stribog 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 Naj začnem s kratkim štosom: Ženske rabijo emancipacijo? Pa poglejte koliko revij imajo: Jana, Lady, Naša Žena, ... Pa poglejte nas moške, Playboy pa še v njem so same nage žanske! Torej, kdo se pravzaprav rabi emancipirati, moški ali ženske? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 Heh, dobra tema in fajn naslov! Emancipacija? kdo jo rabi? Jaz ne. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 Aja, a to je merilo? Zdaj mi je jasno, zakaj je ne rabim.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stribog 14. december 2004 Avtor Prijavi Deli 14. december 2004 Zanimiva teorija, zakaj smo moški kakršni pač smo. Sem pred leti bral v neki knjigi, ki jo je napisala ena pametna teta, bom poiskusil izbrskati naslov. Torej kdo je resnični krivec, da smo moški takšni kakršni smo. Odgovor, naše mame! Zakaj? Ko smo še mladi, nas vzgajajo večinoma naše mamice. S teningom pričnejo že zelo zgodaj, gre pa nekako takole:Mamica reče sinčku: "Daj mi vzdigni tisto stvar, saj sem le neobogljena ženska, ti si pa pravi močan dedec", ali pa: "Mi lahko popraviš to stvar, fantje ste tako brihtni za to.", ali pa: "Ja kakšen dedec pa si, se jočeš za vsako stvar!", ...V isti sapi pa doda še tole: "Veš, fantje ste res močnejši kot punce, ampak ko bi ti vedel kakšne bolečine sem prestala ko sem te rodila!!" Tole mogoče pojasni dejstvo zakaj veliko moških pravzaprav išče mamo v svoji ženi (ali punci) . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stribog 14. december 2004 Avtor Prijavi Deli 14. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>...da ne omenjamo celotnega izobraževanja, od vrtca dalje povsod babe... in ONE rabijo emancipacijo, haaaaaTočno! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 Ravno prejle sem imela opravka s poslovnim partnerjem, ki je bil revež tako izgubljen, da bi mu prav prišla kakšna lekcija iz samozavesti in komunikacije,pa še kaj bi se našlo! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 si sploh nočem predstavljati kako bi bilo, če bi namesto mene za neko delovno mesto izbrali enega z isto izobrazbo in sposobnostmi, kot jih imam jaz, samo zato ker je Moški Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 Katere sposobnosti pa imaš v mislih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 ¨Sstane verjetno čustveno inteligenco! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>...da ne omenjamo celotnega izobraževanja, od vrtca dalje povsod babe... in ONE rabijo emancipacijo, haaaaa sem se spomnila teme zenske v moskih poklicih al nekaj tacga, sem dost bla gobcna po mojem na tele vizhe. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>¨Sstane verjetno čustveno inteligenco! Potem se pa lahko M kandidat kar sam odpiše Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>¨Sstane verjetno čustveno inteligenco! tudi ful si dojemljiva, škorpija itak, pa bikova inteligenca Stane ful fajn da si me to vprašal, ker vpliva na samozavest razmišljanje o lastnih sposobnostih: npr, analiziranje, tuji jeziki, zelo dobro znam pripraviti predstavitve, hitra učljivost, tudi perfekcionizem , in ena zanimiva oblika delavnosti, ki mi jo daje saturn v neki meri in sicer ta: rain or snov, pozabim na fizične potrebe in delam, delam, delam, pa ambicioznost moram še poudariti, da o samozavesti ne govorimo sem pa prvi letnik ekonomije in se kar ujema vse skupaj, torej razvoj sposobnosti v tej smeri x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 naša prof od matematike je veliko boljša predavateljica od profesorja, ona je dr. on pa tudi in še nekaj več...ona ima pa tako osebnostno komponento, taka faca, vse... se pa čuti da je on *ta glavni*. jaz bi ga skenslala folk odhaja iz predavalnic, pri njej pa vse polno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 emancipirane bojo, k bojo zlezle v kanal, zagrable gedoro, pa poshraufale kar je treba 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 ja k to so pa vsi deci pa ful maherji al kwa. recimo ti ziher vse obvladas posraufat. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 14. december 2004 Prijavi Deli 14. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>ja k to so pa vsi deci pa ful maherji al kwa. recimo ti ziher vse obvladas posraufat. jst MORM znat vse poshraufat :xx!: 666 zlomkou....itaq ni emancipiranih...tko de.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 15. december 2004 Prijavi Deli 15. december 2004 Jaz pa znam gedore uporabljat, pa s kladivom znam vihtet, žarnico zamenjat, belit, če bi me pa videl kako nanašam izravnalno maso, bi pa dol padel... Moj mož pa zna pripravit jajca na sto načinov, palačinke samo on peče... Ko pa se loti masaže...mmmmmm....klasa zase O kakšni emancipaciji vi to? Jaz že ne bi šla na barikade Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 15. december 2004 Prijavi Deli 15. december 2004 emancipacija ni potrebna, potrebno je le enako gledanje na oba spola..jest bi tud npr. rada kako fajn revijo z lepimi tipčki not al pa kak jumbo plakat kjer je čezenj raztegnjen kak pohujšljiv maneken..moški mate to na vsakem koraku, jaz bi tud! Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. december 2004 Prijavi Deli 15. december 2004 ce bi videl mene, kok ploscic lohk naenkrat nesem al pa koledarckov, vcasih pravim celo, da sem jaz *cefur* pr bajt. no saj sem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 17. december 2004 Prijavi Deli 17. december 2004 Nekako hitro ste se umaknili od prvotno zamišljene debate o tem kdo potrebuje emancipacijo. Preprosto ženske ne le globoko v sebi, že na površju veste, da emacipacija v obsežni meri ne vodi nikamor. S to se zgublja harmonija med spoloma, zgublja se harmonija družine, otroci odraščajo prezgodaj dozoreli kar kaže k socialnim problemom. Preprosto mnoge med vami od emancipacije pričakujete tisto kar vam ni dano. Ostali smo torej po večini le še moški. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Nekako hitro ste se umaknili od prvotno zamišljene debate o tem kdo potrebuje emancipacijo. Preprosto ženske ne le globoko v sebi, že na površju veste, da emacipacija v obsežni meri ne vodi nikamor. S to se zgublja harmonija med spoloma, zgublja se harmonija družine, otroci odraščajo prezgodaj dozoreli kar kaže k socialnim problemom. Preprosto mnoge med vami od emancipacije pričakujete tisto kar vam ni dano. Ostali smo torej po večini le še moški. Andres Dvignem dva prstka. In vprašam. Kaj je to emancipacija? A ma smisel debatirat o stvareh, ki jih nismo definirali. A je emancipacija enakost pred zakonom? (kdaj so ženske v Švici dobile volilno pravico press) A je emancipacija enak dostop do služb? (mater, komaj čaka, da mi bo sp...a v porodniško, jo že vidim press) A je emancipacija enak dostop do otrok po ločitvi? A je emancipacija spolna osveščenost? In .... vprašanje za ... tolarjev: Ali obstaja neenakost med spoloma, kjer je ne bi smelo biti, in, ali lahko kaj naredimo zato, da je ne bi bilo. Aira: je čisto vseeno kdo je doktor in kdo je profesor, in kdo kako predava. Bi lahko bila tista tvoja asistentka tudi asistent, pa bi se še vedno vedelo kdo je glavni. Univerza, kot Cerkev, vlečeta korenine iz preskoka tisočletja (pa ne zadnjega), in hierarhija je v obeh Prvi Zakon in gorje mu, kdor ga ne spoštuje. Sicer pa sem tudi jaz za to, da vsak prevzame tisto vlogo, v kateri najboljše funkcionira. Npr. ženska naj bo doma, skrbi za družino, moškega pa naj vedno čakajo topli copati in obilen krožnik, ko se vrne iz lova. Ali ne? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Npr. ženska naj bo doma, skrbi za družino, moškega pa naj vedno čakajo topli copati in obilen krožnik, ko se vrne iz lova. Ali ne? Pa je, kdo rabi emancipacijo! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 Pri nas je vedno tako! Emancipacija Ampak doma je doma. Se ve kdo hlače nosi ...po moje je problem v širšem okolju, kot je Cvetko že omenil. Hiearhična lestvica, ki te včasih zaustavi, ker si ženska, ker boš rodila, ker si rodila, ker boš na bolniški.... Meni je všeč švedski princip, kjer imajo family prijazne firme in gredo moški na polovico porodniškega. A si predstavljate to pri nas? Pa ne eksotiko kot zdaj, ko gredo zelo redki ali pa tisti, ki s spletom okoliščin nimajo druge izbire.Potem bi mogoče tudi moški podpisovali bianco papirje, da ne bodo zanosili Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Meni je všeč švedski princip meni tudi, pa ne sam na tem podrocju... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Pri nas je vedno tako! Meni je všeč švedski princip, kjer imajo family prijazne firme in gredo moški na polovico porodniškega. A si predstavljate to pri nas? Pa ne eksotiko kot zdaj, ko gredo zelo redki ali pa tisti, ki s spletom okoliščin nimajo druge izbire.Potem bi mogoče tudi moški podpisovali bianco papirje, da ne bodo zanosili To je tudi edina stvar, ki so si jo v Skandinaviji izborili moški. Še vedno pa je moški na dnu lestvice, tik pred psom. In ker si se zapela za porodniško. Pravzaprav je vprašljivo, kaj je v prvih mesecih bolje za dojenčka. Da je ob njem samo mama z materinim mlekom ali oba. Takšno porodniško sem pred leti imel in priznam. Ponucal sem jo za dopustovanje. Kljub temu, hčerka ni nič manj name navezana. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.