Skoči na vsebino

Neptun

pokowc

Recommended Posts

• 3 weeks later...

xrolleyesx Zanima me, kakšne so izkušnje s tranziti neptuna na luno. Verjetno bo moji hčeri, ki je riba in je njen vladar močneje deloval na luno kot meni ovnu. Zanimivo je, da imava luno v vodnarju na podobnih stopinjah in naju zanima tranzit neptuna nanjo.

Hčerka ima natalno neptuna v 12 hiši, tranzitnega v drugi, jaz pa natalno v sedmi hiši, tranzitnega v 12 hiši.

Kako nas bo ta neptun zmešal?

Bila bi vesela izkušenj tistih, ki so tranzit čez luno že preživeli. Mogoče se pa sploh slabo spomnijo tistega obdobja?

Deli na socialnih omrežjih

x:Ix Če se spomnim Boris kako je bilo, ko mi je neptun tranzitiral premo 11 hiše? Natalno ga imamva v sedmi.

Meni se je poklapalo. Po ločitvi sem imela neka nerealna pričakovanja vsaj kar se tiče parnterstva. Dolga leta sem bila "prepričana", da se bo mož vrnil in da bo vse po starem. Res se je tako tudi obnašal. Vendar resnica je bila drugačna. Zdaj jo bolj jasno vidim, kot takrat.

Tudi drugi "prijatelji" so me hoteli kdaj pa kdaj potegnit za saba. Lahko tudi nakazuje na prijateje, ki radi pijejo in da ti povem, da sem imela res dve prijateljici, ki sem jih večkrat pobirala po tleh. Verjetno je bilo tudi nekaj zlaganih "prijateljskih" odnosov.

Nasvet: Če si riba in je neptun tvoj vladar boš mogoče glede dobre intuicije marsikoga spregledal. Želim ti , da čimmanj nosiš rožnata očala. :2src: :2src:

Levi imajo opozicijo z Neptunom kar jim povzroča preglavice v smislu konfuzije v partnerstvu.Nič jim ni jasno...radi ga idealizirajo

Seveda pa je,v nadaljevanju,vse odvisno od hiš.

LP.

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

x:Ix Če se spomnim Boris kako je bilo, ko mi je neptun tranzitiral premo 11 hiše? Natalno ga imamva v sedmi.

Meni se je poklapalo. Po ločitvi sem imela neka nerealna pričakovanja vsaj kar se tiče parnterstva. Dolga leta sem bila "prepričana", da se bo mož vrnil in da bo vse po starem. Res se je tako tudi obnašal. Vendar resnica je bila drugačna. Zdaj jo bolj jasno vidim, kot takrat.

Tudi drugi  "prijatelji" so me hoteli kdaj pa kdaj potegnit za saba. Lahko tudi nakazuje na prijateje, ki radi pijejo in da ti povem, da sem imela res dve prijateljici, ki sem jih večkrat pobirala po tleh. Verjetno je bilo tudi nekaj zlaganih "prijateljskih" odnosov.

Nasvet: Če si riba in je neptun tvoj vladar boš mogoče glede dobre intuicije marsikoga spregledal. Želim ti , da čimmanj nosiš rožnata očala. :2src:  :2src:

:palec:

Hvala za ta opis.

Lep pozdrav!

xrolleyesx Zanima me, kakšne so izkušnje s tranziti neptuna na luno. Verjetno bo moji hčeri, ki je riba in je njen vladar močneje deloval na luno kot meni ovnu. Zanimivo je, da imava luno v vodnarju na podobnih stopinjah in naju zanima tranzit neptuna nanjo.

Hčerka ima natalno neptuna v 12 hiši, tranzitnega v drugi, jaz pa natalno v sedmi hiši, tranzitnega v 12 hiši.

x:Ix Bern a lahko daš kakšen komentar na moje vprašanje o tranzitu neptuna preko natalne lune? x;)x

• 2 weeks later...

Neptun je vishja instanca od Sonca. Pravzaprav je Neptun vladar sonchevega sistema. Sonce bo hudich oziroma false ego, Neptun pa

Bindu, yinyang ali pa (ajnacakra) dveri onega svetu.

Ko se razvije (pri budhi) "krunska cakra" ... hmmm ... Neptun je

"krona", Kether.

Ni enostavno vedati v kjeri je hishi. Za to porabite nekaj izrachuna.

Da se še malo vmešam. Popolna konjunkcija neptun/sonce 1.hiša strelca

V bistvu ne idealiziram same sebe. Čeprav mi očitajo, da se res hočem pokazati v najlepši luči, s tem, da huderjevo hitro tole pokvarim. Ker ob prvi priliki butnem kakšno ostro, popolnoma neprimerno meni -kao pridni in prijazni osebi.

Je pa dejstvo, da se nenehno vprašujem o smislu. Bivanja, vsega. Nenehno kopljem po tem, se poglabljam, z lahkoto me odnese bilo kam. Zelo hitro podležem vplivom iz okolja, z neverjetno lahkoto menjavam razpoloženja. Zdaj v nebesih, čez pet minut v peklu.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

meni pa trenutno kar je......dolgčas mislim.....pa ne v službi......tako na splošno, po počutju :xx!: .....mi ni všeč :xx!: ..

sicer pa neptun v tretji hiši v škorpijonu (zraven sta še sonce in merkur - gužva)

......? :o|o:

x:)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

• 2 weeks later...
x:Ix  Zanima me, kako bo tranzitni neptun  vplival na natalnega merkurja na 12 leva? Oseba je rojena 19.8.1973 ob 16.15 Jesenice.

Najbolje prav gotovo ne.

Težava ni toliko v Neptunu kot v Merkurju. Neptun se pač vozi sem ter tja, dela zgago in muti situacijo. Lahko ga sovražimo, lahko ga sprejemamo. Če pa imamo primer, da je Merkur v natalu čisto brez aspektov, se reče, da je sam in da komaj čaka, da se ga bo kdo usmilil in mu dal pozornost. (Tole je bilo tako po domače.) Velja pravilo, da je bolje težaven aspekt kot nikakršen. Težava je torej v Merkurju, ki je strašno dojemljiv za vse, tudi za Neptuna, tudi za opozicijo.

Trenutno je NE v fantovi drugi hiši, kjer muti njegovo zavest o sebi. Predstavlja mu slike in ideale, nato pa ga razočara. V aspekt opozicije z Marsom je prišel 24.1., deloval pa je po malem že prej. Takrat se je zadeva po mojem začela.

Za kaj bi lahko šlo? Poglejmo še v natal. Fant ima SU in ME v 08, kar pomeni strahove in življenjske krize. Njegovo Sonce je v Levu, ampak čisto na koncu - neizrazito, diši že po Devici. ASC je na samem začetku Kozoroga (CP), torej zalo izrazito. Ampak zaviralno, Kompleksi, predsodki, ni prepričan vase. V 02 ima JU, kar bi lahko pomenila, da z denarjem že od malega ni imel težav (ali so se z denarjem odkupovali za ljubezen, za katero niso imeli časa?). Njegova Luna IN Mars sta na isti točki na dnu neba (IC) - torej bolj Rak in Kozorog kot Lev. Čudna, predvsem težavna mešanica. Preobčutljivo, morda celo eksplozivno, kaj pa vem.

Ko TAKEMU značaju NE dela zgago, potem ne ve, kdo je, kam gre in koliko je vreden. Najmanj, kar je lahko zraven, je izguba koncentracije, neresne ali neprave akcije. Njegov natalni NE je po mojem dovolj daleč od 12. hiše; če bi bil tam, potem bi bila šele kriza, možnost zatekanja v nerealnost, opojne stvari itd.. Težave bi znale biti trenutno tudi z denarjem - le kam je izginil?! Tako pa se zna izvleči brez tega.

Poskušajmo naprej. Če se stvari niso zaostrile 29.1. (doma, recimo), potem je kar v redu. Se pa je bati dni po 6.2.. Najprej odnosi z drugimi ("drugi me ne marajo", "drugi so krivi" in podobno). 9.2. se Luna pripelje na njegovega ME, NE je pa je še vedno tam, v opoziciji. Naj malo stisne zobe, pa bo.

Ampak "sovražnik" je še eden. Mars se trenutno pelje natančno na njegovo Luno in Marsa. Od 6./7.2. je tam. Ali bo doma oziroma v odnosih s starši počilo? Kadar imamo v astrologiji ponovljen položaj, je to navadno zelo izrazito. Bo imel občutek, da izgublja varnost in se mora zanjo boriti?

Okoli 19.2. bi moral čutiti zatišje po mojem, kasneje pa se NE še vrne, in sicer OKTOBRA skoraj natančno do opozicije z ME! Kot nalašč prav zanj! TAKRAT bo šele drenj, sedaj gre samo za najavo.

Koncem oktobra bo namreč Lunarna zanka na Marsu in Luni, Mars na Uranu v 09, Luna pa bo pridružena tranzitnemu Neptunu. Ali bo takrat hotel v službo? Ali pa jo menjati, če že ima? Bitka za status bo zelo odprta, to se mu bo zdelo rešitev njegovih problemov - čeprav to seveda ni res.

V dolgoročnem smislu mora rešiti problem oblastne matere, oče se mi ne zdi dosti boljši. (Razen če gre spet za enega od primerov, ko sta v horoskopu oče in mati postavljena v kontra hiši. O tem smo se že pogovarjali tule.)

Tudi solar kaže na "delo doma", medtem ko bi moralo biti po novem letu veliko, veliko bolje. Tedaj kaže, da bodo napetosti za njim.

Bomo videli.

Lep pozdrav!

• 2 months later...

Tranzitni sekstil nastopi, ko smo stari približno 28 let in včasih spodbudi zamisli, ki jih človek končno uresniči v času prvega Saturnovega povratka.

Tranzitni kvadrat nastopi približno ob istem času, kot napet Uranov polovični povratek in lahko poveča negotovost tega težavnega obdobja.

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Tranzitni sekstil nastopi, ko smo stari približno 28 let in včasih spodbudi zamisli, ki jih človek končno uresniči v času prvega Saturnovega povratka.

Tranzitni kvadrat nastopi približno ob istem času, kot napet Uranov polovični povratek in lahko poveča negotovost tega težavnega obdobja.

Ja , tocno tako je bilo to :eek:

in je se, ker obdobja prvega Saturnovega povratka se ni konec :sori: :xx!: :V:

samo, da nimam vec moci xrolleyesx

Eh ta pluton je nula od nule, v 20tih letih se mi še zdaj ni premaknil do ICja... hm štartal pa je vsred druge hiše.... jao, no mene zanima konjunkcija z jupiterjem, ko sem jih mel približno osem, in konj z ICjem... čez leto,tri... hm pismu se to vesolje počasi premika...., recimo jutri bodo zvezde skor enake..., razen kake lunce ;) sem pa ponosen na pluton k že pogumno koraka v tretjo hišo..., čeravno počasi...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Btw to je lunin forum... govori se po defoltu offtopic... ;) hehe, hm ampak, povej mi tvoje izkušnje s tem, k kmalu za tem, ko boš ti se ga lepo rešu z ICja... ga dobim jaz na IC... za pol življenja....

(sem si rekel da morem prav popravit tisti lunin net, me eye in the sky, takoj opazi....... pismu kaksen CIA in MI5, mene tle nadzira L.I.A. ... hehe ) se vljudno opravičujem k sem gor napisal lunin net, ker tam je vse on topic....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Btw to je lunin net... govori se po defoltu offtopic...

Tole pa ze ne bo drzalo. :xx!:

Pac pa na Forumu pa res veckrat.

Kaj tezite? Jaz sem imela pluton na asc (ki je njegov vladar) desetletje! Pa lahko ga v vsem lajfu nimas, ker je tako pocasen...

Neptuna pa skorajda ne opazim, ker je tako dobro aspektiran, da ga vedno kje kaj 'ven vlece', tudi ce je v slabem aspektu.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Bom mogu gledat tranzit merkurja pa venere dokler jih mam še dvajst, pr tridesetih, dam zraven še mars pa jupiter, pol par štirdesetih butnem zraven saturn, pol pa počasi če sploh kdaj še ostale zadevšne...., pa najbrž bojo še kaj odkrili.... kar se sploh ne muva....

xrolleyesx Kar nekaj jih poznam, ki jim tranzitni neptun oponira na natano sonce in zelo "jamrajo", da imajo vse sfuzlano v svojem življenju. Neptun je počasen, zato se kar nekaj časa vleče tak tranzit.

A ga ima še kdo tako aspektiranega? Naj napiše svoje filinge. x;)x

Hm "moja" (nič več moja) Vodnarka ma konj, s tranzitnim neptunom, vedno bolj počasi..., zdaj z luno, čez par let z soncem, čez par let z vso mogočo zadevo (pet planetv ma v vodnarju,) merkur venero jupiter... od 15 do 27 stopinj..... a je to take vrste zadeva al sam hudimano vodni aspekt luna neptun?

Elnino-jaz pa sem imela pluton na asc in soncu in neptunu....pa preživela...torej...hmm. Alkoholik že nauš ratal x:Dx

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...