Skoči na vsebino

Kiron

Janina

Recommended Posts

Po mojem opazovanju se tisti z dobljeno ljubeznijo in tisti brez nje, ne razlikujejo v svojem bistvu, vsi moramo sele priti do tiste prave, le vsak po drugi poti. Ta ljubezen tu je predstopnicka do neke druge kvalitete, to je point.

:palec: Seveda, saj zato tud pravim, da ni nobene razlike, točno tam kjer smo ranjeni, ponavadi ranimo tudi Mi druge, zato res ni nobene razlike.

Deli na socialnih omrežjih

Moj kiron je v 1h, na 9,22 st. bika.

Tvori trigon z MC in trigon z jupitrom in marsom v 6 h ( devica ), polkvadrat z saturnom v 6 h in sekstil z ribjim merkurjem v 12 h.

Lahko rečem,da je moj izgled tipično kentaverski, tak trpeč obraz, da me veliko ljudi vpraša na čisto normalen da, če sem u redu, ker ful boga zgledam !! ( I hate that ) , medtem ko imam močna meča in nabita stegna ( aka. hlod ).

Največ problemov, ki čutim, da mi jih kiron prinaša ( vsaj tako se mi zdi ) je z iskanjem sebe, z lastno identiteto, saj imam z vsakim človekom tako drugačen odnos. Nekako prevzamem njihove lastnosti oz. moje lastnosti se potencirajo, ko je pri nekomu povdarjena neka lastnost. Saj to se spreminja ampak reeessss počasi in mi dela veliko preglavic, ki jih nihče, od ljudi ki jih poznam, nima.

Z Venero Kiron ne gre tako, ker je lahko vse skupaj lazno. Bolecine, zavrnjenosti in posledicno slab obcutek samovrednosti pridejo iz tega, da imamo mi svoj okus in vrednote, ki pripadajo takemu okusu. To nekaj verjetno ni v skladu z zdajsnim splosnim <lepim>, ampak a smo mi krivi za to? Ne, nosimo v sebi vrednost, ki je drugacna, a ce jo sami ne uvidimo kot tako, kako naj bi jo drugi. Toda mi bi bili radi sprejeti in se prodamo za splosne vrednote, ki pa niso nase in bolecina je kazen za to.

Torej, kaj naredit? Najprej sprejeti spoznanje, da niso drugi tisti, ki nam bodo potrjevali naso lepoto. Ko se temu zavestno odrecemo, lahko zacnemo sebi priznavat, da je za nas vredno nekaj drugega, pa ceprav nihce tega ne potrdi. Posvetiti se torej razvijanju nasega zaklada in potem, brez pricakovanja, to predstavit drugim. Kajti to so v resnici lahko se vecje vrednote, nekaj na kar je clovek pozabil, pa zdaj smatra kot neprimerno. Kaj je okus, popolnoma subjektivna stvar, ki pa se na zalosr ravna po zunanji obliki in sprejetosti.

No, kaj porecete na to? Tu bi se pa dalo kaj narediti, a ne?

Tagat zadela si v polno. Prav to delam "podajam se za splošne vrednote" in to samo zato ker bi bila rada sprejeta. In tega se zavedam ampak še vedno to delam. Je pa tudi res, da z moji vrednotami tudi druge veliko naučim, le če jih dam ven. Vse potrditve, ki pa sem jih dobila so bile bolj mlačne, češ da je res tako ampak vseeno prilagodimo se raje splošnim vrednotam, da bomo lahko potem nekam pripadali...tak občutek dobim od ljudi.

Tagat zelo mi je všeč tvoj pogled na svet in način kako to izraziš :palec:

Prosila bi te če mi lahko še razložiš Kirona v 12. hiši. Hvala

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Prosila bi te če mi lahko še razložiš Kirona v 12. hiši. Hvala

Obstaja knjiga o Kironu, kjer imaš lepo razložen položaj po hišah in tudi aspektih z njim.

Prosila bi če mi lahko še razložiš Kirona v 12. hiši. Hvala

Dvanajsto hišo povezujemo z več inkarnacijami in že sama po sebi predstavlja posebno vrsto znanja. Kiron ima tu poseben pomen. Lahko udejanja nekaj vesoljskega znanja, ki ga nosi v sebi.

x:)x Vsi dobri vidci imajo v svojem horoskopu poudarek zemeljskega elementa in tudi kiron v dvanajsti hiši ni pri njih redek pojav. x;

Res je da ne morem uiti, niti eni trohici neprijetnosti. Bolečina je še sedaj včasih neznosna, 1 x tedensko x;)x Delala sem na sebi ko živina. Včasih imam občutek, da sem zaznamovana za celo življenje, drugačna in da moram biti sama, da je to moja pot.

Ostala sem sama z vsem.

Sama sem naredila kar sem znala.

Včasih se mi zdi, da nisem tukaj za uživanje na zemlji ampak za ozaveščanje. Čeprav bi rada spustila, kdaj kar tako, ne gre.

In res ljudi čutim globoko..

Ko sem z nekom, partnerjem recimo, vem kaj se roji po njemu, čutim njegovo prikrito bolečino, zmedo, ....težko je. Včasih mi je v družbi težko, ker čutim preveč plehkosti.

Ne vem pa zakaj bolečina še ostaja in strah me je da bo ostala za vedno.

Vendar se sprašujem zakaj, kdo bo imel od tega kaj dobrega. Če bo kdo imel kaj, nosim z lahkoto, vendar ne vem...

Presunjena sem, koliko si povedala o sebi in s kaksno modrostjo si prepletla zgodbo, se bolj pa sem presunjena nad tvojo Kironsko zavestjo, presunjena zato, ker se v vsej moji astroloski dobi se ni zgodilo, da bi nekdo tako brez *matranja* vedel toliko o tisti razpoki v zivljenju.

Zelo sem ti hvalezna za tvoj odgovor, od tu naprej pa bi lahko se kaksno rekli.

Bolecina se vedno traja, ker je ne moremo mi pozdravit, ampak je namenjeno, da ona nas. Paradoks, ali ne. To zato, ker je ta svet za nas edini resnicen in poznan. Tvoja zavest je vsled vseh izkusenj dozivela razkol s tem svetom in pelje na ono stran. Kirona pooseblja shaman, ki zivi razpet med dvema svetovoma, zaradi stika z onim lahko pomaga temu svetu, vendar kljub modrosti je bolecina se vedno prisotna, verjetno dokler se do konca ne odlepimo od sveta iluzij in se spojimo z resnicnim svetom.

Saj ves, ta svet veliko obljublja, a nic ne daje, oni svet pa nic ne obljublja, a daje vse.

Hvala se enkrat in pojdimo do konca.

Besede imajo vrednost.

Kar pa je v besedah vrednega, je misel v njih.

Misel nekaj zasleduje, toda stvari, katere zasleduje, ni mogoce preliti v besede in predati potomcem.

r

Moj kiron je v 1h, na 9,22 st. biotka.

Tvori trigon z MC in trigon z jupitrom in marsom v 6 h ( devica ), polkvadrat z saturnom v 6 h in sekstil z ribjim merkurjem v 12 h.

Lahko rečem,da je moj izgled tipično kentaverski, tak trpeč obraz, da me velikvo ljudi vpraša na čisto normalen da, če sem u redu, ker ful boga zgledam !! ( I hate that ) , medtem ko imam močna meča in nabita stegna ( aka. hlod ).

Največ problemov, ki čutim, dna mi jih kiron prinaša ( vsaj tako se mi zdi ) je z iskanjem sebe, z lastno identiteto, saj imam z vsakim človekom tako drugačen odnos. Nekako prevzamem njihove lastnosti oz. moje lastnosti se potencirajo, ko je pri nekomu povdarjena neka lastnost. Saj to se spreminja ampak reeessss počasi in mi dela veliko preglavic, ki jih nihče, od ljudi ki jih poznam, nima.

Ja, tocno to je Kiron v 1. hisi. Lastnosti drugih ljudi prevzemas, oziroma te kar same napolnijo, ker nimas trdno zabarikadirane osebnosti, a zato si odprta za vse tipe energij, ki jih kot puzzle pobiras malo tu, malo tam, toda dozivljas v bistvu lastnosti, ki so tudi tvoje, saj imas astrolosko karto vseh dvanajstih znamenj. Torej nimas izoblikovane ene osebnosti, enega nacina in samozavesti na njej, ampak si cela paleta barv in vsako lahko skusis cisto osebno. To seveda daje obcutek pomanjkanja koncentracije ene *mene*, a je krasna vaja, ker ti oblikuje celosten pogled na zivljenje in ne le skozi eno barvo.

Kaj si pa ti? Ti pa si Kiron, to vidijo ljudje okoli tebe, nekaj jim je nenavadno, cudno, pa bi ti radi pomagali. Vprasaj drugic ti njih, zakaj tako slabo zgledajo. To je bilo zdaj malo za hec.

Besede imajo vrednost.

Misel nekaj zasleduje, toda stvari, katere zasleduje, ni mogoce preliti v besede in predati potomcem.

Dvanajsto hišo povezujemo z več inkarnacijami in že sama po sebi predstavlja posebno vrsto znanja. Kiron ima tu poseben pomen. Lahko udejanja nekaj vesoljskega znanja, ki ga nosi v sebi.

x:)x Vsi dobri vidci imajo v svojem horoskopu poudarek zemeljskega elementa in tudi kiron v dvanajsti hiši ni pri njih redek pojav. x;

Jaz imam trenutno tranzitnega kirona v 12.hiši v vodnarju in tvori opozicijo z natalnim saturnom v levu??

Kaj pa predstavlja ta aspekt med kironom in saturnom.. x?x

Hvala xsrcx

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Bolecina se vedno traja, ker je ne moremo mi pozdravit, ampak je namenjeno, da ona nas. Paradoks, ali ne. To zato, ker je ta svet za nas edini resnicen in poznan. Tvoja zavest je vsled vseh izkusenj dozivela razkol s tem svetom in pelje na ono stran. Kirona pooseblja shaman, ki zivi razpet med dvema svetovoma, zaradi stika z onim lahko pomaga temu svetu, vendar kljub modrosti je bolecina se vedno prisotna, verjetno dokler se do konca ne odlepimo od sveta iluzij in se spojimo z resnicnim svetom.

Kako prosim, ali prav razumem? Ne morem verjet ampak od kje ti tok veš? Zadela si v terno. x;)x Bolečina zdravi, ta vidik še nisem ozavestila. Sedaj, ko si mi pa ti napisala mi je pa jasno, da res. Kaže mi kje se še lovim, v kakšne kolektivne odnose z ljudmi se še vpletam in kje pozabljam, da sem božja iskra. Čisto res.

Te bolečine sem se otepala ko maček, zdravila vendar ni šla. Še premalo se zavedam in sprejemam svoj izvor in sedaj čutim, v katerem žaklju tiči maček. Samo sprejeti moram to kar mi ponujajo od vzgoraj, pa sem vedno hotela da se ozdravim, da bom vredna tega. Samo sprejeti BP ljubezen. To me bo ozdravilo.

Že čakajo v vrsti, jaz sem pa tudi pripravljena. x^x

Tagat kaj naj rečem, odprla si mi obzorje in najlepša ti hvala za to. Res delaš dobro. xsrcx x;)x

Kako čemo? Lako čemo.

Lunca kako to misliš vidci???jasnovidci??? k ta primer je tudi tak poudarek na zemeljskem elementu in kiron 12.hiša...

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Ampak se nič ne vidi, da bi ta oseba kej več vidla kokr drugi. Več jaz opazim oz. vidim. :o|o:

Do obdobja videnja pride v določenih obdobjih, mogoče še ni čas. To " videnje" pa z opažanjem nima nič skupnega.

S tretjim očesom samo čutimo in vidimo tisto, kar z navadnimi očmi ni možno.

ja moj Kiron si je pa zadal nalogo....

7. hiša Oven retrograden

kvadrat tvori s S. vozlom, Jupitrom (4 hiša) kozorog

kvadrat z Luno, 10. hiša Rak

opozicijo Pluton 1. hiša in Uran 2. hiša ?

sekstil Saturn...

veliko razmišljanj o sebi na področju doma, službe, vrednot...?

Pozno sem videla tvoje vprasanje in ce lahko, ti nekaj napisem.

Kiron je v 7. hisi, torej bolecina domuje v odnosih, v partnerstvu in lahko tudi recemo v vsem, kar ti prihaja naproti, zivljenjski tok, ki ga vidis kot da od zunaj prihaja k tebi. Z vsem, s cimer se moras soociti in oblikovati nek odnos, odnos do zivljenja, odnos do socloveka itd.. S Kironom v Ovnu lahko te stvari dozivljas kot napad, prevec agresivno, da te silijo, da zelijo vodit tvoj life, ti pa bi rada lepse, vec miru, sodelovanje (predvidevam, da si asc tehtnica). Ker je Kiron povezan s Plutonom v 1. hisi, te je tega strah, zato se poskusas ubraniti s kontrolo, v povezavi z Uranom pa morda, ko boli, te zacne zivcirati in prekines odnos, se umaknes.

To je le nekaj namigov, ce nadaljujes, si lahko napletes celo zgodbo. Ker pa je Kiron v kvadratu z vozli, je zelo pomembno zate, celo izziv, da tu napravis kaksno spremembo, da se ukvarjas z njim. Torej na poti (ce prav razumem, da je severni vozel v 4. his) od javnosti, kariere (kar ti je lazje in samoumevno tudi zato, ker je tam Luna) in vidnega k druzini, intimi, svoji notranjosti, te caka tema odnosov, ki jo je treba videti v pravi luci. Vozla s Kironom v 7. tudi nakazujeta, da je bil odnos med starsema bolec in ce je tebe *raztrgalo*, potem se najprej rabis pozdravit z odnosi, oziroma oblikovati svoj lasten odnos, saj tisti, ki jih gledas, ne ustrezajo tvojemu modelu. In to je tudi bolece, ces <zakaj mora biti pri meni drugace, drugim se pa s tem ni treba ukvarjati>

P.S. Hvala za nasvet, da lahko ime popravim prek stika z Urednistvom, a sem se zaenkrat kar navadila nanj, ce pa se premislim, pa ...

....in od bolj zunanjega odnosa z drugim, k takemu, ki te bo notranje potesil, s clovekom, s katerim se lahko pocutis varno.

Besede imajo vrednost.

Kaj pa pomeni retrograden Kiron v ovnu na 21 stopinj in nekaj? xsrcx

:8): Bolj je pomembno v katerem znamenju in hisi ga imas in v kaksnih aspektih je z drugimi planeti. Napisi...

Besede imajo vrednost.

kirona imam v 7h na 9 in pol st rib. je v kvadratu z marsom v strelcu v 4h, 30st oddaljen od jupitra v 8h, v opoziciji z uranom in plutonom v 1h in v sekstilu z južnim vozlom v 5h......to so menda vsi aspekti

vem da je povezan z "ranami" v partnerstvih......kaj več pa ne vem.....tagat, če se ti da povedat še kaj, bo dobrodošlo..... x:)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

P.S. Hvala za nasvet, da lahko ime popravim prek stika z Urednistvom, a sem se zaenkrat kar navadila nanj, ce pa se premislim, pa ...

....in od bolj zunanjega odnosa z drugim, k takemu, ki te bo notranje potesil, s clovekom, s katerim se lahko pocutis varno.

malenkost za nasvet, hvala tebi za razlago... Asc je v Devici ;) ja predvsem si želim varnosti

hvala x:Xx moram tole premlet... mogoče kaj počnem podzavestno pa tega niti ne vem, ker nimam občutka da ko začne bolet, da se umaknem, bolj da želim povedat tisto kar me muči, mogoče sem pa kaj prerasla x:Dx

še enkrat hvala

Ksenia

Kirona lahko obcutimo zelo razlicno, nekateri ga sploh ne, predvsem tisti, pri katerih ni mocno aspektiran, predvsem ne z osebnimi planeti, torej ga osebno ne dozivljajo, bolj kolektivno. xrolleyesx

Ker pa je pri tebi Kiron aspektiran z Luno, bi rekla, ce ga hoces poiskati, da je mocno neposredno prisoten v tvoji zenskosti, ko si bila otrok, ali kako dozivljas svoje materinstvo. Mogoce je bil odnos z materjo bolec, ali je imela ona neko obcutljivo zgodbo, vsekakor, ker je v konjukciji z juznim vozlom, in na vidnem mestu, torej v 10. hisi, javno, bi nekaj moralo biti na tem. Morda ima kaj opraviti s tvojo profesijo, s tvojim spontanim iskanjem varnosti v svetu, ki jo Luna potrebuje, a prihaja do nesprejemanja tvojih osebnih potreb s strani drugih ljudi ali posebno s strani enega cloveka. Ker je kvadrat, se takega aspekta ne da zgresiti, torej morda poisci v smeri odnosa mati - otrok, ker je definitivno prisotna obcutljivost, ranljivost, custvena nepotesenost, ker nisi mogla dobiti tistega, kar si nujno potrebovala. Me zanima, ce se morda cutis v tej smeri.

xbookx

Bom se Amis napisala za Kirona v 7. hisi (same sedme), neke nove stvari, pa morda se tja malo pokukas.

Besede imajo vrednost.

kirona imam v 7h na 9 in pol st rib. je v kvadratu z marsom v strelcu v 4h, 30st oddaljen od jupitra v 8h, v opoziciji z uranom in plutonom v 1h in v sekstilu z južnim vozlom v 5h......to so menda vsi aspekti

vem da je povezan z "ranami" v partnerstvih......kaj več pa ne vem.....tagat, če se ti da povedat še kaj, bo dobrodošlo..... x:)x

Velikokrat si bila lahko prizadeta v odnosih, kar je verjetno ponavljanje bolecega zgodnjega odnosa s starsem nasprotnega spola, sploh ker je Kiron v kvadratu z Marsom v 4. hisi, torej z ocetom. Tako si lahko spoznala, da odnos ni fina stvar in da si se najprej naucila, kako se obvarovati neprijetnega odnosa, kot pa kako ga iskreno vzpostaviti. Verjetno si izredno obcutljiva na vsa nesoglasja v odnosih, tudi pri drugih, to pa te vodi v razvijanje izredne diplomacije, kako se izognit konfliktu, se preden pride do njega in kako ustreci ljudem, da bi bili zadovoljni.

V sedmi hisi se srecujemo s seboj z odsevom preko drugega in s Kironom je to vedno neprijeten odsev, odziv je vedno drugacen od pricakovanega in to boli. Zaradi Rib v sedmi si morda zelis, da bi bila s partnerjem povezana, nekako eno, ujemanje na vecih nivojih, vendar partner oz. druga oseba je sama svoja, spoznanje, da sta razlicna, oziroma da noce biti del tvojih upanj, da je razlicen, to zge. S Kironom v Ribah je odcepljanje, locevanje zelo zelo boleca stvar.

Potem, lahko privlacis partnerje, ki so odvisni, bolece navezani, nesamostojni, ali pa te boli, ko sama postajas to z nekom, ali pa strah, da bi prislo do tega. Verjetno pridejo daljsa obdobja tvoje samote, izoliranosti, da se locis od bolecih projekcij, ki si jih bila delezna.

Ce si prevec razvila Plutona in Urana v prvi hisi, kar ti je lazje, saj ti je bolj dostopno, torej da imas zivljenje pod nadzorom, ali pa da ohranjas samostojnost in neodvisnost, potem se odnos in drugi izgubljajo v megli, v sanjah, odnos je zrtvovan itd.

Zdravilna pa je naravnanost, da se ne bojis neprijetnosti v odnosu, da se ne ustrasis, da si upas iskreno soocit s tem kar se pojavi pri tebi, da zacnes zaupati drugim in zaupati v odnos, da nisi odnos, da drugim pustis, da so kar so, se osvobodis, se ne nadzorujes, obvladujes in te ni strah nemoci, sibkosti, ki se lahko izrazi v odnosu.

Toliko za zdaj, morda pa je prevec? x:o)x

(Melanie Reinhart - CHIRON and the HEALING YOURNEY)

Besede imajo vrednost.

x:)x tagat vidim da obvladaš :palec: kaj pa rečeš na mojga kirončka, v 8. v biku, opozicija uran, trigon saturn in trigon mars :8):

mi je zanimiv kiron, sam nisem se pa nekj ful vanjga spuščala....mal se mi svita :o|o: mal......me zanima kaj boš ti povedla x:)x

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

oooo tagat...ful si se potrudila....hvala za tole.....pr meni je/je bila situacija kr kombinacija vsega po malem......edin za fotra ne vem, kaj naj rečem....nekako ni bil prisoten v mojem lajfu, čeprav smo živeli skupaj......težko opišem.....mal bom pa še razmislila......hvala za razlago....in ne, ni predolgo...... x:)x x;)x :palec: ......

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Nekaj postov nazaj sem zasledila....

KIRON V DESETI HIŠI

Poklicna pot človeka s Kironom v deseti hiši je pogosto boleča in negotova, kar pa ni nujno, da se pokaže tudi navzven. Lahko je v poklicu velik strokovnja, vendar ne pokaže kako ranjen je pod kožo. Kiron v deseti hiši se pojavlja med veterinarji, kirurgi in naravnimi zdravitelji.

Sama imam KIRONA V 10.HIŠI, ki je v biku in nobenega drugega planeta....

aspekti kirona...

Kiron kvadrat Ascedent (ascedent v levu)

Kiron kvadrat true nodo ( nevem )

kiron trikotnik jupiter (jupiter v devici in 2 hiši, vladar 4 hiše)

diron kvadrat venera (venera v levu in v 12 hiši, vladar 3 in 10 hiše)

kiron trikotnik sonce (sonce v devici in 2 hiši, vladar 1 hiše)

Kaj bi iz navedenega lahko rekli za mojo kariero???

Stara sem tam okrog 27, končala sem dva faksa, ki se dopolnjujeta, sem vpisana na magisterij, sedaj nimam službe, kr mam status delam preko študentskega servisa... očitno nimam sreče pri iskanju službe oz. gradnji kariere... povsod kjer sem delala so me imeli za iznajdljivo, pridno, marljivo, natančno, skratka naj, naj ...

Razen dela preko štud. servisa sem bla zaposlena za nadomeščanje, tako da nekaj delovne dobe že mam...:)

Bi lahko za vse to krivila Kirona???? Sedaj pa hodi po moji 6. oz. 7 hiši.

Skratka prosim, da mi kdo komentira mojega kirona... res prosim....

oooo tagat...ful si se potrudila....hvala za tole.....pr meni je/je bila situacija kr kombinacija vsega po malem......edin za fotra ne vem, kaj naj rečem....nekako ni bil prisoten v mojem lajfu, čeprav smo živeli skupaj......težko opišem.....mal bom pa še razmislila......hvala za razlago....in ne, ni predolgo...... x:)x x;)x :palec: ......

Glede oceta, v tem mora biti ranjenost, da je bil in ni bilo odnosa (Ribi in Kiron), zakaj? Torej se sama bolecina skriva, je nejasna, misticna.

Tu moras poiskati, je pomembno. Ker potem so tvoji odnosi lahko taki, da je partner prisoten, a ni odnosa, ce pa je odnos, pa ni prisoten, mogoce. Ribi sta zelo subtilno znamenje, je skrito, se le cuti, mehko plava v zraku, Kiron je v Ribah, bolecina zaradi nejasnosti, neprisotnosti, zaradi etericnosti, ki obljublja, pa tezko kaj konkretnega da.

Zdravi se takega Kirona z odpuscanjem, ali mu zameris, da ni imel s teboj odnosa, kaj to pomeni tebi.

No, tole sem trenutno morala se vrzt na *papir*. w:Iw

Zanimivo je, kako se ti Kironi v sedmi skrivajo, ker drugace jih ni tezko najti, ker to res pekoce boli in se ne more pozabit. Ce najdes bolecino, potem ji znas sledit.

Besede imajo vrednost.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...