Skoči na vsebino

Neptun

pokowc

Recommended Posts

Ja ampak res. Mam neptuna v konjunkciji z ascendentom in se velikokrat čist zgubim. Še posebaj, če je tema, eni temu rečejo kurja slepota, ampak jaz pa vem, da gre za neptuna. Se vprašam? Mogoče pa pomaga, da mi tri osebne planete kvadrira saturn (sonce, mars, venera no, sekstil luna)? To prelaganje "odgovornosti" aspektov, me je vedno zanimalo.

hm..js nebi rekla, da je tu konj z asc.....mene se lahka postavi na sredo pariza...in se bom znašla oz sem se znašla in na koncu bila celo vodič :lol:

se mi še ni uspelo izgubiti.....razn če tu nima vloge intuicija....

mi pa neptun kvadrira luno in jupitra, ki sta v opoziciji

kar se pa tiče laži...hja, vem da če hočem, človeka tak obrnem...da ga žejnega peljem čez reko....

parkat sprobala :lol: glih tolk, da sem sprobala

o domišljiji pa raje nebi :2src:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Deli na socialnih omrežjih

To je res, glede domišljije. Mentalno sesutje tud ...

Aja, mam pa blazne težave z orientacijo, jaz se lahko zgubim kjerkoli. Mene bi lahko pustili nekje pa ne bi našla poti nazaj (mam pa konjunkcijo)

ja Klarus, med drugim gre pri konjunkciji tudi za izredno slabo orientacijo. Neptun, veliki šaljivec, opravi svoje.

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

ja Klarus, med drugim gre pri konjunkciji tudi za izredno slabo orientacijo. Neptun, veliki šaljivec, opravi svoje.
aja :inocent: kak se pa potem men nikoli ne uspe izgubiti x:Dx

tudi če se po poti enkrat peljem, mi to ostane v spominu :vio:

dobila zemljevid v roko in je bila takoj akcija....vse vidl, vse pogledal..nikoli izgubil...vsaj dokler sem js imela besedo :lol: če je bilo drgač...je bla že kriza :D

edino kar me moti je dejstvo, da je desna za mene leva in obratno....

tak, da morem bit vedno pazljiva, ko komu dajem napotke...ker drgač je lahk megla :lol:

There is

One Mind,

One Truth,

aja :inocent: kak se pa potem men nikoli ne uspe izgubiti x:Dx

tudi če se po poti enkrat peljem, mi to ostane v spominu :vio:

dobila zemljevid v roko in je bila takoj akcija....vse vidl, vse pogledal..nikoli izgubil...vsaj dokler sem js imela besedo :lol: če je bilo drgač...je bla že kriza :D

Ehjej Klarus, velja za Mystico. Hvala za opozorilo. x:Ix

Kar se tebe tiče naj dodam, da imaš verjetno probleme s prizemljitvijo in koncentracijo (ali pa tudi ne) xDDx Ne vem kaj se dogaja ko

ti kakšen tranzitni planet aktivira Neptuna.

Neptun v 1. hiši oz. na ascendentu ima veliko radiostezistov.

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Guest VilaSonca

no, nekaj pa je. ko grem kam prvič peš, moram nekaj najt, ponavadi dobim filing, ko skrenem narobe, sam jaz vseeno grem naprej. :o|o: x:Dx včasih pa kar grem, kar nekako vem, kam moram in najdem. da bi se pa znašla z avtom, uf, to bi zahtevalo preveč koncentracije.

kmalu pa mi pride tranzitni Neptun v opozicijo z natalno Venero (os 3./9. hiša). to mi ni niti malo všeč, moja Venera je namreč vladar 6. hiše (in 11.). natalno mam sicer trigon Venere in Neptuna, mogoče se pa le ne bo izkazalo za tako katastrofalno. samo mi je ena ženska šla pisat, da bom doživela izgube, prevare, da me bodo kr obtoževali stvari, ki jih ne bom naredila, da bom nesrečno zaljubljena in take. no ja, bom jaz že ostala na zemlji, nič ne pustim Neptunu megle mešat. :xx!:

Guest VilaSonca
Ruby je omenila, da pri lažnivcih najprej iščeš povezave Merkurja z Neptunom. ker sem šla pol gledat, kje sem to pobrala. sem namreč celotno temo "Kako greva skupaj" prečesala. na strani 3 sem našla lažnivce. x:Dx

Mam neptuna v konjunkciji z ascendentom in se velikokrat čist zgubim.

Isto. Vendar se v življenju se še nisem izgubila, ne po ulicah Šanghaja (ki je eno najbolj smotanih mest) in ne drugje po svetu.

Velikokrat pa "izgubim" kakšno stvar, oziroma jo samo založim, a gledam skoznjo, ko jo iščem.

Neptun kvadrat Merkur prinaša težave z orientacijo, težko se odločamo, zaupanje v ljudi je slabo, saj jih ne znamo pravilno ocenjevati.

Spet padem skozi. x:)x

sleepwalking past hope

Kar se tebe tiče naj dodam, da imaš verjetno probleme s prizemljitvijo in koncentracijo (ali pa tudi ne) xDDx Ne vem kaj se dogaja ko

ti kakšen tranzitni planet aktivira Neptuna.

Neptun v 1. hiši oz. na ascendentu ima veliko radiostezistov.

kaj je to že zemlja x:o)x x:px ko mi je posredno uran deloval na neptuna(je uran bil na jupitru...jupiter kvadrat neptun) sem imela take probleme z prizemljevanjem, da je kaj....

če nebi imela pomoči, če se nebi zavedala, kak me odpihne..potem bi bilo sranje x:Dx čeprav me je že kake štiri leta no skor pet, res skor čist odpihnilo iz površja zemlje...je bila kruta a učinkovita lekcija

sem pač ubrala to taktiko..ja imam take probleme...jih sprejemam....se jih zavedam in ostajam prizemljena, pa še maske odpadajo kot po tekočem traku x:px

me pa zanima, kako bo vplivala p. luna, ki je že v kon z ntalnim neptunom...sploh ko sta v natalu v kvadratu :)

nihalo je za mene šala mala..od otroštva naprej x:)x

There is

One Mind,

One Truth,

zakaj osebe s slabim aspektom Merkurja in Neptuna (vključujoč konjunkcijo) veljamo za lažnivce? :o|o:

A-a. Spet... Če "slovim" po čem - slovim po objektivnem jeziku in laži ne prenašam. Težava mogoče nastopi le v primeru, ko moram nekomu povedat resnico, pa je ta preveč boleča in se raje vgriznem v jezik.

Laž zavoham na kilometer..

sleepwalking past hope

hvala za povratni info, Amis x:Xx

o.....malenkost, č.v.e.k.a......... x;)x

uuuuuuuuuuu kaj sem vse jaz delala. baje me ni blo nikoli problem pustit same ... vedno sem našla kaj v domišljijskem svetu. pa risala sem zmaje pa same take ... hehe

ja ja......poznano.......po drugi strani je pa tud res, da čist vse, kar doživljamo, tud ni sam domišljija......so tudi reči, ki se jih z današnjo tehniko ne da še izmerit in dokazat......kar pa še ne pomeni, da jih ni.......in to na nek način "preberemo", sprejmemo informacijo o......vsem mogočem pravzaprav....... xDDx .......

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Neptun je pri meni vladar sonca in je v kvadratu z njim in z merkurjem. x8Dx

In lahko priznam, da se tu in tam tudi zlažem ali če na drugačen način napišem; malo priredim resnico. x:Dx

Sicer sem v večini iskrena, ampak pri določenih stvareh se pač zlažem..meni to ni nič takšnega...

riba pač... x:Dx x;)x

drugače me še nihče nikoli ni označil za lažnivko, ker vem do katere meje lahko grem in kje se lahko zlažem in kje ne...

včasih moraš biti diplomat.tako pač je. x^x

aja...orentacije tudi nimam..to kr sanjam med hojo...tko, da name se res ne moreš zanesti...

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

pa še ena značilnost neptuna..vsaj mojega....poleti vedno razbiti prsti.....vsaj 2x na mesec

sem se sposobna na ravnih tleh ubit :))))

mi je sestra vedno rekla, ne gledat v zvezde, raje glej v tla....ampak nič ne pomaga :D

There is

One Mind,

One Truth,

Jst tut ne. Kje je Erika Žagar? Verjetno kje smuča... ali pa plava...bog si ga vedi....

Bla v idilični zimski pravljici s krasno kmečko pečjo. Bi še ostala, oh kok rada.

Tam "obdelala" žensko, ki se ločuje z Neptunom kvadriranim na Venero v natalu.

Sama ga imam v opoz. na Venero. Ne si to želet - je pravi hudič. Te transpersonalne energije je res težko obvladat - kar gonijo svojo, kljub temu da človek skuša ostat kar se da priseben. Ma, naj se skurijo do konca, važno je, da človek ne naredi kakšnega neumnega dejanja.

Neptunske blokade kolikor opažam, lahko kažejo na težave pri vzpostavljanju mej. Možno je, da se človek hoče kar preveč zlivat z drugim, sploh če je tudi druga oseba neptunska - to je lahko posledica nerazrešenih zastojev in blokad v času simbioze z materjo. Neptunska ljubezen in neptunski fiks je nekaj najboljšega kar je kdajkoli obstajalo in kdajkoli bo!!! Ti občutki in ta stanja zavesti pa so tako nekompatibilna z realnim življenjem na zemeljski ravni, da tako boli, da ni za povedat.

Nekoliko manj čustvena oseba bolj pragmatične narave s to konstelacijo (venera, neptun) pa si lahko preprosto svoje realno ljubezensko življenje brez kakšnih hudih bolečin preslika v namišljeno pravljico v katero pa stoprocentno verjame - vse dotlej, dokler BENG ne dobi po glavi, da kr ni res, pa še takrat je možno, da bo reševala težave neptunsko - z novo imaginacijo.

Guest Mineja
Ti občutki in ta stanja zavesti pa so tako nekompatibilna z realnim življenjem na zemeljski ravni, da tako boli, da ni za povedat.

Ker se ne da povedat najbrž... mogoče bi se pa dalo narisat ali pa s kakim drugim likovnim oblikovanjem izrazit..?

Ker se tudi jaz velikokrat tako počutim z neptunom na asc. in slabim aspektom z merkurjem- da se ne da povedat marsičesa, če pa poskusim ..pa se ne sliši preveč razumljivo in logično.

Mi gre pa zdaj pluton čez tega neptuna in ascendent in je zelo dobrodošel! :vio:

Neptun/Uran/Saturn...Po moje se jih ne da primerjat... Vsak je recimo dimenzija zase.

Guest Mineja
Ne, ma, tako mislm, da ti recimo lahko Neptun povzroča večjo štalo kot ti je pa pred tem Saturn,. itd.

Možno... če si bolj "zemeljski" tip na splošno in ti je neptunovstvo čista znanstvena fantastika pa te preveč preseneti.

Pa aspekti itak. Aja, pa od hiše čez katero ti potuje odvisno...

Nekaj časa nazaj mi je bilo pri eni interpretaciji rečeno da čez 2 leti ne bom vedela, kdo so moji prijatelji in kdo ne ker bo šel Neptun čez 11. In sem si mislila eh, to itak že zdaj ne vem, sam potem je bilo res tako, na čisto drug način kot sem si predstavljala.

Skratka, če ti je pa eno področje zelo pomembno trenutno recimo, pa gre tam čez Neptun, potem pa zna bit štala.

Hm?

Ne, ma, tako mislm, da ti recimo lahko Neptun povzroča večjo štalo kot ti je pa pred tem Saturn,. itd.

Hmm, me zanima kaj porečete na natalni kvadrat Saturna (9 hiša, Devica) in Neptuna (1. hiša, Strelec), poleg tega še seveda konjukcija Neptuna z Ascendentom, torej tudi kvadrat Saturna in Ascendenta?

Ahh ja, pa še Saturnov povratek - in trenutna petmesečna retogradnost ata Saturna... :inocent: :xx!:

sleepwalking past hope

kaj dela natalen Neptun v škorpijonu v 1. bajti? Recimo v konjunkciji z ascendentom?

Ne znam ti ravno povedat za SCO, moj je v Strelcu. Konjukcija neptuna in ascendenta pomeni predvsem neke iluzije, ki si jih ustvarjaš sama, o sebi.. Neptun predstavlja vse zakrito, zasanjano, transcendentno in velikokrat daje neke lažne upe in pričakovanja..

Velikokrat sem slišala samo slabo o tem aspektu, ampak meni je kar prizanešeno. Verjetno zaradi kvadrata s Saturnom, ki me drži nazaj in ne spusti preveč s tal (ker je v Devici, ampak v 9Hiši :8): )

gimme five x:o)x

Ti bom dala "ten", da bo bolj za zihr x:Dx

Hej misti, daj povej kaj o kvadratu Neptuna (1H, Strelc) in Saturna (9H, Devička) z ozirom na Saturnov povratek, pliiiiiiiiz.

sleepwalking past hope

Hm... kaj pa tole. Imam neptuna na zadnji stopinji strelca, v konjunkciji z merkurjem (v strelcu) in venero (v kozorogu). Že kot otrok sem imela ful bujno domišljijo, pravljice so mi ble prava hrana za dušo. x:)x Kar se pa tiče konj. z venero, sploh če gledam za nazaj, sem imela vedno malo rožnata očala, sploh kar se ljubezni tiče, pa dokaj romantična duša drugače. x:Ix Odkar pa mi je pluton že drugič al kolkič povozil tega neptuna in je zdaj na tej natalni konjunkciji, pa dobivam čisto drugačne vibracije, veliko bolj postajam realistična, kot da bi se mi vse začelo odkrivati pred očmi. Zadeve se kristalizirajo.
Življenje je to, kar se zgodi, medtem ko načrtuješ druge stvari.

x:Ix Odkar pa mi je pluton že drugič al kolkič povozil tega neptuna in je zdaj na tej natalni konjunkciji, pa dobivam čisto drugačne vibracije, veliko bolj postajam realistična, kot da bi se mi vse začelo odkrivati pred očmi. Zadeve se kristalizirajo.

:palec: Točno, pluton bo razbil tisto neptunovsko meglo. Boš poročala, kako bo vplival na venero??

Guest Mineja
Ne ampak, tako recimo kaj dela natalen Neptun v škorpijonu v 1. bajti? Recimo v konjunkciji z ascendentom?

To, samo po sebi se ne sliši slabo. Neptun na asc. ni samo nerealističen pogled na svet. To je bl posledica tega da so zaznave bolj občutljive in se da izgubit v njih ko pa ne veš kje je začetek, kje konec.V škorpijonu, hm, bi znalo bit kako zanimivo pretiravanje v tej občutljivosti, zlo čustvene reakcije. Ne vem. Pa spet človeka baje vsi aspekti skupaj definirajo, tako da...

Aja, v eni knjigi je pisalo, da so neptun na asc. vohuni, mediji, itd. :inocent:

Temu nept. v škorpijonu pa tudi pluton zdaj pomaga, ko sta v sekstilu najbrz, če pa še ne , pa še bosta..

Aja, v eni knjigi je pisalo, da so neptun na asc. vohuni, mediji, itd. :inocent:

Temu nept. v škorpijonu pa tudi pluton zdaj pomaga, ko sta v sekstilu najbrz, če pa še ne , pa še bosta..

:palec: Se strinjam, ljudje z neptunom na ASC so odlični detektivi, nemogoče jim je kaj prikriti, skriti, najdejo tisto, kar ni vidno. Višji tipi so tudi odlični umetniki, nižji pa so precej naklonjeni pijači.

to pa tudi js potrdim...nemogoče mi je kaj prikrivati....enostavno vem....

za medija tudi...enostavno vem, kaj nasprotnik razmišlja, čusti..kaj se v komu dogaja.... :OoO:

There is

One Mind,

One Truth,

Jo, sam se mi zdi da take folke težko "spoznaš"... kaj pa vem,...bluzi, megla...ampk no sej, kjer maš svoj Neptun, tam so ti take fore..

vohuni pa mediji xsurprisex

:palec: Težko so prepoznavni ja, tudi starši svoje otroke s tako pozicijo neptuna, zelo težko "pogruntajo". x;)x

:palec: Težko so prepoznavni ja, tudi starši svoje otroke s tako pozicijo neptuna, zelo težko "pogruntajo". x;)x

Ja, meni je moja mami velikokrat "očitala", da sem bila zaprta kot školjka in da sem ji velikokrat, ko je bilo kaj narobe, rekla da naj kar sama pogrunta, kaj je narobe :)

*

Lunca, kaj misliš, kateri izmed planetov v kvadratu Saturna in Neptuna je "močnejši"?

sleepwalking past hope

Lunca, kaj misliš, kateri izmed planetov v kvadratu Saturna in Neptuna je "močnejši"?

Tole je odvisno kako ima kdo aspektirana planeta v karti in kdo od njiju je močnejši v karti. Načeloma je neptun precej nejasne, dela zbrke, vpliv je močnejši na ribe, na tiste, ki imajo luno v ribah, ASC v ribah, skratka ne deluje neptun na vse predstavnike enako močno. Prav tako je odvisno od samih neptunovih aspektov. Pri saturnu je pa tako, da pri nekaterih ljudeh, tistih, ki so precej odgovorne in resne osebe, njegov kvadrat nima kakšnega razdiralnega vpliva, pač pa kaže na omejitve, še več resnega dela, zato bi rekla, da je primerjava teh dveh v kvadratu pri vseh različna. Tu ni nekega točnega pravila.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...