Skoči na vsebino

Slovenske ceste

Marsa

Recommended Posts

Če so mladi najpogostejši povzročitelji nesreč - potem sem jaz pač pripravljena sprejeti tak zakon, ker gre tudi za naše otroke.

Sicer je pa življenje ŽIVLJENJE. V končni fazi bomo mi na račun počasnejše vožnje(morda) izgubili eno uro, nekdo drug (ali pa dva, trije, štirje) bo pa živel dalje.

Jaz zakon podpiram. :palec:

In verjamem, da se bo obrestoval. Sicer pa - saj bo leto hitro naokoli, pa bomo videli x;)x

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 131
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Ja, prepočasna vožnja je pogosto povzročiteljica prometnih nesreč, vendar ne smrtnih. Nesreče, ki za posledico imajo smrtne žrtve in invalide, so povzročene s prehitro vožnjo. Pa kakorkoli obrneš. xrolleyesx

V nekaterih državah so tako solidni vozniki, da se čudiš odkod neki premorejo toliko tolerance, da na križišču nihče ne trobi, če pozabiš peljati ob zeleni luči, da nihče ne gleda grdo, če prepočasi voziš. Ko pa točno ta tuji šofer pride na naš teritorij, vozi kot norec. Zakaj? Jaz ne vem, pa bi rada vedela. Lahko samo sklepam, da zato, ker so naše kazni za njihove žepe prenizke, da bi se obremenjevali zaradi njih...

In še enkrat poudarjam - na Hrvaškem se je o,o promila obrestovalo. Zakaj se ne bi moglo tudi pri nas?   x;)x

ja pa tud SMRTNIH NESREČ ker zarad takih uni ta hudi živčkoti pa adrenalinski friki v škarje prehitevajo al pa v nepreglednih ovinkih, pol pa najebe ponavad ta nedolžen k se prav nasproti prpelje.

Jst tud ne vem kaj hudiča pr zeleni luči še kdo stoji, a spi za volanom al kaj, če se vozimo se vozimo, če pa dremaš pa dremaš doma na kavču.

xnckrivx

Pelješ se pa skladno s predpisi in razmerami na cesti. Zdej se bomo tko bolj al manj še bolj po predpisih vozil, kot doslej. Ampak eni res ne štekajo da če je omejitev 50 je 50 in ne 30, al pa 60 in tam ko je 90 se bo isto 60 peljal, kot tam ko je 50 omejitev, al pa če je 90 in je kolona pa se ne morš tolk, pa se potem zarad nekih tovornjakarjev in to vsi cijazimo 80, da se ne more 90 in ti v rit se zapičit, torej SKLADNO S PREDPISI IN RAZMERAMI. Ma brezveze, ampak full je kretenov no, zakon pa upam da ne bo sam te male prekrškarje j.. Da bo tud one k se 250 pelejo. Pa v naselju 100. Ko tist ponavad mim kapsa švigne, ustavi pa tistga k se pelje 10 več. x?x xrolleyesx

Mushi

Eh, potencirate....

Tisti živčko, ki mora nujno najmanj 170 vozit, ne bo priletel v škarje zaradi nekega nonota,ki pelje 40....Če pa se kljub temu to zgodi, je to merljivo v promilih in ne procentih, no....Če prenesem to na drugo življenjsko področje: jaz govorim v skladu s svojimi sposobnostmi, vendar še vedno v mejah normale, vendar te moje drugačno mnenje tako sprovocira, da ti mene žvajzneš. Jaz imam modrico na oku, žvajznila si ti, kriva sem pa jaz al kako? xrolleyesx

Saj vedno omejujemo oz. se borimo proti množičnemu kriminalu, množičnim divjakom, množičnim krajam, ne pa proti posameznikom.

Jaz sem se pripravljena prilagoditi novemu zakonu in žrtvovati del svojega časa, če bo ta novi zakon rešil nekaj življenj. Ali eno samo. Kaj pa vi? xrolleyesx

Ma ja, sej norci se itak pelejo tulk, ampak takih prehitevanj je full zarad tud prepočasne vožnje in vsi so neki živčni pa pizdarije delajo. Kršitve so take in drugačne. Sej zdej itak ekstreme naštevamo. Pa so ekstremi tud v drugo smer, ne samo preveč, tud premal se vozijo..

Kriv je tak tist k se pol zatumba nekam, nastrada pol tretji. Seveda je kriv ta drug. Pa neki pa tud tak star ata, al pa ko žmigavcev ne dajejo kr nekam zavijajo.. ko da so sami na cesti pa jih je že trikrat kap ruknla.

Jst se tud že cel januar kolk ga je čist po predpisih vozim (sej sem se že prej, zdej pa še na avtocesti, itak je zima). Pač mal kasnej prideš kam. Pa če se bodo vsi tak bo :palec: .

Tist živčko k se 170 pelje drgač, bo tud skoz škarje ok prišel, tist k pa ni tak vešč, pa se bo neki prehitevat spravu, bo naredu sranje sebi pa še komu. Jst si sebe predstavljam v vlogi one k se nasprot prpelje. Pa je že blo tako, sam se je vse fajn izteklo že nekikrat.

Mushi

<{POST_SNAPBACK}>Jaz sem se pripravljena prilagoditi novemu zakonu in žrtvovati del svojega časa, če bo ta novi zakon rešil nekaj življenj. Ali eno samo. Kaj pa vi? xrolleyesx

A to pomeni, da si do sedaj divjala po cestah? x:o)x

No, saj do neke mere se strinjam :palec:

Vseeno mislim, da represija dolgoročno ne bo rešila težav... potrebno bi bilo delovati v smislu ozaveščanja voznikov... ampak to mi deluje bolj kot Sizifovo delo. xrolleyesx

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Ma ne, samo parkrat sem plačala zaradi prehitre vožnje. Se skušam držat predpisov, ker vem, da niso kar tako butasto postavljeni.

Najvišje dovoljene hitrosti na cestah v evropskih državah:

Avtoceste

Belgija, Finska, Grčija, Nizozemska, Portugalska, Španija, Švica, - 120 km/h

Avstrija, Hrvaška, Češka, Francija, Madžarska, Italija, Poljska, Slovaška, Slovenija - 130 km/h

Edino Nemčija nima omejitve hitrosti na avtocestah, vendar imajo boljše avtoceste.

Naše avtoceste so pa :xx!: . No ne vsi odcepi, večina pa je :xx!: , pa zgolj dvopasovnice so...

Pa še ta podatek:

" v Petih letih so naše ceste zahtevale 2120 mrtvih. Alkohol in neprilagojena hitrost sta pokosila skoraj 400 pešcev, več kot 150 kolesarjev in skoraj 300 mladih voznikov ali njihovih sopotnikov. V zadnjih 30-tih letih je pri nas umrlo tudi več kot 1600 otrok in mladostnikov, več kot 54.000 pa jih je bilo poškodovanih.

Bolj krute od naših so samo portugalske in grške ceste..."

:C: :C: xrolleyesx

statistika je res.. :C:

Pa vendar... :o|o: ...na avtocestah je najmanj nesreč....in rada bi spoznala tistega, ki res VEDNO vozi samo 130 km/h....jaz tako vozim samo takrat, ko sem kaj popila.. x:Ix ...in me je bilo strah, da me ustavijo.... :inocent:

Doslej sem se držala nekak 160...30 km prekoračitve je bil keš...brez točk...včasih, predvsem ponoči...pa vozila seveda hitreje... x:Ix

In meni se naše avtoceste zdijo dobre...

danes spet radar v našem gozdičku.... :xx!: ..omejitev 50... xrolleyesx

Astra

Per aspera ad astra

Zakon nima samo slabih postavk, ima tudi dobre. Sam nisem PROTI ZAKONU, ampak proti temu, da ta zakon postane instrument za molzenje denarja. Kar tudi je.

1. Na znani okrogli mizi je bilo rečeno, kako Francozi kaznujejo divjaško vožnjo po tunelu - rigorozno! Pri nas - s precej denarja!

2. Tip, ki v total pijanem stanju naredi nesrečo, ne da bi koga ubil, bo a) svinjsko plačal (denar), B) zaradi promil mu bodo vzeli dovoljenje, ki ga bo moral potem še enkrat iti delat (spet denar). Kot da ne bi znal voziti! Ej, bil je pijan, ampak voziti pa s tem ni pozabil.

(Plus malo "roka-roko-umije" pa imajo denar ob tem še avtošole pa tiskarne učbenikov (ki so vsako leto novi!!) in drugi, ki del tega denarja spet lepo odvajajo državi pa se mamo fajn. - "Tako se gnar dela," je rekel tisti moj kolega.)

Kajti če za človeka, ki mu odvzamejo dovoljenje velja, da mora iti še enkrat delat izpit, velja, da ga mora delat, ker kao verjetno ne pozna vseh predpisov, potem ZA VSE NAS tudi to velja, kajti lep čas je že, kar smo ga delali. Čeprav nismo imeli ali povzročali nesreč, recimo.

Kdo pa ve, katere vse spremembe so bile od leta '80? Jaz prav gotovo ne. Potemtakem sem zrel za ponovno delanje izpita ali kaj?

Če ta zakon ne bi bil usmerjen v pridobivanje denarja, potem bi kazni bile tolikšne, da bi vozniki POMISLILI, ali se to splača. Pa ni tako. Kazni so ravno tolikšne, da prinesejo več denarja, kršiteljev pa bo še vedno dovolj. In v tem je slabost zakona.

Ko nas bodo za "rdečo prevozit" pičili za recimo milijon, bo ta rizik enostavno prevelik - nihče več ne bo prevozil rdeče! Torej če je interes varnosti tako velik, da naj NIHČE VEČ ne bi prevozil rdeče, potem dajmo to kaznovat z milijonom, čeprav je to malo absurdno. Pa je za državo v redu, če nihče ne prevozi rdeče?

Tudi Nemci kaznujejo s ponovnim tećajem, samo malo je razlika. Oni to naredijo tako, da te pošljejo na neko oddaljeno šolo, kjer potem gledaš toliko in toliko krvavih nesreč - podobnih tisti, ki si jo zagrešil sam. To je usmerjeno k ZAVESTI človeka in NE SAMO k denarnici tako kot pri nas. Na zavesti šoferja ne delamo nič!

(Ker se državi to ne splača - veliko jo stane pa vedno manj denarja bo dobila. Temu pravim jaz sprenevedanje.)

:xx!:

Še ena manj polemična - tole sem pravkar dobil po mailu:

"Policija je v bele Kangooje vgradila radarje, ki

merijo skozi zadnjo šipo in sicer v obe smeri in v

vseh vremenskih razmerah. IR kamere jim omogočajo

tudi nočno merjenje hitrosti.

Tako bo v prihodnje poleg že znanega Forda Focusa

karavana bele barve treba biti pozoren še na

Kangooje z registrskimi tablicami:

1. KR 78-43M

2. MB K5-35C

3. CE P9-976

4. CE J1-755

P.S. Modri hinavčki (v nekaterih krogih menda znani

pod kodnim imenom "inkasanti") bodo z novimi

avtomobili križarili tudi izven svojih področij. To

pa pomeni, da lahko Kranjčane srečaš tudi vLjubljani."

Pošljite še drugim.

x:)x

<{POST_SNAPBACK}>Če prenesem to na drugo življenjsko področje: jaz govorim v skladu s svojimi sposobnostmi, vendar še vedno v mejah normale, vendar te moje drugačno mnenje tako sprovocira, da ti mene žvajzneš. Jaz imam modrico na oku, žvajznila si ti, kriva sem pa jaz al kako? xrolleyesx...
slaba primerjava.

ker govorili smo o tem, da tretji povzorci, dva sta pa vpletena pol...

Tu pa imas situacijo dveh.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja, saj je najbrž res slaba primerjava. Vendar sem vseeno zagovornica strožjih pravil in sankcij v prometu. Preveč je žrtev, bemu... :C:

Se pa strinjam tamle z Bernom, ki pravi, da je to spet ena izmed for za polnjenje blagajn... Upam, da ne bo ostalo samo pri temu xrolleyesx

Jaz sem pa danes na cesti (totalna zmeda, shtala, groza!!) postekala, da kok je dbest (x!x), ker sem tolk pozno delala izpit, ker ugotavljam, da vozim totalno po pravilih. Ces - ali kaj cvikam zaradi novega zakona? Niti malo, ker skoz prav vozim.

Rada mal pritisnem na gas, a ne divje cifre, ne v naseljih itd. nikol ne prehitevam v kriziscu, ne prevozim rdece, stopa, spuscam pesce, pazim na kolesarje, striktno uporabljam zmigavce (enim se zdi ocitno skoda casha), da se Mitja se norcuje iz mene.

Vozim 5 let v strogi center, kjer so sole, vrtci, ozke ceste, vsega boga (pri operi v LJ) in zdaj pac tud tko vozim...

ker postekavam, da folk ne pozna pravil in se mi zdi, da mal tud zarad tega, ker ful stvari ni bilo (vcasih, ko so delali izpit, ce ga imajo ze dolgo).

En primer je recimo krozno krizisce.

Jaz od prvic ko me je inst. peljal tja, sem osvojila in pac, se mi zdi cist simple, nic lazjega, pametne resitve, a folk pa ima totalne probleme s tem - ravno zato.

danes sem za oplom vozila, en stari... gre 50 po celovski, kjer gres lohk 60 in kasneje 70. Zakaj 50? Ampak ok, vozim za njim, nenadoma pa gre 40 in zacne voziti na sredi med pasovoma - direkt cez oba pasova!!!!

In tocno o tem sem vceraj govorila - vozi tip kao 'po predpisih' 50 (tako se mu ocitno zdi, a ni po predpisih, ker je 10 ali 20 km prepocasen), ima namen menjati pas, brez zmigavca, pasu ne menja, vozi cez crto, celo dve polni... Halo!

In tega vsak dan vidim 50. x?x xnckrivx

vsak dan vidim 100 folka, ki suvereno govorijo med voznjo po mobiju, mrtvo hladno zavijajo levo v kriziscu, nasproti po moznosti kapsi, a nista...

Ker jim je neugodno, se jim glih ne da - bodo rajs mene tam ganjal, ko bom sla 65 namest 60. :|||

definitivno gre za polnjenje blagajn, psiholosko pa se za izfuravanje moci svakojakih mukijev, in se redarji bodo bojda imeli neke pristojnosti, saj se vsem ze cist mescha ... cesa vsega si ne izmislijo!! x:o)x :xx!: xrolleyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

....danes sem za oplom vozila, en stari... gre 50 po celovski, kjer gres lohk 60 in kasneje 70. Zakaj 50? Ampak ok, vozim za njim, nenadoma pa gre 40 in zacne voziti na sredi med pasovoma - direkt cez oba pasova!!!!

In tocno o tem sem vceraj govorila - vozi tip kao 'po predpisih' 50 (tako se mu ocitno zdi, a ni po predpisih, ker je 10 ali 20 km prepocasen), ima namen menjati pas, brez zmigavca, pasu ne menja, vozi cez crto, celo dve polni... Halo!

In tega vsak dan vidim 50. x?x xnckrivx

vsak dan vidim 100 folka, ki suvereno govorijo med voznjo po mobiju, mrtvo hladno zavijajo levo v kriziscu, nasproti po moznosti kapsi, a nista...

Ker jim je neugodno, se jim glih ne da - bodo rajs mene tam ganjal, ko bom sla 65 namest 60. :|||

kolk glupo pa kolk res! xrolleyesx :xx!:

Mushi

Evo mene spet.

Zakaj vozi 50? Zato, KER JE TO ZIHER!, dragi moji.

Ker če bo vozil 50, se mu tudi slučajno ne more zgoditi, 1. da bo prehiter, 2. da se bo policaj s tistim radarjem zmotil ("za toliko se ne more" valjda), 3. da bi bil radar tolk razštelan, da bi narobe pokazal.

Poleg tega bo (po njegovem) izgledal tako mirno in pravilno vozeč, da kakršnemu koli policaju menda ja ne bo prišlo na pamet, da bi ustavil ravno njega.

Torej - ZIHER JE ZIHER.

Isto sem včeraj opazil na dolenjski (avto)cesti. Ne 100, kolikor je dovoljeno, ne 110, kolikor so še pripravljeni tolerirati, in celo ne "ziheraških" 90. ampak dva kapseljna sta po lepem sončnem vremenu čisto neovirano vozila 85?! In to vsak zase. Znebiš se enega in te čez pet km doleti drugi.

Ziher je ziher. Da nas je bilo okoli njiju pa malo murje živčnih zaradi tega, ker bi čisto lahko vozili spodobnih 100 (kar je seveda tudi čisto zadosti), pa nikom ništa.

(Ista fora se zgodi vedno, ko pade dež. Na enaki cesti začne določen soj voznikov voziti 20-30 km/h počasneje. Ker je to kao ziher in varno. A tudi če po dolenjki namesto 100 ob dežju voziš 80, te vsaka najmanjša neumnost kogarkoli na cesti zbriše s ceste. Pri 80 ne ustaviš, če se ti kaj na cesto postavi, glih tako kot ne pri 100. Trejsk, pa je.

Če bi hotel biti res ziher ob prvem dežju, ko je najbolj spolzko, bi moral voziti 20.)

:vragec:

Tu pa tud kar podobno razmisljava, NATANCNO TOLE jaz se jezim, vcasih nenadoma ugotovim, da folk kar vozi 80, 90!!! In to ravno po dolenjski avtocesti!!! a se hecajo, kaj dogaja?

In ugotovim, aja, da mal dezuje, da je to to. :eek:

kao, totalna varnost... x:o)x

Picasso

Kje je pa strpnost do starejših voznikov?

Nekega dne bomo tudi mi tam....in bomo vozili počasi, ker nam bodo refleksi nagajali. Poznam kar nekaj starejših (npr. moj tast 7o let), ki so bili vedno odlični vozniki. Hitri, z dobrimi refleksi. Danes so samo hitrir, brez refleksov. Vozijo tako, da se zaganjajo....gas...bremza, gas....bremza. Vmesne faze sploh ni... A to je boljše al kaj?

Ampak še vedno poudarjam, da je veliko, veliko več nesreč zaradi prehitre vožnje, kot pa zaradi prepočasne. Vzemite to v zakup... xrolleyesx

<{POST_SNAPBACK}>Kje je pa strpnost do starejših voznikov?

O pajade! Tamle 'Himler' al kaj ze ;) - tu bos pa socialo spilala.

In kaj pa zdaj?

ja, ubozcki, ma nic klinc, naj pol vozijo al kaj?

jebiga, sori, moj necak ne bo nikoli vozil, ker je apc invalid - NAJPOMEMBNEJSE SO seveda (poleg znanja itd.) fizicne sposobnosti, dober vid itd.

Sorchy, tu pa je se manj primeren sentiment.

Ti govoris o objestnosti, divjanju, to ni prehitra voznja.

Imam eno zgodbo, ki me se vedno razjezi :

Tip mi je razsul parkiran avto do TOTALNE totalke in spizdil.

Scitili ga kapsi. NIC NI BILO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jaz sem dobila 100 jurjev od zavarovalnice.

Tipcek, pijan, ponoci, po Vodnikovi (nekateri veste, da je tam omejitev 40) je pripichil kakih 100, da je moj (pravilno parkirani na oznacenem parkirnem prostoru) avto ruknilo v betonsko ograjo, KATERO JE RAZSULO NA DVEH KONCIH (moja uboga petka je razsula betonsko ograjo!!!).

A razumete - tipo je imel ZVEZE na policiji. Niti ga niso rpeganjali.

prisli ob 2h zjutraj kapsi, prakticno se je se kadilo, tip je IZGUBIL TABLICO, sem mnislila, jes, pravica je skazica.

ne. Nic ni bilo. Oni je dva dni kasnej mrtvo hladen sel spet pijan divjat. brez kazni, nic se mu ni zgodilo, sciten je bil ON, ne jaz, zrtev (bila 5 mesecev brez avta, ker za 100 jurjev nic ne dobis).

Se pravi v teh primerih itak ne ukrepajo, ko je bila res shtala, tega si sploh ne morte predstavljat - ob 2h zjutraj v totalnem nalivu je ful folka prislo na cesto, kadil se je, avto pa 15 m stran v ograji!

Tako da ne me basat!

Picasso

Se pač ne strinjava...pa kaj xrolleyesx

Sem pristaš zmernosti pa pika. Valjda so tudi takšni primeri, tudi jaz jih poznam - policijski varovanci. In tudi take poznam, ki so se znali izogniti kaznim....itak.

Ampak še vedno govorimo o smrtnih žrtvah. Gledam pač številke. Ne bi rada, zaradi norcev na cestah, bila med njimi. In ne bi rada, da bi kdo drug bil zaradi mene...

Himler? :bomb: :wacko:

Sva že dve Marsa, sva že dve.... x:Dx :vragec:

Mah, xDDx, hocem rect, ce znas tam gledat (za nekatere celo prevec... hm, prakticno in ekonomicno), kako tu potem tako custveno gledas.

Sorchy, ampak ce se ti roke tresejo, ne mores bit srcni kirurg, to sem mislila. ;) :D

Picasso

aja ker se tolk derem... sory, to me tolk raz**, ko se spomnim...

Ej, kot v filmu je bilo - ob 2:15 1.9. - ulivalo, ulivalo... jaz, uboga zrtev, v enih jadnih pajkicah, teklo po meni, jaz pa tam skruseno gledam v kadece se razbitine, kar na jok mi je slo, kaksen prizor, a naivno mislila, da bo 'pravici zadosceno', ce je model tablico zgubil, no!! halo, da grejo tu zamehurit, no!!!

pa TAKSNO nesreco... ej ob pol treh zjutraj je ful folka dol prislo...

jaz sem takoj vedla... pogledam skoz okno, AVTA NI TAM, je bil kar 15 metrov dalje. :D x:o)x

mah...

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Mah, xDDx, hocem rect, ce znas tam gledat (za nekatere celo prevec... hm, prakticno in ekonomicno), kako tu potem tako custveno gledas.

Mah, meni se to ne zdi primerljivo. Sem zagovornica tega, da človek potegne maksimum iz sebe. Tudi v tisti temi, kjer so me imenovali za Himlerja nisem šinfala čez invalide in penzioniste, temveč samo čez tiste, ki bi lahko, pa nočejo...

Nisem nestrpna do manj sposobnih, bolnih, starih, otrok...temveč do tistih, ki bi lahko, pa nočejo ali ne znajo, ker se nočejo naučit.

V prometu je isto.

Možno pa je, da nimam prav. Novi zakon pa vseeno zagovarjam. O sole mioooooooo xbendx

Sicer se imam za zelo tolerantno osebo, ampak dedi s klobuki za volanom mi skoraj po pravilu dvignejo pritisk :bomb:

In kolikor sem prebrala... v smrtno nesrečo pred nekaj dnevi pri Brniku sta bila vpletena dva priletna voznika, eden je žal izgubil življenje, krivec pa je poškodovan. Menda je človek videl kolono ( x!x ), ki je zavijala proti Hrastju (kar naj bi pomenilo, da večje število vozil z glavne ceste zavija na stransko!?) in se obesil na bremzo. Zaradi spolzkega cestišča ga je začelo zanašati na nasprotni vozni pas, kjer je usodno trčil v voznika, ki je sicer pravilno peljal po svojem pasu.

Prepričana sem, da bi v tem primeru lahko nekdo s hitrimi refleksi in pravilno oceno situacije reagiral drugače in se s tem izognil tragičnim posledicam.

Motorično in psihično nesposobni po mojem mnenju ne sodijo za volan (pa naj bo to zaradi alkota, drog, zdravil, starosti ali katerega koli drugega razloga)!

In to, da imajo nekateri dokazano nevarni vozniki zaslombo pri višjih instancah, je ful svinjarija, ki je tudi novi zakon ne bo spremenil :xx!: ... taki bodo še naprej nekaznovano delali pizdarije :xx!: :o|o: :xx!:

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...