Volk K.L. 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 Ženska emancipacija je pogojena s tržnim gospodarstvom. Kajti to gospodarstvo je zagovornik potrošništva. Potrošništvo pa ni nič drugega kot modernejša oblika nabiralništva. In v čigavi domeni naj bi bilo nabiralništvo? Potrošniška družba je družba ki je pisana na kožo ženskemu spolu. Totalitarizmi, absolutizmi, suženjstvo-moški način razmišljanjaPotrošniška post-moderna družba, nabiralništvo-ženski način razmišljanja Je treba najdt nekakšno ravnovesje med moškim in ženskim načinom razmišljanja med moškimi in ženskami Hoh to pa je že zelo staro vprašanje, kot človeški rod. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 nam emancipacija res dol visi... očitno je ne rabimo (ker jo že imamo?)... zna bit, da je odvisno od tega, kako se ženska počuti, kjerkoli že je... in ravno 'kjerkoli že je', še prinaša to potrebo... če samo pomislim na tisti (velik) del sveta, kjer so ženske nepismene, brezpravne, kjer,... ma, kaj vse :xx!: x!x (Puščavska roža, recimo, kakšna pretresljiva izpoved... in koliko je še tega)... najbrž gre za neko razvojno iskanje ravnotežja... dolgo časa je bila moška energija tista, ki je bila dominantna... morda prihaja čas, ko bo ženska energija tista, ki bo zanihala tole tehtnico... ali pa... kaj vem, morda je bila ta že pred moško tista, ki je bila bolj dominantna in prihaja čas ravnovesja... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 18. december 2004 Prijavi Deli 18. december 2004 Boste mele emancipacijo, ko vam bo kuro redno mož al pa sin pekel. Isto vas čaka emancipacija, ko boste stare in se boste malo nazaj z mislimi vračale, ter si potiho priznale, da moška pamet le ni nekaj kar bi bilo iz trte izvito. Ravno tako se boste spomnile na emancipacijo, ko bodo potomci v Azijo po ženkse hodili. Škoda no, ker se tega zdaj ne zavedate. Sicer pa. Emancipacija vam pripada. Ženske tačas pa prehitevate po polni črti. In to ni več enakopravnost. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 kaksna emancipacija neki ? ker so si zenske to tko globoko k srcu vzele, so zdaj vse nesrecne in zblojene,hitijo in hocejo prehitet moske na prav vseh podrocjih ,pa saj je BOG ustvaril dva razlicna spola?Ravno v ljubezni do sebe , je ta problem, ker je nimajo,ne znajo se cenit,ali pa nekatere kar prevec,ce je ljubezen prava je tudi SPOSTOVANJE , to pa je temelj ustvarjanja DRUZINE....in lepo je, da je moski PRAVI moski, in ne copata, kar so zenske naredile iz nekaterih NJIH....zalostno, res,bog ni zastonj naredil DVEH spolov in nikoli ženske ne bomo prehitele moskih, saj smo si razliocni....Rada sem zenska, prava zensa,nezna in ljubeca, in NE možaca, kot jih videvam vsakdan, rada vidim, da me MOSKI pocrklja kot le MOSKI zna.... kje je tu EMANCIPACIJA??? Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 Ful vas vse občudujem. Resno. Vsi kar veste, kaj je emancipacija, samo jaz ne. In udrihate po tej ubogi emancipaciji, da se bliska. Zato sem šel malo pobrskat po knjigah, da bi videl, kaj zlega je treba izkoreninit. Emancipacija je bila v rimskem pravu osvoboditev izpod očetovske oblasti (Korošec: Rimsko pravo, str. 98). Po rimskem pravu so bili namreč sinovi očetova last, dokler oče ni umrl, ali jih je prodal v suženjstvo, ali jih je oprostil svoje oblasti s posebnim postopkom, imenovanim emancipacija. Ženske niso bile nikoli svobodne in jih ni bilo moč emancipirati. Verjetno je beseda emancipacija tudi povezana z besedo mancipacija (mancipatio). To je način ustanavljanja poljskih služnosti (Korošec: Rimsko pravo, str. 201). Gre torej za izraz, ki govori o služenju, služenju služečega zemljšča gospodujočemu. Black's Law Dictionary, kot priznana avtoriteta na področju pravnega izrazoslovja, definira Emancipation kot "the act by which one who was unfree, or under the power and control of another, is rendered free, or set at liberty and made his own master". V običajnem pravu (t.j. pravo Anglije, ZDA, Avstralije itd.) se izraz uporablja zlasti v družinskih razmerjih, ko se otroci zaradi različnih razlogov, tudi povezanih z zlorabami, osvobodijo starševske oblasti in postanejo sami svoji gospodarji. Emancipacijo je uporabil tudi Abraham Lincoln, dne 1. januarja 1863, ko je osvobodil ameriške sužnje. Izvir besede emancipacija, ko govorimo o odnosih med moškim in žensko, je torej v prekinitivi SLUŽENJA ženske moškemu. Drage dame. Jaz NOČEM, da mi ženska služi, temveč da je z menoj, ker me ima rada in ker želi z menoj deliti družino. Zatorej HOČEM, da je moja ženska emancipirana, torej osvobojena služenja. In dragi gospodje. Ni dovolj, da prinesete domov tolarje (forinte, krone, whatever). Današnje dame potrebujejo več, in drugačno pozornost. Je pa to težko, priznam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 Florijan. Od vsega je najpametnejši ravno zadnji odstavek. Ne moreš kadar se o omencipaciji piše iskat pomena odkod ta beseda izvira. Glej rajši kaj pomeni danes. To besedo podrazumevam kot enakopravnost, slednje pa so ženske že zdavnaj dobile, tako da se ta trenutek moški kotalimo nekje spodaj, nizko na dnu ob ščegetavčku. To vse pomeni, da svet postaja biseksualen tudi zato, ker ženska moškega odriva od ščegetavčka h kolenom, tudi do pete. Na šesto ne gre več. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 Andres, daj no daj ... Saj ravno v tem je hec. Emancipacija ne pomeni dominacije enega spola nad drugim, ampak pomeni osvoboditev prevlade enega spola nad drugim. Radikalni feminizem pač ne more definirati odnosov med spoloma, kot ga ne more ultrakonzervatizem (nekako čutim, da bi ti bil slednji bolj po volji, nak?). Čudi me, da se počutiš tako ogroženega. Raje skoči malo v fitness, pa se napravi malo bolj zaželenega, kot so se stoletja morale ženske delati zaželene. Iz tvojih postov kar veje neka užaljenost. Kaj je narobe ???? Aha, še to: konstruktivna kritika je več kot dobrodošla. Vrednostne sodbe tipa: to je pametno, to je edino pametno, ali to je najpametneje pa bodo naslednjič soočene s kakim obrambnim mehanizmom ... Imam o sebi predobro mnenje ... Sori. Končno: kotaliti se ob ščegetavčku. Ali je kaj lepšega, kot biti pri izviru življenja? Kje bi se ti raje kotalil? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 ko že ravno o ščegetavčkih... v nekaterih delih Afirke jih mladim deklicam odrežejo (brez kakšne narkoze, v živo, s kakšnim kosom stekla ali s čim podobnim), ker ženske tam ne smejo uživati v spolnosti... najbrž tiste deklice nimajo pojma, kaj pomeni beseda emancipacija in od kod izvira, jim jo pa iz vsega srca želim. Pa če moški ob tem jočejo ali bentijo, ker je težje do ščegetavčka. Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Boste mele emancipacijo, ko vam bo kuro redno mož al pa sin pekel. Isto vas čaka emancipacija, ko boste stare in se boste malo nazaj z mislimi vračale, ter si potiho priznale, da moška pamet le ni nekaj kar bi bilo iz trte izvito. Ravno tako se boste spomnile na emancipacijo, ko bodo potomci v Azijo po ženkse hodili. Škoda no, ker se tega zdaj ne zavedate. Sicer pa. Emancipacija vam pripada. Ženske tačas pa prehitevate po polni črti. In to ni več enakopravnost. Andres hehe, Andres se je spet razjezil... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>... Jaz NOČEM, da mi ženska služi, temveč da je z menoj, ker me ima rada in ker želi z menoj deliti družino. Zatorej HOČEM, da je moja ženska emancipirana, torej osvobojena služenja. In dragi gospodje. Ni dovolj, da prinesete domov tolarje (forinte, krone, whatever). Današnje dame potrebujejo več, in drugačno pozornost. Je pa to težko, priznam. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 Heeeej, civ civ civ civ... Kok je hecno! (*razen ono... grrr, se pridruzujem mateji tamle, jasno da jaz tu lohk po miz tolcem, ker sem rojena k sreci v tem delu sveta, to je tud dejstvo, sam... gre za to, kaksna osebnost si, torej tam nekje bi me pa ze skamenjali in vse kar je taksnega).. O tem je preteklo ze ful besed, Vanja je mensezdi temo odprla, pa veckrat smo se pregovarjali ze o temle, spolih itd. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>ko že ravno o ščegetavčkih... v nekaterih delih Afirke jih mladim deklicam odrežejo (brez kakšne narkoze, v živo, s kakšnim kosom stekla ali s čim podobnim), ker ženske tam ne smejo uživati v spolnosti... najbrž tiste deklice nimajo pojma, kaj pomeni beseda emancipacija in od kod izvira, jim jo pa iz vsega srca želim. Pa če moški ob tem jočejo ali bentijo, ker je težje do ščegetavčka. Saj ni težje do ščegetavčka. Ravno nasprotno. S ščegetavčkom se v zahodno moško dominantnih družbah (beri katoliških) sploh ne ukvarjajo. Spolnost je namenjena le prokreaciji, in to po definiciji pomeni užitek le za moške, ker pač brez orgazma ne znamo ejakulirati (obratno je seveda mogoče, po tao principih). In, Mateja, povsem se strinjam s tabo. Kot bi rekel moj prijatelj: "S polno r..jo je lahko sr.t", zato tak odnos do emancipacije, tukaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 Že same debate o drugačnosti med moškimi in ženskami predpostavljajo neenakost. Namesto razlik bi bilo potrebno iskat skupne točke. Sicer pa itak ženske tu mač pričakujemo, emancipacija obstaja, a le v retoriki moških. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Sicer pa. Emancipacija vam pripada. Ženske tačas pa prehitevate po polni črti. In to ni več enakopravnost. Andres Prehitevamo? Kje smo imele pa štartno pozicijo? Ko tole berem vidim dve različni stvari. Emancipacijo (karkoli že je) doma in pa družbeno. Doma naj imajo ljudje pošlihtano kot želijo. Kure naj peče tisti, ki ima veselje do tega ali pa tudi ne, če so vegeterijanci. Meni se zdi bolj problem družbeno nazadnjaška miselnost, da ženske pa nazaj za ognjišče, ker so pa zdaj v prednosti....kakšni prednosti neki? Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 24. december 2004 Prijavi Deli 24. december 2004 <{POST_SNAPBACK}> Je pa to težko, priznam. Džabe ti tam na veliko in na dolgo razlagaš o izvoru besede emancipacija.Vidiš na koncu le priznaš da je težko, zelo, zelo težko.... . V tem je point dragi moj florijan. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 24. december 2004 Prijavi Deli 24. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Meni se zdi bolj problem družbeno nazadnjaška miselnost, da ženske pa nazaj za ognjišče, ker so pa zdaj v prednosti....kakšni prednosti neki?Ne saj moški ne želijo nazadnjaštvo oz. patriarhalno družbo (no ja potihem že ). Samo enakopravnost si moški želijo. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 24. december 2004 Prijavi Deli 24. december 2004 Kje si moški želijo enakopravnost? Pri kuhanju, likanju, čiščenju, pranju,.... Pajade Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 24. december 2004 Prijavi Deli 24. december 2004 cela družba je zdej tak šovinistično usmerjena... Podjetja zaposlujejo čedalje manj žensk, med drugimi recimo Krka.... oz. žensk ne zaposlujejo VEČ. Ampak ko bi sej deci pol zaslužili več.. bi bla potrebna revolucija.. pa mal obrnat zadevo.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 24. december 2004 Prijavi Deli 24. december 2004 pr nas pa samo še 28%.In moški se kot skoz tolčejo po prsih JAZ, JAZ, JAZ! Pa včasih mislim, iz obnašanja da imate moški tud menstruacijski cikel. Sicer pa se tako vloge spreminjajo. Unih ta pravih moških kot so včasih bli tak ni več. Zdej ste ponaredki. Z nekaj izjemami, bobnar, ker te osebno ne poznam ne vem če spadaš notr al ne. Zato ne serji ti. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 24. december 2004 Prijavi Deli 24. december 2004 ..in sanja svinja o koruzi še dalje... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 24. december 2004 Prijavi Deli 24. december 2004 bobnarka kaj boš delala za praznike? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 24. december 2004 Prijavi Deli 24. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Kot sem rekel. Z zakonom prepovedat. Ženkse so le za operativo, nikakor za vodenje. Če te ne bi "poznala" bi mislila, da si nek naduvenko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 24. december 2004 Prijavi Deli 24. december 2004 Eh, Bobnar... Ja, ženske naj delajo samo v operativi, da bo na vodilnih mestih dovolj prostora za moške, tudi tiste nesposobne...sam, da so pravega spola... :xx!: Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 24. december 2004 Prijavi Deli 24. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Eh, Bobnar... Ja, ženske naj delajo samo v operativi, da bo na vodilnih mestih dovolj prostora za moške, tudi tiste nesposobne...sam, da so pravega spola... :xx!: Astra tako nekako si jaz tole predstavljam....bogovske poteze Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.