Vojko 30. december 2004 Prijavi Deli 30. december 2004 Pomoč lahko nudi vsak od nas: - hitro in enostavno - toliko kolikor hoče in zmore Pripravil sem spletno stran kjer so zbrani nekateri naslovi in načini dajanja pomoči. Tsunami Vse tiste, ki so mi bili kdaj hvaležni za napotek ali nasvet prosim, da to hvaležnost izrazijo s pomočjo - pomoči potrebnim v Aziji. Morda le z SMSom na 1919 in sporočilom CUNAMINa ta način lahko prispevate 230 SIT. (Velja le za lastnike MOBItel računov) Hvala, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 30. december 2004 Prijavi Deli 30. december 2004 Vojko, to sem tudi jaz storil, kljub temu sem se po tem mal pozanimal in zvedel, da od tega si mobitel trže procente, glede nato da Italijani imajo podobno varianto s tem, da oni ne jemljejo niti enega eura ( brez provizije ) !! Če že želite donirat...raje to naredite, tako da nakažete na račun rdečega križa, kljub temu niti oni niso kaj preveč pošteni...(v tem primeru pa najbolj pošteni, bolj kot Unicef in ostali) !! lp. Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 30. december 2004 Prijavi Deli 30. december 2004 Pozdrav, Priznajte, da ob gledanju prizorov iz JV Azije stisne prav vsakega izmed nas. Ko slišiš zgodbe preživelih, rečeš: res kruto, ko pa zveš, da je mrtvih tudi večina tistih, ki si jih osebno poznal, potem pa se krutost še stopnjuje. Da o zgodbah ne govorim... Tale kriza se je dotaknila tudi mene osebno in ljudi, ki smo jih spoznali ob potovanju po Sri Lanki letos maja. Za tiste, ki poznate: Unawatuna je »zradirana«. Idilične hišice na morju (Peacock) ni več, kakor tudi ni več Sunila, njegovih rajskih kuharjev, fantov, ki so si v špici sezone služili za preživetje in študij. Tržnice v Galle ni več, mesto je ostalo zaradi obrambnega zidu na rtu. Zaradi zgornjih razlogov in dejstva, da pomoč redkokdaj pride v prave roke, smo se odločili, da bomo nekaj naredili tudi sami za konkretne ljudi, ki so še ostali živi. zbiramo sredstva. Če lahko pogrešaš kakšnega tisočaka, sem prepričana, da bo Ljudem v Galle prišel nadvse prav. Denar zbiramo do srede 5.1.2005, na Sri lanko ga pošljemo 7.1.2005. Poleg tega pa zbiramo tudi predvsem tablete za razkuževanje vode in antibiotike s širokim spektrom delovanja. Če želi, kdo prispevati mi prosim pošljite OS, vam bom posredovala račun, kamor se steka denar za ta namen. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 30. december 2004 Avtor Prijavi Deli 30. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Vojko, to sem tudi jaz storil, kljub temu sem se po tem mal pozanimal in zvedel, da od tega si mobitel trže procente, glede nato da Italijani imajo podobno varianto s tem, da oni ne jemljejo niti enega eura ( brez provizije ) !! Če že želite donirat...raje to naredite, tako da nakažete na račun rdečega križa, kljub temu niti oni niso kaj preveč pošteni...(v tem primeru pa najbolj pošteni, bolj kot Unicef in ostali) !! lp. Lepo si povedal in strinjam se, da je to - normalna provizija od SMSa, čisto običajna packarija (žal mi je za te besede, običajno se lepše izražam, a tako mislim). Morda je to še prelep izraz. Poslal pa sem vseeno nekaj SMSov, več pa raje naredim s prostovoljnim delom. Tako je spletna stran že na voljo in tam so tudi naslovi tako Karitas kot Rdečega križa in še nekateri. Ko jih dobim več, jih bom več tudi objavil. Če poznate še kakšne načine - bom objavil tudi te. Hvala, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 30. december 2004 Avtor Prijavi Deli 30. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Pozdrav, Priznajte, da ob gledanju prizorov iz JV Azije stisne prav vsakega izmed nas. Ko slišiš zgodbe preživelih, rečeš: res kruto, ko pa zveš, da je mrtvih tudi večina tistih, ki si jih osebno poznal, potem pa se krutost še stopnjuje. Da o zgodbah ne govorim... Tale kriza se je dotaknila tudi mene osebno in ljudi, ki smo jih spoznali ob potovanju po Sri Lanki letos maja. Za tiste, ki poznate: Unawatuna je »zradirana«. Idilične hišice na morju (Peacock) ni več, kakor tudi ni več Sunila, njegovih rajskih kuharjev, fantov, ki so si v špici sezone služili za preživetje in študij. Tržnice v Galle ni več, mesto je ostalo zaradi obrambnega zidu na rtu. Zaradi zgornjih razlogov in dejstva, da pomoč redkokdaj pride v prave roke, smo se odločili, da bomo nekaj naredili tudi sami za konkretne ljudi, ki so še ostali živi. zbiramo sredstva. Če lahko pogrešaš kakšnega tisočaka, sem prepričana, da bo Ljudem v Galle prišel nadvse prav. Denar zbiramo do srede 5.1.2005, na Sri lanko ga pošljemo 7.1.2005. Poleg tega pa zbiramo tudi predvsem tablete za razkuževanje vode in antibiotike s širokim spektrom delovanja. Če želi, kdo prispevati mi prosim pošljite OS, vam bom posredovala račun, kamor se steka denar za ta namen. Živijo Cosma Moje sožalje vsem. A kaj čem - kisanje tu ne pomaga dosti - žal. Več je to, kar delaš ti sama in ta način mi je zelo povšeči. Če želiš, objavim tole tvojo pripoved na spletni strani vključno z računom. Verjamem, da se bo tam našel tudi kdo, ki je že bil v teh krajih o katerih govoriš. lp, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. december 2004 Prijavi Deli 31. december 2004 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 31. december 2004 Prijavi Deli 31. december 2004 Vsekakor podpiram solidarnost in bom prispevala po svojih močeh. Ti ljudje potrebujejo vso pomoč, ki jo lahko dobijo!Nikakor pa ne razumem, da nekdo (pa tudi/še sploh, če je Mobitel) služi na račun nesreče drugih pod krinko humanitarne dejavnosti :xx!: Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 31. december 2004 Prijavi Deli 31. december 2004 Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 31. december 2004 Avtor Prijavi Deli 31. december 2004 <{POST_SNAPBACK}> Hvala Marsa Vsaj nekaj bo pomagalo.. Velikokrat X malo = VELIKO lp, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 31. december 2004 Avtor Prijavi Deli 31. december 2004 <{POST_SNAPBACK}> Vsekakor podpiram solidarnost in bom prispevala po svojih močeh. Ti ljudje potrebujejo vso pomoč, ki jo lahko dobijo!Nikakor pa ne razumem, da nekdo (pa tudi/še sploh, če je Mobitel) služi na račun nesreče drugih pod krinko humanitarne dejavnosti :xx!: Tudi tukaj lahko marsikaj naredimo, če nas bo čimveč delovalo v tej smeri. lp, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 31. december 2004 Avtor Prijavi Deli 31. december 2004 Vabim vse, ki poznajo še kakšen način za neposredno pomoč ljudem v deželah, ki jih je prizadejal potres in cunami, da mi sporočijo spletne naslove, kjer lahko dobimo informacijo o tem, kako lahko neposredno pomagamo. Informacije bom objavil na strani http:tsunami.gajba.net http://cunami.gajba.net Lep pozdrav, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 31. december 2004 Prijavi Deli 31. december 2004 Ena od variant je tudi na tej spletni strani...! http://www.fema.gov/kids/games/tsunami/ Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 31. december 2004 Prijavi Deli 31. december 2004 Vojko res lepo od tebe ,da si se spomnil zbirati naslove pomoči,vendar sem prav zgrožen (če je to res),da mobitel od darovane pomoči preko sms pobira provizijo.Osebno sem že dal na račun unicefa svoj skromen prispevek,vendar mi je prav ta tema ,ki si jo odprl dala precej za misliti.Vedno sem bil mnenja ,da če dati pomoč ,jo dati direktno osebi ,ki jo je potrebna.V tem primeru te možnosti nimam vendar pomoč ,ki pride takoj, je zlata vredna. IZREK KDOR HITRO DA -DVAKRAT DA pa v tem primeru(če mobitel služi)ne drži. Žal pa opažam ,da vse te humaniterne organizacije vse preveč gledajo nase kot pa na pomoči potrebne ljudi-ŽAL Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 31. december 2004 Prijavi Deli 31. december 2004 Nekaj bom naložil tudi jaz. Bi sicer dal na račun na A banko, ampak še nimam spletnega računa, tako da bom prispeval z drugega konca sveta. Kljub vsemu se mi že več dni postavlja vprašanje. Kje so vsi skriti računi držav, torej računi iz tajnih fondov, predvsem tistih v ZDA.Sledjno si upam sumiti ali kar kriviti, da je nalašč naredila potres, poplavov svoje raziskovalne namene, saj bliža se huda kri med muslimani in kristjani, tako da nekje so morali na novo testirati. Težko pa me kdo prepriča, da nimam prav. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Irina 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 Upam, da me ne boste razumeli napak. Tudi mene take nesreče zelo prizadenejo. Kadarkoli sem mogla (in tudi danes, ko delam za minimalen denar - javna dela) rada pomagam ljudem v stiski. Ampak ne preko Rdečega Križa, Karitasa in ostalih inštitucij za katerimi se skriva marsikakšna kraja in bogatenje, poskušam pomagati direktno z nakazilom na tekoče račune posameznikov. Slovenci vse preveč vidimo tujo nesrečo in pozabljamo, da je TU, OKOLI NAS veliko revščine, tudi že lakote.Delam v domu starejših ljudi in verjemite mi, da nekateri nimajo niti za kavico na dan ali kakšen priboljšek. Skrivamo lastno uboštvo s šopirjenjem navzven! Zakaj? Zakaj ne bi pomagali doma.Jaz najprej nahranim SVOJE otroke in če kaj ostane bom odprtih rok tudi do drugih. Ne bom pa najprej hranila tuje otroke, moji pa bodo lačni! Slovenski politiki pa delajo ravno obratno.Dokler bodo dovolili, da se za eno noč SVETLEČE Ljubljane porabi milijone, bo revščina tudi pri nas. 500 brezdomcev je samo v Ljubljani. Z denarjem, ki je včeraj in bo te dni "svetlil" nebo bi zgradili ali obnovili zelo veliko hišo za te reveže, ki zmrzujejo zunaj. Da ne bom dolgovezila: SOLIDARNOST JE VČASIH SLEPA! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 Zivjo Irina in dobrodosla! Se strinjam v bistvu s tem kar pravis.res se drugje radi ven mecemo, ker je lazje, ker smo samo velikodusni, tu pa je dolznost pa treba se je lotevat stratesko, 1x dat je lazje. Ker meni in mojim, niti mojemu tamalemu, nic ne manjka, prav tako ze tud 'dajem' kaj za velik ljudi hkrati, sem se odlocila, da bo tudi Artisa nakazala kaksen simbolicni znesek, ker se mi zdi kul gojit socutje, se me zelo dotakne, ko se ves svet odzove...je pa res, da je zelo velikokrat to tudi nekaksna 'odveza' za folk... No in ker ne verjamem prevec v Rdeci kriz (zal, sami so si krivi) in vse te organizacije, ne vem, prek katerega kanala naj to storim (doniram kaki ficek)?Tudi 1919 - ja, grdo, da se obesi vedno na vse, ce se gremo dobrodelnost, naj vsi ravnajo tako... Tako da - kaj storiti (kam nakazati cash, da bo prisel tja oz. da bo najvecji del prisel v prave roke)? Rada bi dala tudi Cosmi tamle kaj (ko je nekak aktivirala eno pomoc), samo kaj, ko ne uporabljam zdravil, morda kak namig Cosma, ce vidis to?Kaj se kaj prav pride razen zdravil (hocem reci, kaj boste zbirali, prav pride najbrz vse)? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Upam, da me ne boste razumeli napak. Tudi mene take nesreče zelo prizadenejo. Kadarkoli sem mogla (in tudi danes, ko delam za minimalen denar - javna dela) rada pomagam ljudem v stiski. Ampak ne preko Rdečega Križa, Karitasa in ostalih inštitucij za katerimi se skriva marsikakšna kraja in bogatenje, poskušam pomagati direktno z nakazilom na tekoče račune posameznikov. Jaz najprej nahranim SVOJE otroke in če kaj ostane bom odprtih rok tudi do drugih. Ne bom pa najprej hranila tuje otroke, moji pa bodo lačni! Slovenski politiki pa delajo ravno obratno.Dokler bodo dovolili, da se za eno noč SVETLEČE Ljubljane porabi milijone, bo revščina tudi pri nas. 500 brezdomcev je samo v Ljubljani. Z denarjem, ki je včeraj in bo te dni "svetlil" nebo bi zgradili ali obnovili zelo veliko hišo za te reveže, ki zmrzujejo zunaj. JA IRINA IMAŠ POPOLNOMA PRAV podpiram direktno pomoč-pa še to nahranimo svoje otroke,svoje ljudi ,kar pa ne pomeni da nebi pomagali tudi drugim.L.P. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 Sem enakega mnjena kot Irina. Predvsem je po svetu preveč črnih anonimnih fondov, ki se jih da prazniti. Denarja pa je seveda ogromno, ki dobesedno stoji na nekem računu ali drugje. Bi pa bilo fino, če kdo najde stran od teh ljudi, ki so nastradali. Nekje mora biti spisek njihovih svojcev ipd in se tem ljudem pošlje direktno. Mislim, da je iz Islandije te dni, celo telefoniranje na tajsko zastonj. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 Andres, Cosmina prijateljica zbira denar in bo poslan konkretnim ljudem na sri lanki... jaz sem nekaj kar na ta racun nakazala Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Andres, Cosmina prijateljica zbira denar in bo poslan konkretnim ljudem na sri lanki... jaz sem nekaj kar na ta racun nakazala Aha, sem mislila da samo zdravila...Kje pa je podan info? Thanx, se bo treba kar podvizat, ce sem si prav zapomnila, imam v glavi rok 7. januar... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 Ja, tocno. Kje je info od te prijateljice? Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 Cosmi pošlješ os, pa ti posreduje številko računa jaz grem pa v ponedeljek v akcijo tud za zdravila - sem se spomnila da lahko nekaj naredim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 jaz imam sicer podatke (dobila po mailu), ampak ne morem tule objavit, ker ne vem, če... (lahko pošljem na OS)... mislim, da se zbira do 5.1. jaz tudi razmišljam, kako bi lahko kakšne antibiotike še dobila... te zdaj verjetno obupno potrebujejo v teh razmerah (čeprav pri tem pa res računam na uradne organizacije pomoči)... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 Thanx, Mateja, ja, ce je rekla po os, je po os (ceprav ne vem, zakaj bi bile kaksne skrivnosti, no ampak cist stekam).sem ze pisala Cosmi OS, thanx Selene! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 2. januar 2005 Prijavi Deli 2. januar 2005 V bitsvu ni nič skrivnostnega. Podatke dam vsakemu, ki mi piše OS. Point je v tem, da je to trenutno račun, moje prijateljice in se ne bi rada izpostavljala, tako javno. Če sem čisto iskrena tudi jaz svoje številke računa ne bi kar tako objavila. Ker še ni vedela, kako in kaj v prvem trenutku, pomagati je pa hotela, je odstopila uporabo svojega računa. V čim krajšem času, bo odprla poseben račun za ta namen.Zato naprošam vse darovalce, da poleg zneska, napišejo še svoje ime, zaradi varnosti prijateljice, da ji ne bo kdo česa očital.V bitsvu je nam lažje, če nakažemo na njen račun, ker če bi nakazovali direktno v tujino, potrebujemo swift številko +plačamo stroške, ki niso tako majhni.Tako pa bo plačala stroške enkratno. Hvala vsem, ki ste se odzvali na LNF. Irina imaš seveda prav. Tudi jaz se zavedam, da je okoli nas v Sloveniji veliko revežev. Vsak mesec, darujeva z možem nekaj denarja, obleke in stvari, ki jih potrebujejo, ljudem, ki to potrebujejo.Nekaj let sva bila botra deklici, ki je živela v domu. Nakazovala sva ji vsak mesec, določen znesek. Klošarjem, sorodnikom, beguncem, neznancem, znancem prijateljev...itd....veliko jih je bilo, ki sva jim pomagala, pa to sploh ni važno. Organizirala sem že nešteto prevozov oblek, čevljev, smučarske opreme itd....ravno danes sva eni deklici odnesla nove smučarske čevlje in smuči, rabljene 5 dni. Njene oči so bile svetleče in vesele. Ker sem vedela, da jih potrebujejo, kupiti pa ne morejo, sem povprašala naokoli in dobila. Prijazni ljudje, so jih brezplačno odstopili.Tudi to je pomoč. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.