Guest sstane 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 Že misliš na švindl Kaj te moti, davek na dobiček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 Zakaj bi me motil davek na dobiček, če znam spraviti bilanco na nulo? In če znam jaz, zakaj ne bi znali drugi...torej DD...ni šans. Ma..nič me ne moti. Strinjam se s teboj, DA BI TAKO MORALO BITI. Ampak ne bo, ker ni nihče tolikšen butl, da bo garal kot konj in delil svoj trud za 200 delovnih (tedenskih) ur z nekom, ki samo čaka, da mu nekaj kapne. A če mislim na švingl? Pravijo, da je državo moralno nategnit.Raje dam revežem kot pa državi. Na žalost sem ugotovila, da država nismo mi, temveč vsi tisti, ki imajo dostop do vseh prilivov.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 Vse si pobrkala Kaj ne vidiš, da tak sistem krepi podjetja in znižuje stroške države Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 Kje bo pa država jemala? Kje je pa DD, če ni dobička? Tak sistem omogoča samo to, da je dohodnina 0...in davek na dobiček 0. A sem res pobrkala? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 Seveda si.Če se podjetjem stroški znižajo, se jim dobiček poveča. Polovica ga ostane podjetju, oziroma lastniku, polovica se pa deli državljanom. Dividendo dobita tudi vidva z može, otroci, če jih imata in delavci in njihovi družinski člani končno tudi.Sistem je naravnan tako, da se razponi spravijo ne optimalni nivo s čemer se tudi dobiček poveča. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 17. december 2004 Prijavi Deli 17. december 2004 Med obstoječp situacijo in tisto, ki jo ti predlagaš, je pa vakuum Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. december 2004 Prijavi Deli 17. december 2004 Vakum v čem Dokler ni novega zakona velja v vsaki pravni državi obstoječi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 17. december 2004 Prijavi Deli 17. december 2004 Saj....in ta ne podpira tvojih predlogov.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. december 2004 Prijavi Deli 17. december 2004 Kako to misliš, da bi obstoječi zakon podpiral predlog Ravno obratno, nov sistem se mora šele uzakoniti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 17. december 2004 Prijavi Deli 17. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Kako to misliš, da bi obstoječi zakon podpiral predlog V A K U M Ravno obratno, nov sistem se mora šele uzakoniti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. december 2004 Prijavi Deli 17. december 2004 Zdrava sol Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 17. december 2004 Prijavi Deli 17. december 2004 To je pa že malček bolj prizemljeno... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. december 2004 Prijavi Deli 17. december 2004 Davki so le instrument delitve BDP na tri dele, tekočo potrošnjo, investicijsko potrošnjo in vračilo zunanjih kreditov države.Ker bi morala biti vračila zunanjih kreditov države več ali manj fiksne in garantirane obveznosti, lahko z davki oblast regulira le razmerje med tekočo in investicijsko potrošnjo.Danes je to razmerje mnogo preveliko v korist tekoče potrošnje, torej jo je potrebno zmanšati, to pa ne pomeni nič drugega, kot povečati dobiček na račun bruto plač.Masa bruto plač pa se lahko zmanjšajo na tri načine, z odpuščanjem odvečnih delavcev na vseh nivojih v gospodarstvu in negospodarstvu, z znižanjem razponov po celotni lestvici, ali s kombinacijo obeh načinov.DD zagotavlja samoregulacijo obeh načinov in vzpostavitev stalnega dinamičnega ravnotežja med investicijsko in tekočo potrošnjo na ekonomsko in socialno sprejemljiv način. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.