Skoči na vsebino

Psihologija

triple x

Recommended Posts

uuu, zadnji letnik zadnja konferenca, menda niti en dan nisem bila cel pouk v šoli okrog 400 opravičenih ur - brez opravičil, neopravičene niti ena - rojena igralka ;) ampak popravca sem si pa vseeno zaslužila...

aja sem pa hodila k psihologu - šum na srčku, al neki tazga, ne bom pozabila, tolk me je lulat tiščal, da sem kr mencala na stolu, ko sem tiste like zlagala, pa pravi gospod - vaš otrok je pa zelo nepotrpežljiv, ma ja, da me vidi danes - ena sama potrpežljivost me je, ampak če me je pa toolk lulat!

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 403
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Takrat je človk iz sebe, ne more razmišlat, čut sam bolečino in sam ne more pridt do nobenga dobrga sklepa in zaklučka. Takrat smo pa mi na vrsti, da prsluhnemo, damo nasvet, al pa sam ramo za zjokat.
+
<{POST_SNAPBACK}>To ljudem največ pomen, nasveti in predlogi, pa so vedno drugotnega pomena in nasploh ni pametno, da ti rečeš, kaj bi storila. Vedno jih pripravi do tega, da sami pretehtajo par možnosti, nato jim pa pomagaš, da se odločijo za eno. Ampak še vedno je to njihova odločitev in ne tvoja, kar pomeni, da tudi če se bojo narobe odločili, oziroma se ne bo najbplje izšlo, ti nisi kriva, ampak so sami odgovorni (kar je tudi edino prav). Vsak odgovarja za svoja dejanja. Ne moreš ti namesto njih prevzeti odgovornosti!

xyesx :palec: Pismu, Natrix in X v tandemu x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Bi pa mogu vsak, ki se poklicno ukvarja s psihiatrijo, poznat vsaj mal duhovnost.

In obratno.

xyesx sicer je pop-psihologija, ampak vseeno ... Scott M.Peck se mi zdi luštkan glede tega, pa da Junga ne omenjam x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Hm, en čuden občutek sem tule dobila...

v oči mi je padlo, da vsak, ki tule piše, zase misli, da je izjemno dober psiholog, poslušalec, da razume težave drugih...in tudi pozna rešitve...

ne rabim pa biti posebej natančna pri branju...da mi postane jasno, kaj muči xxx...in kaj recimo natrixa...ki tukaj največ pišeta...nič drugega kot malo skromnosti pri ocenjevanju sebe...bi priporočila.. 

včasih pa se mi res že pozna, da sem gospa v letih...ker lahko samo  ...in ugotavljam, da pa so tudi...ali predvsem leta tista, ki ti dajo nov vpogled...in občutek...

jamranje, kam gre ta svet...se mi zdi odveč...gre natanko tja, kot ga sami peljemo...

Astra

Astra... vsak ima pač gor svoje špegle, ki se jih trudi čimbolj skenslat... al pa tudi ne... nezavedno in zavedno, igra in lovljenje mačke in miši... pa potem zamenjava pozicij... nekdo ima gor modre špegle, drug sive, kdo drug oranžne (sem bi recimo jako pametno uvrstila sebe x:Dx x:Dx x:o)x ), ti pač takšne, kot ti odgovarjajo, vsi mi.... x;)x Saj veš, no... x:)x

Zato pa potem iz teh naših medosebnih odnosov nastane ena taka zanimiva topla homy mlakuža, po kateri vsi z veseljem (nekateri tudi z malo manj veselja) čofotamo x:Dx x;)x Če bi bli vsi isti, bi bil dolgcajt (ZzzZZzehhh) - Ljubiti svojo (Samo!!) človeškost - e, to ti je umetnost in tukaj postaneš popoln. :palec:

<{POST_SNAPBACK}>Bila pa sem besedno vedno zelo prepricljiva, imam naraven dar da mi prisluhnejo... mene v bistvu ni tezko met rad, ker sem cist OK, sam me pa tud ni tezko ne marat, ker sem nekoliko posebna. Folku pa je najljubse ono, kar ne odstopa, varno in vse se pol pocutijo, pri meni pa ze ne ve vec clovek, se mu zdi... morda pa se kakega norca delam al kaj tacga. xDDx

:palec: x:Dx x:Xx

<{POST_SNAPBACK}>Eh.Astrca, a nismo rekl, da je tale tema za izlitek čustev!  Bravo, dobr ti gre,dej vn svoje razočaranje,tak je prav!

x:o)x Adijo pamet! x:Dx Triple, sam še "tap tap tap tap" po hrbtu manjka - klasika!! xpartyx

<{POST_SNAPBACK}>Hvala bogu...očitno nisem preveč čustvena...ampak preveč cinična...

Astra

+
<{POST_SNAPBACK}>vsakega malo - spices of life...

xyesx "Spices of life!"

<{POST_SNAPBACK}>hvala Aira ...tole je bila pa ena najlepših stvari, kar sem jih zadnje čase slišala..

Astra

Preko ratia v srček... xsrcx x;)x Aira :palec:

Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

<{POST_SNAPBACK}>:eek:  lej ga miškota, bogve kaj je imel s tem v mislih... x?x  :inocent:

Astra

Mmmmm........., da ti zmasiram podplate? x;)x x?x

.....miškota? :eek:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

x:Dx Kulsk. xDDx

Fajn tema, pa cetudi je kaksen komentar vmes mal mim (recimo tale moj je med njimi xDDx)...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Da še mal filozofiram, ker jasno m i tole itak še ni... x:Dx Ampak temu je tako ali tako tema namenjena. Ubesedovanju.

Pred kakšnim tednom sem se srečala s tem, kako lahko špilamo boga v odnosu do drugega. Opazila dogajanje, pa vstopila vmes... Samo povedala svoje opažanje, ker iz lastnih izkušenj vem, da takšno ravnanje ne obrodi vedno dobrih sadov... vsaj na kratki rok ne... vstopila vmes tako, da sem samo rekla, kaj opažam... In potem poudarila, da je moje vprašanje oziroma pripomba namenjena izključno premišljevanju o dogajanju pri osebi sami, sploh ne zato, da JAZ slišim odgovor, ker se me itak ne tiče in me ne briga...

Potem sem pa vprašala... A je res dobro, da sem to naredila? Če ne bi, bi dogodki šli v svojo smer, sedaj, ko sem, se lahko to spremeni... Lahko vstopimo in se dotaknemo drugega, ali ne? In iz tega potem izvira še vprašanje - sama sem udeležena tule, vidim, opazujem - če ne bi bilo namenjeno, morda ne bi bila zraven...?

Kje je meja, kjer se naše bog-ovanje konča? Moj peskovnik, tvoj peskovnik... meje so vedno bolj krhke in vedno več zavedanja je v njih... Ne ločevanje, pač pa ljubezen.

Klasičnega odgovora ne vem. Vem pa, da ga vedno najde moje srce, moja duša... če se samo hočem poslušat. x;)x

Al sem zafilozofirala x:Dx x:Dx x:o)x

Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Ja, si.... x;)x , na nek ljubek in razumljiv način! x:Ix

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

Na psihologijo se niti malo ne spoznam. Zame je to veda, kako človeka napraviti družbeno sprejemljivega, če to seveda ni, največkrat z uporabo tablet, da je bolj nice pa to, da se ne sprašuje preveč... seveda zato, da še mal farmacija zasluži zraven,...

Čeprav jaz mislim, da bi lahko vsaj tistim ljudem, ki so pod stresom veliko bolj prišel, kot je nekdo že omenil, tečaj sproščanja, tehnike dihanja itd, itd, nekaj takega, kot so izvajali v Bovcu (zaradi popotresnih travm),... če se pa kaj takega tudi drugje že izvaja pa ne vem,...

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

Zato pa tle čvekamo, namest da bi tablete požiral in bli pol mirni kt dojenčki k spijo! x;)x x:Dx

Tablete dajejo pa tisti, k hočjo folk na hitr odpravt in jih sploh ne zanima kake probleme majo! x8Dx

[color="red"]Baby don´t forget my number![/color]

<{POST_SNAPBACK}>...triple se razdaja  x:Dx  pomoči potrebnim x;)x

A ni to lepo? x:Dx Čist svetopisemsko! x;)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

<{POST_SNAPBACK}>...triple se razdaja  x:Dx  pomoči potrebnim x;)x

Mene tole spominja na en komad od Sisters of mercy x:Dx

some people get by

with a little understanding

some people get by

with a whole lot more

I don't know

why you gotta be so undemanding

one thing I know

I want more

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

<{POST_SNAPBACK}>Mene tole spominja na en komad od Sisters of mercy  x:Dx

some people get by

with a little understanding

some people get by

with a whole lot more

I don't know

why you gotta be so undemanding

one thing I know

I want more

Dobr komad...pa še resničn, he, he,... x;)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...