tomazslo 28. december 2009 Prijavi Deli 28. december 2009 če premišljuješ o iskrenosti j že nekaj narobe z njo, najbolj si iskren, če ti ta misel sploh ne pride v glavo Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 28. december 2009 Prijavi Deli 28. december 2009 sej ženski se ne da nč iskren powedat, tud če bi hotu itaq u besedo skoč in kar sama powe, kar ji paše slišat... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 dokler bodo ljudje imeli raje laz ko iskrenost je sploh brezveza govoriti o iskrenosti.Kajti noben ego ne mara iskrenosti. s tem so ti pa zaprta vrata za rast. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 dokler bodo ljudje imeli raje laz ko iskrenost je sploh brezveza govoriti o iskrenosti.Kajti noben ego ne mara iskrenosti. s tem so ti pa zaprta vrata za rast. ojoj...dej preberi se še enkrat in razmisli, da tole čimprej izbrišeš... ker takih neumnosti pošiljat v swet... mogoče ni dobro za tvojo rast. in ne bluzi, da te zanima kaj drugega kot in samo to. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 ojoj...dej preberi se še enkrat in razmisli, da tole čimprej izbrišeš... ker takih neumnosti pošiljat v swet... mogoče ni dobro za tvojo rast. in ne bluzi, da te zanima kaj drugega kot in samo to. jaz ne bom nič brisala,kaj je pa tukaj neumno,ti mi RAJE RAZLOŽI? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 jaz ne bom nič brisala,kaj je pa tukaj neumno,ti mi RAJE RAZLOŽI?fuuullll nerad...najbrž zato, ker so mi debate s tko pametnimi ljudmi v velik napor in stres. upam, da maš usaj dobre joške (je blo to prostaško, ali iskreno?) dokler bodo ljudje imeli raje laz ko iskrenost je sploh brezveza govoriti o iskrenosti.Kajti noben ego ne mara iskrenosti. s tem so ti pa zaprta vrata za rast. tole posploševanje je čist mim...zate je kar dejstvo, da imamo-imajo??? ljudje ljudje raje laž kot iskrenost...kwa pa je nasprotje iskrenosti? pa nasprotje laži?pa kwa je ego in zakaj ne mara iskrenosti?zdej ti bom iskreno powedou, da mislim, da nekdo od naju nima sto pik. torej...če človek lahko izbira med resnico in lažjo in da odločitev ne bi spremenila rezultata, bi vsak raje izbral resnico. moje mnenje, v nasprotju s tvojim, da imajo ljudje raje laž.ego...tvoj ego je tvoj edini prijatelj in edini, ki te ima res rad. edini, ki ti želi samo najboljše in vse na čim lažji način. ker pa je omejen in deluje samo na podlagi znanja in izkušenj, pa se mora za dosego svojih ciljev(da ustreže tebi) posluževati vseh možnih prijemov. po potrebi tudi neiskrenosti in laži.zaprta vrata za rast?a zajebavaš? kaj pa če rabiš izkušnjo, ki ti jo lahko omogoči samo neiskrenost in laž? super ti bom hwaležen, če me ne boš več direktno pozvala k debati... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 Osebno mislim, da je zelo pomembno prvo ločiti iskrenost in resnico. Mnenje je lahko iskreno podano, ni pa vedno realno in resnično, ampak je le pogled nekoga na nekaj. Če se zavedamo tega, ne bomo trpeli pri sprejemanju iskrenih komentarjev ker se zavedamo njihovih omejitev in da so morda napačni (npr. če ti človek reče, da nisi točen in ti veš da to ni res).Po drugi strani pa mora tisti ki pove nekaj iskreno se zavedati omejitev svojega pogleda in da je njegova "resnica" lahko napačna in da z njo lahko nekoga zelo prizadene. Zato je zelo pomembno, da vedno ko smo iskreni poudarimo, da mi tako mislimo in da lahko ima drugi drugačno mnenje. Ko pa vemo, da je kar bomo iskreno povedali resničnost (npr. dejstva in ne naša iterpretacija dejstev), potem se je potrebno vprašati zakaj je dobro to povedati, zakaj ne, a bo kdo zaradi tega prizadet, a bo kdo prizadet če tega ne bom povedal,.... skratka je potrebno narediti celotno oceno situacije in se na koncu odločiti za tisto kar je dolgoročno najbolj prav, čeprav ne morda ravno za nas. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 prvo kot prvo si se sam povezal direktno ,glede mojih jošk, imam super dobre.(ali je bilo to iskreno ali laž)prepuščam tebi in tvojemu egu.ja zame je resnica, da imajo ljudje raje laž kot resnico in to velikokrat samo zaradi ega.pa ne to da so ljudje neiskreni do drugih,saj jim drugih neuspeh koristi bolje kot uspeh, neiskreni so do samega sebe in tudi to največkrat zaradi ega.tudi pri tebi vidim da raje otrpreš usta in prekričiš resnico in tako nase neseš pozornost in resnica ponikne tam nekje v ozadju.Vzamimo naprimer čisto banalen primer.Cel dan je oblačno ti se pozno popoldne dobiš s punco, ki pride vsa nališpana in v kratkih rokavih in odprtega izreza, kratkem krilu( da bo ja izgledala sexi) v park tivoli..Tako se sprehajata po parku in ona po vsaki logiki začne trepetati ob rahlem vetriču in ti ji seveda podaš svojo jopico, ki jo imaš seveda sabo glede na vreme. Ok, če se to zgodi enkrat je ok, če se pa to ponavlja in ponavlja da ženska nikoli ne vzame svojega ogrinjala samo zato da se vidi bolje njena postava,se ti pa verjetno začne malo za malo zdeti da moraš ti vedno trpeti namesto nje v mrazu, pa te vprašam koliko dolgo bo tvoj ego zdržal predenj ji rečeš,hej koza a ne vidiš kakšno bo vreme danes obleči se temu primerno.In verjemi, če ji boš to rekel bo jezna nate,kajti njen ego ji ne dovoli da bi kdo tako z njo govoril, čeprav je v resnici koza si tega ne bo priznala in bo vstrajala pri temu,kako si ji lahko to rekel.namesto da bi se soočila z resnico priznala da je koza začela opazovati stvari okoli sebe in ne samo nje in situacijo rešila.glede resnice in laži, če se situacija ne spremeni, ti rečem, da bi se več ljudi odločilo za laž,čeprav to, če iz realnega kota pogledaš ne more obstajati.če imaš na izbiro laž ali resnico in da se ti odločiš recimo za laž boš točno vedel kaj je nsaprotje laži,je resnica torej boš hkrati z lažjo izvedel resnico(če si ne boš tudi tukaj raje lagal). če pa želiš slišati resnico je pa laž nepombna.torej ne vem kaj si natančno hotel s tem vprašanjem.glede prijateljevanja z egom se tudi ne strinjam s tabo. Ok ,ego je lahko tvoj pomočnik, ne sme pa biti tvoj najboljši prijatelj,vsaj ne v takem zanosu ki ga ti omenjaš.in nikoli se ne sme posluževati neiskrenosti in laži.ja zaprta vrata za rast ko imaš velik ego te ne zanima resnica, ampak samo to da si ti nezmotljiv in da imaš prav,tako ti tvoj ego prepreči spoznati svoje napake in tako tudi ne moreš zrasti.narobe si se izrazil,ne rabiš izkušnje na podlagi laži in prevar kajti to te dela samo večjega mojsta laži in prevar.Pač pa upam da ti tvoj ego ne preprečuje, da bi iz laži in prevar sprevidel napako in šele nato lahko to imenuješ izkušnja( ko se nekaj naučiš iz tega). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 Osebno mislim, da je zelo pomembno prvo ločiti iskrenost in resnico. Mnenje je lahko iskreno podano, ni pa vedno realno in resnično, ampak je le pogled nekoga na nekaj. Če se zavedamo tega, ne bomo trpeli pri sprejemanju iskrenih komentarjev ker se zavedamo njihovih omejitev in da so morda napačni (npr. če ti človek reče, da nisi točen in ti veš da to ni res).Po drugi strani pa mora tisti ki pove nekaj iskreno se zavedati omejitev svojega pogleda in da je njegova "resnica" lahko napačna in da z njo lahko nekoga zelo prizadene. Zato je zelo pomembno, da vedno ko smo iskreni poudarimo, da mi tako mislimo in da lahko ima drugi drugačno mnenje. Ko pa vemo, da je kar bomo iskreno povedali resničnost (npr. dejstva in ne naša iterpretacija dejstev), potem se je potrebno vprašati zakaj je dobro to povedati, zakaj ne, a bo kdo zaradi tega prizadet, a bo kdo prizadet če tega ne bom povedal,.... skratka je potrebno narediti celotno oceno situacije in se na koncu odločiti za tisto kar je dolgoročno najbolj prav, čeprav ne morda ravno za nas. Kako boš rekel o seb,i da si iskren ko si ne lažeš ali resničen.to je vse eno in isto.Če se ti zavedaš iskrenosti sogovornika in veš da nehote povedal nekaj nerealnega in neresničnega,je to zanj še vedno resnica zate pa iskrenost.torej je samo igra besed v resnici imasta isti pomen.Vedno je dobro povedati resnicooziroma biti iskren ,čeprav veš da bo človek prizadet,moraš pa najti primeren trenute in kraj.Ali pa bodi raje tiho in se umakni,kajti kakršna koli laž ki jo boš izrekel dani osebi ji bo dolgoročno bolj škodilo in prizadelo in če si prava prijateljica bo tebe žrlo kot poper na živi rani. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 Pa kaj toliko bluzite o iskrenosti. Iskrenost hodi skupaj z resnico. Resnica pa ima moč. Zakaj mislite da modreci tako malo govorijo. Ker poznajo to moč in ne lažejo. Če pač človeček ne prenese resnice mu pač iskreno povejo samo delček-kolikor lahko prenese ali pa mu povejo vse samo da zelo na dvoumen način. In po možnosti ne direkt v faco,ampak malo po ovinkih. Tako da si lahko tisto stvar razlaga na več načinov. Skratka zgledovat se je treba po njih. Tudi najmanjša laž ima lahko zelo hude posledice. To je zlasti znano iz zgodovine raznih vladarjev in cesarjev. Ampak ker smo mi še daleč od modrecov si zaenkrat še lahko privoščimo kakšno laž. Ampak postopoma naj bi bilo pa laži vse manj. Fora pa je da je ta pot povezana s srcem, intuicijo, atmo. In če to razvijamo bomo tudi vedeli kdaj povedat resnico, na kakšen način in koliko lahko sogovornik prenese. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 Zakaj mislite da modreci tako malo govorijo. Ker poznajo to moč in ne lažejo. Če pač človeček ne prenese resnice mu pač iskreno povejo samo delček-kolikor lahko prenese ali pa mu povejo vse samo da zelo na dvoumen način. In po možnosti ne direkt v faco,ampak malo po ovinkih. Tako da si lahko tisto stvar razlaga na več načinov. bla bla..."modreci" ne govorijo, ker se zavedajo, da je govorjenje brez veze, če jih nihče za mnenje ne prosi. in še huje..."modrec" ti bo vedno kimal in se s tabo strinjal. iz enostavnega razloga: ker vedno imaš prav. ampak na svojem nivoju zavesti seweda. tole komot še enkrat prebereš. jest bom tut. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 bla bla..."modreci" ne govorijo, ker se zavedajo, da je govorjenje brez veze, če jih nihče za mnenje ne prosi. in še huje..."modrec" ti bo vedno kimal in se s tabo strinjal. iz enostavnega razloga: ker vedno imaš prav. ampak na svojem nivoju zavesti seweda. tole komot še enkrat prebereš. jest bom tut.Niso vsi modreci taki. Nekateri ti bodo določene stvari povedal tudi če jih ne boš prosil za mnenje. Problem je samo v tem ker je težko odkrit take modrece. Lahko živijo čist zraven tebe kot obični človečki pa se tega sploh ne zavedaš. Mogoče pa ti take vrste modrecev še nisi srečal, pa mečeš kar vse v en koš. Tisto s kimanjem bi se pa še kar strinjal s tabo. So pa tukaj spet odločilni razni detajli in medsebojni odnosi. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 Niso vsi modreci taki. Nekateri ti bodo določene stvari povedal tudi če jih ne boš prosil za mnenje. Problem je samo v tem ker je težko odkrit take modrece. Lahko živijo čist zraven tebe kot obični človečki pa se tega sploh ne zavedaš. Mogoče pa ti take vrste modrecev še nisi srečal, pa mečeš kar vse v en koš. Tisto s kimanjem bi se pa še kar strinjal s tabo. So pa tukaj spet odločilni razni detajli in medsebojni odnosi. pa še nekej o modrecih:eni jim pravijo tut duhovni učitelji, mojstri... vsem pa je skupno, da se nikoli ne hwalijo in se duwajo, kaj vse oni vejo in znajo. to loh midwa počnewa Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 Meni je pa zanimivo kako jim hočejo/mo povedat kako se morajo obnašat, da se jih prepozna kot modrece kako že gre tista... 100 ljudi 100 čudi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 pa še nekej o modrecih:eni jim pravijo tut duhovni učitelji, mojstri... vsem pa je skupno, da se nikoli ne hwalijo in se duwajo, kaj vse oni vejo in znajo. to loh midwa počnewa To je pa edini komentar s katerim se do sedaj 100% strinjam s tabo. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 Meni je pa zanimivo kako jim hočejo/mo povedat kako se morajo obnašat, da se jih prepozna kot modrece kle pa nisem uspel ujet pointa. To je pa edini komentar s katerim se do sedaj 100% strinjam s tabo. glede na to, kolk se trudim, da bi ugajal, je tut ta strinjanje žal čisti slučaj Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 iskrenost in resnica se pricneta s sprejemanjem ˝Vsaka dobra prihodnost je možna, vendar le, če si zanjo iskreno prizadevamo. Za slabo je dovolj naša brezbrižnost in pasivnost.˝ Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 Niso vsi modreci taki. Nekateri ti bodo določene stvari povedal tudi če jih ne boš prosil za mnenje. Problem je samo v tem ker je težko odkrit take modrece. Lahko živijo čist zraven tebe kot obični človečki pa se tega sploh ne zavedaš. Mogoče pa ti take vrste modrecev še nisi srečal, pa mečeš kar vse v en koš. Tisto s kimanjem bi se pa še kar strinjal s tabo. So pa tukaj spet odločilni razni detajli in medsebojni odnosi. Ojla Brezo, kako bi pa ti definiral- modreca? Kdo je to zate... Lepo bodi Matjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 Ojla Brezo, kako bi pa ti definiral- modreca? Kdo je to zate...Na to bi pa težko odgovoril. Lahko ti povem samo moj kriterij. Modrec je zame tisti ki je šel skozi vse izkušnje, ki jih ponuja ta svet, uresničil svojo božanskost in jo tudi izraža. Da obvladuje sebe in zakone narave. Pomaga ostalim živim bitjem da pridejo do istega nivoja kot je on sam. In seveda to je človeček na katerega maya in karma nimata več vpliva. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
samosvoja 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 LJUBITE SE IN TUDI MAJHNA NEISKRENOST V DOBRO LJUBEZNI VAM BO OPROSCENA.DELAJTE DOBRO IN TUDI MAJHNA NEISKRENOST V DOBRO DOBREGA DELA VAM BO OPRSCENA Raje nedolžna,bela laž,kot brutalna iskrenost! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 Raje nedolžna,bela laž,kot brutalna iskrenost! Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
samosvoja 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 Iskreni smo lahko toliko kot nam drugi dopustijo, seveda je odvisno tudi od nas. Ampak če veš, da človek iskrenosti ne bo prenesel boš rajši tiho. Ko pa maš okoli sebe ljudi, ki spoštujejo iskrenost, pa si lahko iskren. Na žalost vsak ne prenese iskrenosti/odkritosti. Načeloma sem vedno iskrena, povem kar si mislim, ampak če mam poleg sebe nekoga, ki vem da vsega skupaj ne bi prenesel, sem rajši tiho. Ker iskrenost včasih boli. Včasih je pa več kot dobrodošla. Najboljši nasvet, ki sem ga dobila do sedaj: Ko si nekaj misliš o nekom in bi mu rada povedala, povej iskreno! Ampak naslednji dan, ko vse skupaj prespiš Jaz si ga razlagam tudi v obratno smer....da če mi nekdo nekaj iskreno pove in sem zato slabe volje, zadevo prespim, predno se branim. Tako ločim iskrenost od jeze/obrambe. Če vztrajaš in iščeš iskrenost,jo moraš znati prenesti! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 kle pa nisem uspel ujet pointa. Toliko besed o tem kakšen je in kako se mora "modrec" obnašat. Je tak, kakeršen je. Vsi drugačni, vsi enakopravni.Če pomaga drugim ali pa nihče ne ve zanj je čisto vseeno. On/ona je kar je.Z definicijo nismo nič bližje spoznanju. Kdor pa raje živi v laži, se boji življenja. Žalostno je, da smo naučeni, da se bolj splača lagat, kot pa povedat po resnici. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 Jaz osebno verjamem, da resnica vedno pride na dan prej ali slej, če pa ne pride pa vsaj obstaja. Me pa vedno znova preseneča in to ne pozitivno, laično pojmovanje ega. Po Freudovo brez ega ne gre živet, ker ena njegovih funkcij poleg ohranjanja dostojanstva samega sebe, je to da id ne prevlada. Veliko ljudi omenja škodljivost ega, vendar se ne zavedajo da brez njega bi prevladal id in ne neka višja sila. Ida pa se nikakor ne da odstranit dokler imamo fizično telo. Skratka "ego" skrbi za to, da se ne pobijamo, krademo in delamo vse kar nam v kakem trenutku zapaše. Skratka, treba je biti pozoren ko se uporablja besedo ego, če mislimo s tem egoizem, egocentrizem, napuh, trmo,..... to je lahko del ega, ni pa njegovo bistvo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 Skratka "ego" skrbi za to, da se ne pobijamo, krademo in delamo vse kar nam v kakem trenutku zapaše.Prej bi dejal, da drži ravno nasprotna trditev: "Ego" skrbi za to, da se pobijamo, krademo in delamo vse kar nam v kakem trenutku zapaše. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.