izgubljen 2. januar 2005 Prijavi Deli 2. januar 2005 Kaj menite o minimalnih plačah delavcev.Ali se lahko z tašno plačo preživljajo družine!Kaj menite ,da je potrebno storiti? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. januar 2005 Prijavi Deli 2. januar 2005 Ne morejo.Storiti - nič dosti. To je pač demokracija. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 ker jih je se vedno tisoce, ki stojijo v vrsti za te nikakvo placane jobe, pac tolk dobijo, ker igrajo ta pravila igre.Pritozujejo se in kenjajo, a so not. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Kaj pa mi lahko storimo, če sami ne brcajo? Ali nimajo sindikatov? Ali nimajo sami ust, nog, rok in vsega ostalega? It na barikade za nekoga, ki nič zase ne naredi, pa ni glih moj slog! Nenazadnje imajo podatke o svojih vodilnih delavcih, imajo bilance na vpogled, imajo svojo pamet, pa naj naredijo kaj tudi sami. Mi se jim bomo pridružili kasneje.Oni so na potezi! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 A res? kakšno nakladanje... ..ne trdim, da so minimalne plače visoke...samo je pač tako, da je teorija enakih želodcev dokončno propadla...dajte no, kakšne barikade, pa sindikati... :xx!: ...tam, kjer te minimalne plače izplačujejo..pa regres in vse kar spada zraven, sploh ni tako hudo... In...Izgubljen...pliss, objavi, kakšna je minimalna plača...da se bo vedelo, o čem govoriš... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Mislil je najbrž na tiste, ki zaslužijo po 70 tisočakov. Pa tudi če bi jih bilo 100....to je premalo. In če ob tem morajo poskrbeti za stanovanje, vrtec, šolo....ni glih najbolj enostavno.Ampak kljub vsemu....sami morajo grizt... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Po sprejemu DD in začetku izplačevanja dividend, bo institut minimalne plače odpadel. Vsaka plača bo stvar dogovora dveh, tistega, ki delo išče in tistega, ki ga ponuja.Najbolj bodo padle najvišje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 a veste kaj je najpogostejši odgovor - sej ti ni treba delat za takšen denar, na Zavodu jih je dovolj ki bi delali še za manj... in potrpijo, ker njihovi otroci ali naši oz. vaši so isto lačni... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 http://www.racunovodja.com/mdokumenti/minpl.asp http://www.sigov.si/durs/index.php?lg=sl&f...aplaca2004.html Mal za info. o čem govorimo pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Hmmm, se en pogled na to...... Jaz pa recimo delam za ne-placo.Ne da je minimalna, sploh je ni.kaj pa zdaj? 'Kaj storiti?' Najboljs da greste na barikade zame. Nic - kot vsi, ki delajo pod taksnimi in drugacnimi pogoji, sem si tudi jaz to izbrala.pa ne mi priletet s foro, to je drugace... Povsem enako je.Naj gre ta folk na trg svece prodajat.Ne - ne bodo, hocejo REDNO SLUZBO (kao) in bodo sprejeli vse pogoje.pol bod pa tih. A ne, sati? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Ja, selene - dejansko TI NI TREBA delat za taksen denar.jaz sem rekla - kok? 60 jurjev? za 8 ur - ne morem si to privoscit - ker torej rabim pocet se vsaj en job, torej lohk delam sam 4. A ne, tam krotko in vneto podpisujem, se zapijem, zur, dobila sem job, cez en mesec pa jamram, kako v bednem polozaju sem al kaj! :\\\ Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Edina neodtujljiva pravica v kapitalizmu je pravica do dobička, ki ti ga prinaša upravljanje s svojim kapitalom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, selene - dejansko TI NI TREBA delat za taksen denar.jaz sem rekla - kok? 60 jurjev? za 8 ur - ne morem si to privoscit - ker torej rabim pocet se vsaj en job, torej lohk delam sam 4. A ne, tam krotko in vneto podpisujem, se zapijem, zur, dobila sem job, cez en mesec pa jamram, kako v bednem polozaju sem al kaj! :\\\ja se strinjam, tud jaz sem si izbrala to kar imam.... vsak se bori po svojih močeh... če se bori... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 3. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 3. januar 2005 sam za informacijo 117.500 sit za mesec november 2004 za december pa ostaja nespremenjena. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 3. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 3. januar 2005 pa da ne bo pomote -TO JE BRUTO PLAČA! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 3. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 3. januar 2005 Ali nimajo sindikatov? Kdo je"SINDIKAT?" It na barikade za nekoga, ki nič zase ne naredi, pa ni glih moj slog! Mi se jim bomo pridružili kasneje.KDAJ SE PA MISLIŠ PRIDRUŽITI-SATI??Oni so na potezi! Izrezal sem samo delčke ,ki so malce nejasni in se postavljajo nova vprašanja! No žal mi je ,da ti ljudje z minimalno plačo NIMAJO DOSTOPA DO TEGA FORUMA da bi povedali kako se živi z 117.500 sit bruto plače!!!(žal velika večina nima ne računalnikov ,ne dostopa do internata-tudi med službo ne morejo priti semkaj kot marsikateri med nami) To jim enemogoča sodelovanje v tem forumu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Ja, kdo vidi vse muke, skozi katere smo mi podjetniki šli? Moj porodniški dopust je trajal točno 14 dni! Potem pa je varuška morala pazit mojega otročka (vmes pa dojenje), al pa bi morala pustit, da mi posel propade.... Bolniške nisem imela deset let, dopuste sem si plačevala sama.....Država je od mene samo dobivala, dala pa NIČ!Pa nisem jamrala in jadikovala. In tudi delala nisem nikoli za 70 tisočakov. Sem si raje sama prigrizla več. In to pošteno!Vsak zase naj poskrbi. Jaz lahko komu kaj primaknem, ampak stalna pomoč ljudi razvadi in potem samo čakajo, kdaj in odkod jim bo kaj padlo.70.000 ali 100.000 je premalo, res je. Vendar se da prigrizt do več. Če hočejo. Če pa nočejo, naj jadikujejo. Ja, Marsa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Ali nimajo sindikatov? Kdo je"SINDIKAT?" It na barikade za nekoga, ki nič zase ne naredi, pa ni glih moj slog! Mi se jim bomo pridružili kasneje.KDAJ SE PA MISLIŠ PRIDRUŽITI-SATI??Oni so na potezi! Izrezal sem samo delčke ,ki so malce nejasni in se postavljajo nova vprašanja! No žal mi je ,da ti ljudje z minimalno plačo NIMAJO DOSTOPA DO TEGA FORUMA da bi povedali kako se živi z 117.500 sit bruto plače!!!(žal velika večina nima ne računalnikov ,ne dostopa do internata-tudi med službo ne morejo priti semkaj kot marsikateri med nami) To jim enemogoča sodelovanje v tem forumu. Zaposlili so se zato, da bodo imeli redno službo. In jo imajo. Potem pa gredo na bolniške dopuste, da lahko obirajo jagode, grozdje itd.itd. - In smo pri začaranem krogu. Kdaj se jim mislim pridružiti? Ko bodo sami zase hoteli nekaj narediti. Če so podpisali da bodo delali za tako plačo, naj delajo za tako plačo ali pa naj si iščejo drugo službo. Da se!Preizkusila na lastni koži - sicer pa sem že v prejšnjem postu vse povedala. Ljudje preveč zahtevajo za premalo vložka. Ni prav, da je plača mala, ni pa tudi prav to, da je ogromno bolniških in da samo gledajo, kako ne bi delali, (nekateri, ne vsi). Sicer pa je to tema, pri kateri ne smemo posploševati. In tudi jaz ne želim posploševati.Vem samo to, da če si nezadovoljen, potem nekaj v svojem življenju narediš.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Jst mislim da posploševat ne moremo. Eni se full matrajo in nagarajo pa zaslužijo tako plačo kot oni k doma sedijo. Pa delovnih mest je čedalje manj za določene poklice, firme zreducirajo stroške kolkr se da da bodo konkurenčne z poceni robo z določenih delov sveta, seveda je dobr če si direktor še vseen izplača dobiček in to, četudi ni njegova firma primerljiva z dobro stoječimi v panogah ki še "nesejo". Če si ne more, boljš da seli proizvodnjo v Kitajsko, Češko, Romunijo... whatever..Se bi blo pa treba prešolat, preusmerit, sam kaj če garajo za tistih borih nekaj 1000-čakov, pol pa družino morš preživljat, pol pa še šolnino plačevat.. sam neki ziher je treba narest.Se mi pa zdi da bo čedalje večja beda, se že kaže..Sati, te čist razumem, in tud tkole ko žrtvujemo dopust za kej druzga kot za dopust.. al ni časa zanj, al gre za izobraževanje.. ma ja, je težko, si sforsiran in napet kot struna, samo pol odtehta, ko gre za napredovanje, ko dosežež stopničko več, pa neki od tega imaš dolgoročno. Samo sej pravim, eni tko nrdimo, drugim pa ne znese, pa določene regije so čist v riti. Ma, pol pa selitev proti LJ, sam težka situacija, če si doma tam nekje v MS, pa ma en partner službo.. al pa terenski job..Vsem delovnim ljudem bi se mogla izplačevat plača večja od 90.000. To je minimalno, že stroški so taki da ti vse požrejo.. pa naj še elektriko pa telefon pa cestnine pa vse znižajo, če smo tak nekonkurenčni. Pje bi blo fajn! Zdej bojo še obresti obdavčli, tist ko si pršparaš še od tam te scuzajo.. dober da gremo v kredite za stanovanje... sej ne, ni dober, je pa nuja če hočeš kej met. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> No žal mi je ,da ti ljudje z minimalno plačo NIMAJO DOSTOPA DO TEGA FORUMA da bi povedali kako se živi z 117.500 sit bruto plače!!!(žal velika večina nima ne računalnikov ,ne dostopa do internata-tudi med službo ne morejo priti semkaj kot marsikateri med nami) To jim enemogoča sodelovanje v tem forumu.[/color]Jaz sem vodila ne sam forum, pac pa ves LN prek MODEMA, z lastnim cashem (kot tud zdaj, prisluzenim drugje, ker OD NECESA JE TREBA PAC ZIVET)... in to kot stars, podnajemnik, brezposelnez...Nihce mi ni podaril dostopa do racunalnika in me nihce silil, da omogocam se stotisocim djabe dostop.Prioritete naj si folk mal skalkulira - jaz ne hodim pozimi na pocitnice, kup stvari si ne mroem privoscit, celo imajo nekateri, ki delajo in ki se btw skoz pritozujejo, velik vec kot jaz.vecina mojih frendov nima neta in ne racunalnikov, pa jih vecina boljse zivi kot jaz. Placa, to in ono, ima pa folk drugje kapital....Kot kmetje - ki jamrajo, a naj prodajo milijardno opremo, pa naj si privoscijo kar jim srce pozeli. jaz se moram znajti drugace, imam froca, NITI FICKA pomoci mi nikoli za moj lajf ni nihce dal, pa se moram prav tako sama znajti - pa se dobrodelnost se grem.naj pa se drugi tako oz. me ne gane prav zelo.Ziheriras v nikakvi sluzbi?OK, sory, ampak tvoj problem. nekaj drugega pa je dejanska krivica, neplacevanje itd. - pa se tam... hmm... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 In po moznosti imajo 6 otrok, s katerimi kar naprej po mizi tolcejo... kot da jih je kdo silil, da jih imajo.jaz imam enega - tolk kolkor lahko, pa se to tezko, ker RESNO jemljem in od nikogar nic ne pricakujem.krivica?Ja, zal...Eni pa so invalidi od rojstva. Eni pa imamo neprimerno končnico priimka. Eni pa se rodijo v revnih predelih, v revnih družinah. onassisova družina pa ni bila bogataška.Pa jack nicholson je posodo pomival. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 3. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 3. januar 2005 To prava debata se je začela Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 3. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>In po moznosti imajo 6 otrok, hm ko pa je tako lepo ko jih delaš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Ja, saj... naj to napisejo v utemeljitvi, ko hocejo od drzave ali od kogarkoli cash, pomoc in vse... :||| Ko je meni propadla LETINA (pac, s koledarckom je prav tako) - a sem se usajala, da mi je kdo kaj dolzen? Mi je kdo kdaj kaj dal?Never - tu pa skoz gledam pritozevanje...FolK ZELO ZMOTNO MISLI, DA JIM JE NEKDO KAR NEKAJ DOLZEN - DA BI MORALO BITI TAKO IN TAKO.Cista neumnost - je tako kot je - to pa je, kot si sam naredis iz tega kar imas in kar znas. jaz teoreticno ne znam nic. se pa naucim vsega, cesar se je treba. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Sm mislu, da bo debata o minimalnih plačah........ne o tem kdo jo prejema in zakaj itd. Pač verjetno živimo v državi oz. družbi v kateri si vsi želimo, da tudi vsak "navaden" delavec za svoje pošteno delo prejme plačilo, ki omogoča dostojno življenje......Eni ljudje so pač manj iznajdljvi, sposobni al karkoli že, dejstvo, ki ga ni za spregledat pa je tudi, da jih potrebujemo. In da si zaslužijo prej omenjeno...... Kolk je torej netto minimalna plača? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.