Skoči na vsebino

Neptun

pokowc

Recommended Posts

Neptun je vishja instanca od Sonca. Pravzaprav je Neptun vladar sonchevega sistema. Sonce bo hudich oziroma false ego, Neptun pa

Bindu, yinyang ali pa (ajnacakra) dveri onega svetu.

Ko se razvije (pri budhi) "krunska cakra" ... hmmm ... Neptun je

"krona", Kether.

Ni enostavno vedati v kjeri je hishi. Za to porabite nekaj izrachuna.

Viš anantha - pri meni je tako. Sonce in neptun sta v popolni konjunciji na 0. 32 oz. 0,36 stopinj strelca v1.hiši

Asc v škorpijonu na 29.stopinje.

Torej sem angel in hudič hkrati x:Dx (saj sem vedela, da so me nekoč že kurili x:Dx )

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

xrolleyesx Nataly preživela, preživela, vendar spremembe pa so bile verjetno precejšnje. No pluton ti je plesal po ASC že kar pred nekaj leti, pred kakšnimi štirimi pa po soncu in neptunu. Vse to se je dogajalo v prvi hiši, zato je prišlo do transformacije pri tebi sami?? :palec:

Zanima me, ali ti pluton po ASC ni delal večjih težav??

Ma tale :vragec: z vilami v rokah... :xx!:

Meni s tretje hiše s kvadratom ASC šlata in ga bo bolj ali manj intenzivno še kako leto. :eek: :xx!: :xx!:

Drega mi na odnose z brati in sestrami.... kompas u malori čist. :O:

Ah.... bo že.... x8Dx

Meni Neptun v dobrih aspektih prinaša ljudi s katerimi vzpostavim prijateljski odnos.

Ko je Neptun iz vodnarjev in 9. hiše tvoril tirgon na Venero, sem dobila novo prijateljico (Neptun vlada natalni 11. hiši). Sedaj dela trigon na Marsa, sem spoznala moškega s katerim sem vzpostavila iskren prijateljski odnos.

Resnično me je vrgel iz tira, ko je tvoril kvadrat z Merkurjem.

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Meni Neptun v dobrih aspektih prinaša ljudi s katerimi vzpostavim prijateljski odnos.

No nekaj upanja je ob tem pustil tudi meni. :palec:

Hkrati mi tvori tudi sekstil na natalno sonce iz 5. hiše. Bomo videli, kako bo dogajalo.... Če bomo sploh prav videli, hehehe

Ko je Neptun iz vodnarjev in 9. hiše tvoril tirgon na Venero, sem dobila novo prijateljico (Neptun vlada natalni 11. hiši). Sedaj dela trigon na Marsa, sem spoznala moškega s katerim sem vzpostavila iskren prijateljski odnos.

Resnično me je vrgel iz tira, ko je tvoril kvadrat z Merkurjem. 

Vse dobro,

Mihela.

:palec: Super Mihela, me veseli, da ti prinaša dobre stvari x:)x , kadar pa je v slabem aspektu z merkurjem mal zamegli razum. Imam znanca, ki je šel v razno razne posle pod opozicijo neptuna na merkurja in vse je žal razpadlo. :xx!:

... Resnično me je vrgel iz tira, ko je tvoril kvadrat z Merkurjem.  ...

Strinjam se - tole je eden najbolj 'zoprnih' aspektov (tako z merkurjem kot z neptunom) in strinjam se (mislim da je bil Dupor, ki je to postavil tako), da so veckrat osebe, ki imajo v natalu ta aspekt, res mutichi oz. se kaj zakomplicira, ko pride do denarja.

Ce smem vprasat, Mihela - v kaksnem smislu? Te 'je vrgel iz tira' - mislis zblojeno komunikacijo in podobno ali razocaranja v prijateljstvih, raznih sodelovanjih in podobno?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

To je lahko ze to, kar si omenil (tistole je bilo poleg neptunovega kvadrata se malo plutonove pomoci), pa nesorazmerno razdeljena energija, recimo teznja po ustvarjanju, a ne dovolj obstanka zanj...

Sicer pa ful aktivirana intuicija, sploh prebujeni vsi cuti, a nekako zatikajoca akcija in predvsem zmedena...

Ker to dogaja v 4. hisi, lahko pomeni kaksne spremembe doma, pijanke, pretirano zuriranje ali emocionalni stosi pretirani...

Tudi 'bezanje' od doma, na nek nacin, najbrz... in podobno..

Morda pomeni nekompatibilnost razvoja dela tvoje osebnosti z domom, domacimi zadevami, druzino...

Pazi pa, da ne bo pomenilo prevec obljubljenih (sprejetih) - a ne narejenih - poslov, projektov.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

a maš tud ti to tako imenovano zoprno zadevco... hehe jaz verjetno s temle v tretji hiški bolj sanjam o denarju kot da služim...tole sem pa kr na pamet usekala... x:Dx

pa da vidim problem tam kjer ga ni....no toel s moram pa še malo poglobit x;)x

xrolleyesx Kar nekaj jih poznam, ki jim tranzitni neptun oponira na natano sonce in zelo "jamrajo", da imajo vse sfuzlano v svojem življenju. Neptun je počasen, zato se kar nekaj časa vleče tak tranzit.

A ga ima še kdo tako aspektiranega? Naj napiše svoje filinge. x;)x

Ja meni tudi zdajle uletava v opozicijo s Soncem. Sfuzlano ja, vsekakor, tudi ob pomoči nekaterih drugih fenomenalnih tranzitov... (sem že jamrala, da se ne ponavljam)

Samega Neptuna sem itak navajena, ker ga imam v natalu v kvadratu z Merkurjem in Soncem, torej sem najbrž sfuzlana po defoltu... Ampak se mi zdi, da me vleče ven trigon Saturna na Sonce in Merkur, tako da se mi celotna situacija niti ne zdi tako slaba. To je tako, kot bi v trdnem čolničku plul po razburkanem morju. :inocent: Zabavno. Včasih sicer prevlada eno, drugič drugo. xrolleyesx x:o)x Neptun mi da (zamegljeno) prostranstvo, pa malce intuicije mogoče, Saturn pa strukturo... Upam. x^x

Ma ja, Amis in Selene, je tudi konfuzen um tole lahko (merkur konj. neptun), samo je pa blazotna intuicija, domisljija, wow aspekt za ustvarjalce, recimo v oglasevanju - po mojem majka (*sploh recimo s kako Luno na MC ali v pomembnem aspektu z njima).

Dober, wanted aspekt tudi za duhovne zadeve, ezoteriko... Takoj dobis uvid v situacijo - zelo ribji aspekt. Deluje skoraj podobno kot bi merkur bil v ribah... no, ne se obesit na tole, da zdaj to pomeni to, ne sklepajmo prehitro in prepovrsno - a pravim, v enih niansah... Pa smisel za glasbo, pa... a naj vaju samo hvalim al kaj?

Kar veseli bodita lepo raje... :palec: x:Xx x;)x

Ja, seveda - tudi na cash deluje lahko tole, odvisno je seveda v kateri hisi, ce je v 2. v konj. je drugace, kot ce je v drugi in tvori kvadrat.

Picasso

No fino, še kaj dobrega zase preberem x;)x , jst mam tudi konjukcijo merkurja in neptuna, v šesti hiši, v škorpijonu. Domišljija, ustvarjalnost... vse to rabim pri svojem delu, vsak dan - se pravi 6 hiša je na mestu, ane? Če je pa še kaj ribjega vpliva zraven, pa nič hudega, mi ribe manjka v mojem horoskopu x:)x
strelka

...ker ga imam v natalu v kvadratu z Merkurjem in Soncem, torej sem najbrž sfuzlana po defoltu... Ampak se mi zdi, da me vleče ven trigon Saturna na Sonce in Merkur...

Vanda, sploh nisem opazila tvojega posta!! :eek:

Bodi HVALEZNA za Saturnov trigon, ki ti resuje kvadrat!!! Vis, kako je vse povezano, ni sans zgolj reci - Merkur imam v Raku. In to je to.

NIKOLI ne smemo NICESAR gledati... obravnavati loceno od drugega, od vsega.

To je priblizno tako, kot je v prometu najpomembnejse predvidevanje.

Tu je pa 'sposobnost gledanja charta kot celote, s tem da v drugem lejerju izvzames en aspekt' - ki ga tako nekako zviska obravnavas hkratno z vsemi... - a ga vedno gledas v kontekstu s celotno sliko.

Primer:

Ce imamo samo vijolicno barvo. Kaj pa zdaj? Je pre- whatever... recimo dark..... globoka... celo tezhka za nekatere... a z zivo rumeno? x^x x8Dx

Torej - ce ima pulover med 6 crtami eno linijo vijolicne, ga ne bomo obravnavali kot vijolicnega (*ceprav je res, da lahko deluje vijolicno... zaradi rdece in modre v crtasti kombinaciji).

Tako nekako je tudi tu...

Maherji mi bodo morda zamerili 'kmetavzarske' primerjave, ampak saj pravim - vse za prepricljivost, se vec za razumljenost. :palec: :palec: x:Xx x;)x

Picasso

Elnino-jaz pa sem imela pluton na asc in soncu in neptunu....pa preživela...torej...hmm. Alkoholik že nauš ratal x:Dx

Haha no saj nimam jaz tizga tisto ma moja trenutno prijateljica..., ful nežno bitje...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

pravim, v enih niansah... Pa smisel za glasbo, pa... a naj vaju samo hvalim al kaj?

Kar veseli bodita lepo raje...  :palec:  x:Xx  x;)x

Ja, seveda - tudi na cash deluje lahko tole, odvisno je seveda v kateri hisi, ce je v 2. v konj. je drugace, kot ce je v drugi in tvori kvadrat.

x:Dx .........ja, malo naju pa lahko hvališ...........mal cartanja paše............ x:Ix x^x :2src:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

povedala, da je merkur kvadrat neptun 100% težek aspekt ...

Evo, sva že dve, jupi! :vragec: x;)x x:Dx In moj je eksakten, lepo prosim. Da se to upošteva in ceni! x8Dx

Ma, zezam se. :vragec:

Veš kaj, mačona, ne sekiraj se, vsaj ni dolgčas. x:o)x

Sem pa brala v eni knjigi (Howard Sasportas, v redu branje), da si lahko kakšne za*ebane kvadrate interpretiraš kot recimo trigone. In se trudiš iz njih povleči najboljše...

Ergo, bolje Neptun kot nobeden! x:Dx x:Dx

neptun je jeba............  men trenutno skače blizu marsa v 4. hiši, kaj to pomen??

sokrat

Hi hi x:Dx , to pomeni približno sledeče:

da boš:

- doma

- ob meditativni glasbi

- na tleh

- divje in strastno

- seksal x:Xx

- v rdečih nogavicah

Med tem, ko bo bodisi:

- gosta ploha udarjala po šipi

- ali pa bo sosed vrtal luknje v steno.

Nekaj takega... Neptun je res jeba... x:Dx x:o)x x:o)x x:Dx

kaj povzroča konjunkcija med neptunom in merkurjem?

Odvisno, kateri je kateri.

Konjunkcija teh dveh v rojstni karti prinaša cel tovornjak težav, malo po malo. Nič strašnega, ampak stalno kaki blefi, nejasnosti v izražanju, izgubljeni dokumenti ali manjkajoči podpisi, male in večje laži, poskusi prevare (verbalno), še kaj s prometom v zvezi itd. Če so na to konjunkcijo vezani dobri aspekti, gre lahko tudi za umetniški navdih pa še marsikaj dobrega.

Konjunkcija tranzitnega Neptuna čez natalni Merkur bi lahko prinesla nejasnosti na tista področja, ki jih pokriva Merkur (odvisno od karte oziroma Merkurjevega položaja v njej). Ta tranzit je počasen, tako da gre kar za obdobje.

Konjunkcija tranzitnega Merkurja z Neptunom je kratkotrajnejša in jo lahko smatramo kot nekakšno stikalo, se pravi da Merkur prinese gibanje, dogajanje, spremembo vsemu tistemu, kar v natalu pomeni Neptun (spet odvisno od karte oziroma Neptunovega položaja v njej).

Zdaj pa v študij.

Neptun celo v trigonu z Merkurjem lahko prinaša prevarante, vendar ima človek Božjo pomoč ( Neptuna), da se prevara nikoli ne odkrije.

Seveda pa lahko človek to izkoristi bolj konstruktivno, na primer za umetniško izražanje, povezovanje svojega uma s presežnim.

Razmišljanje, govorenje, pisanje o umetnosti in duhovnosti...

Marsa si me na prejšni strani spraševala, kako me je Neptun v kvadratu z Merkurjem vrgel iz tira, ha. Nič konkretnega se ni zgodilo, le zmeda in napake. Predvsem je trpela razsodnost. Stvari sem si napak razlagala.

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Vanda - :palec: x:Dx x8Dx

Bern - :palec: (*malo dopolnil)

Mihela - seveda, absolutno se strinjam (trigon) - saj je logicno v bistvu, ne, in to kar pravis - se ne odkrije, valjda, ker je vse zelo smooth, vse je vedno na njegovi strani. ;)

Imam pa sama tale aspekt tudi. ;)

Lahko bi bila velik prevarant.

Pri meni Netpun ful dobro deluje, trigoni so mi v bistvu res prinesli darove - k sreci sem jih kar nekaj izkoristila (k sreci imam se druge aspekte)... ;)

Najbolj sem skoraj hvalezna ravno trigonu z merkurjem (pa se z luno, ker me super puca, imam izjemno dobro ciscenje - poleg tega je venera iz 6. v trigonu z vladarjem asc), in pa marsom (ki je v eksaktnem trigonu z neptunom) - to mi da zelo dober drive v lajfu, pa fino tece energija pri projektih, ko jih enkrat zacnem.

Thanx za onole, Mihela - saj se mi je kar zdelo, da najbrz pac kaj takega. :)

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...