Irina 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 Dobro jutro in dober dan v novem letu! Veliko dobrih zvezdic in planetov vam želim! Zame, kot da ni bilo praznikov! Po eni strani sem se jih prav bala. Seveda zaradi petard. Pa ne zaradi sebe - jaz veliko prenesem! Ampak zaradi mojih živali; mački: Tom, Oskar in Sara; psi: Cita, Peggy in najmanjši od vseh japonski čin Oli, in dva varovanca: Nera in Lana.Zelo pestro silvestrovanje: kuhanje za družino in priboljški za naše živali. Do večera je še šlo, po 20. uri pa se je odprla fronta.Uboge živali, saj ne morejo razumeti kaj se dogaja, zakaj se tako sveti in poka. Saj jih miriš, se pogovarjaš z njimi, ampak mislim, da je to premalo.Kaj mislite vi?Ali se nekateri res ne znajo zabavati brez "bombandiranja"?Kolikim ljudem v stiski bi lahko pomagali z denarjem, ki bo te dni z največjim ropotom zletel v nebo?Oh, nehaj Irina, zdaj ste na vrsti VI! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jess 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 Jst bi vse te petarde ukinila in vse rakete ,ki presegajo določeno jakost poka! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
triple x 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 Eh,mi nismo niti ene petarde vrgl, sam ta velke rakete smo spuščal! Frend pr katermu smo mel žur, ma tud dva rotwailer-ja,tko da je blo vsem jasn, da nou nobenga pokanja s petardami. Pa bajta je bl na samem, tko da sploh ni blo blema. Ognemet je bil pa včer res veličastn, pa celih trinajst minut je traju! Japonci so res majstri! Citiraj [color="red"]Baby don´t forget my number![/color] Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 Jah... res je, po eni strani jasno, kar razvrat, pa tud tko... pismu tam totalna katastrofa, tu pa blazotno casha se vrze v luft... :\\Kaj jaz vem...In ja, boge zivali...A jaz sem Mimi kar 'preparirala', ji skoz prigovarjala (imava komunikacijo dobro, jo zelo dobro pomirim, ko govorim s toni in se na ta nacin sporazumevam in celo sem tolk ponavljala par besed, fraz, zvez, da pozna ze in razume nekaj besed...), tako da ni bilo hujsega, razen da je bila vecinoma pod pojstlo , pa ceprav je bilo pa tu ogromno pokanja, ognjemeti, vse zivo, res kar shtala. Po drugi strani pa...... a ni fajn, da je nekaksen vrhunec, ze cist energetsko?Tko da v tem smislu se meni zdi cist kul ognjemet in v bistvu mi ga je veselje pogledat, ce je res lep, nek tak fascinanten obcutek, veliki vesoljski poki in taksno...Folk ima rad praznovanja, od nekdaj je imel... Je pa res grozno za zivali, ko ne stekajo, kaj se dogaja in zival ima (prav tako kot v bistvu tudi clovek) nek prastrah pred ognjem in pdoobnim tako da je res stresno...Na milijone nacinov skodujemo zivalim, gradimo avtoceste, da jim presekamo zivljenjski prostor, vse.... Tko da ne vem... a sem za petarde in vse tole ali nisem... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 p.s. Sory, ker sem bila povrsna - ti si precizirala - petarde, jaz pa sem predvsem imela v mislih ognjemet.petarde se pa tud meni zdijo mimo, pa se vseen sem pustila tamalemu, da sta s frendom 4 vrgla (kao ful kvalitetne in nic strasne)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 Petarde ognjemeti ,pokanje streljanje??Hm ja to je znak veselja??ali žalosti??Kakor za koga!!!Za nekatere znak veselja ,drugim znak žalosti.Našim mucom ,psičkom in domačim ljubljenčkom seveda nič veselega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
metuljcek 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Ne pozabimo na svoje sosede, someščane, sokrajane, ki mogoče za silvestrovo ležijo v postelji bolni (kakor sem bil tudi sam) in nemočni. Čeprav je z zakonom prepovedano uporabljati pirotehnične izdelke v strnjenih naseljih, se zdi, da je to nekaterim prav malo mar. Marjan Citiraj Sam zase lahko storiš neizmerno več, kot bi kdajkoli mogli storiti zate drugi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Odlocno proti vsem vrstam petard, ognjemetov in okrasitvam mest; dokler folk strada okoli nas, blizini nas, dokler umirajo zaradi lakote, bolezni, ipd...Ce ze naredijo ognjemet; naj bo to za 1 in najvecji praznik, ki bi ga imela vsaka drzava sveta (recimo kulturni praznik ali drzavni praznik, ipd... /ce sploh/).Le ta bi trajal vec dni. Ljudje pa bi imeli zato vec dopusta, ki bi ga lahko izkoristili po svoje.Vse druge prireditve, ki STANEJO ; evrovizija, kulturno medijski spektakli, drzavne slovesnosti, ipd... ) bi se ukinile dokler ne bi vsi imeli vode, hrane, strehe nad glavo in osnovne izobrazbe (ce bi to seveda zeleli), ohranitev pitne vode, okolja, etc..Vsako poroko, vecerjo, privat ali klubsko slovesnost, ipd.. ki bi stala vec kakor (dolocena vsota) bi ukinil; strogo prepovedal ali vsaj 10x-no obdavcil; na nacin, da ce bi dal za party milijon, bi moral vsaj 10 milijonov donirat za lacne./Pomeni, da bi bila vsota porabe sredstev sorazmerna z stevilom prisotnih ljudi. - vec ljudi, vec denarja./Ukinil luksuzne avtomobile, jahte, vile, obleke, vecerje, ipd... ali pa uvedel vsaj 10x do 100x vecje davke na premozenje vecje nad doloceno vsoto. Ceprav so to v primerjavi z vojsko in farmacijo malenkosti, je potrebno vsaj nekje zaceti! kajti s tem bi se nacele tudi druge sfere lobijev. Slisal sem, da stan show-rakete od bliznjega soseda: minuta show-a = 15.000 SIT.Le ta jih je menda spuscal kaksne pol ure .. no, torej si predstavljate.. Drugi clovek pa mi je povedal: 'Samo norec lahko gleda, kako mu denar leti po zraku!' ---------------<{POST_SNAPBACK}>...Oh, nehaj Irina, zdaj ste na vrsti VI! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Ja, ne na nacin diktature! drugace. Ocitno pa nacin, da pricakujemo kako se bo svet sam od sebe osvestil, tudi ni prevec efektiven!? Vcasih so red enostavno naredili; tiste ki so imeli prevec, so jim pac pobrali, pa je.Ceprav zagovarjam mirno resitev, ocitno, da enim ne gre dopovedovati...Dokler se jaz kle razpisujem, 'recimo' oni tam streljajo iracane ali koga drugega s helikopterji; v indoneziji pa nimajo dovolj helikopterjev za razvoz pomoci, ki je prisla kaj naj si potlej mislim??Morda to, da ima nekdo prevec sredstev in seveda nekdo premalo?Res, da vojska na nek nacin je dobrodosla; toda lahko bi bila specializirana predvsem na resitve, in ne na ubijanje recimo, etc.. Oni na Bledu, Ljubljani, etc... spuscajo rakete, imajo ognjemete.. razsvetljujejo mesto... oni drugi nima jesti in piti!Kako naj mu dopovem: 'ej, stari, oni tam je bolan, slisis'!? Ali pa naj mi 1 pove kaksen nacin bi ubral, med tem... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Hm, pa kdo sem jaz Bog, da bi ti odgovorila na ta vprašanja....prestara sem... Ko sem bila mlajša, sem imela vse rešitve za vse probleme sveta na dlani.... Zdaj še sebi ne znam več pomagat V tem svetu vladajo neznane energije, neznani in nerazumljivi,neznanje, nerazumevanje,kakor da je ves svet poln norcev, ki sami sebi žagajo vejo na kateri sedijo .... Pismo spet, sem pozabila vzeti Bilobil Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Petarde - nadlezne k p..... Ne vem kaj ma folk od tega, da poka Cist bedno. Pa vsak let tok fotk poskodvanih rok, nog, ma vsega...pa se vedno nadaljevanje Ma prpravljena sem ga brcnt nekam, ce jo vrze bliz mene. s stikli direkt v .... Ognjemet...ok se gre, ampak mi je tudi bolj brezvezen....ampak naj bi vsaj lepo zgledal...petarde pa...pokajo Ma, brezveze... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 V MB 4 poškodovani, zasegli 80.863 petard in raket.... Sam jih za mal nism fasal, mi je pa delček rakete hlače mal skuru.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kako naj mu dopovem: 'ej, stari, oni tam je bolan, slisis'!?. ne mores mu. On ti dopoveduje - ej stari, zivim, a slisis?kaj naj si potlej mislim??Morda to, da ima nekdo prevec sredstev in seveda nekdo premalo? Lahko to, lahko pa si mislis, da je oni prav tako garal za svoj denar in je v bistvu njegova stvar, za kaj ga porabi in zakaj mislis, da so vsi tako ozavesceni?A naj ta ki ima zdaj crkne, ker nekdo pac nima, a naj gre tja in mu da vse svoje imetje, denar al kaj naj naredi? naj ne vrze pac tiste ene pasje bombice... Ne mores prisilit ljudi k socutju... in jim postavljat prioritet.Marsikdo od lajfa nima nic veselja, ob tistih redkih praznicnih trenutkih se mu pricara mal... velicastnosti... Pol je brez veze tud okrasevat (in dajat milijarde casha za butast dizajn), pajade, dajmo kar zdeti v temi s tmurnimi facami... kaj cmo se veselit, a ne, ko je tolk bede in bolnih... Praznovanja imajo svoj namen in pomen. Disko jih tud moti, vse jih itak jasno vedno moti....Idealen motiv, da se ukinejo vsa praznovanja. Mene pa denimo najbolj motijo koncerti abotnih skupin, ki se jim prav tako ne mores izognit in hrupu in guzvi in vsemu, kar pride v paketu, pa me nihce nic ne vprasa...Za ukradene komade hocjo denar, izkoristijo vsako nesreco, da se trzijo, namesto da bi PODARILI cash, 'podarijo' (hvala lepa! :xx! svoje bedne muzke, FOLK pa to placuje....namesto vseh abotnih slovenskih slo glasbenih dogodkov torej hocem ognjemete!!!!! LAHKO gledam tudi tako... moje mnenje konkretno v zvezi s petardami in ognjemeti pa je nekje vmes.Jaz ne furam petard, mi je to mimo, za ognjemet mi bolj ali manj dol visi, na silvestrovo v K4 pa mal tud zarad tega nisem sla oz. mi je cist se poklopilo - sem si mislila, oni tam v aziji taksno shtalo, jaz pa bom na vsak nacin se sla zabavat? ma ni sans, bom pa clo malo solidarna...Tako da jaz osebno sem prej proti petardam kot za, se mi pa zdi hinavsko in neumno, da ravno oz. samo tu znamo to videti tako... Vsak dan imas 100 mucenj zivali, prijazni lastniki (morda ravno oni ki so se bunili nad petardami) jih zavrzejo, vse..., 20 kricanj in hrupa na stopniscih, streljanja, explozij v blokih, Folk se strelja, zaletava, promet siba, naravne nesrece, pozari se zgodijo... Tu pac zivimo, taksno smo si naredili, avtocesto je pa tud fajn met, a ne? Zadnjic sta dva tamala tam na dvoriscu (sem videla z balkona, ko sem cote obesala) vrgla eno nedolzno petardo, manjsi pokec, nic strasnega.kako je uletela ena grozilda s psom pa zacela nemarno klet ta dva mulcka, prav zagrauzal se mi je vse.... kao jo skrbi za psa (skrb za zivali, dober clovek pa to), potem pa s takimi kletvicami oblaja onadva...... pa res nic takega ni bilo, taka neka 'pasja bombica', ona s psom pa je bila vec kot 10m stran - v bistvu je prav izkoristila, da je lahko na nekoga zolc zlila... Rolerji so tud nevarni, kolesa so nevarna, avti, ki jih starsi kupujejo svojim 18-letnikom, so nevarni... Povzetek - zivljenje je smrtno nevarno. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 ma shit, sem hotla popravit objavo, pa sem zbrisala anyway...okrasevanje zame , petarde - nerazumljivo Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 ma saj vem, samo takoj smo proti vsemu prec, brez da bi razmisljali...Pa kao ponudimo zgodbo o lacnih in revnih, to pomeni da smo dobri in ne zatezeni... meni je tud mmimo - meni je poroka tud mimo, rojstnih dni rprakticno ne praznujem...Enim je pa zur...In voznja z avtom je tud nevarna, oni ki mece petarde, se mora tud zavedat tega pac.... Porokco primerno pa bo vsaka hotla, prec pozabila na revne...A veste kok se prezre hrane med prazniki?A to koga kaj moti?Tolk jajc, mesnin, cukra - ful bolnih, predebelih, vsega.... ampak taka zabava je dovoljena, ker nikogar ne moti. Enemu je uzitek za NL gledat ognjemet, meni plesat, enemu se stiskat, enemu zret in enemu metat petarde. ta ki tolk pozre, tud skoduje okolju, ker proizvede ohoho odpadkov in skoduje tudi drugim, ker bo jutri na bolniski. :||| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Sem proti petardam, rakete, tiste velike,pisane, pa so mi zelo všeč. Mularija ima rada stvari, ki pokajo in pri tem ne moreš veliko. Chrisu sem kupila pasje bombice, ki so na vžigalno vrvico, pa še pok, je izredno tih v primerjavi z zelenimi petardami(ki so tudi izredno nevarne). Pa še mirna sem, ker vem, da ne bo metal zelenih petard, ker je enkrat videl, ko jo je prižgal odrasel moški in mu jo je razneslo v roki. Njemu je razmesarilo palec, otroku pa bi verjetno odtrgalo prste.Petarde in razno strelno orožje pa bi tudi jaz prepovedala,saj od njih res ni nič lepega,samo trušč! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Ja, saj, tako nekako... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 jst sem pa prejšnji mesec gledala eno oddajo na HTV,. pa je kazalo enega malega (ne vem mogoče 10-12 let, takega buceka), ki ga je foter od enega drugega fantka razbil, ma full ga je s pestjo v obraz ker je ta debilko metal petarde v bližini tam ko se ostali otroc igrali. Pa ko vidiš včasih kaj petarda nrdi, opekline, razne raztrganine in to, sem mu dala kar prav. Ziher je bil tak debil da mu je blo fajn one frocke strašit. In je potem debilkotov oče govoril, pa kakšno dejanje barbarsko in to in kao da bi mogel ta tip poklicat vsaj kak je z njegovim sinom.. se mi je zdelo kak si sploh drzne, da ga ni sram. Še en tak velik debil, ki zagovarja dejanja svojega sina. Bi si jih še on zaslužil. Te mulce objestne, ki jim starši full dovolijo in da sami in da to med ljudi te petarde mečejo tak nč ne izuči kot ena trda pest, al pa če jim prste odtrga. :xx!: Sem proti petardam. Proti propagiranju in to. Če se že mečejo naj se tam kjer ni folka v spremstvu staršev, da se nagonom in radovednosti zadovolji.Se spomnim onih kranjskih murderjev ko so petarde mačkam vtikali nekam da jih je raz... Svinjarija. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 ma to so pa skrajnosti, Mushi, se pa strinjam, shtala, sam vseen nima kaj nabijat fotr nikogar!! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 she zmeri boljsh, de mechejo petarde kokr kamne al pa granate 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sslavi 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Ali Vas petarde ne spominjajo na vojno, isti pok samo da je iz bližine, no ponavadi. Ne ne maram petard, ker nič lepega ne prinašajo, obužujem pa rakete, njihovo moč in lepoto, njihov veličasten odsev v nočnem nebu. hmmm /quoteNovoletni ognjemet, dokaz ognjevitosti, morda finančne moči, a vse kar je lepo prinaša tudi posledice. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Ali Vas petarde ne spominjajo na vojno, isti pok samo da je iz bližine, no ponavadi. Ne ne maram petard, ker nič lepega ne prinašajo, obužujem pa rakete, njihovo moč in lepoto, njihov veličasten odsev v nočnem nebu. hmmm/quoteNovoletni ognjemet, dokaz ognjevitosti, morda finančne moči, a vse kar je lepo prinaša tudi posledice. raketa brez petarde v riti ne leti 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Ja - (citat iz filma... hm, joj ne spomnim se katerega) trije dnevi zuriranja, na koncu pa je treba placati racun. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja - (citat iz filma... hm, joj ne spomnim se katerega) trije dnevi zuriranja, na koncu pa je treba placati racun. 90 let zhivljenja...pa glih tko treba pol poravnat na blagajni 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Al pa:ah kurc, zivel sem pa le (no to pa vem jasno, magna purga ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.