Skoči na vsebino

Kdo je čefur?

natrixred

Recommended Posts

majica...ampak "lane moje" je pa super, vsaj meni. Mi paše in bi ji pripisala zmago. Raje kot neko "nedeljsko glasbo po željah" alkvaže x:o)x

Čefurje pa jaz imenujem drugače. Pravzaprav me sploh ne zanima, kakšen problem imajo. Ponosna sem nase, da kamorkoli grem, poskušam govoriti tako, kot govorijo tam, kjer sem .Doma (v Sloveniji) pa lahko govorim slovensko ali angleško, tistim, ki pa so toliko butlasti, da se nočejo potrudit, da bi govorili slovensko pa jasno rečem "oprostite, ne razumem vas".

Če se ne potrudijo je to njihov problem, (če se ne prilagajajo) in problem tistih Slovencev, ki so toliko štorasti, da se trudijo govoriti "čefursko".

Kje pa sem pa včasih za štos bleknem tudi po "čefursko". Moj mož tudi, on sploh rad "deklamira" kakšne štose iz jugofilmov, npr. Ko to tamo pjeva ipd.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 174
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Mah ja...Florijan...držim te za besedo... le glej... x:Dx x;)x

Dolores...ČE SE PA NIČ DRUZEGA NE SPOMNIM... pa sem Joksimovića dala...kaj jez vem, no... ajd Ceco Arkan...turbo-folk pevka...evo, najdla... x:Dx

V glavnem ni bil Joksimovič bistvo...ampak odnos do naših govejk... xcivx

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Ma, saj te razumem, si čisto cool povedala... :palec: Za Ceco Arkan pa sem prvič slišala takrat, ko so Arkana fentali. Ne poznam... xnckrivx ...ampak na tem področju sem itak neizobražena... xrolleyesx

Kar se tiče pa naše goveje muzke, ja no...saj kje pa sem se tudi kakšna dobra najde, ampak mi nekako ne leži. Ampak najbrž zato, ker me asocira na neke dogodke, tako kot Dionova... x;)x

Sej men tut ne...mi pa paše...tko v nedeljo mal govejke naštimat... :palec: da se počutim, kot sem se pri stari mami včas... v nedeljo...z govejo župo.... pa pohanimi šnicli...pa z renstanim krompirčkom... pa full kislo zeleno solato...pa...štrudl... xcivx

Kje smo že ostal... :vio:

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Eh...zdej loh rečemo zgodovinske besede...NIČ VEČ NE BO TAKO, KOT JE BILO...na pa smo spet pri migraciji... :vragec: x:Dx

Paše na oboje... x:Dx

evo direkt - glih gledam... :D

Aja, tam nekje je nekdo rekel, ces, obcutljivi na to (morda Surya) - niti malo. x^x

Meni je dbest ker sem meshanc, ker smo slednji najbolj inteligentni, iznajdljivi in prilagodljivi (ker vsebujemo pac dve plati). ali vec - tamle sem rekla moja mama je dolenjka, to je ze res, vednar predniki pa so bili italijanski... torej? Kok cesa clovek resnicno sploh ima?

Ste hecni...

lane moje je pa kul.

na 'balkan zhurih' pa se slovenci po tleh mecejo - najbolj. xyesx

Ejjejej, a cmo - jaz prot vam? x:px :vragec:

kaj mislite, kdo bo zmagal? x:Dx x:o)x x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

No takole, ker ste glih začeli....

Jaz - četrtina slovenske krvi, četrtina italijanske, četrtina avstrijske in četrtina srbske...ubitačna mešanica. Ampak geštel je slovanski x:o)x

Moj mož - četrtina portugalske, četrtina španske, četrtina italijanske in četrina slovenske ....še bolj ubitačna mešanica . Geštel tam nekje med španskim in portugalskim x:o)x

Marsa, izberi podropčje (samo astrologije in računalništva ne, tam sem bosa) :vragec: x:Dx

Aja, kdo je cefur, mnenje o tej BESEDI te zanima, kaj ne poves prej!

Cefur je kmetavzar.

Zdaj pa - a je kmet grdo, a je jugovich grdo al kaj...

No men je smesno, da ima kdo take predsodke.

zanimivo, vecji *cefurji* so men italijani, nekateri.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zdravilne meshanice, kristali, Dolores? x;)x x:px

Podrocje... al pa konc koncev, slovenski jezik... :P

Picasso

Danes ravno sem ugotavljala, da dbest da sem po babici (Montenegro)... no najbrz vsaj... kajti v familiji po mami so drugacnih postav... Pa ona je bila neka zeliscarca al kaj v vasi - velika, dolgonoga, joskasta. po kom cem pa bit? x:px

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Aja, kdo je cefur, mnenje o tej BESEDI te zanima, kaj ne poves prej!

Cefur je kmetavzar.

Zdaj pa -  a je kmet grdo, a je jugovich grdo al kaj...

No men je smesno, da ima kdo take predsodke.

zanimivo, vecji *cefurji* so men italijani, nekateri.

:palec: x;)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

men se zdi čist kriza k ene par tanartavečjih čefurjev kar sem jih vidu, so v bistvu čist slovenci... tko da mene bolj zanima kdo je kekec....

italijani pa itak :P eh to je ta neki južni imidž

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

<{POST_SNAPBACK}>me prav zanima kako fino se slovenci počutijo v tujini... asimilirano, sprejeto in vse.... x:Dx

Po moje se počutjo glih tko, kt vsak tujc, ki ni doma. Bistvo tukaj ni tolk, kako se počutš (sej to nikogar ne zanima), ampak ali boš sprejel kulturo naroda, se obnašal primerno, kot domačini, al boš igral izobčenca in Jacka, da te bojo vsi vidl na 100 m, da nisi domačin! x;)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...