Brezo 3. januar 2010 Prijavi Deli 3. januar 2010 Pri razlagi "ego" pa lahko pride do nerazumevanja, ker to vsak po svoje razume. Najprej bi bilo smiselno vprašat kaj nekdo razume pod tem pojmom. Ali razume tako kot razlaga Freud in psihologija ali kot razlagajo duhovne bukvice. Evo še en link o ustroju človečka, izraze si pa sami prilagodte. Ustroj človeka Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 3. januar 2010 Prijavi Deli 3. januar 2010 Če se že povabimo na Freuda, koliko vem, on poveda da je superego taj ki se skrbi da medčloveški odnosi bodo onakvi kakšni bi trebali - on je pravzaprav človekova vest. Id predstavlja individualen, živalski, biološki nagon, a ego je zavestna, razumska poveznica med ida in superega ki moderira med zahtevima enega in drugega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 3. januar 2010 Prijavi Deli 3. januar 2010 mhm...pol ko pa stlačiš ego superego in id v eno košaro zavedanja...pa si lahko končno v popolnosti iskren do samega sebe...in posledično drugih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 3. januar 2010 Prijavi Deli 3. januar 2010 Jaz osebno verjamem, da resnica vedno pride na dan prej ali slej, če pa ne pride pa vsaj obstaja. Me pa vedno znova preseneča in to ne pozitivno, laično pojmovanje ega. Po Freudovo brez ega ne gre živet, ker ena njegovih funkcij poleg ohranjanja dostojanstva samega sebe, je to da id ne prevlada. Veliko ljudi omenja škodljivost ega, vendar se ne zavedajo da brez njega bi prevladal id in ne neka višja sila. Ida pa se nikakor ne da odstranit dokler imamo fizično telo. Skratka "ego" skrbi za to, da se ne pobijamo, krademo in delamo vse kar nam v kakem trenutku zapaše. Skratka, treba je biti pozoren ko se uporablja besedo ego, če mislimo s tem egoizem, egocentrizem, napuh, trmo,..... to je lahko del ega, ni pa njegovo bistvo. Dokler človek ni dovolj zavesten je ego njegov sovražnik.In samo zaradi ega kot je rekel Alan_new se pobijamo,krademo in škodujemo sebi in drugim.in to razglašanje da je ego dober je napačno.. Če zaupaš sebi in si dovolj samozavesten ne rabiš nobenega ega.zakaj je duhovnost toliko na tleh,glih zaradi ega, ker duhovni učitelji ali psihologi,ki delajo po freuduv ali po komu drugemu poudarjajo ego ego ego.na koncu imamo pa samo egoistične tako imenovane guruje,ki ne pustijo zrasti nikomur več od njih, čeprav so oni sami šele na dnu,duhovne poti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 3. januar 2010 Prijavi Deli 3. januar 2010 mhm...pol ko pa stlačiš ego superego in id v eno košaro zavedanja...pa si lahko končno v popolnosti iskren do samega sebe...in posledično drugih Ja,se popolnoma strinjam s tvojo karikirano izjavo. Sam opredeljujem to nekako tako- imaš zavestni in nezavedni ego. Zavestni ego je logika, ratio, pomeni JAZ, nazavedni ego pa vsebuje intuicijo, kjer sprejemaš sebe in druge v smislu delčkov celote- univerzalne celote....-JAZ SEM...Harmonija med tema dvema pa bi bilo nekaj takega kot naj bi bilo....Če to povezeš na iskrenost...se strinjam. Brez ega pa je tako nemogoče preživeti, je nujno potreben, ker bi po eni strani bil popolnoma neoseben, te praktično ni, po drugi strani pa tudi zanikal obstoj in zavedanje univerzuma. Ortodoksno opredeljevanje enega ali drugega pola pa po mojem mišljenju pripelje do tega kar je opisal adam, na drugi strani pa pomeni tudi nezavedanje fiziološkega obstoja in negiranje naravnih zakonov. Razumevanje in opredeljevanje te besede je pa tako raznoliko....vsak ima svoje...tudi Freud...Iskrenost je v domeni podzavesti, ker tam je resnica...Misel jo zaradi mnogih vzrokov lahko zelo lepo izkrivlja. Govorili naj bi to, kar čutimo, ne ravno to, kar mislimo...Misel je zavestna in manipulativna, pa še pogojena. Lepo bodi Matjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 3. januar 2010 Prijavi Deli 3. januar 2010 mhm...pol ko pa stlačiš ego superego in id v eno košaro zavedanja...pa si lahko končno v popolnosti iskren do samega sebe...in posledično drugih Tako je brate. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 4. januar 2010 Prijavi Deli 4. januar 2010 Ja,se popolnoma strinjam s tvojo karikirano izjavo. Sam opredeljujem to nekako tako- imaš zavestni in nezavedni ego. Zavestni ego je logika, ratio, pomeni JAZ, nazavedni ego pa vsebuje intuicijo, kjer sprejemaš sebe in druge v smislu delčkov celote- univerzalne celote....-JAZ SEM...Harmonija med tema dvema pa bi bilo nekaj takega kot naj bi bilo....Če to povezeš na iskrenost...se strinjam. Brez ega pa je tako nemogoče preživeti, je nujno potreben, ker bi po eni strani bil popolnoma neoseben, te praktično ni, po drugi strani pa tudi zanikal obstoj in zavedanje univerzuma. Ortodoksno opredeljevanje enega ali drugega pola pa po mojem mišljenju pripelje do tega kar je opisal adam, na drugi strani pa pomeni tudi nezavedanje fiziološkega obstoja in negiranje naravnih zakonov. Razumevanje in opredeljevanje te besede je pa tako raznoliko....vsak ima svoje...tudi Freud...Iskrenost je v domeni podzavesti, ker tam je resnica...Misel jo zaradi mnogih vzrokov lahko zelo lepo izkrivlja. Govorili naj bi to, kar čutimo, ne ravno to, kar mislimo...Misel je zavestna in manipulativna, pa še pogojena. Lepo bodi Matjaž Lepo napisano, moram priznat da mi je težko odmislit definicijo ega ki smo jo imeli na faksu, mi je pa zanimivo kako so od Frueda pobrali ego, ne pa ida in superega v vsakdanji jezik. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 4. januar 2010 Prijavi Deli 4. januar 2010 Lepo napisano, moram priznat da mi je težko odmislit definicijo ega ki smo jo imeli na faksu, mi je pa zanimivo kako so od Frueda pobrali ego, ne pa ida in superega v vsakdanji jezik. A si se kdaj vprašala koliko prfoksov sploh razume tist kar učijo. Večinoma so zelo načitani in napiflani. Zelo malo jih pa razume tiste stvari in malo jih tudi zna razložit bistvo. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 Lepo napisano, moram priznat da mi je težko odmislit definicijo ega ki smo jo imeli na faksu, mi je pa zanimivo kako so od Frueda pobrali ego, ne pa ida in superega v vsakdanji jezik. Ego je angleški prevod za ich...baje Freud ni bil najbolj zadovoljen z njim, prijelo se je klkub temu in tu smo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 Res je, v bistvu ego pomeni "jaz". Mislim da Freuda je kar težko razumet, zanimivo pa je da ga vsi kritiziramo brez da bi sploh prebrali kakšno njegovo knjigo. Brezo, ta zadnji profesor ki nam je Freuda razlagal ga zares razume, drugi so nam le predavali on pa nam razlaga, tudi skozi prakso ki jo opravlja. Pišem pa ravno poročilo za en predmet o podobni temi in sem našla v knjigi to kratko in jasno razlago ega po freudiansko. "Ego, ki posreduje med zahtevami ida in omejitvami, ki nam jih postavlja okolje, je hkrati ego, ki postalja mejo in posreduje med nezavednim in zavestnim ali iracionalnim in racionalnim. Tako ego razumemo kot sredstvo kontakta navzven in opazovanja samega sebe." (P. Praper, 1999) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 Brezo, ta zadnji profesor ki nam je Freuda razlagal ga zares razume, drugi so nam le predavali on pa nam razlaga, tudi skozi prakso ki jo opravlja. Potem ga pa lepo poslušaj in probaj čimveč odnest iz predavanj. Nikoli ne veš kaj se bo zgodilo po koncu šole-mogoče kakšna nadgradnja Freuda. In bodi vesela da si naletela na tako dobrega prfoksa. By the way Sigmund Freud in drugi pred njim so zavračali obstoj duše. Izjema je Jung in peščica drugih. Večina vplivnih psihologov, še posebej Freud, je zavračalo to idejo. Danes se kljub temu vedno bolj nagibajo k temu, da bi jo upoštevali - čeprav ji morda ne rečejo duša. Npr. Winnacott (Britanski psiholog, pedagog in mislec) ji reče "pravi Jaz". Krepi se spoznanje, da duša obstaja in da je to, kar vidijo na fizični ravni, dejavnost entitete, ki ji zaradi strahu ali sramu ne upajo reči duša, ker bi se slišalo preveč religiozno..... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 Res je, v bistvu ego pomeni "jaz". Mislim da Freuda je kar težko razumet, zanimivo pa je da ga vsi kritiziramo brez da bi sploh prebrali kakšno njegovo knjigo. To je pa še kako res. Za vse, na katere sem naletel doslej in so ga kritizirali, se je izkazalo, da niso prebrali prav nič. Ampak Freud je pa ziher bad, ker bojda je nekdo nekje tako rekel... Enako velja za Marxa. Meni sta pa oba Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 5. januar 2010 Prijavi Deli 5. januar 2010 Mislim da Freuda je kar težko razumet, zanimivo pa je da ga vsi kritiziramo brez da bi sploh prebrali kakšno njegovo knjigo. tisti...ki jim ni point v kritiziranju in iskanju dlake v jajcu...pa ga sprejemajo...ne da bi sploh eno njegovo knjigo prebrali eros tanatos pa to...zaveden in zmoraliziran...seveda Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 še zdaj ne razumem ...pointa prav...zakaj se ljudje tolko sprašujejo o iskrenosti...če še laži ne znajo sprejet Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 18. januar 2010 Prijavi Deli 18. januar 2010 še zdaj ne razumem ...pointa prav...zakaj se ljudje tolko sprašujejo o iskrenosti...če še laži ne znajo sprejet Mogoče pa prav zato. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 18. januar 2010 Prijavi Deli 18. januar 2010 Mogoče pa prav zato. ja saj tak bo...če si laži ne priznaš...pol se maš pa res dosti okol iskrenosti za spraševat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tatty 18. januar 2010 Prijavi Deli 18. januar 2010 a smo zares iskreni, kadari si mislimo, da smo iskreni? zelo preprosto: tukaj pisemo ljudje. nekateri si morda mislite, mislijo, mislimo, da smo duhovno na visji stopnji. ampak predvidevamo ,da je samo misel, da je res tako, v resnici, pa ste, so, smo povsem navadni povprecni posamezniki, ki bi si zeleli ,da bi bilo tako, ampak ni in se tukaj iscejo, iscemo, iscete. torej bi vsi odgovorili ,da ste, so, smo iskreni. ampak kaj pa je iskrenost? povedati, akr si mislis? tukaj se spet postavlja moralno vprasanje ali lahko res, vedno in povsod in vsakomur povemo kaj si mislimo? primer: se sprehajamo. mimo nas pridrvi neka xy oseba s psom. pes laja, xy oseba krici. mi si zelimo miru, clovek nam gre posteno na zivce. pa gremo tja in recemo naj neha, ker nas moti. imamo to pravico, glede na to, da je kraj javni, je od vseh. torej ne moremo biti iskreni? dvomim, da ljudje vejo kaj je res iskrenost, kajti vsak si razlaga po svoje. sploh to je tako velik pojem, kakor ljubezen ali zivljenje ali celo svoboda. in tega mi ne moremo opredeliti, ker zivimo razlicna zivljenja, imamo razlicne zivljenjske izkusnje, izhajamo iz razlicnih perspektiv, socialnih slojev, predznanja, izobrazb, okolja. sploh pa - nekomu povemo kaj si mislimo, to lahko utemeljimo in clovek nam zacne nazaj pisati, govoriti ali kakorkoli, da se motimo. prvo: clovek do sebe ni iskren, drugo druga oseba je lahko sicer povedala svoje mnenje, ampak ali jo je clovek tega prosil? zatorej se strinjam z nekaterimi izjavami - iskreni smo lahko le do sebe. iskreni smo lahko to, da ljudem pokazemo svoje srce v vsej njegovi moci in ranljivosti, iskreni so tedaj, ko pokazemo, kaj je v nas (custva, obcutja, zalost, jezo, razocaranje, zeljo, strast), ko se na nasem obrazu, v nasem vedenju zrcali nasa notranjost. tedaj smo iskreni, ampak takih ljudi je zelo zelo zelo zelo zelo zelo malo. teh malo je iskrenih, ostali imajo maske in si mislijo da so iskreni, o sebigovorijo ali pisejo ,da so iskreni, v resnici pa ne vedo, kaj iskrenost je. iskrenost je za moje pojme in moje pojmovanje "to, kar sem znotraj". torej ali to, kar sem znotraj - ranljiva deklica, ki lahko obcuti jezo ,strah, zalost - osnovna obcutja, kajti ostalo (razocaranje, obzalovaje, kesanje, ljubosumje, zavist) so custva, ki nam jih ustvari "vzgoja", okolje, etika bliznjih - zrcali na svojem obrazu in je tudi pred čljudmi ranljiva in tako ljudem dopusti, da jo prizadenejo. das srce, das sebe cloveku. ko te zavrne, gres drugam, ampak dal si sebe, bil si iskren. iskrenost v besednem smislu pa je to, kar ste že pisali. to si torej mislim o iskrenosti. o tem lahko polemizirate, ampak to si bom mislila se naprej, kakor si bom mislila, da tudi tukaj ni veliko takih ljudi, ampak samo ljudje z maskami, k ibi radi bili nekaj, kar niso in iscejo nekaj, kar nimajo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 19. januar 2010 Prijavi Deli 19. januar 2010 a smo zares iskreni, kadari si mislimo, da smo iskreni? zelo preprosto: tukaj pisemo ljudje. nekateri si morda mislite, mislijo, mislimo, da smo duhovno na visji stopnji. ampak predvidevamo ,da je samo misel, da je res tako, v resnici, pa ste, so, smo povsem navadni povprecni posamezniki, ki bi si zeleli ,da bi bilo tako, ampak ni in se tukaj iscejo, iscemo, iscete. torej bi vsi odgovorili ,da ste, so, smo iskreni. Ojla Tatty..Ja, se povsem strinjam s teboj - sama misel ni to, ni v bistvu realnost, ker je pogojena- z našimi čustvi..Drugače pa ni potrebe, da sodimo o drugih le po sebi. Ali ne obstaja drugačnost..ali je to kaj prepovedanega ? ampak kaj pa je iskrenost? povedati, akr si mislis? tukaj se spet postavlja moralno vprasanje ali lahko res, vedno in povsod in vsakomur povemo kaj si mislimo? primer: se sprehajamo. mimo nas pridrvi neka xy oseba s psom. pes laja, xy oseba krici. mi si zelimo miru, clovek nam gre posteno na zivce. pa gremo tja in recemo naj neha, ker nas moti. imamo to pravico, glede na to, da je kraj javni, je od vseh. torej ne moremo biti iskreni? dvomim, da ljudje vejo kaj je res iskrenost, kajti vsak si razlaga po svoje. sploh to je tako velik pojem, kakor ljubezen ali zivljenje ali celo svoboda. in tega mi ne moremo opredeliti, ker zivimo razlicna zivljenja, imamo razlicne zivljenjske izkusnje, izhajamo iz razlicnih perspektiv, socialnih slojev, predznanja, izobrazb, okolja. Seveda se iskrenost povsem lahko opredeli...sam jo opredeljujem na način, da govorim, kar ČUTIM, ne mislim...In globoko v človeku JE iskrenost. Različni strahovi in blokade pa preprečujejo , da bi bila izražena- v večini primerov. sploh pa - nekomu povemo kaj si mislimo, to lahko utemeljimo in clovek nam zacne nazaj pisati, govoriti ali kakorkoli, da se motimo. prvo: clovek do sebe ni iskren, drugo druga oseba je lahko sicer povedala svoje mnenje, ampak ali jo je clovek tega prosil? Človek, ki piše, na forumih se mora pač sprijazniti s tem, da vsa mnenja niso po istem kopitu, ker se precej razlikujemo, nekaj za zame prav tako, zate drugače, janez / recimo/ bo pa imel povsem tretje mnenje. In to je forum. In prav je tako. Učimo se pa tako vse življenje, nekaj od družbe, posameznikov, nekaj iz svojih izkušenj, poskušamo vse to integrirati in živimo naprej. zatorej se strinjam z nekaterimi izjavami - iskreni smo lahko le do sebe. iskreni smo lahko to, da ljudem pokazemo svoje srce v vsej njegovi moci in ranljivosti, iskreni so tedaj, ko pokazemo, kaj je v nas (custva, obcutja, zalost, jezo, razocaranje, zeljo, strast), ko se na nasem obrazu, v nasem vedenju zrcali nasa notranjost. tedaj smo iskreni, ampak takih ljudi je zelo zelo zelo zelo zelo zelo malo. teh malo je iskrenih, ostali imajo maske in si mislijo da so iskreni, o sebigovorijo ali pisejo ,da so iskreni, v resnici pa ne vedo, kaj iskrenost je. Tole si lepo napisala ... Ta palec je iskren iskrenost je za moje pojme in moje pojmovanje "to, kar sem znotraj". torej ali to, kar sem znotraj - ranljiva deklica, ki lahko obcuti jezo ,strah, zalost - osnovna obcutja, kajti ostalo (razocaranje, obzalovaje, kesanje, ljubosumje, zavist) so custva, ki nam jih ustvari "vzgoja", okolje, etika bliznjih - zrcali na svojem obrazu in je tudi pred čljudmi ranljiva in tako ljudem dopusti, da jo prizadenejo. das srce, das sebe cloveku. ko te zavrne, gres drugam, ampak dal si sebe, bil si iskren. Seveda je naša notranjost, obenem pa dopuščanje ali pa ozaveščanje, prepoznava in podajanje naše notranjosti pomeni iskrenost...ali ni tako ? iskrenost v besednem smislu pa je to, kar ste že pisali. to si torej mislim o iskrenosti. o tem lahko polemizirate, ampak to si bom mislila se naprej, kakor si bom mislila, da tudi tukaj ni veliko takih ljudi, ampak samo ljudje z maskami, k ibi radi bili nekaj, kar niso in iscejo nekaj, kar nimajo Včasih / se ponavljam/ je težko soditi in presojati , ker presojamo skozi svoja lastna merila, ki pa so seveda subjektivno pogojena in omejena. Univerzalnost vidimo vsak skozi drugačne oči, čeprav je univerzum kao en in isti. Samo aspekti se razlikujejo- aspekti opazovalca ali pa človeka, ki to ŽIVI. Vsaka maska ima svoj vzrok in to ni absolutna kirvda, skozi katero bi sodili..Obstaja tudi sprejemanje in razumevanje- tudi drugačnosti in pogojenosti. To smo LJUDJE...in vsi smo nekako požegnani, se ti ne zdi? Lepo bodi Matjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 23. november 2010 Prijavi Deli 23. november 2010 Iskrenost... Ali to pomeni, da nosiš srce na pladnju,... Ali da hodiš naokrog z napetim lokom, čakajoč da ustreliš z resnico, kar zna druge/tebe boleti? Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. november 2010 Prijavi Deli 23. november 2010 Ne, to pomeni vse kaj druzga, ampak ko že o tem... Ja, jaz nosim srce na pladnju, še več, vržem ga na mizo. In je narobe, a naslednjič vsakič spet to nardim. no sej lohk ga mam pa zaprtega v oklepu. nič manj ne boli. morš met pa dost močno srce. no sej s tem si ga pa tud krepiš. al se pa zatisni vase pa je to to: enjoy. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 23. november 2010 Prijavi Deli 23. november 2010 Ampak - če si iskren, si odprta knjiga, nosiš svoje srce na pladnju - ni tako? Si kdor si, daješ sebe, kažeš sebe, iskreno, brez mask, tvegaš torej da drugim ne boš všeč/da te bodo prizadeli/izkoristili/,... ali pa tako najdeš svojo sorodno dušo, da si pred njim lahko "slečena" 24 ur na dan, da ne rabiš biti "na straži", da lahko si, kdor si. Če poveš vse, kar si misliš pa lahko prizadaneš osebo, ki jo imaš rad, tvegaš da ga raniš - ali je na tebi da sodiš o tem, ali bo zmogel prenesti resnico? Ali jo podaš, ne glede na posledice? Ali jo sprejmeš (resnico), jo lahko prežvečiš, ko le-ta pride do tebe? Jo lahko razumeš, lahko vidiš drugi aspekt? Mah že bluzim... spet te moji dve plati Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. november 2010 Prijavi Deli 23. november 2010 ma ne, ne poveš vsega - kar še ne pomeni da nisi iskren.sam niso vse tvoje misli ti oz. neko oblikovano stališče oz. D Resnica.če bi kar streljal z mislimi, češ, kaj, sej sem sam iskren, bi blo zraven še ful enga balasta. no sej tko tud je. Iskren ne pomeni vsega povedat, skratka.ampak bit resničen, odvreči laž.Biti iskren ne pomeni nekoga prizadeti.Zdej pa tak kot si, sam da si to še na ven. Če mas lepe misli, si lohk tud iskren. ker je to to, si to ŽE ti, ne rabiš blefirat in tako torej lohk tud 'nosiš srce na pladnju', ne da bi se rabil bat da ga bodo zgazili.itak ga bodo. ampak pač tvegaš.al pa zase vse zadržuj pač. ti si lohk čist tih, pa si iskren. si iskren v nameri in v delovanju. "vsi ljudje so si podobni po besedah, le po delih se razlikujejo." 4 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 23. november 2010 Prijavi Deli 23. november 2010 Če mas lepe misli, si lohk tud iskren. ker je to to, si to ŽE ti, ne rabiš blefirat in tako torej lohk tud 'nosiš srce na pladnju', ne da bi se rabil bat da ga bodo zgazili. ampak pač tvegaš.al pa zase vse zadržuj pač. ti si lohk čist tih, pa si iskren. si iskren v nameri in v delovanju. "vsi ljudje so si podobni po besedah, le po delih se razlikujejo." hehe realizem ma ja sej - to mi je lekcija - življenjska. Biti, kdor sem in sprejeti posledice... Biti zgažena na momente, ma dobiti toliko lepega od mojih nazaj Včasih sem čisto šokirana ko dobim kak komentar/dejanje... Se vprašam od kje? Če pomislim... vem. Raje se nosim na pladnju, kot da celo življenje glumim :xx!: videla to v živo, občutila brrrr ne bi več 2 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. november 2010 Prijavi Deli 24. november 2010 Biti, kdor sem in sprejeti posledice... predvsem se skušaj že v kali izogniti takim miselnim nastavkom.Posledice???Za biti kar si?Pol naj kar bodo -posledice namreč- in upam da bodo čimlepše. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 24. november 2010 Prijavi Deli 24. november 2010 Posledice v smislu da znam biti kdaj preveč brutalno iskrena, pa koga nehote špiknem tja, kjer ga najbolj boli. Potem mi je hudo ker ga nisem hotla prizadet. In posledice v smislu da če si preveč odprt, dostikrat naje*** sploh če ne znaš izbirati kdaj in s kom si popolnoma odprt. Ampak razumem, kaj si hotla napisat - verjetno sem res malo hecno napisala - tako "grozeče" se sliši Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.