Cookie 15. december 2004 Prijavi Deli 15. december 2004 Tuki bo vsak napisal kak recept za pripravo domačih likerjev Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. december 2004 Prijavi Deli 15. december 2004 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 15. december 2004 Prijavi Deli 15. december 2004 Carolans(upam, da sm prav napisala)-ful dobr , sam nimam recepta... Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. december 2004 Avtor Prijavi Deli 15. december 2004 Žajbljev liker: 1L domačega sadjevca50 listkov žajblja (tj pol kozarca za vlaganje posušenega ali cel kozarec svežega žajblja)cca. slabe 1/2L vode1kg sladkorja4 limone PostopekCele limone čez noč namoči v močno osoljeni vodi. Naslednji dan jih zdrgni s krtačo, nato jih z lupino vred nareži na tanke rezine.V vodi daj sladkor, večkrat premešaj. Nato v velik kozarec (najboljši je tisti, ki drži 5L zlij osladkano vodo, narezane limone in dodaj žajbelj (suh ali svež).Na soncu pusti vsaj 40 dni (približno, boljše je dva meseca zaradi okusa). Vmes kozarec vsake toliko časa pretresi oz. premešaj. Nato ga precedi skozi cedilo (lahko tudi skozi lanen prtič, če ga maš, da je liker bister)v ustrezne stekleničke.Deli s prijatelji Liker je zdravilen (zdravilen ja, pa ne kot viski ) predvsem pri raznih vnetjih dihalnih poti, pač tam vse, kjer se uporablja žajbelj.Je prijetno sladkokislega žajbljovega okusa. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. december 2004 Avtor Prijavi Deli 15. december 2004 (popravljeno) Pomarančni liker 44 zrn kave, 1 veliko pomarančo, 1l močnega žganja, 44 kock sladkorja PostopekV velik steklen kozarec z širokim vratom (pomaranča mora cela not), damo sladkorne kocke in žganje. Pomarančo operemo (skrtačimo) in v njo zataknemo zrnja kave. Potisnemo jo v kozarec, ki ga tesno zapremo in postavimo na hladno in temno za 44 dni. Vsake toliko ga malo premešamo (potresemo) ne da bi kozarec odpirali. Shranimo v sterilizirani steklenici. Delimo s prijatelji Popravljeno 15. december 2004 -> Cookie Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 15. december 2004 Prijavi Deli 15. december 2004 Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. december 2004 Avtor Prijavi Deli 15. december 2004 (popravljeno) Šipkov liker: 500g šipkovih jagod150g sladkorja1L belega ruma PostopekŠipkove jagode operemo, očistimo muh in pecljev, ter obrišemo. Po dolgem jih razpolovimo in stresemo v široko kozico. Spasiramo (palični mešalnik, lahko tudi tolkač za krompir) in pomešamo z 150 g sladkorja. Vse skupaj preložimo v steklen kozarec in maso zalijemo z belim rumom (če damo drug alkohol, liker ni tako lepe barve), nalijemo ga toliko, da je masa dobro prekrita. Zapremo in damo na sonce za 14 dni, nato imamo kozarec vsaj 1 mesec na sobni temperaturi. Vmes večkrat pretresemo. Vsebino kozarca precedimo (gaza), nalijemo v steklenico in še za 1 mesec spravimo v hladilniku. Starejši ko je bolj poln ima okus.Delimo s prijatelji Ma ful ima C vitamina, pogreje te (se težje prehladiš), pa še "mačka" imaš lahko, če vse naenkrat spiješ (he, he, he...). Ne resno; poleg vitamina šipek še vpliva na izločanje seča, čiščenje krvi in odpravlja utrujenost . Popravljeno 15. december 2004 -> Cookie Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kiki7 15. december 2004 Prijavi Deli 15. december 2004 VINSKI LIKER 1/2 l vina 1/2 kg sladkorja1 vanilijev sladkor1 dl ruma ali žganjasok 1 limone Vino, sladkor in vanilijev sladkor skuhamo in nato dodamo še rum ali žganje in sok limone. To pustimo, da se ohladi in nato nalijemo v steklenico.Sama ga vedno delam iz rdečega vina, iz tazga bolj pocen! Čeprav pravijo da je iz terana zelo, zelo dober! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. december 2004 Avtor Prijavi Deli 15. december 2004 Zdej pa še par receptov od zeliščnih likerjev (še niso sprobani, jih pa mislm drugo leto delat, ko spomladi poženejo rožice) Zelišča v domažem žganju 1L žganja1/2kg sladkorja (loh malo manj) PostopekNa L žganja damo pol kile cukra v kozarec s širokim vratom. Preko leta postopoma nabiramo navedena zelišča, ki jih operemo pod tekočo vodo in damo v kozarec z žganjem in sladkorjem. Od vsakega zelišča damo 10-15 cvetov ali listov. Nabiramo sam tiste, ki jih res poznaš! Pijemo ob prehladu, slabem počutju..Zelišča:VIJOLICA -CVET, TROBENTICA-CVET IN LIST, MARJETICA-CVET, LAPUH-CVET IN LIST, KUMINA-PLOD, SLADKI JANEŽ-PLOD, KAMILICA-CVET, MAJARON, GOZDNA JAGODA-LIST IN PLOD, ZELENO BRINJE IN JAGODE, DIVJI KOSTANJ-CVET, AKACIJA-CVET, SMREKOVI VRŠIČKI, RMAN, ZELENI OREHI-DO 25.6. V LETU, ŽAJBELJ-LIST, POPROVA META, MATERINA DUŠICA-CVET, DOBRA MISEL, BAZILIKA, DIŠEČA PERLA, DIVJA MAČEHA-CVET, HRMELIKA, LAKOTA, MELISA, BOROVNICE-LISTI IN PLOD, MALINE,ROBIDE,PELIN,TAVŽENT ROŽE, NJIVSKA PRESLICA, TRPOTEC-OZKOLISTNI IN ŠIROKO LISTNI, LIPOV CVET, ARNIKA-CVET, BEZGOV CVET,ŠENTJANŽEVE ROŽE,ROŽMARIN, VINSKA RUTICA-MALO, SRČNA MOČ, PEHTRAN, TIMIJAN, PLJUČNIK-LISTI IN CVET. ČIM VEČ ZELIŠČ NABEREŠ, BOLJŠE BO! Dober zeliščni liker lahko naredimo tudi v jeseni. Potrebujemo: pest plod gloga, jerebike, črnega trna, češmina, šipka in liste, poprove mete in melise. 5 žlic sladkorja2L žganja Postopek: plodove stisnemo, vse skupaj denemo v kozarec s širokim grlom, dodamo 5 žlic sladkorja in prelijemo z 2 litra dobrega žganja (ne slivovka). Večkrat premešamo. Pustimo stati 40 dni, precedimo in prelijemo v čiste steklenice. Delimo s prijatelji Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. december 2004 Avtor Prijavi Deli 15. december 2004 Orehovec V 1 l žganja dodamo: 5 orehov 20 dag sladkorja noževa konica kumine nekaj celih klinčkov cimet v kosu 1-2 celi lupini od pomaranče vse skupaj imamo 2 meseca na soncu in pogosto premešamo. Delimo s prijatelji Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. december 2004 Avtor Prijavi Deli 15. december 2004 Janežev liker 1L sadjevca1/2L destilirane vode20dag sladkorja5 žlic janeža Postopek1 liter dobrega sadjevca zmešamo s 1/2 litra destilirane vode, dodamo 20 dag sladkorja in 5 žlic zdrobljenega janeža. Zmes pustimo v temnem prostoru stati 1 mesec. Precedimo. Pomaga pri prebavnih motnjah in napenjanju. Delimo s prijatelji Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. december 2004 Avtor Prijavi Deli 15. december 2004 Hruškov liker 1 kg sladkih vilijamovk1L žganjaslabo kilo sladkorjaslabe 1/2L vode PostopekHruške operemo in četrtinke narežemo na zelo tanke rezine. V vodi razmešamo cukr, zlijemo v kozarec s širokim vratom žganje, sladkano vodo, dodamo hruške. Premešamo večkrat, pustimo dober mesec na soncu. Precedimo. Delimo s prijatelji Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. december 2004 Prijavi Deli 15. december 2004 Pih! Hudo! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. december 2004 Avtor Prijavi Deli 15. december 2004 Še en orehov likerček tale je od očeta sproban Je dal taprvič še mal vode zravn, k sm mu rekla, pa je bil zanič. No pol drugič ko ga je naredu je bil tko kt se šika 20 še zelenih orehov, 30 dag sladkorja, 1L sadjevca. PostopekOrehe na drobno narežemo in jih damo po plasteh s sladkorjem v kozarec. Kozarec za 40 dni postavimo na sonce, da se sladkor raztopi, nato dodamo še 1 liter sadjevca. Precedimo in vlijemo v steklenico. Delimo s prijatelji Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 15. december 2004 Prijavi Deli 15. december 2004 Pliis, pri orehovcu...uporabiš zelene orehe? Sicer pa Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. december 2004 Avtor Prijavi Deli 15. december 2004 Dost za dons. Men je ful všeč k se vse tko u izi paca na balkonu, vsi ti pisani kozarci Zoprn mi je edin precejanje, pa iskanje raznih flašk po štacunah, sploh k so vse tok finančno precenjene. Zdej sm v merkatoriju odkrila pocen frakeljčke in sem na lovu za plutovinastimi zamaški. A kdo ve, kje se jih da dobit (za normalno ceno)? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. december 2004 Avtor Prijavi Deli 15. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Pliis, pri orehovcu...uporabiš zelene orehe? Sicer pa Astra Ja. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. december 2004 Prijavi Deli 15. december 2004 Pa še en mega italijanski, Napoli: spagetti, pizza in limoncello LIMONCELLO originalen recept z Amalfitanske obale -6 nešpricanih limon-eno manjšo cimetovo paličico-1/2 l alkohola (prodajajo alkohol prav za take namene, ne žganje ali kak drugi domač zvarek!)-1 liter vode in -1/2 sladkorja Procedura:* Z zelo ostrim nožkom olupimo limone tako, da odstranimo samo rumeno kožico* nalozimo v dovolj veliko stekleno vazo olupke limon, dodamo cimetovo paličico in zalijemo z alkoholom. Vazo dobro zapremo. Pustimo na miru 15 dni.* v vodi stopimo sladkor in tako naredimo sirup. Ohladimo in dodamo v vazo z limoninimi olupki in alkoholom. Premešamo in spet zapremo. Čez teden dni čez gazo precedimo v steklenice ali manjše stekleničke. Hranimo v hladilniku.Limoncello se vedno servira hladen. In sicer ne v kozarce za liker temveč v 'štamprle' , take kot za slivovico Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Pa še en mega italijanski, Napoli: spagetti, pizza in limoncello Kje imaš pa vino Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
triple x 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 Moja mam nardi noro dobr jajčni liker sam recepta pa ne vem! Jo bom vprašu! Citiraj [color="red"]Baby don´t forget my number![/color] Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Moja mam nardi noro dobr jajčni liker sam recepta pa ne vem! Jo bom vprašu! Ziher na ajeršpajz Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. december 2004 Avtor Prijavi Deli 16. december 2004 Ruby! A si ti ziher da daš 1/2 L alkota pa 1 L vode?Da ni slučajno obratno? Mislm, zato, ker je limoncello pol bolj voden kot alkoholen?Ne zafrkavam, sam res me zanima, ker pr večini receptov za likerje je L žganja pa pol L vode? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 Špirit je dvakrat močnejši od žganja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 a je treba tud kej posolit? Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 To pa tako ali tako. V Italiji je pa že sama voda slana Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.