natrixred 9. december 2004 Avtor Prijavi Deli 9. december 2004 Zdele poslušam........Indira Radić - Moj živote, dal si živ? .........Rade Lacković - Druže ..........Novica Zdravković - Splavovi Že od glasbene šole naprej, uživam v ciganski lestvici, ki je značilna za zgradbo 3/4 vseh pesmi na Balkanu, pa tudi drugot jo najdemo! Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. december 2004 Prijavi Deli 9. december 2004 men se zdi pa tko... svetovljansko in velemestno , ce je ful razlicnega folka...Po mojem sta mi bila ravno zato Berlin pa Amsterdam tko vsec in ravno zato je bila tko razvita (predvsem underground) scena. Zadnjic je par tipov pred mano guzvo delal v mercatorju, *cefurji* kao... pa se sebe zalotim, da sem nekam nestrpna, sam predvsem zato, ker se mi je mudil pa ker se niso zjasnil... No potem sem se jim pa ze smejala... v bistvu so bili ful dobri, simpaticni, se mal so najdli prilke za podvorit prodajalki, ful kul, sem se pol kar mal posmejala pri sebi... No in so kupili 2.5 kg sira...In se mi je prav hecno zdelo, ko Slovenci v vrsti pa po 5, 10 dek. Sprosceni, prijazni, nic zakompleksani, na, tu mas, 5 karti! (), a oni (slovenc) pa praviloma steje tiste ficke in rece 17.6 dkg sira prosim. :P Pac, folk, jugovichi, zhidi, kaj jaz vem... tumach... ne stekam v bistvu, da je lohk sploh na ta nacin govora o teh temah... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 9. december 2004 Prijavi Deli 9. december 2004 No, tu pa sva si z Marso v mišljenju vedno zlo bliz..... Men je bil zadnji čefur en močvirnik - pravnik, ki se je pršu v MB frajerja delat, pa nas kmeteke prava in stila učit..... pol pa je šel z dolgo surlo domov k ga je popušu....in to v stilu, kot se spodob. Ker sem se morau prav trudit, da ga slej ko prej po štajersko ne skurcam , sm iskal na njem stvari, ki so mi všeč, da mal na finto menjam filing......bemu, sam okusno je bil oblečen, to pa je tud blo vse. Vse ostalo....odbijajoče in plehko, da te mine. Ta čefur v MB neb dolgo dihal.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Če si ti čefurka, kaj sem potem jaz? slo-če-la-jod? JAVNI POZIV PROSIM, DA SE JAVIJO VSI SLOVENCI Z RODOVNIKOM. No...jez se javljam...sem čeh-nem-hr-slo... v tem zaporedju...ažurirano po pomembnosti in odstotkih... Mickeni...tisto o MOČVIRNIKIH nazaj uzem, da ne boš razširjal nestrpnost... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 A zato si toook fajn, ker si čeh-nem-hr-slo. Ssaj, kot je rekla že Marsa, mešanice so tanajboljš... Kakšni močvirniki? A tisti, ki se družijo z žabarji, jodlarji, jugoviči... Saj je to prav lepa oznaka...močvirnik... hehe:palec: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>No, tu pa sva si z Marso v mišljenju vedno zlo bliz..... Men je bil zadnji čefur en močvirnik - Ne vem, zakaj močvirnik............kwa je z močvirniki narobe. zadnjič sem bil v N. mestu in je kar nekajkrat padlo vprašanje "a ti si pa iz Ljubljane"?? oziroma "ti si pa sigurno iz Ljubljane, ker se tko pačiš , tko da na koncu nisem več vedu, a je to slabo al' dobr......... močvirnik Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
triple x 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 Zihr je dobr! Nism biu še nkol užalen če mi je kdo reku močvirnik,sm pa jz tud neka Nem-Slo kombinacija! (če gledam rodovnik) Citiraj [color="red"]Baby don´t forget my number![/color] Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 jz pa če samo priimek pogledam Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 <{POST_SNAPBACK}><{POST_SNAPBACK}>No, tu pa sva si z Marso v mišljenju vedno zlo bliz..... Men je bil zadnji čefur en močvirnik - Ne vem, zakaj močvirnik............kwa je z močvirniki narobe. zadnjič sem bil v N. mestu in je kar nekajkrat padlo vprašanje "a ti si pa iz Ljubljane"?? oziroma "ti si pa sigurno iz Ljubljane, ker se tko pačiš , tko da na koncu nisem več vedu, a je to slabo al' dobr......... močvirnikKot za nekatere priseljence iz južnih republik uporabimo besedo čefur, tako za nekatere ljubljančane močvirnik .In kdo naj bi to bil?Nekdo, ki misli, da je že samo dejstvo, da prihaja iz Ljubljane(navadno pa se je tam napil samo vode...se pravi priselil od drugod) tako pomembno, da ga avtomatično "dvigne" nad vsem, kar je periferija.V obeh primerih pa nekdo, ki se ne zna ali ne želi prilagodit okolju, v katerem se trenutno nahaja.Pozdrav od ljubljančanke Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 Mela sošolko s takim priimkom kt Aiwa... Petro... samo da je ona imela SCH v originalu... Močvirniki...ja... mela že en kup sitnosti na morju...sam zato, ker sem iz Ljubljane...sem se hitr naučila po primorsko... mona, ma kaj ne? Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Kot za nekatere priseljence iz južnih republik uporabimo besedo čefur, tako za nekatere ljubljančane močvirnik .In kdo naj bi to bil?Nekdo, ki misli, da je že samo dejstvo, da prihaja iz Ljubljane(navadno pa se je tam napil samo vode...se pravi priselil od drugod) tako pomembno, da ga avtomatično "dvigne" nad vsem, kar je periferija.V obeh primerih pa nekdo, ki se ne zna ali ne želi prilagodit okolju, v katerem se trenutno nahaja.Pozdrav od ljubljančane Ljubljančana ne vem kaj pomeni prilagoditi se v tem kontekstu saj ne more kar naenkrat prevzeti narečje ki mu je tuje. vedno se čuti naglas. meni je ljubljanščina brez preintenzivnega zavijanja, oz taka čista....bila vedno izredno privlačna. ko je npr. v gimnaziji profesor Bozič bral ali pa ena uvozena sošolka je bilo to čisto nekaj drugega... kot pa gh-ji proimorski in eji in oji vsi enaki in zatikanje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 Aira, sem popravila, torej ljubljančanka ....Prilagoditi? No, recimo vihaš nosek nad smradom gnoja(ja hudiča, komu pa ne smrdi dr.k?), ampak, domače klobase, ki ti jih postrežejo, pa neizmerno dišijo ....vidiš grablje, pa te zanima, če to uporabljajo za česanje konjskega repa....se posmehuješ nekomu, ki govori dialekt...a lublanščina pa ni "spakedranščina"?.....tako nekako... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 Enja. v mojem primeru je blo tko, da so se Dolenci delal norca z mene, češ, kaj tko zavijaš. jebiga, tko pač govorim. Sem Ljubljančan in ne morem govoriti po štajersko al pa po dolenjsko..............moram priznat' da so ble kake pripombe prav bose, v smislu, da že stojim po lublansko ( ), kaj naj bi to pomenlo ne vem - in pol smo kao mi lublančani vzvišeni :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 Hihihihi Lep pozdrav vsem močvirnikom, z dodatkom, da nimam prav nič proti vam.....še posebej se to nanaša na močvirnice Naduvankoti pa mi gredo na jetra ne glede kaj in od kod so . Ta je pač bil tak. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Naduvankoti pa mi gredo na jetra ne glede kaj in od kod so triple in sokrat - jaz pa kamorkol pogeldas, mam kaj bl jugoscenskega. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 <{POST_SNAPBACK}> triple in sokrat - jaz pa kamorkol pogeldas, mam kaj bl jugoscenskega. hehezhe ikonca je taka, de zgleda kokr de mash ruto na glau 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 Rutonaglav? xDDx kako to mislis? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Rutonaglav? xDDx kako to mislis? jao telegenca k ti sam uchke ven gledajo 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 men beseda čefur itak ni ok..sam sem pa že mela bližnja srečanja z njimi, zelo neprijetna, od bežanja pred njimi, pištol v glavo, sikanja.....pa upam, da ne bo to zdej čudn izpadl, sam vsi ti čef..so bli pač iz ex juge, zato ne morm rečt glih da sem navdušena nad njimi...ne pravim, da so vsi taki, imam tud ok izkušnje z njimi, mam pa tud zlo slabe, kot sem jih opisala že gor.. Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>men beseda čefur itak ni ok..sam sem pa že mela bližnja srečanja z njimi, zelo neprijetna, od bežanja pred njimi, pištol v glavo, sikanja.......Tudi jaz vse to... celo polomil mi je nos, *cefur*, z udarcem, pa me ne vidis kenjati cez *cefurje*, ker prvic pa mi ga je slovenc, pa tud ne kenjam ceznje.Pa 1x sta me hotla poslit dva *cefurja*, a,pak dvakrat pa en italijan in enkrat en italijan. In enkrat en slovenc, intelektualc, umetnik. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 10. december 2004 Avtor Prijavi Deli 10. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Tudi jaz vse to... celo polomil mi je nos, *cefur*, z udarcem, pa me ne vidis kenjati cez *cefurje*, ker prvic pa mi ga je slovenc, pa tud ne kenjam ceznje.Pa 1x sta me hotla poslit dva *cefurja*, a,pak dvakrat pa en italijan in enkrat en italijan. In enkrat en slovenc, intelektualc, umetnik. Pa, si jim razložila, da če dobro zgledaš in si cutie, to še ne pomen, da si te lahko kar vzamejo!? Takim bi pa jajca potrgu in v kamnolom nagnal delat! (posiljevalce in pedofile) Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 ja, mors znat ravnat v situacijah, pa nauccis se v slednjih tud, da je bit dober psiholog vcasih nekaj, kar ti DOBESEDNO resi lajf.Ni mi do tega v tej temi govort o cem taksnem, hotla sem sam podat nekaksno razmerje onih najhujsih tezakov, res... shtala, ki jih se pripise *cefurjem* pac.Cefru je cefur pac... niti nima zveze s kaksno narodnostjo ali cim podobnim... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>jz pa če samo priimek pogledam Hm, moj mekani ć je šel že tud marsikomu v nos... ampak to smo že obdelal v temi "muslimani". Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Hm, moj mekani ć je šel že tud marsikomu v nos... ampak to smo že obdelal v temi "muslimani". asimilirala se pa ne bi....ne 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 10. december 2004 Prijavi Deli 10. december 2004 Ne, ne bi Itak me asimilirajo že ljudje, ki ga ne znajo izgovarjat. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.