Skoči na vsebino

Kiron

Janina

Recommended Posts

Kako pa je v astrološki karti označen kiron oz. kako ga najdemo ali izračunamo?
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden
Deli na socialnih omrežjih

Ok, sem ga že našla v 12. hiši v biku
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Ok, sem ga že našla v 12. hiši v biku

:palec: No pol že veš, da je to položaj, ki predstavlja posebno vrsto znanja in jo povezujemo z več inkarnacijami.Tako vesoljsko znanje so imeli razno razni vidci v svoji karti, zato skušaj njegovo energijo izkoristiti v pravo smer. x;)x

Lunca, v karti sem sicer našla Kiron, vendar pa nič ne vem kaj pomeni. Mogoče ti veš, kje bi si lahko prebrala razlago? Oziroma kje si ti pridobila znanje o tem?

Lunca, v karti sem sicer našla Kiron, vendar pa nič ne vem kaj pomeni. Mogoče ti veš, kje bi si lahko prebrala razlago? Oziroma kje si ti pridobila znanje o tem?

Obstaja kar nekaj knjig, jaz sem imela skripte iz srbohrvaščine, mislim, da iz nekega predavanja o kironu.

• 2 months later...
Mene pa zanima kaj prinaša konjukcija kirona z venero, in njegov kvadrat s saturnom? Imam ga v biku v 12hiši.

Hvala

Kiron je rana ali zdravitelj, na vsak način se zdraviš z ljubeznijo, zdravitelj si lahko ti sama, ali kdo drug. x;)x Venera v konjukciji s kironom in v kvadratu s saturnom blokira kdaj pa kdaj ta ljubezenska čustva, mogoče se poraja strah (saturn v 12.hiši), mogoče nesproščenost, blokada, vse to moraš skušat ozavestiti in problemi na čustvenem področju bodo manjši.

• 2 months later...
Če ti nič kaj dobr ne gre, pomeni, da gre dobro, sploh pa se je šele začelo....

Kiron preko asc prinaša neposredno k tebi novo zavest, seveda preko oživitve rojstno zastavljene rane, ki je vhod za nova, boleča a resnična spoznanja, ki te sestavijo v bolj zdravo celoto - osebo.

Potekalo bo na živo, s čustvenim naporom in očiščenjem (Luna), z miselnim prevrednotenjem (venera na meji s 3. hišo), s sesipanjem neprimernih obramb, ki te utesnjujejo v odnosih (saturn), skozi novo življenjsko filozofijo, ki pomeni ponovno odkritje prvinske resnice...resnice o spominu, ki te določa s preteklostjo, o čustvih, ki pogojujejo tvoj občutek varnosti, o vrednotah in samovrednosti, ki jo morda napačno ocenjuješ, o avtoritetah, ki niso prave itd.

Res me zanima, kaj ti bo prinesel ta tranzit, kaj boš potegnila (ali pa bo on potegnil iz tebe) iz njega...

Če bi vedela, kaj in kako bo, bi si omejila polnost procesa, in nihče ti ne more ponuditi namigov, kajti iščeš bolj sebe, izven nas vseh...svojo enkratno individualnost, ki se lahko poveže z ostalimi

:palec: Sem šla mal za nazaj brat to temo in kr ne morem verjet prebranemu.Kiron je torej prečkal moj ASC..trenutno je še vedno v konjukciji z njim...

:palec: in res, vse kar si TAGAT napisala,vse se dogaja...

Sicer sem še v fazi čiščenja in miselnega prevrednotenja.. :inocent: Vendar čutim,da mi bo tale tranzit prinesel veliko dobrega ,predvsem kar se lastne vrednosti tiče in s tem posledično tudi bolj zdravo in sproščeno doživljanje odnosov.

Spreminjam se in osvobajam se!!

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

• 4 weeks later...

Zanimajo me občutki in doživljanje še koga tukaj na forumu, ki ima kiron v 5. hiši in je mogoče že tudi malo starejši od mene, ni pa nujno x:)x

Moj je v biku. Kakšnih posebnih filingov zaenkrat nimam, razen tega, da je bila v mojem otroštvu mislim da neizražena ustvarjalnost, ki vedno bolj želi priti na površje.

Za ostalo pa še ne vem, nekako z ustvarjanjm in umetnostjo pa naj bi si lahko tudi zacelili svoj rane.

One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller

• 3 weeks later...

Kiron govori o neki izvorni bolečini...mogoče se to pri tebi kaže skozi prijateljstva...verjetno tudi z moškim spolom, ker je zraven Mars (odvisno tudi koliko je oddaljen)...

Lp

x:)x

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Hmmmmmmmmmmm..............!!!!!!!!!!! x:)x Jaz mam pa Kirona v 11 hiši v znamenju dvojčka. Malo proč pa je Mars. Upam, da ni to tako slabo??? xrolleyesx

Kiron v znaku kaže našo bolečino in hkrati, obenem tudi zdraviteljsko moč, to pomeni modrost, ki se iz te rane poraja.

Kiron v enajsti hiši ti daje možnost skupinskega dela s prijatelji in s tem bi prepoznaval boleče ogledalo, ki ga ponujajo prijatelji za priznavanje lastne ranljivosti in jo s tem premagovati. Koristna je skupinska terapija, na vsak način.

Mars v tem znaku kaže, da precej energije vlagaš ravno na prijateljskem področju, vendar določena razmerja tudi z naglico prekineš. Prav zdaj bodi pozoren, ko tranzitni mars mašira po tej hiši in bo napravil konjukcijo z natalno pozicijo. Previdnost ni odveč pri gibanju, komunikaciji ali prometu.

• 2 weeks later...
Tudi jaz imam Marsa (Strelec) v 11. hiši (Škorpijon) in mi prijateljstva res veliko pomenijo...vedno sem se odpovedovala sebi zaradi njih vendar sem jih tudi veliko že na hitro prekinila kakor praviš ti Lunca...
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Tudi jaz imam Marsa (Strelec) v 11. hiši (Škorpijon) in mi prijateljstva res veliko pomenijo...vedno sem se odpovedovala sebi zaradi njih vendar sem jih tudi veliko že na hitro prekinila kakor praviš ti Lunca...

:palec: :palec: Ja točno, mars v 11 hiši kaže, da precej energije vlagamo na to področje, vendar nam tudi hitro kresne in prijateljski odnos prekinemo na način marsove energije, na brzaka rečemo. x;)x

ko je glih kironova tema.......kirona mam v ribah....menda na 7st.....mrk je bil pa na 4st rib....se tale orbis še šteje za konjunkcijo......?.......

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

:palec: :palec: Ja točno, mars v 11 hiši kaže, da precej energije vlagamo na to področje, vendar nam tudi hitro kresne in prijateljski odnos prekinemo na način marsove energije, na brzaka rečemo. x;)x

Je res, da prekinem vendar se te prijateji tudi pogosto vračajo oz. se hočejo vrniti...seveda pa takrat pri meni ni vse isto...imam pač to škorpijonovsko naravo, ki si zelo dobro zapomni in ne pozabi...te prekinitve me tudi zaradi tako veliko vložene energije "potolčejo" :xx!:

Oj!

Sem nova tu! Zanima me kiron. Ugotovila sem, da ga imam na 3 stopinj ribe v 4 hiši. Ali mi zna kdo pojasniti kaj to pomeni. Bom zelo hvaležna :2src:

Četrta hiša predstavlja tvoje korenine, dom od rojstva do smrti. Kiron v tej hiši nosi del družinske karme, ki se skuša rešite skozi njega. Ponavadi kiron v tej hiši kaže ranjenega očeta (invalid ali pa le duhovno šibek človek, ki se težko postavi zase). Vprašaj se, kako se razlikuješ oz. kakšne prednosti imaš pred drugimi družinski člani.

Ni pa kiron samo rana, je tudi ozdravitev preko te rane.

Je res, da prekinem vendar se te prijateji tudi pogosto vračajo oz. se hočejo vrniti...seveda pa takrat pri meni ni vse isto...imam pač to škorpijonovsko naravo, ki si zelo dobro zapomni in ne pozabi...te prekinitve me tudi zaradi tako veliko vložene energije "potolčejo" :xx!:
:

palec: Ja škorpionska narava ne pozabi, za vraga, ne. x;)x

Guest mačona

Vprašanje: Kiron v 7. hiši ni ravno darilo z neba ... in še na DSC ga imam, v Dvojčku. tvori nasledje aspekte:

Kiron kvadrat Sonce

Kiron opozicija Jupiter

Kiron opozicija Uran

(in Sonce kvadrat Jupiter ter Uran)

Kiron kvadat Venera :sori:

Kiron trigon Merkur (ki je vladar moje 7. hiše)

Kiron sekstil Luna

... lahko se spremeni v dobro, tisti trigon in sekstil lahko zaživita, ko bom "preživela" kvadrate med Soncem, Jupitrom in Uranom ... sicer pa naj bi se to nasploh pri vsakem človeku začeo odvijati po 30. letu?

pa še to: spomnim se, da sem imela nekaj let nazaj tranzit Jupitra čez Kiron ... lep začetek osrečujoče veze ... ampak nekje v istem času se je zgodil tudi trazit Saturna čez Kiron ... razlika je bila 3 mesce ... pa se ni dobro končalo ... je pa trajalo nekaj let.

Kiron opozicija Uran

:palec: No tale opozicija je odličen pokazatelj, da tak položaj daje kar precej dobrega astrologa, hahahhaha.

Me je na to opozicijo opozoril eden boljših jugoslovanjskih astrologov Nikola Stojanović.

Ker je sedma hiša partnerska hiša, so medčloveški odnosi polje, ki kironu delajo veliko preglavic. Partner in drugi ljudje, ki so mu blizu večkrat odigrajo vlogo ranjenega učitelja, vendar je to le zrcaljena podoba in podoba njegove lastne rane.

Značilno za take ljudi je, da neverjetno veliko govorijo o medčloveških odnosih.

Lunca zdej sploh ne vem, če si resno mislila to z dobrim astrologom al ne???

no jz mam tud to opozicijo čeprav kar širok orbis...

Guest mačona
Kiron opozicija Uran

:palec: No tale opozicija je odličen pokazatelj, da tak položaj daje kar precej dobrega astrologa, hahahhaha.

Me je na to opozicijo opozoril eden boljših jugoslovanjskih astrologov Nikola Stojanović.

Ker je sedma hiša partnerska hiša, so medčloveški odnosi polje, ki kironu delajo veliko preglavic. Partner in drugi ljudje, ki so mu blizu večkrat odigrajo vlogo ranjenega učitelja, vendar je to le zrcaljena podoba in podoba njegove lastne rane.

Značilno za take ljudi je, da neverjetno veliko govorijo o medčloveških odnosih.

a daj no ... za astrologijo. ker to opozicijo mam kar znotraj ene stopinje ali dveh točno. mogoče pa res ... misliš, da bi lahko bila dobra astrologinja? če bi šla študirat? samo bi rabila še kakšne druge pokazatelje v karti za tak poklic ... kaj pa Merkur v Tehtnici v 10. hiši? dobro za izražanje, ne? kaj še kaj takega? Luno mam v 8. hiši, če kaj pomaga.

rada govorim ja ... o teh stvareh.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...