Amis 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 uf, težke besede ...velik prevarant ........pa sem mal analizirala za nazaj.........zelo uspešno uporabljala poker face pri igranju šnopsa, pokra in taroka ......zelo uspešno. al pa v kakšnih kriznih situacijah na kakem sestanku . blagodejno tole. blefirala drugim.........šit, upam, da ne.........običajno še preveč iskreno povem, kaj mislim, čutim in kaj se mi digaja...vsaj tako pravijo.sicer pa uporabljam tale aspekt v praksi za risanje in slikanje na vse mogoče materiale in raje naredim kakšno razstavo, kot da bi možnosti, ki jih ponuja, metala stran. je pa res, da nisem še preverila v kakšnem aspektu je neptunček z drugimi planeti......pa še bom. intuicija in zaznavanje na ravni neverbalne komunikacije.....ja, definitivno :xx!: ........ni vedno prijetno, sam se je treba naučit živet s tem, ni kaj težave? ja, akj čmo, temu tako nihče ne uide..........so sestavni del življenja........če le upam, jih vzamem kot izzive.pa da ne bom izpadla taka strašna frajerka....mi ne uspe vedno, al pa vsaj ne vedno takoj bern, vanda, marsa..........thx....... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Potem moram obvezno prinesti na naslednji party tarok, bomo malo igrali, a prav?! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Tudi karta Agathe Cristi je na prvo oko podobna karti kriminalnca, morilca, vendar je ona neptunovo energijo super izkoristila in se zlila z njo v kjigah. Sicer ne bi mogla tako fajn opisat kakšnega umora, a ne?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Dober primer si dala Lunca Agatha Christie - kako pa zna ta opisovati ljudi, poteze, znacaje, peljati zgodbo... A si videla oz. a je kdo videl Rasputinov chart? x!x Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Da se pofočkam še v eno astro temo sem lastnica natalnega kvadrata Neptuna s konjunkcijo Merkurja in Saturna Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Dober primer si dala Lunca Agatha Christie - kako pa zna ta opisovati ljudi, poteze, znacaje, peljati zgodbo... A si videla oz. a je kdo videl Rasputinov chart? x!x Ja sem ga videla, mislim, da ga moram poiskat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Potem moram obvezno prinesti na naslednji party tarok, bomo malo igrali, a prav?! ja, seveda, ni blema coccinelle...........kaj naj rečem, dobrodošla v klubu...kriminalcev Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Aha, Coccinelle, seveda, Saturn! Jaz pa debelo gledam, tega aspekta ti ne bi nikoli pripisala (*sem se ze srecala s Coccinelle, poleg tega pa sva imeli tudi ze par 'opravkov'*), tako da nikakor ni dejavno kaksno mutenje pri tebi, ali tezave s cashem in podobno, nejasnosti razne, tako me je potem 'pomiril' Saturn zraven. To seveda zelo spremeni oz. vpliva na ta aspekt. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Dober primer si dala Lunca Agatha Christie - kako pa zna ta opisovati ljudi, poteze, znacaje, peljati zgodbo... A si videla oz. a je kdo videl Rasputinov chart? x!x Ja sem ga videla, mislim, da ga moram poiskat. Ima ful v Ovnu, Pluton na Soncu v Biku, se mi zdi, v (ogromni) 12. hisi, neptun v steliju z vsemi zivimi - prav tako v 12. - ki je cez vec znakov, 3 ali celo 4.Hud chart, rojen v Sibiriji, zato so tako odstekane hise...Dober chart, jaz sem ga takoj poskenirala. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Marsa, če ga ne najdem, bi blo fajn, če bi ga dala gor. Spomnim se, da je bil zelo zanimiv in tale nabutana njegova 12 hiša ga super opiše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 dobrodošla v klubu...kriminalcev No, saj, poleg tega kvadrata tvori še trigon s soncem in jupitrom. A potem prav razumem, da Saturn malo umiri sceno in doda eno resnost? Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Marsa, če ga ne najdem, bi blo fajn, če bi ga dala gor. Spomnim se, da je bil zelo zanimiv in tale nabutana njegova 12 hiša ga super opiše. Uh, Lunca, kaj pa vem, kje sem to videla... Bom malo pogledala, ce najdem, pa se skenerja nimam... :|||Morda pa je ze kje na netu, saj obstajajo baze chartov slavnih ljudi, saj vem da je Poki ali kdo to nanizal nekoc nekje... ?Hmm...Ampak bom malo pogledala (ma ko nimam nicesar vec doma!! ... vse posodila nekam, nikoli vec videla, gerkmana, vse zive knjige... :xx!. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Aha, Coccinelle, seveda, Saturn! Jaz pa debelo gledam, tega aspekta ti ne bi nikoli pripisala (*sem se ze srecala s Coccinelle, poleg tega pa sva imeli tudi ze par 'opravkov'*), tako da nikakor ni dejavno kaksno mutenje pri tebi, ali tezave s cashem in podobno, nejasnosti razne, tako me je potem 'pomiril' Saturn zraven. To seveda zelo spremeni oz. vpliva na ta aspekt.Res je, sama se 'mutenju' izogibam, kolikor se da, res pa je, da sem imela nekajkrat opravka z ljudmi, ki pa so živeli od tega. (Neptun v 11.?) Na srečo sem se jih uspela pravočasno otresti (največkrat zgolj z... hm... materialno izgubo) Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 (kako si se jih super uspela otresti).. Ja, dobro si steknila (sploh se mi zdi, si kar prodrla v tole v zadnjem casu se bolj) - to je res to. Predvsem, poleg -omenjenih- aspektov, ki jih tvori. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Ko neptun pride v 5 hišo, ki je v ribah, kjer je sonce ter jupiter. Kaj lah človek pričakuje, s tem, da tam že teži uran?? sokrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 kaj povzroča konjunkcija med neptunom in merkurjem? Odvisno, kateri je kateri. Konjunkcija teh dveh v rojstni karti prinaša cel tovornjak težav, malo po malo. Nič strašnega, ampak stalno kaki blefi, nejasnosti v izražanju, izgubljeni dokumenti ali manjkajoči podpisi, male in večje laži, poskusi prevare (verbalno), še kaj s prometom v zvezi itd. Če so na to konjunkcijo vezani dobri aspekti, gre lahko tudi za umetniški navdih pa še marsikaj dobrega. Bern..... Prav nic se ne vidim v teh lazeh, blefih, verbalnih prevarah, pa nejasnemu izrazanju :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 priznam... jaz pa mickeno... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Neptun celo v trigonu z Merkurjem lahko prinaša prevarante, vendar ima človek Božjo pomoč ( Neptuna), da se prevara nikoli ne odkrije.Seveda pa lahko človek to izkoristi bolj konstruktivno, na primer za umetniško izražanje, povezovanje svojega uma s presežnim. Razmišljanje, govorenje, pisanje o umetnosti in duhovnosti... Marsa si me na prejšni strani spraševala, kako me je Neptun v kvadratu z Merkurjem vrgel iz tira, ha. Nič konkretnega se ni zgodilo, le zmeda in napake. Predvsem je trpela razsodnost. Stvari sem si napak razlagala. Vse dobro, Mihela.jaz pa se zdaj ne vem kaj pome SEXTIL (ceprav mi je ze bern NEKJE napisal? Mercury Sextile Neptune 5°47Jupiter Sextile Neptune 5°58Uranus Sextile Neptune 4°32 Mars Conjunction Neptune 1°16 - to pomen da lahk v akciji zabluzim al kaj? -----------heh, najdu: http://ddjag.free.fr/bastasp.html The "aspects" between planets (in fact specific angles between the earth at center and the zodiacal points) clarify the kind of relations that planets have between them or with privileged points of the zodiac. Some relations are "harmonious", they facilitate the expression of associated planets while enriching the way to be of each of her with the qualities of the other. Other are "dynamic", negative or rather "dissonant". In this case, the expression of planet qualities will require courage and time to be expressed, they will be inhibited, and on contrary the defects will be revealed . The "major" said traditional aspects them most used in astrology, it is a question of : The Conjunction (angle 0 degree), the two planets are situated on the same zodiac point (or near) with an admissible gap called "orb" aspect. Usually the admitted orb forms an angle of 8 to 10 degrees for the quick planets (Mercury, Venus, March), and least for the slow planets (Jupiter, Uranus, Neptune, Pluto), the two "luminars" of zodiac (the Moon, the Sun) benefit from special conditions according to their importance, orb can approach 15 degrees. The Conjunction between planets can be harmonious or dissonant, that depends on proper expressions to each. That depends also on the fact that the planets are situated in the same signs or in different signs. For example a Jupiter conjunction in 28° Virgin and Venus in 0° Libras will be probably dynamic, with Jupiter in 1° Libra it will be more harmonic. Sextil (angle 60 degrees) favors the exchange of energy between two planets, the placement in practices of their qualities, this practical aspect prevails on the intellectual or cerebral being. The sextil lack can be clumsiness source in the expression or in the being of the subject. A Sextil can be dissonant if it links up two planets separated by two signs to the place of only one for example Venus in 29° Aries and Jupiter in 0° Cancer associates the Fire of Aries and the water of the Cancer, that will boil ! SEXTIL-u (kOt 60 stopinj), je najljubse dejanje izmenjava energij med dvema planetoma, pozicioniranje v prakticiranju njunih kvalitet, ki so prakticne narave in se nagibajo k intelektualni ali mozganski (umski) osnovi.Pomanjkanje sextilov lahko privede k okornosti ali netaktnosti vira v izrazanju ALI pa v biti podvrzenost ter izpostavljenost in podjarmljenost.Sextil je lahko neubran ce sta njegovi povezavi na 2 planeta razdruzeni v 2 astroloska znaka v 1 znak (npr. venera in 29° oven in jupiter v 0° rak, ki zdruzijeta ogenj ovna in vodo raka, kar pomeni da bo 'vrelo')! - upam, da sem vsaj 50% prou prevedu The Square (angle 90 degrees), marks a dissonance, it will be necessary to fight against itself to integer the real qualities of each planet and according to that they are or not in a sign that is for them propitious, that will be more or less easy. The square lack may produce a less pugnacious individual, lowering the arms to the least vexation. A square can be attenuated when the associated planets are separated by three complete signs. For example March in 29° Aries and Jupiter in 1° Leo associate the Fire devouring and the Fire reheating, it is possible (but not sure) that the mastery of the square by the subject is facilitated. Trigone (angle 120 degrees), is the picture of the ease, there can be danger carelessness, the qualities risk of not be well integrated by lacks energy (one learns sometimes in the happiness, one constructs only in the suffering). The trigone misses can inhibit the expression of the native one, or to be to the origin of doubts on the life way to go in some circumstances. A trigone associating for example the end of Aquarius (air sign) and the beginning of the Cancer (water sign) can be decreased, some astrologers simply omit in this case the aspect of analyzes. The Opposition (angle 180 degrees), marks the antagonism of the two points, they prevent themselves mutually to express itself, it will not be hardly easy to put emphasis on their qualities except if the one of them is located in a place where it is comfortable (residence or intense excitement). The opposition lack will put a someone "weak" in the psychological structures of the subject, it maybe will lack force. Opposition can be attenuated or mastered if in place of associating two antinomic signs (for example Leo and Aquarius) it associates two complementary signs (for example in 0° Leo and in 29° Capricorn). That can nevertheless to the opposite aggravate the passions, some does all depends on the "quality" planets. It exists a lot of others called "minors" aspects of which utility sometimes is protested, but of which the meaning seems, all at least in some cases, be efficient. The most useful one seems to be the Quincunxe (angle 150°) that favors the social side of the points secured by this aspect (if the dynamic side always present is overcome), in most of cases, it is necessary to sacrify something to progress through this aspect. Some does look to minors aspects when there is not visible major aspect in the theme. Thus, if there are not any square in horoscope, one looks for the half-squares (45 degrees) and the sesqui-square (135 degrees). But they are far from having the major aspect power. Others remarkable angles were studied, especially in karmic astrology, they take place when the representative, lunar knots of Karma and Dharma of the subject are in aspect with the governors of occupied signs Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 15. april 2004 Prijavi Deli 15. april 2004 Tudi karta Agathe Cristi je na prvo oko podobna karti kriminalnca, morilca, vendar je ona neptunovo energijo super izkoristila in se zlila z njo v kjigah. Sicer ne bi mogla tako fajn opisat kakšnega umora, a ne?? Bravo, punca Lunca! Podoben primer je dal en predavatelj enkrat nekje - kirurg, mesar in klavec imajo v svojih natalnih kartah definitivno kar nekaj stičnih točk. B. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 15. april 2004 Prijavi Deli 15. april 2004 ...SEXTIL-u (kOt 60 stopinj), je najljubse dejanje izmenjava energij med dvema planetoma, pozicioniranje v prakticiranju njunih kvalitet, ki so prakticne narave in se nagibajo k intelektualni ali mozganski (umski) osnovi.Pomanjkanje sextilov lahko privede k okornosti ali netaktnosti vira v izrazanju ALI pa v biti podvrzenost ter izpostavljenost in podjarmljenost.Sextil je lahko neubran ce sta njegovi povezavi na 2 planeta razdruzeni v 2 astroloska znaka v 1 znak (npr. venera in 29° oven in jupiter v 0° rak, ki zdruzijeta ogenj ovna in vodo raka, kar pomeni da bo 'vrelo')! - upam, da sem vsaj 50% prou prevedu... Čisto prav, ne skrbi. Sekstil (kot med planetoma cca 60°) je AKTIVEN ugoden aspekt, ki prinaša akcijo, za razliko od trigona, ki je bolj pasiven ugoden aspekt in pri katerem se je bati, da kljub dobrim možnostim potencialov tega aspekta ne bomo (ne bomo znali) izkoristili. Kar se tega tiče, je trigon lepši, saj gre z njim lepše, koristnejši pa je prav gotovo sekstil. Pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 15. april 2004 Prijavi Deli 15. april 2004 Bravo, punca Lunca! Podoben primer je dal en predavatelj enkrat nekje - kirurg, mesar in klavec imajo v svojih natalnih kartah definitivno kar nekaj stičnih točk. B. Ja imam karto mesarja in kirurga in lahko bi jih čisto zamenjal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 18. april 2004 Prijavi Deli 18. april 2004 Nataly preživela, preživela, vendar spremembe pa so bile verjetno precejšnje. No pluton ti je plesal po ASC že kar pred nekaj leti, pred kakšnimi štirimi pa po soncu in neptunu. Vse to se je dogajalo v prvi hiši, zato je prišlo do transformacije pri tebi sami?? Zanima me, ali ti pluton po ASC ni delal večjih težav??Lunca sori, ker sem komaj zdaj opazila tvoj komentar. Ja seveda. Zanimivo obdobje je za mano. Takrat sem zapopadla "duhovnost" da se tako hecno izrazim. Dovolila in upala si pisati in tudi odposlati spisane zadeve. In potem me je nosilo samo še navzgor....navzgor....do nenadnega padca - hitrega in blazno učinkovitega - tako lahko naredi samo pluton - smrtjo. Ker rada spotenciram stvari - sem poskusila s samomorom in tako in tako. To je bilo sicer že na odhodu plutona z neptuna ampak tistole je bila pika na i. Če strnem vse skupaj - moj pogled na življenje samo se je spremenil. Postala sem mnogo bolj ozaveščena in dojemljiva. V glavnem - posledice so se izkazale za pozitivne, čeprav v tistem hipu mogoče ni izgledalo tako. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 18. april 2004 Prijavi Deli 18. april 2004 Nataly preživela, preživela, vendar spremembe pa so bile verjetno precejšnje. No pluton ti je plesal po ASC že kar pred nekaj leti, pred kakšnimi štirimi pa po soncu in neptunu. Vse to se je dogajalo v prvi hiši, zato je prišlo do transformacije pri tebi sami?? Zanima me, ali ti pluton po ASC ni delal večjih težav??Lunca sori, ker sem komaj zdaj opazila tvoj komentar. Ja seveda. Zanimivo obdobje je za mano. Takrat sem zapopadla "duhovnost" da se tako hecno izrazim. Dovolila in upala si pisati in tudi odposlati spisane zadeve. In potem me je nosilo samo še navzgor....navzgor....do nenadnega padca - hitrega in blazno učinkovitega - tako lahko naredi samo pluton - smrtjo. Ker rada spotenciram stvari - sem poskusila s samomorom in tako in tako. To je bilo sicer že na odhodu plutona z neptuna ampak tistole je bila pika na i. Če strnem vse skupaj - moj pogled na življenje samo se je spremenil. Postala sem mnogo bolj ozaveščena in dojemljiva. V glavnem - posledice so se izkazale za pozitivne, čeprav v tistem hipu mogoče ni izgledalo tako. Bravo Nataljy, zdaj si verjetno veliko močnejša kot prej, pluton je opravil svojo nalogo. Hvala bogu, da se nikoli ne povrne več v tak položaj in pot bo zdaj s tako ozavesčenostjo veliko lažja zate, me veseli. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 18. april 2004 Prijavi Deli 18. april 2004 Jz mam Neptuna v 2. hiši. Če me spomin ne vara, je to hiša financ, torej bi lahko to povezala s tem, da bom služila denar s pomočjo domišljije, spletk, da me bo kdo prinesel okoli ali pa bom jaz koga??To mi ni preveč všeč. :xx!: Ampak je pa po drugi strani vladar II. hiše strelec, ki ja nekako razširja, torej obstaja mogoče kaka možnost, da ne bom doživljala revščine? Mogoče dosti zaslužkov, dosti zapravljanja? Ja, pa da sploh ne omenjam kvadrata med soncem in neptunom. A to pomeni, da sem zblojena? Zadnjič sem na bankomatu dvignila 5000, pa sem jih POZABLA VZET, vzela sem samo kartico in se za denarjem lepo obrisala pod nosom. Ampak to je samo ENA izmed neverjetnih stvari, ki se mi dogajajo. In zmeraj sem JAZ tista, ki si naredim škodo. Naravnost čutim, da me nekaj ovira. x!x Sicer imam še Jupitra, Saturna in Plutona v Neptunovi hiši. Vem, da je Neptun kriv za moje zblode. Ali je mogoče kriv čudaški Uran v 1. hiši?? :o|o: Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 18. april 2004 Prijavi Deli 18. april 2004 hih - pozabila si vzeti keš Faca. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.