Skoči na vsebino

Petarde

Irina

Recommended Posts

Bi pa petarde okoli Gospodarskega razstavišča znale bit zabaven šport x;)x da ubogo premraženo in mokro varovanje mal miga x:Dx

Drgač pa petarde v strnjenih naseljih :xx!:

Moja muca je december ponavadi kar v kakem prostoru brez oken spala x;)x pes se pa ni sekiral tudi, če je petarda 2 metra od njega počila :vragec:

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

Deli na socialnih omrežjih

xrolleyesx letos nebom, ker bom vrjetno s punco pa poli ni časa za to! x:px x;)x x:Dx

bo drugače pokalo :vragec:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Eh,mi nismo niti ene petarde vrgl, sam ta velke rakete smo spuščal! x^x Frend pr katermu smo mel žur, ma tud dva rotwailer-ja,tko da je blo vsem jasn, da nou nobenga pokanja s petardami.

lol :lol: :lol: ta izjava je pa res modra! :palec: ta velke rakete pa res manj počijo od petard in to pse sploh ne moti,ane? :inocent: x:Dx cjooo.. swašta, aja sej sta bla rotwailera :inocent: x:o)x x:Dx

honor and respect

petarde bi jst prepovedou! in to takoj, v tem trenutku! in to za vedno!

ena od najbolj enumnih potrat denarja, medtem ko se eni zabavajo na resnicno 'potraten' nacin, drugi... :sori:

zal, pa verjetno premalo tako zelo pametnih prebivalcev slovenije verjetno razmislja drugace.

ker probat ni grem (ceprav bi si vseeno predhodno razjasnil moznosti 'pozitivnega' rezultata) izdelave PETICIJE, ki bi govorila o ukinitvi petard.

Za vsak k. imamo referendume, da si politicna kanalizacija polni svoje zepe... rajsi bi naredili referendum o ukinitvi petard. ceprav se meni le ta zdi povsem nesmiselen, je to morda edini nacin, dase doseze takojsnja oz. cimprejsnja ukinitev, kakrsnihkoli sredstev, ki plasijo prebivalstvo in zivali te dezele!!

Zival si ne predstavlja, ne razume kaj se dogaja in v njen nastane veliko strahu, kljub temu, da je lastnik prisoten, so zivali enostavno prestrasene. Ce se komu zdi lastnih 15 minutni ogled razlicnih svetlikajocih luck na nebu in ropot ali celo lastno zapravljanje denarja dovolj velik razlog za plasenje zivali, mi lahko svobodne volje odpise da sm idiot. x;)x

odnos 8oz. bolje povedano sploh ni odnosa, ker jih enostavno boli k.), ki ga imajo do trepecih zivali je skrajno ignorantski in necloveski. Poden, ki ga pokazejo ob takem, takih dejanjih je samo odraz njihove ignorantske narave in egoisticne osebnosti, ki ne vidi dlje od lastnega nosa.

Ker me vseeno zanima tudi vase mnenje o uporabi pirotehnicnih sredstev, se CE ZELITE ali se vam zdi vsaj malo smiselno, podpisite pod moje ime, kar bi pomenilo, da se strinjate za ukinitev.

- free

-

Evo free, pri temu ti pa dam 100% podporo, me sicer ne moti, tistih parkrat na leto ognjemet, pod okriljem MO Ljubljana ampak tole pokanje vsepovprek že mesec in pol pred novim letom je naravnost adijo :o|o:

Da ne govorim, da je to tut nevarno za ljudi, ki hodijo pod bloki domov ker mim grede lahk kej dobiš, spredi - zadi - na glavo ali pa ti namenoma spustijo pod noge, vržejo vate ali kaj takega - kaki mali objestneži, ki še kamna nebi smeli v rokah držati kaj šele petardo :xx!: :vragec: da živali niti omenjala ne bom, sem prevečkrat reakcije vidla :sori: sploh tiste, kjer so se kaki ogabneži brez čuta za živo bitje poigravali z eksplozivnimi sredstvi na živalih samih FUJ :xx!:

UGLAVNEM DOL S PETARDAMI IN DRUGIMI PRASKETAJOČIMI ZADEVAMI!!!

- free

- Petra

-

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Sem proti petardam! Sem za Pitarde!

Hja, šel sem tudi skozi obdobje enih par let, ko sem rad metal petarde. Ne spomnim se, kdaj sem se tisto leto še močneje zabaval. Oh, pa saj sem takrat počel še kaj drugega, na kar danes gledam drugače. Nekaj je gotovo - kako naj zato danes rečem drugim - ne več petard! Če jih pa nikdar ne bi metal, pa tudi ne.

Povejte mi no prosim - ognjemeti z zelo močnim pokanjem ob posebnih dneh, ki prehaja v čedalje močnejšo navado, a tisto je pa lahko? Dajte no daj, eni se lahko grejo vele pokajoče ognjemete, potem pa pričakujete, da si en posameznik ne bi zaželel svoje mini pokajočega ognjemetka.

Kaj bi bilo potrebno? Prepovedi so bile od nekdaj, Piratke si lahko kupil le v Avstriji, čez mejo si jih lahko le prešvercal itd. Drugače. Kako ne vem, nekaj v zvezi z zavedanjem, vzgojo.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Ja a niso to uvedli že nekaj časa nazaj, da se ne sme uporabljat petard ne vem določeno število dni al tednov pred novim letom. Ampak tuki pri nas je kot jungla xrolleyesx sej nobenga ne briga al je 1 al pa 2 meseca prej, pokal bo kadar se mu bo zluštalo. Pa mogoče tako v hišah še ne opaziš ampak v naselju pa... bog ne daj da se znajdeš slučajno na poti domov med kako nogometno ali košarkarško tekmo, eni clo s pravimi pištolami čez okno strelajo :eek:

Je pa zanimivo ane, zadnjič je Kranjec zmagal na skokih pa ene petarde nisem slišala :inocent: ko pa en gol pade na nogometu se pa usuje cel dež petard ven :o|o:

Pa ne ni samo na Fužinah tako, da se nebi kdo obesil. Tut drugod se to dogaja :o|o:

Mislim če se kdo počuti varno pri tem...jst osebno se ne, zato bi bla ena izmed prvih v vrsti za ukinitev pirotehnike. Še svinjači ki jo uporabljajo nikoli ne počistijo za sabo - tam kjer je sprehajališče za pse in družine (ja tut tiste z malimi otroki) pustijo tako po poti nametane embalaže od raket pa vse črno od smodnika in tisto ko jih raznese po tleh :xx!: da kar ovinke loviš da mimo prideš ker niti slučajno nimam namena ponesreči na kako "bombo" stopit - sorry sam men se to ne zdi prov nič takega za kar bi se borila da ostane.

Ampak ok, pač morali bi ljudje malo bolj z odgovornostjo in redom sprejet tole pa bi šlo, ampak po tem kar sem do zdej doživela že in vidla, ostajam pri svojem - zaenkrat ne hvala kompromisom.

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Da, res je.. le da, nekaterim stvarem lahko naredimo konec le na nacin, da jih prepovemo. Sicer bi trajalo predolgo. Se ti zdi, da z izobrazevanjem dalec prisli? morda!? toda koliko sredstev bi bilo potrebnih, verjetno ogromno! In tvoja ideja vsekakor ni slaba!! :palec: Vprasanje je le, tkoliko je ekonomicna. Ce bi vkljucili le to standardno, osnovno izobrazevanje, pa seveda ne bi bilo odvec, le trajalo bi zelo dolgo, preden, bi se le to tudi v praksi sprovedlo. Domnevam.

Meni je prepoved petrad tako logicna, kot je logicno kazensko preganjanje zaradi nasilja. Ker dejansko so petarde nasilne!

----------

nisem za prepoved... :inocent:

bolj za zmanjšanje uporabe. ---->lahko bi spravili skupaj kak zakon, da bi del zaslužka od pirotehnike obvezno šel v oglaševanje kako se ravna s tem in kaj ni prav, da se ne sme na določenih površinah..

...

eni bi legalizirali droge in prostitucijo, drugi vse živo prepovedali, pa imamo ravnovesje x:o)x

Prepoved... x?x

Dvomim da bi funkcionirala... :vragec: x:Dx :vragec:

Kot se spomnim so bile v Jugi prepovedane, pa so(smo... x:Ix x:Dx ) vseeno veselo pokali... x:Dx

Mislim da bi bolj funkcioniralo če bi bolj omejili DOSTOPNOST do petard, možnosti nakupa, kot npr. cigaret ne prodajajo mlajšim od petnajst let... :eek:

Prepoved pa... x:Dx :xx!: ...prepovedan sadež je vedno najslajši... x:px

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Niti ne. velikokrat edina funkcionira le prepoved. veliko porepovedi je sicerbrezveznih, sam v takih primerih, bi bila pomoje to morda najboljsa resitev. Seveda, tudi tudi omejena dostopnost. Le, da potem bi morali vplivati na celo EU ipd... kar pa je ze malo tezje. logika.

--------

Prepoved... x?x

Dvomim da bi funkcionirala... :vragec: x:Dx :vragec:

Kot se spomnim so bile v Jugi prepovedane, pa so(smo... x:Ix x:Dx ) vseeno veselo pokali... x:Dx

Mislim da bi bolj funkcioniralo če bi bolj omejili DOSTOPNOST do petard, možnosti nakupa, kot npr. cigaret ne prodajajo mlajšim od petnajst let... :eek:

Prepoved pa... x:Dx :xx!: ...prepovedan sadež je vedno najslajši... x:px

ja in? nekateri sluzijo z ubijanjem, torej ali zato odobravas njihovo pocetje?

zarad mene so lahko se naprej trgovci, pa tudi pirotehnicne zadeve lahko prodajajo kolikor zelijo; le uporabo bi morali znantno omejiti ali celo prepovedati.

Zdej, ce be jst spomnu ob kaksnih praznikih ipd... totalno naglas musko spuscat, tko, da bi cela ljubljana poslusala.. neglede, da komu tudi ni povseci, da bi zivali bile prestrasene, ipd... a bi blo kul!? mogoce nekaterim sicer pa ne.

No sicer se lahko pustimo domisljiji, kaj vse bi lahko poceli, pa ne pocnemo, ker moti druge. Zakaj torej petarde ipd... ki jih lahko prav tako mecemo v isti kos, kot mnoge druge sicer ze prepovedane zadeve.

--------

nekateri pa s tem služjo in majo lahko urenk dobiček ;)

ja sam prepoved ne pomaga, sej na prireditvah se naj nebi smelo pokat pa to... ja noo... pa se, tam je 5 policajev pa gledajo, ker težko jih je v takšni gneči pol jim pisat kazni... od 100000sit do 300000sit so pa ne pomaga, ka naj napiše listek vsem ki so na prireditvi al kak bo vedu kom dat?! ;) prepoved ne bi pomagala...

ja, saj, veseli december je za mojga psa eno hudo obdobje... v našem naselju začnejo metat petarde (ne vem, bobni kot kakšne bombe, ne sam petarde... to so celi rafali non stop :xx!: ) že v začetku decembra, potem pa to vsak dan in vse noči do februarja, ko vsi narodi končno zaključijo s tem praznovanjem... to sam poka in bobni in pes je čisto preč od strahu... cele noči ne spi in laja in leta sem in tja po stanovanju... lani sem ji dajala persen, ker je bila od vsega že tko utrujena (pa ni mogla spat), da sem mislila, da ne bo preživela... ko je bila Daša še majhna, sva šli proti večeru voščit prijateljem in je nekdo z balkona vrgel na naju petardo :OO!: ... na srečo jo je razneslo tik pred nama in ne na kateri od naju, samo ustrašili sva se pa fajn...

... velik ljudi kima in govori, da so petarde :xx!: ... zanimivo je, da jih ima vseeno velik od njih to reč doma... kao, kaj morem, tamal hoče to met in podobno... da se ljudje zabavajo in 'živijo' je čist kul... lahko počnejo tud kaj druzga sami s seboj, če jim to ustreza... da pa zarad njih tolk ljudi in živali te praznične dni posluša tole bobnenje in pokanje, to mi pa ni kul,... že to, da je kaj takšnega komu lahko zabava in, da premore tolk mal občutka za sočloveka in žival, pa je najbrž samo paket vsega, kar danes naš svet je...

Niti ne. velikokrat edina funkcionira le prepoved. veliko porepovedi je sicerbrezveznih, sam v takih primerih, bi bila pomoje to morda najboljsa resitev. Seveda, tudi tudi omejena dostopnost. Le, da potem bi morali vplivati na celo EU ipd... kar pa je ze malo tezje. logika.

--------

--------

ja sam prepoved ne pomaga, sej na prireditvah se naj nebi smelo pokat pa to... ja noo... pa se, tam je 5 policajev pa gledajo, ker težko jih je v takšni gneči pol jim pisat kazni... od 100000sit do 300000sit so pa ne pomaga, ka naj napiše listek vsem ki so na prireditvi al kak bo vedu kom dat?! ;) prepoved ne bi pomagala...

Prepoved - potem je treba tud kaznovat, sama prepoved je pač le kup črk na papirju... x:Dx

Svizec ma prav - naši policaji raje čakajo na tiste ki bodo peljali kakšen kilometer na uro prehitro... :xx!: :vragec:

Vse ostalo pa bolj opazujejo... x:o)x x:o)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Guest mačona
petarde :!!: :mad2: ne bi smele obstajati! za ognjemet sem, za petarde pa ne! ker si mulci poškodujejo oči, roke in so invalidi! :sori: in strašijo živali! :sori:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...