tjasak 7. december 2004 Prijavi Deli 7. december 2004 V tem prednovoletnem casu imamo vsi veliko nacrtov in pricakovanj glede obdarovanja svojih najblizjih, svojih poslovnih partnerjev,...Vsako leto se pojavljajo tezave, kaj komu kupiti, ko pa ze vsi vse imajo in v bistvu nicesar ne potrebujejo. Zato smo se v nasem podjetju odlocili, da bomo denar, ki bi ga namenili za poslovna darila, namenili v dobrodelne namene. Prav tako bova z mozem obvestila vse druzinske clane in prijatelje, da letos ne bova kupovala daril in da bova denar namenjen temu, dala tistim v stiski. In prav tako se odpovedujeva vseh daril, ce nama misli kdo kaj podariti, sprejemava denar, ki ga bova dala naprej nekomu, ki ga res potrebuje. S pomocjo Zavoda za socialno varstvo in Rdecega kriza bova poiskala druzino ali nekaj njih v stiski in jim nakazala denar. Prav tako bova nekaj denarja namenila kaksnemu zavetiscu za zivali, drustvu za zascito zivali in podobno.To sporocilo pisem zaradi tega, ker se bo mogoce kdo, ki ga bo prebral, odlocil kaj podobnega. Hudo mi je ce pomislim na to, da se mucimo kaj komu kupiti, ker ze vsi vse imamo in brezveze porabimo denar, v sosednji ulici pa zivi nekdo, ki nima niti za posten obrok, kaj sele za nobel novoletno vecerjo. Danes sem izvedela za druzino osmih otrok, ki so jim umrli starsi, za njih pa skrbi najstarejsa sestra, ki je komaj polnoletna, ker bi jih drugace locili in dali v rejo. In taksnih situacij je vsepovsod polno, samo malo se je treba ozreti okrog.V upanju, da bo to sporocilo naletelo na odziv in se dotaknilo koga, vsem lep pozdrav in vse lepo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. december 2004 Prijavi Deli 7. december 2004 Dbest, bravo!!! In se da si tale apel napisala, se potrudila, vclanila... zelo kul, ful podpiram in MEGA se mi zdi! :palec: xyesx Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daphnis 7. december 2004 Prijavi Deli 7. december 2004 Vsa čast. Res lepo, ko se ljudje odločijo za kaj takega. Res večina ljudi nima veliko in komaj kupi nekaj prepotrebnega svojim otrokom, pa vendar obstajajo tudi taki, ki imajo nekaj pod palcem. Vso srečo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 7. december 2004 Prijavi Deli 7. december 2004 <{POST_SNAPBACK}> Dbest, bravo!!! In se da si tale apel napisala, se potrudila, vclanila... zelo kul, ful podpiram in MEGA se mi zdi! :palec: xyesx Tjasak, zelo pohvalno in se pridružujem "mami foruma" Marsi! Z obdarovanjem pomoči potrebnih, razveselimo njih in sebe, ker se zavedamo, da smo naredili nekaj lepega. Pa še zavedamo se, da bodo veseli vsakega "darila", ne pa, da "študiramo", ali bo naše darilo nekomu všeč ali ne..... P.S. Nisem pa zasledil nobene številke računa, za nakazilo?! Nimam preveč denarja, ampak nekaj, ga pa sigurno lahko pogrešim, če gre za dober namen! Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 8. december 2004 Prijavi Deli 8. december 2004 Sem mal razočaran...... ...sem mislu, da bo kaj več odziva na tole temo...pa je tema! Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 8. december 2004 Prijavi Deli 8. december 2004 sem se pridružila tej temi...ja...valjda...zakaj vedno pomislimo na lastno rit...ko pa je toliko pomoči potrebnih ljudi... PS...ciganom pa ne dajem... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 8. december 2004 Prijavi Deli 8. december 2004 Ja, fajn tole..čeprav za moj okus preveč radikalno... Poslovni partnerji ok, prijatelji ok...sam družinski člani???..ne vem, no... Mi smo se že pred leti dogovorili, da si kupimo malenkosti...in je vseeno fajn, če razveselimo otroke, pa starše recimo...gre za pozornost, če ne drugega... vseeno pa super tole, tjasak In všeč mi je, da boste podarili denar nekomu, ki ima ime...ne pa neki organizaciji... jaz tako že leta po svoje rihtam te zadeve.... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
blackie 8. december 2004 Prijavi Deli 8. december 2004 jaz sem lani skupaj s sestro podarila denar druzini,v kateri sta bila oba starsa brez sluzbe. S tem denarjem sta potem sebi in hcerkici podarila prelepe praznike me je prav pri srcku pogrelo, ker so bili vsi tako srecni Citiraj Če hočeš najti zaklad, bodi pozoren na znamenja. Bog je v svet zapisal pot, ki ji vsak od nas mora slediti. Vse, kar moraš storiti, je to, da prebereš, kaj je zapisal tebi. P. COELHO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 8. december 2004 Prijavi Deli 8. december 2004 natrix, daj nam malo casa...eni nismo tu ponoci kaj naj recem -podpiram to in pocnem to. cimvec nas to pocne, tembolje. fino, tjasak!in dobrodosla Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 8. december 2004 Prijavi Deli 8. december 2004 Sem že dolgo zraven.Podpiram.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 8. december 2004 Prijavi Deli 8. december 2004 Jaz se s tem ukvarjam, celo leto..... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 8. december 2004 Prijavi Deli 8. december 2004 Jaz pa ne, čez leto sem občasno dobrodelna, ob koncu leta pa vedno. A je to slabo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 8. december 2004 Prijavi Deli 8. december 2004 Ne sploh ni slabo Dolores. Pohvale vredno. Dobrodelnost kadarkoli. Samo sem želela reči, da pri meni ni pogojeno s časom in prazniki.Furam tole celo leto. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 8. december 2004 Prijavi Deli 8. december 2004 Pridna Jaz si pa časa ne vzamem, ampak raje verjamem, da ga nimam... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tjasak 8. december 2004 Avtor Prijavi Deli 8. december 2004 Kul, koliko odgovorov ste napisali Hvala za dobrodoslico. Mi imamo tudi forum, ampak sem se tudi k vam registrirala, da to napisem, ker imate velik obisk in verjamem da veliko od vas razmislja tudi o tem, kako je drugim ljudem. Jutri bom izvedela stevilko transakcijskega racuna drustva prijateljev mladine, ki je v stiku z zgoraj omenjeno druzino, denar ki ga dobijo, nakazejo direktno njim. In od drustva dobite potrdilo o dobrodelnem prispevku, ki gre v davcno olajsavo. To sem izvedela danes. Tako da ce bo kdo zelel ravno njim pomagat...Se pa hitro najde koga v okolici, ki rabi pomoc. Mi smo danes od tete, ki dela na upravni enoti v bliznji vasi izvedeli, da zivi tam nekaj starih ljudi, ki zivijo v veliki revscini, tako da bomo tudi njim nekaj namenili. Vsak lahko najde take ljudi v svoji okolici.Srecno vsem in lep pozdrav Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 8. december 2004 Prijavi Deli 8. december 2004 hm ja ... neverjetno Tjaša K. kako lepo zveni tole ... hm kako natančno gre to v davčne olajšave? ala toliko oddam, toliko manj davka plačam? Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tjasak 10. december 2004 Avtor Prijavi Deli 10. december 2004 Kako gre tocno z davcnimi olajsavami, to ne vem. Sem pa dobila podatke o tej druzini, pa jih bom kar napisala: Gre za osem otrok, ki sta jim umrla oče in mama, skrbništvo pa je prevzela komaj osemnajstletna Barbara, drugače bi jih dali v rejo in ne bi mogli biti skupaj.Pišete ji lahko na njen e-mail: barbara.brezavscek@siol.net.Pomagamo jim lahko preko ZPMS, ali pa jim nakazete prispevek na njihov račun pri NLB št. 02010-2755409902 . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 Ful pozdravljam te akcije tudi na tem prostoru, dbest, da se naredi nekaj dobrega, fajn obvescati; res kul, da laufa tole. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 13. december 2004 Prijavi Deli 13. december 2004 ja men je dalo res za mislit lih tist kako se sprašujemo kaj komu kupit... k ta res že vse ma. res se mi zdi ful bolše dat nekomu ki nima in resnično rabi... tudi sama bom našla nekoga ki rabi... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tjasak 15. december 2004 Avtor Prijavi Deli 15. december 2004 No, ker se tema lepo razvija, bom napisala še nekaj variant, ker smo se v zadnjih dneh kar dobro pozanimali.Lahko se npr. obrnete na najbližjo enoto Rdečega križa. Oni vedo za družine, ki živijo v velikem pomanjkanju. Mi smo npr. izvedeli za 5 družin, ki so sovaščani moje sorodnice, in RK je denar razdelil osebno njim. Druga stvar, o kateri sem se danes pogovarjala, je pomoč, ki ni finančna. Vsakdo ima doma kakšno posteljnino, rjuhe, deke, blazine in podobno, ki jih več ne potrebuje. To lepo operete in odnesete na RK. Oni točno vedo komu kaj manjka.Naslednja stvar, ki smo se je lotili je pa zbiranje igračk za materinski dom in varno hišo v naši okolici. Na Zavodu za socialno varstvo se pozanimate glede tega. Teh hiš je polno, samo se za njih ponavadi ne ve. Naslednji korak je ta, da vse svoje prijatelje obvestite o tem in jih prosite naj še oni svoje. Zelo veliko ljudi ima doma cel kup igrač, ki jih ne rabi, in samo zavzemajo prostor. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 točno to bom naredila. za vikend si bom čas vzela in in najdla vse luštne plišaste igračke in se pozanimala kje bi jim tu blizu prav prišle. Oblek nimam ker sproti stran vržem... jih res do konca znucam tok da so strgane... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
triple x 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 Od vsega tega je materinski dom najbolš izbira. Tm res otroc dobijo, ne razgrabjo zaposleni! Citiraj [color="red"]Baby don´t forget my number![/color] Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 Vse je fajn, jaz sem v bosno dala po mojem za tovornjak materiala , kar po 6 vrec so odnasali (tudi plasci pa cevlji pa igrace...), vsega, men je dbest prav prislo, oni so pa nad potrebovali (pa direkt je peljala mama ene znanke) pa dbest se mi zdi, ko rada dam iz rok lepe stvari (zgonjene vrzem stran, vcasih celo kar je zame dobro, ni za druge, ker jaz pac nosim, ker mi je ljub pis al kaj jaz vem, ko bi pa hotla dat komu, pa pomislim, se hecas? )'Prestrasilo' in odvrnilo me je tole s karitasom pa temi, ko mora bit celo zlikano in kaj jaz vem, vsi gumbi gor, to pa ne, likam pa tud zase ne, pa kaksen gumb je kje tud manjkal, no tega pa se mi resd ne da sivat, da bom pol v vrece zbasala pa da se bo mroda pa celo valjalo tam nekje (splosno, ko potem recimo ko je kak odvoz tam lepo po vrecah nastavim, pol pa vse razvleceno naslednjega dne, mal manj ko kake gate stare po travi tamle ).Pa klosarjem sem ob selitvi (decembra) prinesla kup jaken pa hlac pa majic, dbest, so sami jacki totalni bili v usnjenih jaknah pa tak, pa sveze ciste bombazne majice so imeli, kul, jaz pa vsakemu privoscim, da dostojno zivi, pa iz tega ali onega razloga se znajde... v kaksni taki situaciji... bogve kaj ima... jaz sem jih dost spoznala, pa jih je ful izobrazenih bilo vmes tud pa takih, v stevilnih primerih so jih 'babe ven zabrisale' (in ti jasno nic krivi ) - no a v parih primerih pa je res bilo kar nemarno in so nasrkal tipi...Mi pa nekak bomo dal zmeri prednost tam eni bogi mamici... po drugi strani pa nikol ne ves, kaksnih svinjarij je kdo sposoben... pa katerega koli spola, stars al pa ne stars. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Mi pa nekak bomo dal zmeri prednost tam eni bogi mamici... po drugi strani pa nikol ne ves, kaksnih svinjarij je kdo sposoben... pa katerega koli spola, stars al pa ne stars. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tjasak 16. december 2004 Avtor Prijavi Deli 16. december 2004 Eh, citirat pa nekako ne znam tukaj Hotela sem komentirati Marsin stavek o tem, kako nikoli ne ves, cesa vse je kdo sposoben,...Mnenja sem, da ima vsak taksno zivljenje, kot ga mora imeti. In res je, da se vecini ljudi prej smili ubogi otrok ali pa revna stara mamka kot pa npr. brezdomec. Pa je lahko npr. uboga stara mamka prav neprijetna oseba, ki ze celo zivljenje dela samo zgago, sovrazi pol svoje druzine, drugi polovici nekaj zameri, in je nasploh destruktivna do sebe in drugih. Potem pa jo zivljenje tresne, jo malo pritisne, da jo spomni, da nekaj ne dela prav. Vsi poznamo polno takih in podobnih primerov. Ravno tako sem prepricana, da npr. zenske, ki se zatecejo v varne hise, to, da jih je moz maltretiral, povzrocijo same na nek nacin. Prepricana sem, da ima vsak izmed nas v sebi nek "program", na katerega se odziva okolica. Lahko si ves sladek, prijazen, ponizen; vendar lahko nosis v sebi izrazito mocno agresijo in jezo. Potem pa to sprozaš tudi v drugih ljudeh. To je odgovor okolice na tvoje notranje stanje.Taksen je lahko tudi drug vidik na dobrodelnost. Jaz mislim, da je treba tistim, ki so v tezavah, ki so šibkejši, po svojih moceh pomagat. Se pa strinjam z Marso, da včasih ne znamo realno presoditi, mogoče tudi zaradi strahu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.