Skoči na vsebino

SVEČANA OBLAČILA

Guest sanjalica

Recommended Posts

• Komentarji 54
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Kaj je to svečana obleka? :eek:

x:Dx  x:Dx

Že kavbojke name pr'rasle, da kej druzga sploh ne poznam... ker bova v mestu...mi tut kej druzga ne preostane... :vio:

Če bosta pa v mestu, Majica pol pa sploh obvezne pete x:Dx a misliš, da so zastonj tlakovali center :vragec:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Deli na socialnih omrežjih

čist sem zaj* sceno.

... ko sem bla maturantka smo bojkotirali ples (vsi trije razredi) ker nas prfoksi niso pustili prit v kavbojkah...kako boš na rokerski gimnaziji zaključil v kiklah pa moških oblekah s kravato. to bi bil čisti umor smisla življenja x^x ...pa smo meli pol solo žurko brez njih. pol pa tud ni blo nikol prilike niti potrebe po svečanih oblekah...uf....sploh nimam izkušnje svečane obleke...zanimivo....

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

<{POST_SNAPBACK}>Če bosta pa v mestu, Majica pol pa sploh obvezne pete  x:Dx  a misliš, da so zastonj tlakovali center  :vragec:

Ahm...po možnostisi navlečem še kašno minico...pa, jasno, petke ta najbolj špičaste. tanke in visoke...dekolte do popka, za čez kakšno jopico prepredeno z luknjicami, da zgleda bolj svečano.... ne smem pozabit.... x!x :xx!: :xx!: Pa ja de...

Poznam žensko, ki je na žurko v lovski koči prišla svečano oblečena... :eek: jasno je bila cel večer kt limona... x:Dx kdo bi pa sred hoste v špičakih dohajal druge... x:Dx :vragec:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Komaj čakam, da te vidim, Majica x:Dx ...v minici etc.....

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Sanjalica, če želiš za maturantsko obleko malo zapraviti in kupiti nekaj uporabnega, ti svetujem tako:

Namesto enodelne svečane obleke, ki bi jo hčerka oblekla samo 1x ali 2x, si lahko umisli raje dvodelno - n.pr. top (ali korzet) in krilo (n.pr. dolgo, rahlo zvonasto) iz enakega ali skladnega si blaga, tako da bo na prvi pogled videti, kot da je v enodelni večerni obleki. Kasneje lahko top še kdaj obleče tudi na vsakdanje hlače in jakno (če gre zvečer s prijatelji kam na drink), pa tudi krilo se da ponositi na navadno majčko. Eventualno lahko krilo kasneje skrajša, da bo bolj uporabno tudi za čez dan.

Seveda mora biti material za tako oblačilo bolj svečan, saj iz nekega navadnega bombaža ali viskoze ne more nastati svečano oblačilo. Ni pa potrebno, da je material pretirano svetleč (satenastega videza). Lahko je kak lepo padajoč cady (beri kadi s poudarkom na i), ali pa bolj kompaktna šantung svila... Še najbolj kul pa se mi zdi, če je material vsaj malo elastičen po širini (3-5% elastana), da se bo v njem počutila komot (jo ne bo med plesanjem nič stiskalo in oviralo).

Poleg tega pa (če bo oblačilo šivala šivilja po naročilu) izberi tako blago, ki ga ni potrebno podložiti, ker tudi to precej zniža ceno - delo šivilje je cenejše, pa še podloge ti ni treba kupovati.

Pa še to: pri večernih oblekah največ naredijo dodatki - štola ali nakit ali kake pentlje ali rože iz blaga... Ampak ALI-ALI, ne IN! Da ne bo dodatkov preveč in bi zgledala kot novoletna jelka! x;)x Če je obleka enostavna, se jo da bolj ponositi za različne priložnosti, ker samo zamenjaš dodatke in je obleka videti čisto drugačna kot prejšnjič. Pa ne pozabi (kar sem že zgoraj omenila), da se obleko ali krilo do tal lahko kasneje skrajša in uporabi še za kako drugo priložnost. Tudi iz rahlo zvonastega krila se da kasneje narediti navadno ozko krilo... :vio:

Kaj pa moške obleke? (tole sem že spraševal na suxu v podobni temi)

Na maturantskem bivše punce, dolgo časa nazaj, vsaj 3 leta, je eden njen sošolec imel oblečeno črno obleko s suknjičem s 4imi gumbi (enoredno zapiranje, se razume), tako, da je 4 gumb bil že skoraj čisto pri ovratniku, nekaj podobnega, kot tale spodaj (s tem, da mi je ta gadna), ampak tista je imela normalen ovratnik in 4 gumbe (kolikor se spomnim). Kje bi se dalo takšno obleko dobit v Sloveniji? Pa cena ? V Emporiumu sem že gledal, pa ni nič kaj pametnega.

http://www.neckermann.si/article_images/cmPreview/cmSmall/164477a_249GA_x.jpg

Tule imam v hipu blazen problem tudi sama.

Ok..za novo leto - ponavadi v kavbojkah, majica...

Zdaj pa me je malo neugodno presenetilo vabilo na nek sprejem..jaz pa v totalni takšni krizi...ker oblačil pač ne zanima, če se je njih lastnik v bolj ali manj kratkem času razlezel(a) in samo žalostno visijo v omari..

Mi pravi sodelavka: ti z veseljem kaj posodim(ja seveda...itak ve, da mi ne bo nič več njenega prav :vragec: :vragec: )

Najraje ne bi šla...pa je pomembno - za Š. :vragec: :vragec: :vragec:

Mah...bo že.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Se spominjam svojega maturantskega plesa :vio: xsrcx , april 1991 :wOOt:, mi pa še zadnja jugoslovanska generacija,ki je postala polnoletna v sedaj že rajnki državi, najmlajši plebiscitaši, še Tito po učilnicah, čez kakšen mesec pa matura in 10 dni vojne :eek: :eek: :V:

Meni se nekako na maturantski ni šlo, pa me je mama prisilila :o|o: , ker se je na moj maturantski izdatno več mesecev pripravljala-sama :eek: :o|o: x:Dx

Potem pa je lepotilno-lišpalna- modna- prestižna in še kaj :vio: vročica zajela še mene (in nikoli več popustila x:Ix ).

Se spomnete filma Pretty woman?

No, hotela sem identično obleko, kot je imela Julia Roberts, ko sta šla z Richardom prvič skupaj ven. Tisto prelepo črno, z pregrešnim dekoltejem. Naša mega šivilja Danica, mama in jaz smo visele pred televizorjem in videorekorderjem :sori: x:Dx , pa frizerka je tudi mogla pogledati kaseto....pa v Milanu kupili krasne salonarje, 8 cm peta in prevlečene s svilo. Pa mami mi je kupila prvi korzet in prve tangice, pa dvojne nogavice (v primeru katastrofe.. x;)x ) in posodila svojo majhno črno torbico.

Fotr je kar zazeval, ko me je videl vso opicanjeno :eek: :wOOt: :eek:

Pa sem bila res lepa mlada dama x^x

... Daša letos zaključuje srednjo šolo in... noče na maturantski ples ... pravi, da ji je maškarada brezvezna in, da če bi ji že tko zlo rada dala denar, lahko prispevam za potovanje v Egipt, kamor si res želi... meni je okej, babi in dedi bosta verjetno mal razočarana (to bo že sama zrihtala z njima)...

... temo svečane obleke smo imeli že večkrat na tapeti z mojimi učenci... presenetilo me je, da se starši strinjajo, da je osmarje neprimerno oblačit v neke zelo svečane cunjice, deca pa to hočejo (in celo zahtevajo) :o|o: xrolleyesx ... potem pa poslušam pogovore pred valeto... punce imajo doma po tri obleke, ker jim nobena potem ni 'ta prava', zapravijo po sto tisoč in več (mnogi od njih imajo regresirano prehrano, ker so starši brezposelni).... x?x x?x x?x

Osmarje? :eek: :eek:

V mojih časih smo bili za Dan mladosti cel razred v istih bombažnih majicah.

Valeta pa ni bila (še) aktualna takrat.

Nisem pristaš, da bi se določene zadeve kot npr ličenje spodbujalo prezgodaj. Tu v Trstu me je čisto zvilo, ko sem opazila kako močno in neokusno se ličijo(pol kile pudra in barve kot semafor) že 12-letne deklice :eek: :V: :xx!: :V:

Ja, to z valeto pa se tudi meni zdi malo mimo... da so v svečanih oblačilih. xrolleyesx

Ko smo mi imeli valeto, smo se zmenili, da bomo vsi iz istega razreda v enakih barvah, ampak vsakdanje oblečeni - ne v svečanih oblačilih.

V našem razredu smo se zmenili, da bomo vsi v kavbojkah in svetlo modrih srajcah. Takrat se je seveda nosilo oooooozke kavbojke in srajce od očetov. :vio: No, vsi očetje pa niso imeli svetlo modre srajce doma :o|o: , vendar na srečo je oče od ene sošolke delal kot paznik v zaporu in je imel cel kup svetlo modrih srajc od uniforme, tako da smo si jih lahko izposodili. x;)x x:Dx x8Dx

Mi smo valeto pa kar preskočili. Smo imeli samo eno zabavo, ki se je niti spomnim ne. Maturantskega sem pa prešpricala, pa mi je še danes (skoraj) žal. :sori:

Par let nazaj je pa moj "tavelik" imel valeto v Festivalni dvorani. Punce so bile opedenane tako, kot bi jih snel z neke modne revije. Prave babe!

Moj si je izbral pa taka oblačila, da me še vedno boli glava, ko se spomnim, koliko denarja je šlo. Nobene od tistih pregrešno dragih krpic ni več oblekel (in čevljev ni obul). Še danes vse stoji v omari. :vragec:

Jaz bi te valete ukinila....

• 10 months later...

:palec: Vesna Škofja Loka

:2src: umetnica , carica po priporočilu naše Cosmopolitanke..... xcivx čudeže dela.....res da stane, sam se pa splača x^x takrat ko rabiš res kaj posebnega in svečanega.....

Oblačila z dušo in unikati x:)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Nimam denar..moj mož ne dela nikamor.. :vragec:

A vidim svoj post od lani - no nekaj našli potem..hlače x:Dx x:Dx in sem bila v črnem..

In bog ne daj, da bi slučajno kaj rabila - ker ne grem...ne morem in nočem..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

mi smo mel čist klasičen maturantski, v festivalni..

nismo preveč kompliciral, en dan sva šle z mami v LJ, našli en butik in v bistvu mi je bla že druga oblekica kul.. barva me je pritegnila.. preprosta, naramnice tanke, mal na zvonček.. sem izzivala in jo oblekla brez modrca x:o)x cene se ne spomnim, sam ni blo ravno nekaj pretirano se mi zdi..

nosila sem jo pa potem se enkrat na enem fotografiranju, pa enkrat v teatru.. bi jo nekak predelala, pa ne vem kako, ker je material ful svetlec in tak.. svečan..

tkole, no...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

opsala!!!!!!!!!!!!! :2src:

mega barve!!!!! :palec:

(ostalo tezko recem, barvo pa definitivno vidim x;)x xDDx)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja, v barvo sem se tud jaz na prvi pogled zaljubila.. hmm.. saj nekje naj bi imela se neke fotke iz onega fotografiranja, bom mal pobrskala..

*hihi, sstane, to je od očita roka :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...