Skoči na vsebino

Kdo je čefur?

natrixred

Recommended Posts

• Komentarji 174
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ni mi do tega v tej temi govort o cem taksnem, hotla sem sam podat nekaksno razmerje onih najhujsih tezakov, res... shtala, ki jih se pripise *cefurjem* pac.

Cefru je cefur pac... niti nima zveze s kaksno narodnostjo ali cim podobnim...

ja, itak.. :palec:

DON'T PANIC
Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...

Evo mi čefurji pravoslavci, bomo praznovali božič iz 6.1. na 7.1. Badnjak se bliža. Pa 9.1. je dan Sv. Štefana, krstna slava moje rodbine. Joooj to bodo pištolce pele.

No ko smo glih pri čefurjih sem zadnjič od bratranca zvedel, da je njegov fotr imel pred leti probleme s policijo, zaradi tega ker je za svoj abraham metal bombe v Kosezah x:Dx x:Dx . Metali naj bi nekje v gozdu, ob obvoznici, pa jih je en domačin prjavu. Ni minilo 30 minut, ko so na zabavo prišli policisti v treh kiblah. x:Dx x:Dx x:Dx . Sem ga vprašal kolk bomb so fliknl, je reku 5 komadov M-75. Pa sej ne morš verjet x:Dx , tipično čefursko.

Ja sam ka mali pao s lipe

• 2 weeks later...
<{POST_SNAPBACK}>Dandanes veliko ljudi uporablja besedo čefur in sicer v najrazličnejših primerih. Velikokrat je uporabljena slabšalno, včasih pa tudi ne. Zanima me, kaj menite o tem in kako si razlagate to besedo, oziroma kakšnega človeka (osebo), naj bi ta beseda označevala?

Zanima me vaše mnenje!?

...ta pojem ste po vsej verjetnosti že velikokrat slišali in po možnosti tudi uporabili...

Na žalost se ta pojem pogosto uporablja pri označevanju neslovencev iz južnih krajev. To v žaljivem smislu. To da besedo čefur ponavadi razumemo kot pripadniknekega naroda je zmotno razmišljanje. To ni pripadnik nekega naroda ali kulture.

Čefur je pripadnik določenega načina obnašanja!

...po moje za označit nekoga za čefura je potrebno pri njem najti naslednje lastnosti:

- večji del dneva se nima kam dat (običajno ne hodi v šolo in redkokdaj ostane za dalj časa v isti službi)

- navezujoč se na zgornjo lastnost, ne znajo poslušat in če bi se dalo kaj zmeniti na človeški način, bi bil pravi čudež

- prava redkost je srečati enega samega, saj zgledajoči se po sebi, občutijo neutemeljen strah v njihovi okolici (slaba vest(če jo imajo))

- običajno so zelo korajžni, vendar predpogoj za to korajžo je vsaj nekaj alkohola ali pa kokaina v krvi in seveda nižje število nasprotnikov kot njih samih

- prijateljev nimajo, poznajo samo kompeticijo( tudi v njihovem lastnem krogu)... in tisto kar pojmujejo spoštovanje (respect) ni to v pravem pomenu besede...ker tisti ki ima največji "respect", je običajno najbolj osovražen, vendar se nobeden tega ne upa izraziti...

...no kako lastnost bi se še dalo najt x:Dx :palec:

x^x

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

Zanimivost - na klopi od moje sosolke je pisalo Cova (sele kasneje sem izvedela oz. ugotovila, da to pomeni clovek) in sem jo dolocila za Covo in smo jo revo vso osnovno solo do konca tako klicali. x:o)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Meni je všeč izraz "Lipe" za kakšnega "čefurja", čeprav je bolj blag in ga uporabljam tudi za nekoga, ki je "cepec" (presnet lipe jedan)

si me spomnila zdej na čas ko sem delala v Zidanem mostu.. pa so bli tam večinoma zaposleni iz Radeč, Hrastnika, Trbovelj pa so uporabljal izraz lipe za take kekce, kakšni časi.. x:)x

Mushi

cefur je magnifico-hi hi,hecam se ,mi je ful vsec magnifico.pa rece :koga boli k. jaz sem cefur!"zame je cefur tisti clovek ,ki je tolk sfrustriran sam s sabo ,da skozi isce fajte okrog.ne bi definirala zdej al je s fuzin al je s trnovga al pa s kopra.kolikor vidim so na ta izraz nekako "obsojeni "ponavadi juznjaki(balkanski,italijanski,spanski in vsi ostali juznjaki).vsi imamo svoje cefurje.jaz sem tudi za nekatere cefur ker sem "pola pola",moj moz je pa kr cel cefur za nekatere.meni je to smesno in me ne boli ce nama kdo nameni ta izraz-cefur.nasprotno ,vedno se nasmejim do solz.sem pa opazila da je v slo veliko nacionalizma in se veliko priseljencev zaradi tega nima moznosti sploh vklopiti in tako nimajo druge izbire kot da se druzijo le z ljudmi svojega kroga.ko si v eni drzavi tujec ti ze tako ni glih lahko se prilagodit,se tezje ker se moras zmeraj dokazat duplo vec(npr. v sluzbi,soli) kot ostali,pa se, itak si "cefur" pa koga briga ce se ti trudis.jezi me malo ta stvar pri mozu.ker je juznjak dela v sluzbi za tri ljudi.vem kaj boste rekli:pa sej mu ni treba,naj zamenja sluzbo.ja pa ni tako lahko.nikjer ne dobi sluzbe ,kjer bi bil lahko lepo pogodbeno zaposlen,ker imajo prednost slovenski drzavljani ,ki so na zavodu.s tem se strinjam ,da imajo pac prednost.ne strinjam se pa da ga izkoriscajo na racun tega ker vedo ,da ne more drugam.on pa seveda noce ostati brez dohodka.tko to je.cefur gor al pa dol

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Dokazano je, če je nekdo označen z etiko od samega otroštva, da se bo kot odrasel tako tudi obnašal. Čefur je etiketa, s katero se na žalost v zadnjih 10-15 letih poistovetijo tisti, ki so bili v otroštvu npr.: v vrtcu, osnovnišoli, etiketirani. To je dejstvo. Če bi vse ljudi že od samega otroštva spodbujali, jim dopovedali da so sposobni, da znajo, bi se kot odrasli tako tudi obnašali. Etiketiranje ni tako nedolžna stvar.
Ja sam ka mali pao s lipe

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...