Skoči na vsebino

Kdo pravzaprav potrebuje emancipacijo?

stribog

Recommended Posts

Naj začnem s kratkim štosom:

Ženske rabijo emancipacijo? Pa poglejte koliko revij imajo: Jana, Lady, Naša Žena, ... Pa poglejte nas moške, Playboy pa še v njem so same nage žanske!

Torej, kdo se pravzaprav rabi emancipirati, moški ali ženske?

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 74
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Zanimiva teorija, zakaj smo moški kakršni pač smo. Sem pred leti bral v neki knjigi, ki jo je napisala ena pametna teta, bom poiskusil izbrskati naslov.

Torej kdo je resnični krivec, da smo moški takšni kakršni smo. Odgovor, naše mame! Zakaj?

Ko smo še mladi, nas vzgajajo večinoma naše mamice. S teningom pričnejo že zelo zgodaj, gre pa nekako takole:

Mamica reče sinčku: "Daj mi vzdigni tisto stvar, saj sem le neobogljena ženska, ti si pa pravi močan dedec", ali pa: "Mi lahko popraviš to stvar, fantje ste tako brihtni za to.", ali pa: "Ja kakšen dedec pa si, se jočeš za vsako stvar!", ...

V isti sapi pa doda še tole: "Veš, fantje ste res močnejši kot punce, ampak ko bi ti vedel kakšne bolečine sem prestala ko sem te rodila!!"

Tole mogoče pojasni dejstvo zakaj veliko moških pravzaprav išče mamo v svoji ženi (ali punci) :eek: .

Ravno prejle sem imela opravka s poslovnim partnerjem, ki je bil revež tako izgubljen, da bi mu prav prišla kakšna lekcija iz samozavesti in komunikacije,pa še kaj bi se našlo! x:Dx :vragec:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

¨Sstane verjetno čustveno inteligenco! x:px x:Dx :vragec:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

<{POST_SNAPBACK}>...da ne omenjamo celotnega izobraževanja, od vrtca dalje povsod babe...

in ONE rabijo emancipacijo, haaaaa

x:Dx x;)x x:px

sem se spomnila teme zenske v moskih poklicih al nekaj tacga, sem dost bla gobcna po mojem na tele vizhe. xcivx xcivx xcivx x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>¨Sstane verjetno čustveno inteligenco! x:px  x:Dx  :vragec:

tudi :palec: ful si dojemljiva, škorpija itak, pa bikova inteligenca :palec:

Stane ful fajn da si me to vprašal, ker vpliva na samozavest razmišljanje o lastnih sposobnostih: npr, analiziranje, tuji jeziki, zelo dobro znam pripraviti predstavitve, hitra učljivost, tudi perfekcionizem :8): , in ena zanimiva oblika delavnosti, ki mi jo daje saturn v neki meri in sicer ta: rain or snov, pozabim na fizične potrebe in delam, delam, delam, pa ambicioznost moram še poudariti, da o samozavesti ne govorimo :8):

sem pa prvi letnik ekonomije in se kar ujema vse skupaj, torej razvoj sposobnosti v tej smeri x!x

naša prof od matematike je veliko boljša predavateljica od profesorja, ona je dr. on pa tudi in še nekaj več...

ona ima pa tako osebnostno komponento, taka faca, vse... se pa čuti da je on *ta glavni*. jaz bi ga skenslala :vragec: folk odhaja iz predavalnic, pri njej pa vse polno. :vio:

Jaz pa znam gedore uporabljat, pa s kladivom znam vihtet, žarnico zamenjat, belit, če bi me pa videl kako nanašam izravnalno maso, bi pa dol padel... :vragec: x:Dx

Moj mož pa zna pripravit jajca na sto načinov, palačinke samo on peče... x:Ix

Ko pa se loti masaže...mmmmmm....klasa zase :palec:

O kakšni emancipaciji vi to? :eek: x:Dx

Jaz že ne bi šla na barikade x;)x

emancipacija ni potrebna, potrebno je le enako gledanje na oba spola..jest bi tud npr. rada kako fajn revijo z lepimi tipčki not al pa kak jumbo plakat kjer je čezenj raztegnjen kak pohujšljiv maneken..moški mate to na vsakem koraku, jaz bi tud! x:px
DON'T PANIC

ce bi videl mene, kok ploscic lohk naenkrat nesem al pa koledarckov, vcasih pravim celo, da sem jaz *cefur* pr bajt. no saj sem. :P

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Nekako hitro ste se umaknili od prvotno zamišljene debate o tem kdo potrebuje emancipacijo. Preprosto ženske ne le globoko v sebi, že na površju veste, da emacipacija v obsežni meri ne vodi nikamor. S to se zgublja harmonija med spoloma, zgublja se harmonija družine, otroci odraščajo prezgodaj dozoreli kar kaže k socialnim problemom. Preprosto mnoge med vami od emancipacije pričakujete tisto kar vam ni dano. Ostali smo torej po večini le še moški.

Andres

<{POST_SNAPBACK}>Nekako hitro ste se umaknili od prvotno zamišljene debate o tem kdo potrebuje emancipacijo. Preprosto ženske ne le globoko v sebi, že na površju veste, da emacipacija v obsežni meri ne vodi nikamor. S to se zgublja harmonija med spoloma, zgublja se harmonija družine, otroci odraščajo prezgodaj dozoreli kar kaže k socialnim problemom. Preprosto mnoge med vami od emancipacije pričakujete tisto kar vam ni dano.  Ostali smo torej po večini  le še moški.

Andres

Dvignem dva prstka. In vprašam. Kaj je to emancipacija? A ma smisel debatirat o stvareh, ki jih nismo definirali.

A je emancipacija enakost pred zakonom? (kdaj so ženske v Švici dobile volilno pravico press)

A je emancipacija enak dostop do služb? (mater, komaj čaka, da mi bo sp...a v porodniško, jo že vidim press)

A je emancipacija enak dostop do otrok po ločitvi?

A je emancipacija spolna osveščenost?

In .... vprašanje za ... tolarjev:

Ali obstaja neenakost med spoloma, kjer je ne bi smelo biti, in, ali lahko kaj naredimo zato, da je ne bi bilo.

Aira: je čisto vseeno kdo je doktor in kdo je profesor, in kdo kako predava. Bi lahko bila tista tvoja asistentka tudi asistent, pa bi se še vedno vedelo kdo je glavni. Univerza, kot Cerkev, vlečeta korenine iz preskoka tisočletja (pa ne zadnjega), in hierarhija je v obeh Prvi Zakon in gorje mu, kdor ga ne spoštuje.

Sicer pa sem tudi jaz za to, da vsak prevzame tisto vlogo, v kateri najboljše funkcionira. Npr. ženska naj bo doma, skrbi za družino, moškega pa naj vedno čakajo topli copati in obilen krožnik, ko se vrne iz lova. Ali ne?

<{POST_SNAPBACK}>

Npr. ženska naj bo doma, skrbi za družino, moškega pa naj vedno čakajo topli copati in obilen krožnik, ko se vrne iz lova. Ali ne?

x:Dx x:o)x x;)x

Pa je, kdo rabi emancipacijo!

Picasso

Pri nas je vedno tako! x:Dx

Emancipacija xscratchx

Ampak doma je doma. Se ve kdo hlače nosi x;)x ...po moje je problem v širšem okolju, kot je Cvetko že omenil. Hiearhična lestvica, ki te včasih zaustavi, ker si ženska, ker boš rodila, ker si rodila, ker boš na bolniški....

Meni je všeč švedski princip, kjer imajo family prijazne firme in gredo moški na polovico porodniškega. A si predstavljate to pri nas? Pa ne eksotiko kot zdaj, ko gredo zelo redki ali pa tisti, ki s spletom okoliščin nimajo druge izbire.

Potem bi mogoče tudi moški podpisovali bianco papirje, da ne bodo zanosili x:o)x

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

<{POST_SNAPBACK}>Pri nas je vedno tako!  x:Dx

Meni je všeč švedski princip, kjer imajo family prijazne firme in gredo moški na polovico porodniškega. A si predstavljate to  pri nas? Pa ne eksotiko kot zdaj, ko gredo zelo redki ali pa tisti, ki s spletom okoliščin nimajo druge izbire.

Potem bi mogoče tudi moški podpisovali bianco papirje, da ne bodo zanosili  x:o)x

To je tudi edina stvar, ki so si jo v Skandinaviji izborili moški. Še vedno pa je moški na dnu lestvice, tik pred psom.

In ker si se zapela za porodniško. Pravzaprav je vprašljivo, kaj je v prvih mesecih bolje za dojenčka. Da je ob njem samo mama z materinim mlekom ali oba.

Takšno porodniško sem pred leti imel in priznam. Ponucal sem jo za dopustovanje. xDDx Kljub temu, hčerka ni nič manj name navezana.

Andres

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...