Skoči na vsebino

Slovenske ceste

Marsa

Recommended Posts

Vsakic znova mi gre na zivce, ko porocajo o nesrecah - koliko jih je na stajerskem koncu!! :sori:

A ne morejo ze zrihtat tega, folk tedensko umira na cestah!! :xx!:

In kaj naredijo?

Ubodejo novi prometni zakon, kjer nabijejo kazni... :xx!: xrolleyesx

Kot klofuta temu zakonu takoj v prvih dneh smrtne zrtve na cesti, kje drugje kot spet na stajerskem.

Sramota.

... medtem ko so torej tam eni morda izpolnjevali bonus, je tam na slabi cesti nekdo umrl.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 131
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

:palec: :palec: PRAV DANES SEM RAZMIŠLJAL O TEJ TEMI ,PA OČITNO NISEM BIL SAM. :palec: :palec: :palec:

Moje mnenje je ,da država namesto ,da bi popravila ceste postavi prometne znake o poškodovanih cestah(znaki stojijo tudi že nekje po leto ali več)omeji hitrost ,ter postavi RADARJE in veselo kasira :xx!: :xx!: :xx!: Bo prineslo takšno početje džave manj prometnih nesreč??? :sori: :sori:

res je tole - 1x sva se zaletela na Dolenjskem.

Bila kriva midva, vendar sva tolk zatezila, da nisva pol nic dobila... kazni oz. ukrepov in tega.

se je kar ushutkalo, so rekli da je bilo celo ze par mrtvih tocno na tistem odcepu...

Namrec: STOP znak obledel, prakticno neviden ze sam po sebi, potem pa se v enem shavju, halo!!!

In sva vse zrisala, se pritozila skratka in potem pac se ni zgodilo nic...

pa to je veckrat, fulkrat se jezim zaradi cesa taksnega...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zanima me, če je narejena kakšna raziskava, ki je pokazala, kaj so vzroki nesreč.

Ok, saj vem, neprilagojena hitrost in alko.

pa vendar, mene zanimajo bolj konkretni podatki...z novim zakonom udarijo povprek...občutek imam, da bodo spet samo kasirali...nič drugega... xrolleyesx

recimo...300 m od moje hiše redno stoji radar...cesta teče sredi gozda, omejitev je 50km...nikjer nobene hiše, naselja...tukaj redno stojijo zato, da kasirajo...bankine na tej cesti pa so neurejene, smo že presekali gume zaradi lukenj na cesti, da bi kdo naredil pločnik, pa mu na misel ne pride....

Astra

Per aspera ad astra

Tako kot tu, na kaksnih odsekih brezveznih nepomembnih...

... kolkrat pa zanalasc ZA kapsi divjam, pa jih komaj dohitim... :|||

Ne recem, da so vsi taki, ali celo ne vecina, pravzaprav imam sama v zadnjem obdobju totalno kul odnose z njimi, samo veckrat pa me zmoti njihova (slaba) voznja, da o divjanju ne govorim.

In pol se mi seveda zdi malo mimo tole vse skupaj...

Fajn bi bilo, ce bi 1x stratesko resevali, res pedenali, ne sam nekih... sankcij, da ne govorim o ustanovitvi desetih komisij in petnajstih podkomisij (kar se potem navadno v hipu ustanovi in se prec cashira 50 ali vec folka bogato), resi pa se se vedno nic. :xx!:

Picasso

Dober šofer - dober vzgled!

Ispit imam že zelo dolgo. Nesreče: nobene! Razbila sem samo Škodo 1000 malih briga - to je bil avto kot porcelanček. Zabila sem se s 40/uro v hišo - mokra cesta in S ovinek - in dotalka.

Kar pa vidim in doživim na cesti, si velikokrat rečem, da me ima Bog rad, saj sem se velikokrat znašla v situaciji iz katere sem prišla živa samo po božjem načrtu.

Že en teden vozim po NOVIH predpisih - torej striktno 50 čez naselje itd. Že prej nisem divjala ampak so odseki (ne v naselju) kjer je voziti 50 brez veze, saj ni nikjer ne hiš, ne živali itd. Pa prileti mimo BMW s komaj mladoletnim voznikom in mimo mene - v naselju, da ne bo pomote s 150 ali več! Verjemi mi, da ga ne bodo zlahka dobili - ali pa ima pravi pedigre in bo vsakršni kazni ušel. Ta ljubček me vsaj 2x tedensko prehiti, pa žal ni edini!

In potem se sprašujemo zakaj je toliko nesreč (mrtvih, še huje na inval. vozičkih). Jaz velikokrat rečem, da jih je MALO, glede na to kaj se dogaja in kako nadobudni sinčki vozijo. Če bo razbil avto, mu bo očka tako jutri kupil drugega!

Če moraš sam delati za avto boš krepko premislil, kdaj in če sploh ga boš razbil zaradi svoje objestnosti ali dokazovanja prijateljem.

Moč je tudi drugje!

Od zdaj, 1.1. - datum je tak najbrz zato, ker so tedaj dali predlog, ki je ostal tak in so ga pol se uzakonili, al kaj tacga...

Picasso

Nikjer pa nisem videla, kok tock je za odvzem VD... 20?

pa moti me, ko je za pesce malo predpisanega, vse je na soferjih...

Torej ce mi pesec stopi na cesto na prehodu za pesce sicer (a jaz grem recimo dovoljenih 50 in ne morem v hipu ustavit), moram JAZ ustavit nemudoma (?) ali placam 50 al kolk jurjev kazni...

Se mi zdi, da bi se morali koncno tud pesci naucit prometnih prepdisov in ne samo to - jih se spostovat in se ravnat v skladu z njimi.

Kolikokrat se res jezim, ko ti kar stopi na cesto pesec... ali prav pocasi stopa, da cela celovska zarad njega stoji, se vmes pogovarja po mobiju, smeje s prijateljico, ko hodi vstric - a nasrkam pa jaz, voznik. :|||

In 'polzi' bodo vozili se pocasneje, kar ni dobro za promet... promet je tekoce gibljivo stanje. ne parkirano vozilo ali pocasi premikajoce se...

Oni ki slabo vozi, nesuvereno, plaho, zatikajoce, bo zdaj se bolj zatikal.... to je za ves promet prav tako slabo kot norci, ki divjajo.

Picasso

se strinjam, pešci velikokrat reagirajo trapasto. Se sprašujem včasih če so oni tud vozniki, ker če si, potem pospešiš čez prehod, pa pred avto tud ne skačeš glih, sploh če ni nobenega za njim.. tisto frklovje še štekam da ne ve kam bi s sabo, tud čez cesto grejo bolj zblojeno. Sem še bolj previdna, al bojo kr skočil al kaj, pa niti ne pogledajo. A odrasli ljudje pa ne razumem. xrolleyesx
Mushi

ja, jaz si razlagam, da ne vejo, ker ne vozijo, tako prvic nimajo taksne percepcije in drugic ne poznajo pravil, ker niso nikoli delali teorije.

Picasso

:vragec:

jst bi tole chist radikalizirou

smrtna kazen na licu mesta za 0,5 promile x:Dx x:Dx x:Dx

pihnesh, peng.....hehe

666 zlomkou.....bi v treh mesecih reshilo ekoloshko krizo.....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Jaz se pa strinjam s tem, da so kazni strožje. Ob neplačilu - zaplemba avtomobila - TAKOJ! :vragec:

Prvega januarja, ko smo se po avtocesti vračali s Primorske je policijski avtomobil z aktivno modro lučjo nonstop "patruljiral". Se malček ustavil, pa spet šel naprej....pa je bil red. Vsi smo vozili po predpisih. Tako bi moralo biti nonstop. :palec:

Po mojem se boštevilo nesreč zmanjšalo.

Na Hrvaškem se 0,0 promila obrestuje...tudi tu bi morali to uzakoniti, pa bi bil red. Ljudi je treba držati na strahu, če nimajo pameti :vragec:

Včeraj je bil v dnevniku še en "zanimiv" prispevek o "novem redu".

V mestih imajo po novem redarji neprimerno večje pristojnosti.

Ne glede na to, da je problem parkiranja v mestih velik (in težko rešljiv), pa se mi osebno zdi dejstvo, da na njihovo (redarsko) odločitev ni možnosti ugovora (?!), neprijetno.

Kajti ljudje smo krvavi pod kožo in redarji (ki bodo praviloma manj izobraženi kot policaji, kar med drugim pomeni tudi manj takta itd., pa o tem ne bi kaj dosti), niso nobena izjama.

Kar pomeni, da lahko redar napravi napako ali pa "napako". In ti lahko slikaš svoj avto v dokaz, da je redar izrekel napačno oceno, pa te to ne bo rešilo.

Pustimo vnemar dejstvo, da bodo redarji napravili na ta način več reda - gre preprosto za to, da s tem legaliziramo en majčken instrument, s katerim državljan nima neke pravne možnosti. In tudi če se ti nikoli ne bo zgodila neka redarjeva "napaka", je zadosti grdo že spoznanje, da živiš v državi, ki si je ustvarila pravico, da si v nekem momentu brez pravnih možnosti!

:xx!:

Kar seveda ni dosti drugače od instrumenta (danes že kar uveljavljene prakse!), v skladu s katerim se smatra, da si uradno pošto, ki je nisi dvignil na pošti, v resnici (pravno-formalno, seveda!) DVIGNIL! Kar navadili smo se na to!

Nakar se dogajajo stvari kot kolegici s Štajerske, ki so ji obvestila z davkarije (dokazano!) pošiljali na stari naslov, čeprav je (dokazano!) davkarijo uradno in v skladu s predpisi obvestila o svojem novem naslovu. Ni važno, kdo je zamočil - toliko in toliko njihovih obvestil je bilo smatranih za SPREJETE.

Cena napake: cca 2 milijona.

Tako se denar dela, bi rekel en moj znanec.

In kaj naj napravi samska oseba, ki jo doleti odpeljanje v bolnišnico za nekaj časa? Ali na remont v Polje, recimo? Kjer s časom nimajo velikih tegob.

Marsikatera pošta je v tem času čisto mirno "sprejeta". In na to smo se navadili.

In na redarje se bomo bržčas tudi, kenede?

Pa še na kaj, brez skrbi.

:vragec:

<{POST_SNAPBACK}>Včeraj je bil v dnevniku še en "zanimiv" prispevek o "novem redu".

V mestih imajo po novem redarji neprimerno večje pristojnosti.

Ne glede na to, da je problem parkiranja v mestih velik (in težko rešljiv), pa se mi osebno zdi dejstvo, da na njihovo (redarsko) odločitev ni možnosti ugovora (?!), neprijetno.

Kajti ljudje smo krvavi pod kožo in redarji (ki bodo praviloma manj izobraženi kot policaji, kar med drugim pomeni tudi manj takta itd., pa o tem ne bi kaj dosti), niso nobena izjama.

Kar pomeni, da lahko redar napravi napako ali pa "napako". In ti lahko slikaš svoj avto v dokaz, da je redar izrekel napačno oceno, pa te to ne bo rešilo.

...

Ja, tud sama videla in razmisljala poddbno.

Sati, tu se pa sploh ne strinjava, jaz menim, da ne bo manj nesrec zato, s tem niso NIC naredili. Strah v promet ne sodi. Tako s takimi ukrepi zbijajo koncentracijo voznikov, ki so itak ze slabi.

V prometu je najpomembnejse PREDVIDEVANJE in refleksi in poznavanje predpisov.

Sem za izvajanje strozjega nadzora, vendar naj velja ZA VSE (mdr tudi za kapse), pa naj pesce kontrolirajo tud, pa PREPOCASNE voznike naj prav tako oglobijo - je v zakonu, sam nikol se se ni zgodilo, da bi koga za to kaznovali, kar je mimo, na celovski nimas it kaj 40, to samo zatikas promet, ampak ne, zdaj se bolj pocasi vozijo TISTI, ki ze itak polzje vozijo in zgolj upostevanje pravil ne daje dobrih voznikov niti ni jamstvo za odsotnost nesrec.

Strozje kazni pa za dejanske nroce - cikcak prehitevanje, svinjsko izsiljevanje, menjanje pasov cez krizisce, voznja cez rdeco (se NIKOLI nisem rpevozila rdece), voznja cez stop znak (CE JE OZNACEN SEVEDA)... to pa bi tud jaz nabila...

Jaz se na cesti najbolj bojim slabih voznikov - bolj kot norcev, bila veckrat ze prica, kako je tak voznik rpavzaprav povzorcil oz. bil dejanski 'krivec' nesrece, a on je s klobuckom se po moznosti dalje odpeljal, nic stekal, zadaj pa razbitine, a seveda, oni (ki je zarad tastarega vpleten v nesreco) je spil en pir in je imel se promile, aha in to je ziher zato - tastari brez refleksov pa se tam naprej pelje, nic ne steka, pa pravkar so se zarad njega se eni zaleteli - a seveda ima vse izpravno, 0 promila, gre 48/h. :||| Zgleden in soliden voznik. :xx!:

nastrada pa torej veckrat nekdo, ki je spil deci crnega pri kosilu, ko mu je ta stari zabremzal pred kriziscem ali se nenadoma ustavil - ker je kriv oni, ki je zadaj.

Torej - bodimo dosledni - zame je neznanje in slabi refleksi slabse kot promili, kajti mnogi imajo 10x slabse reflekse trezni kot pa jaz ki spijem en deci vina recimo.

Jasno da ce ti nekdo pridivja iz nasprotne smeri ipd. da jasno nisi ti kriv, vendar trdim da VECINI nesrec bi se dal izognit.

Picasso

In se nekaj - kaksno je to resevanje tezav - zakon kar nekak iz sredine startan?

A smo kaj pripravili?

ne smejo kolesarji - a imajo kolesarsko stezo?

ne smem parkirat tam ne tam ne tam ne tam ne tam ko grem k mami v mesto - a imam parkirne place, druge moznosti skratka?

Ne kar na sredi nekje se spomnit, bomo pa mal tkole - to se pripravlja, stratesko, najprej se ZAGOTOVI ustrezne pogoje - in tako dalje.

Seveda vozniskega gre lahko delat 16-letnik - to pa ja, cash pa naj kar leti not....

Jaz pa bi to kot rpvo skenslala, tako mlad clovek zame ne more upravljat vozila, tudi 18letnik, to si se cist nor, vozit pa je odgovornost velika in dokler se tega ne steka, ni nic.

me zanima videti - kateri prevladujejo, si upam trdit, da mladi...

Picasso

xyesx

ja, ful si takih zadev naštela ko se dnevno dogajajo in res zarad idiotov je dost nesreč. Tud jst sem zarad takega k ni vedu kaj bi s sabo se z avtom valjala..

Pa prepočasna vožnja tud dost nesreč povzroči. Ko se en čiko s klobukom zjutraj ko se nam vsem v službo mudi drajsa po cesti tam 65-70/h.

Mushi

Ja, prepočasna vožnja je pogosto povzročiteljica prometnih nesreč, vendar ne smrtnih. Nesreče, ki za posledico imajo smrtne žrtve in invalide, so povzročene s prehitro vožnjo. Pa kakorkoli obrneš. xrolleyesx

V nekaterih državah so tako solidni vozniki, da se čudiš odkod neki premorejo toliko tolerance, da na križišču nihče ne trobi, če pozabiš peljati ob zeleni luči, da nihče ne gleda grdo, če prepočasi voziš. Ko pa točno ta tuji šofer pride na naš teritorij, vozi kot norec. Zakaj? Jaz ne vem, pa bi rada vedela. Lahko samo sklepam, da zato, ker so naše kazni za njihove žepe prenizke, da bi se obremenjevali zaradi njih...

In še enkrat poudarjam - na Hrvaškem se je o,o promila obrestovalo. Zakaj se ne bi moglo tudi pri nas? x;)x

Sorry... meni se pa zdi tole 0,0 promila totalna bedarija. Pa nisem noben kronik ali kaj takega... samo rada pa pri kosilu popijem deci ali dva dobrega vina. A zdaj naj pa pijem radensko (tudi sadni sok lahko že kaj pokaže), če vem, da se moram še kam odpeljati?

Kar pa se tiče počasnetov na cesti, se strinjam z Marso... ne nazadnje lahko vožnja za kakšnim takim zrahlja živce, da tudi razsodni naredi kako neumnost.

Najbolj pa popizdim, ko kakšen tak seronja, ki vozi po možnosti 50 zunaj naselja, pohodi gas, če vidi, da ga želiš prehiteti :xx!:

Absolutno pa sem proti divjanju v naseljih, brezobzirnem cikcakanju med pasovi, izsiljevanju prednosti, vožnjo čez rdečo... samo kdo sploh to nadzoruje!?

Najlažje je postaviti radar 10 m od table za omejitev, po možnosti na pregledni cesti, in kasirati :o|o:

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Pa saj nam vedno gre kaj ali kdo na živce. Vedno se najde kakšen teleban, ki si prometne predpise predstavlja po svoje. Tudi meni gredo nedeljski šoferji na živce, vendar oni niso povzročitelji teh katastrofalnih nesreč.... xrolleyesx

Vendar lahko kljub temu na osnovi statistike ugotovimo, kdaj se prometne nesreče dogajajo. In kdaj je največ smrtnih žrtev. Ali invalidov. Številke ne lažejo.

Ja - in kateri del populacije je najpogostejši povzročitelj nesreč s tragičnimi posledicami...

Samo ob rizičnem času na rizičnih krajih ni primernega nadzora... se mi zdi, da je ta zakon (če že govorimo o njem) namenjen bolj polnjenju proračuna kot resničnemu izboljšanju razmer v prometu... strah ima omejen rok trajanja.

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...