Skoči na vsebino

Iskrenost

izgubljen

Recommended Posts

Ful dobro napisano!

V bistvu obstaja samo en greh, iz katerega izvirajo vsi ostali (tudi neiskrenost) in to je pomanjkanje zavedanja. Kar se pa tiče zavedanja, smo pač samo na eni stopnji.

Jaz pa tako mislim tisti, ki govori resnico zase je le samo resnica in nima nobene slabe vesti. Je samo to kar je

in popolnoma nič drugega.

Tisti, ki pa jo ne govori niti verjeti ne more, tako, da ima lahko le slabo vest. Ter ga velikokrat stvari zmotijo, ker

še sam v to ne verjame kar pravi.

Deli na socialnih omrežjih

v glavnem ja če smo otročji si lahko mečemo podnos karkoli pa rečemo da smo iskreni,Sam prvo kot prvo to ni iskrenost,tko da to je samo podjebavanje in užaljenost itd,to so otroške igre za v vrtec.

jaz sem mislila iskrenost da ko nam nekaj ni všeč da povemo ne pa da se delamo lepe v notranjosti pa trpimo.Sam poglejte koliko medsebojnih odnosov je zgrajenih na pretvarjanjih,človek se lahko nekaj časa pretvarja ne pa skozi.če ne ga pa znojtraj začne razjedat in je jezen na cel svet.

da ko ga nekaj pobiksamo da si to tudi priznamo,ne pa da gremo mimo tega in si rečemo ah sej noben ni opazil.bravo jaz ! Tukaj se pol začne manipulacija samim s sabo.

sej ko nismo iskreni ne škodujemo nobenemu razen samemu sebi, če ne v kratkem ,pa na dolgi rok.

da ko smo žalostni to tudi pokažemo(pa ne msilim zdaj spet izsiljevanja in smiljenja samemu sebi)

jaz govorim o srčni iskrenosti ki je osnova resnica ne pa nekaj tja v tri krasne ko si samo filamo ego.Filanje ega je filanje ega in temu nikoli ne moremo reci resnica ali iskrenost. in da če ti nekdo reče da si grda,tisti ki bo iskren nikoli ne bo reagiral na te besede. tisti ta otročji pa bo in tudi bo hitro nazaj kaj vrgel,

sam groza na kakšni ravni se pogovarjamo,ne morem verjet.otročje......

Iskrenost pomaga ljudem rasti in v nobenem primeru ne škoduje drugemu.....pa lahko še tako govorite da o tem ni dobro govoriti.....ker se pol ljudje skregajo, ja ta otročji se bodo kregal drugi bodo pa se sam smejal ali se pa zamislili....in ja včasih se je treba tudi skregat.....

v glavnem ja če smo otročji si lahko mečemo podnos karkoli pa rečemo da smo iskreni,Sam prvo kot prvo to ni iskrenost,tko da to je samo podjebavanje in užaljenost itd,to so otroške igre za v vrtec.

jaz sem mislila iskrenost da ko nam nekaj ni všeč da povemo ne pa da se delamo lepe v notranjosti pa trpimo.Sam poglejte koliko medsebojnih odnosov je zgrajenih na pretvarjanjih,človek se lahko nekaj časa pretvarja ne pa skozi.če ne ga pa znojtraj začne razjedat in je jezen na cel svet.

da ko ga nekaj pobiksamo da si to tudi priznamo,ne pa da gremo mimo tega in si rečemo ah sej noben ni opazil.bravo jaz ! Tukaj se pol začne manipulacija samim s sabo.

sej ko nismo iskreni ne škodujemo nobenemu razen samemu sebi, če ne v kratkem ,pa na dolgi rok.

da ko smo žalostni to tudi pokažemo(pa ne msilim zdaj spet izsiljevanja in smiljenja samemu sebi)

jaz govorim o srčni iskrenosti ki je osnova resnica ne pa nekaj tja v tri krasne ko si samo filamo ego.Filanje ega je filanje ega in temu nikoli ne moremo reci resnica ali iskrenost. in da če ti nekdo reče da si grda,tisti ki bo iskren nikoli ne bo reagiral na te besede. tisti ta otročji pa bo in tudi bo hitro nazaj kaj vrgel,

Iskrenost pomaga ljudem rasti in v nobenem primeru ne škoduje drugemu.....pa lahko še tako govorite da o tem ni dobro govoriti.....ker se pol ljudje skregajo, ja ta otročji se bodo kregal drugi bodo pa se sam smejal ali se pa zamislili....in ja včasih se je treba tudi skregat.....

Ja no če ti en reče, da si grda pa ti tako ne misliš, je to edino žalitev. Sploh pa je treba malo mere pa vedeti komu lahko rečeš kaj in komu ne.

Če je neka gospa grda in ji boš to povedal in se že s tem ful ona obremenjuje zdaj pa še ti. Neka mera pa mora biti. če si z nekom prijatelj in te bo vzel

drugače kot dobro lahko rečeš samo nekemu tujcu nimaš to kaj govoriti. Lahko si tiho. če se nekdo s tem sekira pa glede tega ne more nič narediti

se mi zdi tudi to neka hudoba. Saj ni sam kriv, da je grd. Potem mu pa še ti za vratom govoriš, da je grd.

Neko spoštovanje pa mora biti sploh pa do tujcev, ki jih ne poznaš. Ne moreš mu kar reči, da je grd. Sploh pa mogoče to on ve

pa mu sploh ni treba to povedati. Sam ni kriv, da je grd. In te besede ga lahko edino razjezijo ali žalostijo.... Moraš vedeti kje je tvoje

mesto. In kje je drugo mesto. Če ti nek človeček kaj slabega želi ali kaj naredi se imaš pravice braniti. Samo če ti nič ne naredi pa

samo obstaja. Ga nimaš kaj na tak način žaliti, če je grd je njegova stvar ne pa tvoja in to se nimaš kaj vtikati, tvoje mesto je

tam in njegovo je na svojem koncu. Vsak ima svoje mesto.

Kaj tebe žre od znotraj, kaj ti potiskaš v svoj kevder, česa ti ne izraziš, da si jezna na ves svet? Si pripravljena na TO iskrenost?

ja sej točno banalen primer ki ne spada v temo iskrenost.....

Čisto popolnoma direktna ne moreš biti kar si ti napisala ni iskrenost ampak je direktnost, če gledaš edino le

nase potem ni problema reči karkoli samo kako se pa oni drugi počuti moraš pa malo vedeti.

Iskrenost je lahko tudi, da si tiho in spoštuješ čustva drugih. Mogoče si iskrena do sebe

ne pomisliš pa kako se drugi počuti ob tem, ko kaj rečeš.....

Ti imaš svojo resnico in drugi ima svojo. Če pustiš drugemu, da ima svojo

potem to razumeš. Mu daš prostor. Je pa to tudi res prostor mu lahko pustiš do

neke meje dokler te ne začne zmerjati in žaliti. To je pa lahko tudi ta žalitev.

Da rečeš ti si pa grd. Potem ima tisti drugi čisto pravico, da se brani.

Dokler pa nihče ne žali nobenega ali nobenemu ne naredi nič pa samo obstaja nek človek.

Tudi če ti ta človek ni všeč nimaš pravice kaj takega reči , da bi ga užalila na osebni ravni.

temu se pa reče spoštovanje.

Čisto popolnoma direktna ne moreš biti kar si ti napisala ni iskrenost ampak je direktnost, če gledaš edino le

nase potem ni problema reči karkoli samo kako se pa oni drugi počuti moraš pa malo vedeti.

Iskrenost je lahko tudi, da si tiho in spoštuješ čustva drugih. Mogoče si iskrena do sebe

ne pomisliš pa kako se drugi počuti ob tem, ko kaj rečeš.....

Lepo napisano, zelo. Temu bi res lahko rekla srčna iskrenost.

Je pa še ena resnica tu na forumu se jih dosti izpostavi s svojim zasebnim življenjem, tako je če si že na forumu moraš vedeti, da

bo kdo tudi kaj napisal, tega se ne more osebno vzeti. Ko se prijaviš moraš vedeti, kam si se prijavil. Ko kaj napišeš

moraš vedeti, da bo sigurno kdo še kaj napisal.

Sploh pa moraš vedeti kaj pišeš, ker če misliš, da bo to nate vplivalo pol ne piši.

Pol ne jamraj.

Forum je namenjen zato, da se piše, tudi če nekomu nekaj ni všeč edino osebnih žalitev.

To je drugo.

Samo če že neki napišeš pol ne bodi užaljen, ker si sam začel.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png Tko, dahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

Če nekdo nekaj napiše in nekdo nekaj reče na to potem ne jamrat pa se jezit

k to mi je res krneki .

K SE SAM SPRAVIŠ NEKAJ NAPISATI POTEM TI NEKDO NEKAJ NAPIŠE POL SE ZARADI TEGA

NEKDO JEZI, PAH SAM SI KRIV KVA PA PIŠEŠ.

ČE NE MOREŠ SPREJETI TISTEGA DRUGEGA KAJ NAPIŠE POTEM PA PEJT NEKAM.

Ni moj problem.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif

ja točno tako aboyanasanna.kot si napisala.

kot sem že napisala da če nekomu rečeš da je grd to ne spada v iskrenost torej je o tem brezveze debatirat tukaj.to so otročje igre.....

pa mi povejte ko nekdo natančno ve kaj počne in namerno recimo nagaja drugemu,in ko ga dobijo je njegov izgovor,˝ne morem si pomagat moj ego je bil na delu,enostavno si nemorem pomagat. (to je zame manipulacija,ker če se zavedaš svojega ega sigurno veš da delaš nekaj narobe in to ni iskreno)

ali ko nekdo rečem ja pa sem bil res hudoben.(to je zame iskrenost).

Ko ti nekdo ne pove da ti pol riti ven iz mini krila gleda in to pomožnosti ˝najboljša prijateljica˝ ti reče da si seksi.....

ko imaš na zobu solato in si v družbi in ti nihče ne pove da imaš solato na zobu in imaš pol to solato na zobu recimo tudi na kakšnem razgovoru.pa prideš domov in sepokgledaš v ogledalo in z vso grozo opaziš solato na zobu....

ko imaš zadrgo odprto in veselo hodiš po mestu pa se ti noben ne približa in reče hej zapri ta spodnja vrata.....

ko ne maraš mamine bučne juhe in ji ne poveš da je vedno preslana in jo poješ in rečeš uf kako je dobra juha.naslednjič pa pridejo gostje in ona veselo skuha juho ker misli da naredi dobro....

da ko nekaj ne znaš narediti pa te prijateljica prosi da narediš zanjo pa ji rečeš da boš samo zato da boš boljša izpadla pol pa drugemu daš narest.

ko ti med seksom ne pride pa hliniš to navekomaj pol pa enkrat ko se kregaš vržeš to naprej, ali si za nameček poiščeš nekoga drugega......

ko prijateljica uživa v petju ampak do konca fuša,ti ji pa rečeš da lepo poje.pa se prijavi na slovenija ima talent.....

da ko te zebe in se nočeš obleči ker pol ne boš imel tako seksi postave v puloverju....

da recimo piše na škatli za čaj brusnični čaj,notri je pa deset drugih vrst čaja in samo aroma brusnice...

da ko ti nekaj ne paše,pa vseeno rečeš da ti paše......

ko prikimavaš partnerju ko pa gre si pa misliš kaka budala....

ko partnerja nočeta več živeti skupaj pa živita skupaj kao samo zaradi otrok,kokr da otroci ne bodo nič opazili.....

o tem jaz govorim, govorim kako nam ne pustijo se iskreno izražati ampak se moramo izražati po neki vzorcih.....in to so vzorci ki jih starši prenesejo na otroke.

Nimaš denarja pa greš vseeno na dopust,pol se pa kregaš s partnerjem ti so me prepričal v to, na koncu se pa itak izgovorita na otroke, morajo iti....

ko nimaš za jest furaš se pa v mercedezu....

ko ne zdržiš pritiska v službi,pa vseeno trpiš......

recimo ob nedeljah se tere ljudi v cerkvi ko jih pa vprašaš pa rečejo ah se ne jemljem resno, grem zato da me župnik ne vzame na črno piko. komu tukaj lažeš?

ko veš da si predebel, pa vseeno imaš tisoč izgovorov,da ne shujšaš.

ko veš da si gej pa si greš ustvarit familijo pol pa postrani imaš še eno osebo.....

ko veš da si len,pa govoriš da te glava,roka noga,koleno hrbtenica bolita....

ko veš da nimaš denarja pa greš vseeno kupit igračo otroku in tisto ta drago, namesto da bi mu povedal....

še bi lahjko naštevala,pa glej mislim da je jasno da mreža takih neiskrenosti naredi ljudi depresivne,bolane,zapite in samomorilske.

najbolj me pa ćudi medijske neiskrenosti in politične in ljudje to kar mirno sprejemajo,ker itak že vsak ni več iskren ampak počne samo še tisto kar misli da mu bo v korist.....

jaz osebno msilim da prvi korak je da si priznamo kaj vbistvu trpimo( slabo kuho,smrdeče nogeitd) in to povemo na lep način. ne pa da smo tiho in od drugega pričakujemo da bo sam pogruntal in če ne pogrunta smo povrhu pa še užaljeni......

in ja sej me ne čludi nič več, zadnjič brala v časopisu.ženska imela svoj lokal ali gostilno ja.imela ne vem koliko delavcem,ko ji je škripnilo,kaj je naredila še vedno imela gostilno,delavcem ne plačala ne vem koliko časa ničesar da ne govorimo o prispevkih ,sama pa hodila na dopuste v tujino se vozila v fensi avtu. in ko pride zadeva na sodišče je dobila samo kazen skozi družbeno delo,nobene kazni,kaj so rekli ja gospa je bila navajena živeti na veliki nogi pa se ni mogla sprijaznit da ji ne gre.....mislim.... za posrat......

ja res kaj je iskrenost. jaz mislim da ko je notri resnica in srce in ko vidiš to, vidiš okoli take osebe iskre haha in zato se reče iskrenost.

iskrenost je brez pretvarjanja....

se ne morem strinjat.....iskrenost nima nič z občutki, če greš ti proti sebi in si lažeš. če se ti ravnaš po občutkih in nisi realen ne moreš biti iskren.....

glej če ti veš da z resnico ubiješ nekoga ni dobro, če pa ti vidiš resnici in dodaš srce notri ne boš imel teh negativnih občutkov in tudi ne boš ubil človeka samo zaradi resnice apak takrat ko bo tvoje življenje resnično ogroženo.

kot sta tako mora biti in pika on je moj sovražnik.ko vidiš da je tvoj sovražnik tudi samo človek,boš z resničnim razumevanjem in srcem naredil nekaj dobrega....

sej mogoče je pa iknee imela prav da se je brez veze pogovarjat o tem ker ima itak vsak svojo predstavo o tem,neglede kaj je res......kar mi je zelo neiskreno sam kaj čmo tako smo sprogramirani

tisti ki je enkrat spoznal ali videl iskrenost ne bo nikoli več dojemal svet isto......

bom pa vseeno zelo rada prebrala tvojo razlago o iskrenosti shamanko.....

o res jaz pa sem bila do sebe zelo ne iskrena in poslednično tudi do drugih,in ko sem začela dalati tako da sem se jaz dobro počutila sem tudi nehala govoriti da so drugi krivi za mojo nesrečo.do sebe sem bila neiskrena toliko,dokler ene parkrat nisem dobesedno bila že na unem ta drugem svetu.....

zato pravim da ko začneš poslušat sebe in ne drugih in ko se resnično pogovoriš s samim sabo pol stvari začnejo padati na svoja mesta in seveda ko opustimo prepričanja in programčke ko se zavemo sploh programčkov pol lahko šele rečemo ok zdaj pa se bo začelo odpirat,ne bo lahko ampak vglavnem da se počutim dobro......

ja sej se strinjam s tabo,samo razsvetljeni ljudje so lahko iskreni čisto popolnoma neglede na vse. mi ki pa nsimo pa to šele študiramo, glej jaz tudi sprejemam svet tak pač kakršen je. sam se pa rada pogovarjam in razgljabljam in razpredam ker mi je tako lažje dojeti svet in druge.

poglej jaz glej nočem tukaj zdaj soliti pameti ali karkoli, ampak pač govorim iz lastne izkušnje in mogoče se bo slišalo malo egoistično in nemogoče ampak meni je resnično pomagalo,ko sem začela poslušati tisti del sebe ki meni resnično ni rekel nič v škodo mene.ne glede na to kaj so me naučili in kakšne programe so mi vcepili je to začelo počasi odpadat.samo to pri meni tudi niha ker se velikokrat ujamem tudi še nazaj na une programčke ki se zanekaj časa skrijejo ko pa sem šibka hitro pridejo na poti.sam zdaj jih vedno hitreje prepoznam

tukaj me ljudje vsaj nekateri že kar dobro poznajo da vedno tupim da se mora svet spremeniti in da je treba pomagat drug drugemu in jaz sem to delala s tako vnemo da sem škodovala sebi,praznila sem svojo energijo toliko da se nisem več mogla pobrati in takrat sem tudi videla da se vbistvu drugim jebe za druge,če nimajo nikakršne koristi od njih.tko da ko sem bila z eno nogo dobesedno v grobu so me ljudje namesto da bi mi jo probal nazaj ven potegnit, od mene pričakoval da bom še vedno delala isto kot prej. Ampak zakaj so to pričakoval, zatko ker sem bila jaz tiho in nič zinla zato da ne bi bilo prepirov in hude ure.in ja po opravljeni dolžnosti pristala na urgenci in v bolnici.

sam pol sem mi pa vedno prajajo ta vprašanja zakaj, zakaj je tako in tako in grem študirat inprobat dojet zakaj je prišlo pač do teh stvari ali zakaj so ljudje taki in taki, zakaj sem jaz taka in taka in veš nažalost vedno moj odgovor pristane na duhovni izobrazbi ljudi,ki je ni ali pa je tudi tako močno zasleplena da je kar obup......

tko da zdej sem se odločila da bom iskrena do sebe.....da moram poslušat svoje telo in ne moje pameti k je itak prepolna programov ki mi delajo slabo vest.....se pa to resnično zdi nemogoče in tudi meni se je zdelo dokler pač nisem sprobala.

Zgornji post se bere kot scenarij za igro hudobneži / storilci - reševalka, ki se je prelevila v vlogo žrtve. Igra vlog reševalke in žrtve, ki je daleč od resnične tebe, posledično tudi daleč od iskrenosti. Še zmeraj igraš. Veš, kako se to vidi? Še zmeraj s prstom kažeš na to, kako so drugi neiskreni, sebični, ignorantski, ker še zmeraj furaš ta scenarij in dodeljuješ sebi in drugim vloge. Sebi dobre vloge reševalke in občasno žrtve (ko se izčrpaš kot reševalka), katere edina napaka je ta, da je preveč dobra, drugim pa vloge bad guy. Ko boš zares iskreno pogledala vase, boš spoznala, da nisi zašla v težave zato, ker si bila predobra, drugi ljudje pa preslabi, ampak zato, ker si igrala igro, ker si bila predaleč od svojega avtentičnega bitja. Veš, v resnici so te igre vedno razdiralne, tudi vloga dobrotnice je v resnici destruktivna, tako zate kot - ne boš verjela - tudi za druge ljudi. Tudi to je lahko manipulacija, kako doseči to, kar rabiš (v čustvenem smislu), oblika nadzora nad ljudmi in krpanje svojega ega. Tvoje pravo bitje pa pri tem plačuje visoko ceno - pa ne zaradi hudobije in sebičnosti drugih, ki kao izkoriščajo tvojo "dobroto", ampak zaradi tvojih lastnih iger.

ja sej se strinjam s tabo,samo razsvetljeni ljudje so lahko iskreni čisto popolnoma neglede na vse. mi ki pa nsimo pa to šele študiramo, glej jaz tudi sprejemam svet tak pač kakršen je. sam se pa rada pogovarjam in razgljabljam in razpredam ker mi je tako lažje dojeti svet in druge.

poglej jaz glej nočem tukaj zdaj soliti pameti ali karkoli, ampak pač govorim iz lastne izkušnje in mogoče se bo slišalo malo egoistično in nemogoče ampak meni je resnično pomagalo,ko sem začela poslušati tisti del sebe ki meni resnično ni rekel nič v škodo mene.ne glede na to kaj so me naučili in kakšne programe so mi vcepili je to začelo počasi odpadat.samo to pri meni tudi niha ker se velikokrat ujamem tudi še nazaj na une programčke ki se zanekaj časa skrijejo ko pa sem šibka hitro pridejo na poti.sam zdaj jih vedno hitreje prepoznam

tukaj me ljudje vsaj nekateri že kar dobro poznajo da vedno tupim da se mora svet spremeniti in da je treba pomagat drug drugemu in jaz sem to delala s tako vnemo da sem škodovala sebi,praznila sem svojo energijo toliko da se nisem več mogla pobrati in takrat sem tudi videla da se vbistvu drugim jebe za druge,če nimajo nikakršne koristi od njih.tko da ko sem bila z eno nogo dobesedno v grobu so me ljudje namesto da bi mi jo probal nazaj ven potegnit, od mene pričakoval da bom še vedno delala isto kot prej. Ampak zakaj so to pričakoval, zatko ker sem bila jaz tiho in nič zinla zato da ne bi bilo prepirov in hude ure.in ja po opravljeni dolžnosti pristala na urgenci in v bolnici.

sam pol sem mi pa vedno prajajo ta vprašanja zakaj, zakaj je tako in tako in grem študirat inprobat dojet zakaj je prišlo pač do teh stvari ali zakaj so ljudje taki in taki, zakaj sem jaz taka in taka in veš nažalost vedno moj odgovor pristane na duhovni izobrazbi ljudi,ki je ni ali pa je tudi tako močno zasleplena da je kar obup......

tko da zdej sem se odločila da bom iskrena do sebe.....da moram poslušat svoje telo in ne moje pameti k je itak prepolna programov ki mi delajo slabo vest.....se pa to resnično zdi nemogoče in tudi meni se je zdelo dokler pač nisem sprobala.

Mayita če se ti počutiš boljša od drugih to res si. Če se ti počutiš boljša od drugih to tudi res si.

Razumem, da bi rada razumela še tisto plat. Tistih drugih ljudi. Samo če se nekdo ne počuti boljše od tebe

in ne naredi nič na tem potem se tudi nikoli ne bo počutil boljši od drugih. Tvoja resnica je taka in je prava.

Samo ne poskušaj razumeti drugo resnico, ker je tvoja resnica čisto dovolj zate. Ni ti treba razumeti

vse. Dovolj, da razumeš sebe.

Če ne razumeš tiste ljudi išči druge ljudi. Da boš našla tiste ljudi, ki bodo to in to razumeli.

Ko si naštevala, da ne razumeš te in te ljudi, zakaj so takšni problem je, da vidiš samo njih. Pol ljudi

še sploh nisi nikoli videla in spoznala. Sprašuješ se zakaj so taki.

To nima smisla, da se sprašuješ, ker je vsak drugačen. Mogoče te obdajajo ravno taki

ampak še 100 ljudi ali več te čaka zunaj, ki nisi z njimi nikoli govorila.

Sploh jih nisi videla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Zgornji post se bere kot scenarij za igro hudobneži / storilci - reševalka, ki se je prelevila v vlogo žrtve. Igra vlog reševalke in žrtve, ki je daleč od resnične tebe, posledično tudi daleč od iskrenosti. Še zmeraj igraš. Veš, kako se to vidi? Še zmeraj s prstom kažeš na to, kako so drugi neiskreni, sebični, ignorantski, ker še zmeraj furaš ta scenarij in dodeljuješ sebi in drugim vloge. Sebi dobre vloge reševalke in občasno žrtve (ko se izčrpaš kot reševalka), katere edina napaka je ta, da je preveč dobra, drugim pa vloge bad guy. Ko boš zares iskreno pogledala vase, boš spoznala, da nisi zašla v težave zato, ker si bila predobra, drugi ljudje pa preslabi, ampak zato, ker si igrala igro, ker si bila predaleč od svojega avtentičnega bitja. Veš, v resnici so te igre vedno razdiralne, tudi vloga dobrotnice je v resnici destruktivna, tako zate kot - ne boš verjela - tudi za druge ljudi. Tudi to je lahko manipulacija, kako doseči to, kar rabiš (v čustvenem smislu), oblika nadzora nad ljudmi in krpanje svojega ega. Tvoje pravo bitje pa pri tem plačuje visoko ceno - pa ne zaradi hudobije in sebičnosti drugih, ki kao izkoriščajo tvojo "dobroto", ampak zaradi tvojih lastnih iger.

To ni igranje in jo na žalost popolnoma razumem kaj misli. Če si strog do sebe in do tistega kar si res želiš. Zahtevaš več

in želiš boljše zase. Tisti, ki ima vse ljudi enako rad ima mnogo prijateljev in nobenih pravih. Tisti, ki je strog si bo našel samo enega

prijatelja, le tisti mu bo pomemben. Ki mu bo želel dobro. To ni slabo če hočeš več zase.

Da se počutiš boljši. To je edino le dobro. Saj ti potem v življenju ne bo prav vse všeč ampak boš zahteven.

+ s tem, ko je Mayita zahtevna ni nič narobe pravzaprav je dobro zate Mayita

Mayita- ti išči take ljudi, ki ti bodo hvaležni in ti bodo to vračali, ker očitno je, da ti prevečkrat vzamejo kar jim daš. To, da niso hvaležni kar jim daš je njihova stvar, pomembno je, da si ti svoje naredila in pomagala kakor se je dalo, to si pa naredila predvsem zase. Ugotovila si, da si dobra in, da veliko lahko narediš za druge s tem, da si boljša tudi drži.

Imej pa pri sebi to misel, da pride čas, ko se vse vrača in vse se plača. Sploh pa ni treba , da tisti drugi plača, ki ti je vzel. Njegova resnica je njegova resnica. Ti moraš samo svojo najti. Da ne boš mislila, da to kar narediš. Da ni prav nič pomembno. Je zelo pomembno

in enkrat se ti bo vrnilo vse pa boš vesela. To kar ti počneš delaš zase

in s tem, ko delaš zase se ti bo enkrat tudi vrnilo.

Vse dobro ti želim.

Mayita če se ti počutiš boljša od drugih to res si. Če se ti počutiš boljša od drugih to tudi res si.

Razumem, da bi rada razumela še tisto plat. Tistih drugih ljudi. Samo če se nekdo ne počuti boljše od tebe

in ne naredi nič na tem potem se tudi nikoli ne bo počutil boljši od drugih. Tvoja resnica je taka in je prava.

Samo ne poskušaj razumeti drugo resnico, ker je tvoja resnica čisto dovolj zate. Ni ti treba razumeti

Če ne razumeš tiste ljudi išči druge ljudi. Da boš našla tiste ljudi, ki bodo to in to razumeli.

Ni boljših in ne slabših ljudi. So le drugačni. Sploh bi to moral razumeti nekdo...

ki se šteje med "boljše".

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

haha šamanko torej pri tebi je iskrenost v panogi dinozavrov ok.....

iknee ti se pa vprašaj zakaj se tebi tako bere tisti post......Meni so to drugi rekli ki so me pol spravljal na noge,nikjer nisem krivila nikogar,še napisala sem da sem sama kriva,pa sej je vseeno,tebi razlagat, sej vem kje zajec tiči v grmu....

itak raje izberemo iluzije kot realnost tko da.lepo uživajte v nedelji....

če pa še enkrat pogledam poste,sem jaz na splošno govorila,pol sem pa še napisala pač kako sem jaz dojela iskrenost do sebe. iknee in šamanko pa nič samo resnično druge obtožujeta kako so neiskreni zraven pa mislita da ne delata tega in meni mečeta to naprej hahahahahaha. resnično sta dobra v tem svaka vama čast...oba govorita samo kako so ljudje nesposobni dojemanja itd,da je itak brezveze govoriti o tem,hahahaha kar naj bo narobe svet....

Ko si naštevala, da ne razumeš te in te ljudi, zakaj so takšni problem je, da vidiš samo njih. Pol ljudi

še sploh nisi nikoli videla in spoznala. Sprašuješ se zakaj so taki.

To nima smisla, da se sprašuješ, ker je vsak drugačen. Mogoče te obdajajo ravno taki

ampak še 100 ljudi ali več te čaka zunaj, ki nisi z njimi nikoli govorila.

Sploh jih nisi videla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Če imaš primerjanje sebe z drugimi ljudmi v smislu "jaz sem dobra - tisti drugi so slabi" za resnico ( kje je tu iskrenost? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif ) ni nič čudnega, da ne moreš razumet "tistih drugih" - iz preprostega razloga, ker jih sploh ne vidiš skozi svojo lastno predstavo in vlogo, ki si jim jo sama dodelila glede na potrebe svojega ega in po vsej verjetnosti nimajo kaj dosti skupnega s tem človekom. V tem odnosu do sebe in drugih ljudi ni niti dobrote, kaj šele iskrenosti.

Ah...kdo od nas pa ni igral še vse sorte vlog...reševalcev..žrtev...nevidimnečujemdobro ...navdušencev...idealistov...itn...kot je rekel naš tamali v eni igrci, ki so si jo izmislili za šolo: in šli bomo vse tja do bridkega konca (saj ni nujno, da bo bridek, samo fajn je tako rečt) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Zato smo pa tu, da se učimo...in od enga rajš slišimo, od drugega pa sploh ne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

...Mayita ...razumem kaj si želela povedati....

Mene tudi moti, če se namen razlage obrne in se dlakocepi....

Čisto preprosto si povedala ....in vso to dolgo razpredanje in seciranje z množino besed, spreobračanjem slike sploh ni potrebno...

Včasih smo čisto dobro vedeli kaj ozunačuje posamična beseda...

Saj ni težko razumeti ...ni tako abstraktno vse skupaj...

Iskrenost se čisto lahko označi....

Ni potrebno tako filozofirat....češ, vsake oči imajo svojega malarja.... mnenje o tem itd...

Zelo kmalu se da ugotoviti s kakšnim človekom in situacijo komuniciraš....itak, da je merilo pri tem....da štejejo dejanja in ne samo besede...

Je pa res, da si moraš za takšno vrednotenje vzet nekaj več časa... za vpogled v to, kar nekdo razlaga ali pa počne...bit za pikico bolj pozoren na to kar ti sporočajo drugi...

Če si pozoren ...potem si tudi zapomneš in povezuješ izrečeno in narejeno....in potem enostavno veš....koliko je nekaj ali nekdo iskren.

(...seveda govoriš kot te razumem- o osnovni iskrenosti med ljudmi in situacijami...ne pa o absolutni iskrenosti...o kateri imamo lahko različna mnenja )

Že nekaj časa ...se z uporabo modernih razlag "ala permesivne miselnosti" in lovorike besed kot je -"demokracija" ...pomaga pri vodenenju osnovnih pojmov sporazumevanja in vrednot...

To pa me že kar moti....ne pridemo več nikamor...družba se prši ....razceplenost osebnosti dobiva svoj epilog v otopelosti prakse za življenje ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

...Iskrenost , poštenost, dobronamernost , prizadevnost ...itd...niso samo besede...

To so tudi dejanja...tako kot so laž, kraja, pokvarjenost, brezobzirnost , vseenost, egoizem...

Zato je prav, da znamo ta dejanja poimenovati, jih določiti in opisati v praksi.

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...