocno cutim do nje? x!x Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>no, S tinoL se pa 150% strinjam. potem so take osebe zrtve, in da ne recem, kolikokrat je ze s samomorom grozila, in da me moji ostali sorodniki in fantje podpihujejo proti njej ipd.kako se pa tega resis? oz, kako se temu upres? Ahh to pa je preprosto.. Prosis jo, ce gre s teboj na neboticnik in potem se lahko svobodno zabrise dol.. Lahko pripomnis se, da ji lahko malo pomagas, ce ne bo zmogla.. Ampak taksen clovek ,ki s tem custveno izsiljuje tega ne bio nikoli storil, zato se lahko s tem igras. Ne pa se s tem igrat, kadar je kdo labilen.. Vprasat se moras, zakaj to vpliva nate? Zakaj se te to, da te ona obtozi ali zvali krivdo nate tako dotakne? Zakaj ne gre mirno mimo tebe??Verjetno ravno zaradi tega, ker te kot otroka ni nikoli pohvalila.. in zdaj tega vec ne mores spremenit.. lahko jo samo razumes, da je morda tudi ona kot otrok pogresala pohvalo svoje mame.. in iz tega stalisca skoraj ne more biti boljsa kot je. Ko razumes svojo mamo.. ji lahko odpustis in BES in JEZA izpuhti.. Zate je najbolj pomembno, da prekines tole.. da ne bos tudi ti tega zvalila na svoje otroke.. Ena odlicna metoda, da se znebis jeze in besa je tek, ali kaksen drug sport.. tudi kricanje.. samo prej premisli kje kricis.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misoni 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 Tjazy, res je, pohvaljena sem bila samo, ko sem prinesla iz sole oceno pet, drugace nisem bila vredna nic in vedno me je primerjala z drugimi. hvala. bom skusala spremeniti moje dozivljanje njenih izpadov in kritik in izsiljevanj. Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, vem, ampak to je pač tvoj mati, in ti začne naprej metat, da ceu lajf je skrbela zate, pol pa k te eno malenkost prosi, pa rečeš NE, pa da taka hvaležnost, pa surlo stegnt.... itd.....Morš bit robot, da ti je vseen, obenem ti pa ni jasn.... pol pa si začneš mislit da nisi dovolj dober, itd, itd. Pa se ti to pol ceu lajf ponavlja, pa še po možnosti na vseh področjih življenja............ :xx!: Ja sej sem rekel.. "to ja pac tvoja mati" in za mame veljajo drugacna druzbena merila.. ker so nam nalozili taksen program v glavo. Lahko pa ga tudi spremenimo in si nalozimo nov program.. zakaj bi imeli tega starega, ki nam nic ne koristi? Sej ona bo res mela surlo.. ampak vecno je ne more imeti. Lahko jo ima le toliko casa, kolikor casa vidi, da s tem nekaj doseze.. Ko s tem custvenim izsiljevanjem ne doseze nicesar vec, je surla nesmiselna.. Mogoce proba kaksno drugo metodo... in ce tudi ta ne pali.. pol morda neha igrati zrtev vsaj pri tebi.. Nesmiselno je pricakovati, da bo kaj bolje, ce delas tako, da bo s to surlo vedno vse dosegla. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 bom skusala spremeniti moje dozivljanje njenih izpadov in kritik in izsiljevanj. misoni! Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tjazy, res je, pohvaljena sem bila samo, ko sem prinesla iz sole oceno pet, drugace nisem bila vredna nic in vedno me je primerjala z drugimi. hvala. bom skusala spremeniti moje dozivljanje njenih izpadov in kritik in izsiljevanj. Kje špa ti delas, da ti je tolk dolgcas v sluzbi?? Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misoni 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>misoni! huala. se ze reprogramiram. Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misoni 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kje špa ti delas, da ti je tolk dolgcas v sluzbi?? v eni privat firmi.ampak danes, za razliko od ponavadi, imam celo delo. sem prav vesela, ker drugac sam na uro gledam, kdaj bo ze 16 in se kazalci tako pocasi premikajo, kot bi jih placal za to. Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 Jah, to so pa privat firme.......pejd sm v državno, boš takoj hiperaktivna! Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 @tinalce to ves, da je taksna, potem ves, da je to njen problem in ga ne delat k svojemu problemu. come again ? Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jah, to so pa privat firme.......pejd sm v državno, boš takoj hiperaktivna! Obicajno pa ravno v privat firmah bolj delajo.. v drazvnih se komaj kdo mal premakne.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misoni 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> Lep si napisal. Misoni V prvi vrsti je potrebno sproti resevati problemcke, ne jih pospravljati v omaro, da se jih nakopici, potem pa pride do izbruha agresivnosti in lahko popolnoma unici vajino vezo. Nic za nazaj,… kar je bilo je bilo… poskusi tisto kar je zdaj aktualnega, sproti reagirati in sicer drugace kot si reagirala do sedaj. Lahko poskusis vec variant in jih lahko kar po vrsti preizkusas, ce imas toliko prilik. Najprej pa seveda pogledat, ce optimalno presodis to kar je, ali reagiras iz tvoje mrznje od takrat, ko je delala pritisk na tebe zaradi ucenja in jo zato tako kriticno gledas…. Vprasanje je tudi, ali ona tudi tebi pomaga ali pa je to samo enostransko (izkoriscanje). Potem si seveda lahko hvalezna za vsako priliko, ko bos preizkusala tvojo sposobnost samostojnega odlocanja – ne samo reagirati, ampak premisljeno izboljsati tvojo neodvisno odlocitev (svobodno odlocitev)… S tem ko bos premisljeno reagirala ali planirala kako bos reagirala ob podobni situaciji se bos dvignila nad sitaucijo, in te ne bo toliko prizadela. Seveda bi bilo optimalno, da se pogovoris z njo – tudi starsi sprejemajo mnogo od svojih otrok, ce je to povedano na en sprejemljiv nacin. To pa moras sama vedet, kako bi ona to sprejela. Vsak naj bi poslusal otroka, starsa, partnerja, da vidi kje mora odpreti, kje se zacne moja omejenost in zacne njegova svoboda. To pa je mozno spoznati samo v dialogu.Najlaze se sprejme, ce ne predmetavas, ampak reces, “jaz imam problem s tem, da……..” Saj tako tudi je… ce je mati se tako pedantna, nezadovoljna, zahtevna… je to zdaj res tvoj problem… Ne pricakuj, da bos cloveka spremenila, spremenis lahko samo sebe, svoje gledanje. Koliko bo mati izboljsala njen nacin je odvisno le od nje. Treba je izkoristiti najmanjso priliko nasilnega vplivanja in ji povedat s cisto navadnimi besedami: mami to je moje zivljenje… Jaz hocem zivet drugac, nocem bit tako nezadovoljna kot si ti. Pusti me, da sama padem na moj nos, ce ne bom uspela… Verjetno je tvoj problem tudi rect: NE. Besedica “ne” se lahko oblece v toliko razlicnih oblekc, da bos morala najti eno taksno, ki ne bo skodila ne tebi ne njej… Zdajle si se napisala se, da te izsiljuje... za samoumor je vedno kriv vsak sam, ker se ni bil pripravljen uciti resevati problemov, zato ne padaj na take flinte, da bi morda ti bila kdaj kriva za karkoli, kar bi naredila ali rekla mati. Ne vem, ce lahko ti razumes njene reakcije, sicer bi jih ti tudi lazje prenasala. Vse drugo, kaj je kdo rekel ali te napihoval, so pac marje, na katere se podpira, kot na eno berglo... V konstruktivnem prepiru so vazni samo fakti, kdo je rekel in kaj je rekel in drug mora to tudi potrdit, da je res rekel (ce ni napisano). Destruktivno pa je vse tisto brez da nekdo napise na kar se naslaja, izgovarja, podtikuje... V take pogovore ne vlagaj energije, ker se ne splaca. Ce nimas prave argumentacije, in ce drug govori mimo tebe... lahko naredis se slabse. Tudi jaz sem rabila skoraj pol zivljenja, preden sem znala atiju nekaj tako dopovedati, da je rekel: "ja, tudi tako je lahko". Pa on je bil pameten sogovornik.Kam naj usmeris zamere in jezo? Nekako nerodno formulirano vprasanje. Ce ljubis, znas oprostiti. Lahko jo poskusas razumeti, zakaj ona tako reagira... Ce ji tvoje nove reakcije ne bodo vsec, jih bo mogoce sama opustila. Mogoce. Pomembno je le, da se v vsaki tvoji odlocitvi pocutis samostojno - ne pod njenim vplivom. @tinalce to ves, da je taksna, potem ves, da je to njen problem in ga ne delat k svojemu problemu. hvala.tole je pa zelo globoko in razumevajoce. saj tudi jaz ne bi rada z nasiljem resevala najinih problemov. je pa res, da ko sem se stanovala pri njej, nisem smela nikoli izraziti svojega mnenja, ker jaz sem pac otrok pod njeno streho in dokler bom zivela tam, bom delala kot bo ona rekla. torej, sploh nisem nikoli prisla do besede-na lep ali na grd nacin. in tudi danes se ne znam postaviti zase, sem obcutljiva in kar planem v jok, ce mi kdo rece kaj, kar me prizadane (no, saj ta situacija se pocasi izboljsuje). tudi kaksno knjigo na to temo sem ze prebrala in pocasi zacela reci "NE", ampak sem pa po eni strani jezna nase, ker sem ji bila v preteklosti vedno pripravljena vse ustreci in nanjo, ker se je tega pac navadila in to lepo izkorisca. saj, globje ko gledam, bolj se kaze, da sem kriva sama, ampak posledicno je pa tudi zaradi vzgoje. sem pa ze ene par stvari razcistila z njo ta tede (za sproti) in me prav zanima, kdaj me misli pa zdaj spet kaj poklicati-ze ko me klice, je naprej ocitek:"a si ti sploh se ziva?" pa se npr slisiva najmanj 2x na teden.res, se enkrat hvala za ta razumevajoc odgovor. Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Obicajno pa ravno v privat firmah bolj delajo.. v drazvnih se komaj kdo mal premakne.. aja? pol so sam pr men mal odštekani? :xx!: Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misoni 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 Valkira, ej, ti si faca. moram rečt, da si čudovito dosegla to, kar mene še čaka in za kar se moram zbrati in skulirati. čestitam. res! Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misoni 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Te matke so ubitačne . Men kr kri zavre k vidm na telefonu, njeno cifro. Čist z usakim normalno komuniciram z njo pa ne morm. Kr una tamala se u men prebudi pa kr neki pizdim u tri krasne, pol me ma pa spet u paci, kao no vidš kakšna si, pa kako se obnašaš do mene, pa kontroliri se, sej te noben ne bo maru, bučka, sej si nora.... :xx!: :xx!: :xx!: Jst pa še bol znoret, pa kr mejhna ratam, pa preklinjam k tavelk . Mami deca si najt, pa njemu mor!!! (A se mogoče kdo jav) moja ma cist iste fore. kt da bi jo kopirala. ajas to razliko, da je bila v 10.letih, odkar sem se odselila morda ene 10x pri meni, pa seveda nikoli ni bilo dosti cisto zanjo ("kako sem te pa ucila-kakso pa mas'"), pa ima recimo direkten bus (stevilak 6) od sebe do mene.ce je prisla na moj rojstni dan, sem jo morala revico nazaj peljat, ker je pa res tezko an avtobus (stara je pa, no letos bo 54). ej, kr gravza se mi! res.Valkira, a mi zaupas kaj je tvoja po horoskopu in kaj si ti?hvala, moja je tehtnica in jaz skorpijon. Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>hvala, moja je tehtnica in jaz skorpijon. O Shit.. Tehtnice in skorpioni pa bojo bolj tezko skupi furali v simbiozi.. se mi zdi.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misoni 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>O Shit.. Tehtnice in skorpioni pa bojo bolj tezko skupi furali v simbiozi.. se mi zdi..mah kaj cmo. saj po mojem je hotela met tehtnico, pa sem 9 dni prepozno ven skocila. Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misoni 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 zafrkavaš! ti si že 3. primer!!!!!!! ena moja kolegica ma isto. ona je škorpia, mati tehtnica. : x!x eek: moja je rojena 25.09.kaj si v ascedentu? jaz sem dvojček! sam mam luno v raku, zato sem pa tak občutljivček (baje) pa to ni res! Citiraj na dan mrtvih vedno oživim Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.