Tonks 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 .. da je karmično tole mi niti ni treba pogledat v karto, pa mislite da če je karmično, da je lepo in super in pravljično... če je karmično zna biti boleče ane .... in ni šans da gre mmo na izi... Bi se kar strinjala. Midva tudi kao polno povezav z luninimi vozli (in s soncem, lunom, uranom in saturnom). Po eni strani idealno, po drugi strani polno problemov. Zdaj pa zgleda, da bo še en "karmični" mali v tole stopil, čist nepričakovano. Pojma nimam kako bo, bom probala vsaj s svoje strani naredit po najboljših močeh. LP Citiraj gore so fajn Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 uživaj v pričakovanju Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 Zdaj pa zgleda, da bo še en "karmični" mali v tole stopil, čist nepričakovano. Sigurno je vse vnaprej določeno, zato je zate nepričakovano, sicer pa niti ni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tonks 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 uživaj v pričakovanju Hvala, saj jaz kar vesela. Dost dolg čakala, pa nič. Sigurno je vse vnaprej določeno, zato je zate nepričakovano, sicer pa niti ni. Zna bit. Sem imela saturna v peti hiši, tako, da malo je bil pričakovan na "stara leta". Citiraj gore so fajn Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 da je karmično tole mi niti ni treba pogledat v karto, pa mislite da če je karmično, da je lepo in super in pravljično... če je karmično zna biti boleče ane .... in ni šans da gre mmo na izi... Ja, ko je po eni strani lepo, po drugi strani tudi zelo zelo boli... Pri meni vse skupaj hodi "mimo" že osem let tega življenja in vprašanje koliko še v ostalih življenjih. Kaj je pomen te poti?! Nimam pojma... A očitno je tako namenjeno... Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 a je važen pomen? je važen čas? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 Hvala, saj jaz kar vesela. Dost dolg čakala, pa nič. Zna bit. Sem imela saturna v peti hiši, tako, da malo je bil pričakovan na "stara leta".važno je da je tu... vesela zate Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 a je važen pomen? je važen čas?Mislim, da včasih tudi. Saj se ja odločamo na podlagi tega, koliko in kaj nam nekaj pomeni.. Bolj se mi zdi pomemben pomen, sam čas ne toliko.. Saj že pravijo "kdor čaka-dočaka", pa vseeno. Nekje se mora zaključiti, mar ne? Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 važen je trenutek... joj ko bi ti vedela, kolikokrat sem se sama v preteklosti spraševala... pa živela za preteklost, pa za prihodnost... pa kombinirala pa jokala... potem sem se vdala... danes živim za trenutek (vem se ponavljam, sam ugotavljam, da premalo ljudje živimo v trenutku)... ne znam drugače povedat... a si kdaj pomislila da je tvoja predstava o njem samo iluzija? zaključilo se bo tam, kjer se boš določila sama... ti ali pa jaz... sprejela boš tisto, kar se boš odločila, ti ali pa jaz.... a si lahko predstavljaš da je tvoje življenje v tovjih rokah???? moje pa v mojih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 Ja, VEM, da je moje življenje samo in izključno v MOJIH rokah... Čeprav velikokrat krivdo raje zvalimo na druge, saj smo vsi ljudje. Ampak roke sem imela tudi v preteklost - mogoče ne take, kot v tem življenju, imela pa sem jih... In TA trenutek, ja! Ne eden pred njim in ne tisti, ki prihaja... Ta, prav ta trenutek. Ampak problem nastane v tem, da TA trenutek v TEM momentu ne bo tak, kot tisti, ki ga bom doživljala čez pet minut. Ali pa ta, sedanji, v tem momentu trenutek ni tak, kot je bil tisti pred tem trenutkom. Sem zakomplicirala... Hotela sem povedat, da kljub močni intuiciji, ki jo imam - en trenutek občutim "belo", naslednji pa "črno". Pa saj je konec koncev samo barva, saj vem, ampak je med njima velika razlika v odtenku. To je problem, ni konstantne misli, zdaj pa ne ločim intuicije od iluzije.... Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 nekje sem zapisala ne razmišljaj o trenutku ki ga ni več ali o trenutku ki ga mogoče sploh ne bo, ker boš zamudila ta trenutek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 16. marec 2008 Prijavi Deli 16. marec 2008 Hvala, saj jaz kar vesela. Dost dolg čakala, pa nič. Zna bit. Sem imela saturna v peti hiši, tako, da malo je bil pričakovan na "stara leta". To ne kapiram glih najboljše. Je tvoj natalni saturn v peti hiši? Če je potem večkrat nakazuje, da z materinstvom pričnemo mal kasneje kot naše vrstnice, če pa bil, tko kot praviš v pretekliku, saturn v peti hiši v tranzitu, je samo potoval čez, potem je to jasen dokaz, da je prišla nosečnost, porod z nekim namenom, kajti saturn prinaša skrbi, več dela tam, oz. v hiši, skozi katero potuje. Tudi jaz sem zanosila in rodila v času tranzita saturna skozi hišo ljubezni in otrok. To pomeni, da je čas, ko ljubezen pričnemo jemat bolj resno, zato pride tudi do nosečnosti in jasno, da nas je malo strah, a bo v redu, al ne bo v redu, ko se otrok rodi smo okupirani z njim, če zakašlja takoj dvignemo glavo in tako naprej. Saturn nam je dal pravo nalogo in mi jo moramo čimboljše odigrat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tonks 16. marec 2008 Prijavi Deli 16. marec 2008 To ne kapiram glih najboljše. Je tvoj natalni saturn v peti hiši? Če je potem večkrat nakazuje, da z materinstvom pričnemo mal kasneje kot naše vrstnice, če pa bil, tko kot praviš v pretekliku, saturn v peti hiši v tranzitu, je samo potoval čez, potem je to jasen dokaz, da je prišla nosečnost, porod z nekim namenom, kajti saturn prinaša skrbi, več dela tam, oz. v hiši, skozi katero potuje. Tudi jaz sem zanosila in rodila v času tranzita saturna skozi hišo ljubezni in otrok. To pomeni, da je čas, ko ljubezen pričnemo jemat bolj resno, zato pride tudi do nosečnosti in jasno, da nas je malo strah, a bo v redu, al ne bo v redu, ko se otrok rodi smo okupirani z njim, če zakašlja takoj dvignemo glavo in tako naprej. Saturn nam je dal pravo nalogo in mi jo moramo čimboljše odigrat. Ja, saturn imam v peti hiši v natalni karti (na 8. stopinji v biku). Tranzitni saturn je pa zadnje čase, tam nekje v trigonu z natalnim saturnom. So bili še lani drugi lepi aspekti, tako da tele zvezdice res kar delujejo na nas Citiraj gore so fajn Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 16. marec 2008 Prijavi Deli 16. marec 2008 Ja, saturn imam v peti hiši v natalni karti (na 8. stopinji v biku). Tranzitni saturn je pa zadnje čase, tam nekje v trigonu z natalnim saturnom. Trigon je verjetno pripomogel, verjetno pa je še kaj drugega vplivalo na peto hišo. Bi rekla, da tudi jupiter v kozorogu, trigon na natalni saturn pripomore k dogodkom. Jupiter v kozorogu,je v navezi s saturnom, ki vlada temu znamenju, zato verjetno. Tudi mars, ki je v zadnjem času precej poplesaval iz dvojčka v raka, je v sekstilu s saturnom v biku. Mars mal pospeši dogodke, zato še saturna zdrma. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 V sinastriji: Kiron konjukncija Kiron (v Biku) Ja, verjetno sta isti letnik, imajo vsi v biku, pogledat je potrebno v katerih hišah. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 Jaz 12. hiša, on 9. hiša. Kot veš, je za sinastrijo potrebno gledat še vse kaj drugega kot samo položaja kirona, ki se pri vama odražata pri vsakem drugače, čeprav ga imata v istem znaku. On ima s tem položajem kirona svetovljanski nazor, kiron povzroča razcep med telesnim in duhovnim, pri tebi pa v 12 hiši, ki že kot sama hiša predstavlja skupek več inkarnacij. Lahko uveljavljaš nekaj vesoljnega znanja, ki si ga prinesla že na svet. Kako se bosta med seboj dopolnjevala, skozi kiron eden drugega ranila ali zdravila, je pa odvisno tudi od položajev drugih planetov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 Ja saj vem. Itak to totalno presega moje znanje trenutno, tako da ... ostajam pri natalnih kartah zaenkrat. Me pa kiron precej zanima ... nasploh, zato sem tako firbčna. ne smem prehitevat stvari. Seveda, astrologijo se uči počasi. Jaz kirona spoznavam šele zadnje leto, pa še to pravijo, da ni še čisto raziskan, zato ne bomo delali tle znanosti iz njega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 zanimivo, Janis Joplin je imela Kirona in Severni vozel v konjunkciji v 7. hiši in je pela:" Take another little piece of my heart ..." pa sploh v skoraj vseh njenih tekstih je najti kaj kironskega v zvezi z zapuščenostjo, ranjenostjo. ženska je bila po drugi strani v podznaku Vodnar ... brezmejna potreba po svobodi. a z Luno v Raku v 5. hiši ... brez moža, brez lepe bele hiše, brez otrok.jaz bom pa enkrat študijo napisala iz svojega Kirona na DSC v Dvo .. in Severnega vozla v 7. hiši. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 jaz bom pa enkrat študijo napisala iz svojega Kirona na DSC v Dvo .. in Severnega vozla v 7. hiši. Skozi partnerja in druge ljudi te bo ranilo precej, medčloveški odnosi bodo tvoja rana, kasneje pa prav skoz to postaneš ti zdravitelj drugim in napreduješ prav tam, kjer je tvoja naloga, pomagat drugim, kar keža severna lunina zanka. Vse se odvija po vnaprej določenem načrtu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 js že počasi svojga kirona kapiram....ga mam na koncu 4. in na začetku 5. hiše Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 js že počasi svojga kirona kapiram....ga mam na koncu 4. in na začetku 5. hiše Kapiraš ga že, ampak stvari se najbolj pokažejo pri prehodu kirona čez natalni, ko pride na svojo rojstno pozicijo, to pa je okrog 50 leta. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 Jaz pa se z Kironom sploh ne ukvarjam, saj se mi ne zdi prav nič logičen.Kiron je samo eden izmed tisočev planetoidov. Zakaj torej astrologija ravno njega upošteva? Tu ne vidim nobenega logičnega smisla. V astrologiji je zadnje čase (zadnja desetletja) moda: iskanja imaginarnih planetov, odkrivanja takšnih in drugačnih tehnik (skoraj vsak se že ponaša z neko lastno tehniko in si s tem predvsem piha samemu sebi na dušo), upoštevanja planetoidov, črnih lun in ne vem še česa. Vprašanje pa je koliko je to zares bistveno za razumevanje astrologije in vprašanje je koliko tisti, ki se zalagajo z vsem tem zares razumejo temeljno astrološko simboliko. Vse to se mi zdi več ali manj odvečen balast. Odkritja kognitivne psihologije tudi kažejo omejeno zmožnost človeških možgan za sintetiziranje posamičnih elementov. Človek zmore sintetizirati zgolj omejeno število elementov, vse ostalo, kar to mejo presega, pa odpade. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 koliko je bistveno za teoretično razumevanje astrologije? je simboliko res treba vedno zgolj "razumeti"? kaj pa, če jo intuitivno čutiš? balast? zakaj potem ob vsakem tranzitu na natalnega Kirona čutim stare rane iz preteklih partnerstev? zakaj me prizadene ton izrečenih besed, ko opazujem vsak dan ljudi okoli sebe in njihov način komunikacije? aja, imam kotnega Kirona v Dvojčkih, na DSC in v opoziciji z Uranom ... pa v odnosih raje kdaj komuniciram tudi čisto brez besed, samo preko energije .. ker besede RANIJO. kognitivna psihologija. spet ta znanost, ki hoče človeku ukrasti dušo, intuicijo in ne dopušča "odklonov". je res treba vse popredalčkati v iluziji, da si ustvarjamo varnost, ker nam je vse dojemljivo z možgani? Kiron je še kako važen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 Jaz pa se z Kironom sploh ne ukvarjam, saj se mi ne zdi prav nič logičen.Kiron je samo eden izmed tisočev planetoidov. Zakaj torej astrologija ravno njega upošteva? Tu ne vidim nobenega logičnega smisla. V astrologiji je zadnje čase (zadnja desetletja) moda: iskanja imaginarnih planetov, odkrivanja takšnih in drugačnih tehnik (skoraj vsak se že ponaša z neko lastno tehniko in si s tem predvsem piha samemu sebi na dušo), upoštevanja planetoidov, črnih lun in ne vem še česa. Vprašanje pa je koliko je to zares bistveno za razumevanje astrologije in vprašanje je koliko tisti, ki se zalagajo z vsem tem zares razumejo temeljno astrološko simboliko. Vse to se mi zdi več ali manj odvečen balast. No Dupor in še kakšen starejši astrolog bi se verjetno strinjal s tem. Jaz sem precej tradicionalist, zato tudi precej zanemarjam interpretacijo le teh. Precej bolj bistveno je poglabljanje v delovanje planetov, ki jih je kar nekaj. Čeprav so plutona črtali iz seznama, pa opažam, da je vpliv še kako čutiti na senzitivnih mestih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 koliko je bistveno za teoretično razumevanje astrologije? je simboliko res treba vedno zgolj "razumeti"? kaj pa, če jo intuitivno čutiš? JA, INTUICIJE VSEKAKOR NI ZA ZAMETOVATI; SE JE PA TREBA ZAVEDATI, DA JE LAHKO PODVRŽENA RAZNORAZNIM DOMIŠLJIJSKIM IZKRIVLENJEM. USTREZNA MERA PRIZEMLJENOSTI ZATO NIKOLI NE ŠKODUJE. balast? zakaj potem ob vsakem tranzitu na natalnega Kirona čutim stare rane iz preteklih partnerstev? zakaj me prizadene ton izrečenih besed, ko opazujem vsak dan ljudi okoli sebe in njihov način komunikacije? V PSIHOLOGIJI (JA, SPET TA PSIHOLOGIJA BREZ DUŠE) JE ZNAN POJAV T. I. SAMOURESNIČUJOČIH SE PREROKB, KJER GRE ZA TO, DA ČLOVEKOVA VNAPREJŠNJA PRIČAKOVANJA IN ZNANJA VPLIVAJO NA TO KAKO SI ČLOVEK RAZLAGA PRIHAJAJOČE DOGODKE OZ. V KOLIKŠNI MERI IN NA KAKŠEN SE LE TI DOGODIJO IN URESNIČIJO. VSE TO JE POTRJENE PREKO ZNANSTVENIH ŠTUDIJ. ZNANI SO TUDI PRIMERI, KO SO BILE DOLOČENE ASTROLOŠKE HIPOTEZE V ŠTUDIJAH POTRJENE - VENDAR LE PRI POSAMEZNIKIH, KI SO ASTROLOGIJO POZNALI (NPR. PRI ŠTUDENTIH ASTROLOGIJE), PRI POSAMEZNIKIH, KI SE Z ASTROLOGIJO NE UKVARJAJO PA TE ISTE HIPOTEZE NISO DOBILE NOBENIH ZNANSTVENIH POTRDITEV. TON IZREČENIH BESED TE LAHKO PRIZADENE IN STARE RANE SE LAHKO ODPRO ZARADI KAKŠNIH DRUGIH TRANZITOV, SAJ SMO VELIKO ČASA PODVRŽENI NAJRAZLIČNEJŠIM POMEMBNIM TRANZITOM - TUDI POČASNEJŠIH PLANETOV (ČE UPOŠTEVAMO ŠE VSE KVADRATE, TRIGONE, SEKSTILE JE TEGA KAR PRECEJ).USTREZNA MERA PRIZEMLJENOSTI PRI TOLMAČENJU ZATO NE ŠKODUJE. aja, imam kotnega Kirona v Dvojčkih, na DSC in v opoziciji z Uranom ... pa v odnosih raje kdaj komuniciram tudi čisto brez besed, samo preko energije .. ker besede RANIJO. KOMUNICIRAŠ LAHKO TAKO TUDI ZARADI DRUGIH FAKTORJEV V KARTI. POTREBNO JE UPOŠTEVATI CELOTNO KARTO. kognitivna psihologija. spet ta znanost, ki hoče človeku ukrasti dušo, intuicijo in ne dopušča "odklonov". je res treba vse popredalčkati v iluziji, da si ustvarjamo varnost, ker nam je vse dojemljivo z možgani? ZNANOST LAHKO ČLOVEKU RES JEMLJE DUŠO, ČE JO IZPUSTIMO IZ VAJETI. NJENE KRITIČNE MISLI PA ZATO NI ZA POVSEM ELIMINIRATI. TREBA JE NAJTI ZLATO SREDINO MED ZNANOSTJO IN DUŠO, MED INTUICIJO IN MISLIJO, TER MED SRCEM IN LOGIKO. VČASIH JE BILA VERA DOGMA, DANES PA JE ZNANOST; VENDAR ZATO NE POMENI, DA STA VERA IN ZNANOST SAMI PO SEBI POVSEM ZANIČ. Kiron je še kako važen. NAVEDI MI PROSIM VSAJ ENO TEHTNO ARGUMENTACIJO ZA TO TRDITEV. ZNANSTVENIH DOKAZOV ŽE ZA MNOGO DRUGIH BOLJ LOGIČNIH ASTROLOŠKIH PREDPOSTAVK NI, KAJ ŠELE ZA KIRON. TEGA TUDI NE PRIČAKUJEM, BI PA RESNIČNO RADA SLIŠALA KAKŠNO VSEBINSKO SMISELNO ARGUMENTACIJO. ČE JE KIRON POMEMBEN, POTEM SO ŠE TUDI MNOGI DRUGI PLANETOIDI. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.