Skoči na vsebino

Avtorske pravice

Guest sstane

Bo v redu tako?  

11

1. 1. Bo v redu tako?

• DA
      6
    • NE
      3
    • NE VEM
      2

Recommended Posts

Zakaj bi me motil davek na dobiček, če znam spraviti bilanco na nulo? :eek:

In če znam jaz, zakaj ne bi znali drugi...torej DD...ni šans. xrolleyesx

Ma..nič me ne moti. Strinjam se s teboj, DA BI TAKO MORALO BITI. Ampak ne bo, ker ni nihče tolikšen butl, da bo garal kot konj in delil svoj trud za 200 delovnih (tedenskih) ur z nekom, ki samo čaka, da mu nekaj kapne.

A če mislim na švingl?

Pravijo, da je državo moralno nategnit.

Raje dam revežem kot pa državi. Na žalost sem ugotovila, da država nismo mi, temveč vsi tisti, ki imajo dostop do vseh prilivov.... xrolleyesx

Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Seveda si.

Če se podjetjem stroški znižajo, se jim dobiček poveča. Polovica ga ostane podjetju, oziroma lastniku, polovica se pa deli državljanom. Dividendo dobita tudi vidva z može, otroci, če jih imata in delavci in njihovi družinski člani končno tudi.

Sistem je naravnan tako, da se razponi spravijo ne optimalni nivo s čemer se tudi dobiček poveča.

Guest sstane

Davki so le instrument delitve BDP na tri dele, tekočo potrošnjo, investicijsko potrošnjo in vračilo zunanjih kreditov države.

Ker bi morala biti vračila zunanjih kreditov države več ali manj fiksne in garantirane obveznosti, lahko z davki oblast regulira le razmerje med tekočo in investicijsko potrošnjo.

Danes je to razmerje mnogo preveliko v korist tekoče potrošnje, torej jo je potrebno zmanšati, to pa ne pomeni nič drugega, kot povečati dobiček na račun bruto plač.

Masa bruto plač pa se lahko zmanjšajo na tri načine, z odpuščanjem odvečnih delavcev na vseh nivojih v gospodarstvu in negospodarstvu, z znižanjem razponov po celotni lestvici, ali s kombinacijo obeh načinov.

DD zagotavlja samoregulacijo obeh načinov in vzpostavitev stalnega dinamičnega ravnotežja med investicijsko in tekočo potrošnjo na ekonomsko in socialno sprejemljiv način.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...